İnternet hızım ???

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Wizard
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Anka
Klan: Lodos

İnternet hızım ???

Mesaj gönderen Wizard »

merhabalar

önceden ttnet kullanıyordum ancak hız fiyat oranından memnun kalmadığım için uydunet e geçiş yaptım
ama herhangi bir iyileşme olmadı aksine ttnet e geçmeyi düşünür oldum
ikv'yi indirmeye çalışıyorum 70kb nin üstüne çıkmadı halbuki ttnet ile 150nin altına inmeden indiriyordum.
aşırı bir yavaşlık var ama niye olduğunu çözemedim.
bir de modem salonda kuruluyken mutfakta veya diğer odalardan birinde girmeye çalıştığımda hız aşırı düşüyor.
Resim

bu da speedtest sonucum
Artık sadece Anka...
Kullanıcı avatarı
berkan587
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Eminönü

Re: İnternet hızım ???

Mesaj gönderen berkan587 »

Benimde dowland hızım 70kb ile 120kb arası değişiyor bende bu durumdan çok şikayetciyim.
Resim
Resim
Wizard
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Wizard »

o değil de sunucu şampiyonası başlayacak yarın öbür gün umarım 10 güne kadar indirir oyunu 78 saat gibi bi süre veriyor
ikv downloader
Artık sadece Anka...
Kullanıcı avatarı
NODIE
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen NODIE »

Bu konuda bilgi sahibi olduğum için cevap verme isteği duydum.
TTNET dışında kullandığınız bütün internet sağlayıcıları, TTNET'in kablo hattını kiralarlar bu nedenle sunucuları 2. elden işlem görür. Ancak bağlandığınız sunucunun yakınlarındaysanız kaliteli hizmet alabilme şansına sahip olursunuz. TTNET'in sunucuları neredeyse her ile hitap etmektedir ama eğer şehir merkezinden uzakta yaşıyorsanız yine hızının düşecek ve pinginiz yükselecektir. Ping olayı da oyunda yaptığınız bir hamlenin oyun sunucularına işleme süresidir bu hızla bağlantılı olarak değişebilir. Pinginiz ne kadar düşükse o kadar iyi oyun performansı alırsınız. Download hızınız ise size servis sağlayıcınızın verdiği modeme, kablo sınıfa ve sunucu uzaklığına göre değişir. Uydu net. Kablo net. gibi 1 mb'lik hız sağlayıcıları ancak size o kıvamda hız verebilir. Yeni çıkan bir kanunla artık 8 mb'lik internet bağlattığınızda hız düşürme kotası 25 GB'den, 50 GB'ye en düşük hız limiti ise 1 MB'den, 3 MB'ye çıktı. Bu demek oluyor ki, artık TTNET, SMİLE, BİR.NET vb. servis sağlayıcıları size en az 3 MB hız temin edecekler. Bu da pinginizin iyi iş yapmasını ve videoların donmadan rahatça izlenmesini sağlar. Ama interneti kablolu ya da kablosuz kullanmakta önemlidir. Kablolu kullanırsanız her zaman daha iyi verim alırsınız. Ama kablosuz kullanırsanız bu da internet hızınızı kullandığınız ürünün wireless kartının özelliğine göre etkiler. Umarım yeteri kadar bilgi verebilmişimdir. Artık gerisi size kalmış. İyi akşamlar. :)
Kullanıcı avatarı
Cloutier
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Cloutier »

NODIE malesef bu konuda kısmen yanlış bilgi sahibisin. Diğer internet sağlayıcıları tt altyapısını kullanıyor demişsin ancak UYDUNET tt alt yapısını kullanmıyor. Bundan dolayı uydunet modemleri de diğer modemlerden farklıdır.

Ping oranın çok yüksek yani sunucuyla arandaki bağlantı çok zayıf. Benim kendi teslerimde pingim 25ms yi geçmiyor.
Hız olarak da 14.5Mbit i görüyorum.

Biraz da reklam yapalım => Smile al yüzün gülsün :D (Yeni adıyla D-Smart Net)
Kullanıcı avatarı
NODIE
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen NODIE »

Cloutier yazdı:NODIE malesef bu konuda kısmen yanlış bilgi sahibisin. Diğer internet sağlayıcıları tt altyapısını kullanıyor demişsin ancak UYDUNET tt alt yapısını kullanmıyor. Bundan dolayı uydunet modemleri de diğer modemlerden farklıdır.

Ping oranın çok yüksek yani sunucuyla arandaki bağlantı çok zayıf. Benim kendi teslerimde pingim 25ms yi geçmiyor.
Hız olarak da 14.5Mbit i görüyorum.

Biraz da reklam yapalım => Smile al yüzün gülsün :D (Yeni adıyla D-Smart Net)
Doğru olabilir; çünkü orada bayağı bir düşündüm emin olamadım. Bilgilendirdiğin için teşekkürler. :)
Kullanıcı avatarı
Cloutier
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Cloutier »

Rica ederim bilgi paylaştıkça büyür.

Eskidendi Kablonetin diğer ADSL sağlayıcılara göre üstünlüğü. Artık telefon hatları yenilendi çoğu il merkezi fiberoptiğe geçti. 20Mbit lere varan hızlara erişilebiliyor normal telefon hatları üzerinden.
Bundan dolayı kampayaları takip edip size en cazip kampanya ile birlikte bir ADSL sağlayıcıya geri dönmenizi tavsiye ederim.
3 Yılı aşkın Smile abonesiyim şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım. ttnet sunucularından dolayı oyun bile 1 günlük çöktü ttnet aboneleri internete giremedi ancak ben internete girmeye devam ettim. 8-)
Kullanıcı avatarı
iSpAnYoL2834
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen iSpAnYoL2834 »

Resim
Merhaba yukardada görüldüğü benim internet hızıyla ilgili bir problemim yok ama bendede lag oluyor nedenini çözemedim konusunda açtım pc nin özellikleride iyi ama genede kasyor malesef kısaca bundan kurtuluş yok gibi
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

Resim[/URL]
Resim
Colorado - Magicem