Bu sene GameX'te 59 Seviye !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Berimpex
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Bu sene GameX'te 59 Seviye !

Mesaj gönderen Berimpex »

Merhabalar, bildiğiniz gibi bugün çıkmış olan "Topkapı Sarayı" eklentisi çok büyük hayal kırıklığı oldu. İKV oyuncuları 2010'da çıkmış olan ve hala devam etmekte olan 'Grub Bölgeleri'yle oyunu bırakmaya başlamış, eleştirilerin başlangıcı olmuştur. En son seviye güncellemesi tam 3 yıl önce 2009'da çıktı sizlerde biliyorsunuz. İKV'de yeni seviyelerin çıkmaması ve her sene küçük küçük eklentilerle, güncellemelerle oyuncularını teker teker kaybetmesi malesef acı bir gerçek olmuştur. Bugün bizlerde gördük ki 2009'da Yeraltı Bölgesi, 2010'da GB'nin başlangıcı, 2011'de yeni bir GB. Ve sene 2012 gelen güncelleme gözler önünde acı bir hüsran. Artık çok geç ne yazıkki, gide gide artması gereken oyuncu sayısının tam tersi azalmasının 3 yıl içinde önüne geçilememiştir. Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum : İKV'nin bu bataktan kurtulması için tek gerekli olan şey 59 Seviye. Bakın sizlere 3 yıl içinde İKV'de çıkan güncellemeleri gösteriyorum. Bir önceki senelere bakın birde bu seneye :|

Şimdi sizlere yazın çıkmış olan en büyük bölgelerin istanbuloyun.com'daki linklerini veriyorum. Bir göz atın.
İKV'nin gelmiş geçmiş en büyük bölgesi olan Yeraltı'nın çıkış tarihi http://www.istanbuloyun.com/news.aspx (13 Mayıs 2009 Çarşamba)

http://www.istanbuloyun.com/news.aspx Bunda ise Grup Bölgeleri yayında! (11 Haziran 2010 Cuma)

Ve son olarak en son çıkmış olan GB güncellemesi: http://www.istanbuloyun.com/news.aspx En altta Çemberlitaş Çıktı (1 Haziran 2011 Çarşamba) göreceksiniz.

Ve işte günümüz. Rezil ve vasat bir eklenti. Tamamen hüsran. http://www.istanbuloyun.com/News.aspx?NewsId=173
Kullanıcı avatarı
erbayyy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Re: Bu sene GameX'te 59 Seviye !

Mesaj gönderen erbayyy »

sanmıyorum 59 levelin hemen geleceğini çünkü küçücük bir yeri çıkarmak için 1 ay beklettiler ve elbette berbat bir yer +10 lvl daha getirmek için en az 2 sene daha bekletirler
.....
Kullanıcı avatarı
Berimpex
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Topkapı ve lonca eklentisini arka planda yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta 1 senede sadece Lonca ile Topkapı Eklentisi'ne çalışılmaz heralde.
Kullanıcı avatarı
Berimpex
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Bilgetonyukuk yazdı:
Berimpex yazdı:Topkapı ve lonca eklentisini arka planda yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta 1 senede sadece Lonca ile Topkapı Eklentisi'ne çalışılmaz heralde.

Çalışılmaz, tabii 1 sene bir Topkapı eklentisine çalışılmaz, 1 ayda çalışıldı zaten ona, 1 yılda değil. Diğer kalan 11 ayda da çalışıldı, ama İstanbul Kıyamet Vakti'ne değil. ;)

Dipnot; Amacım muhalefet olmak değil kişisel görüş belirtmektedir, sürç-i lisânımız olduysa affolunsun.
Gerçekten çok garip bir durum var ortada. Bir açıklama yapılması bence şart. Bu kadar oyuncu boş yere isyan etmez. Gelen eklentiyi beğenen çok çok az sayıda kullanıcı var. Bu bir rastlantı olamaz değil mi ?
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: byHMF

Re: byHMF

Mesaj gönderen kuccukhusam1 »

Yha bu loncalara özel bir bölge, niye büyütüyorsunuz ki
Kullanıcı avatarı
Berimpex
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Bilgetonyukuk yazdı:Bak ahbap, madem ki seviyeli bir hicivime seviyeli bir şekilde cevap verme lütfunda bulundun, bende sana fikirlerimi sunmaktan çekinmem.

Gelen güncelleme tatmin edici olmadı, beklentiler vardı, büyük beklentiler hemde, kimisi bu ortamın öyle herkesin faydalanabileceği bir yer olmayacağını, 45 seviye ve üzeri loncaların girebileceğini söylüyordu (-Ki eğer gelen içerikler tatmin edici olsaydı, ortamın laçkalaşmaması, Lonca Puanı'nın değerinin artması, ve bu içeriklerden gerçekten hak edenlerin nasiplenmesi için bu fikri bir çok kişi desteklerdi). Lonca Kasası'nın getirileceği, lonca üyeleri arasında Şaheser ve Nadide eşyaların aktarılacağı söyleniyordu, bekleniyordu.. Ama olmadı..

Akçe ile satılan kıyafetlere lafım yoktur, keyfi bir materyaldir isteyen alır almaz, bu güzel bir şey olmuş. Lakin oyun parası ile satılan materyaller gerçekten dudak uçuklatıcı. Bir pluslu karakterin 100 karizmasını 500 bine satın alabiliyoruz. 550 klan parası geliyor bir karakter almada. 100 defa alsanız 50 milyon para verir 55.000 kp'ye sahip olursunuz. 150 milyonu gözden çıkarsanız
m 2.5 Maraton Adam Gözlük (Mor) satın alınabilecekken, aynı etkiyi veren gözlük getirilen tüccarda 300 milyon gibi meblağ ile karşımıza sunuldu. Sence buna isyan etmemek normal midir?

Bir diğer husus bazı nadide itemler,
Azat Cevriye Mor Ceket'in, Farabi Solucan Mor Ceket'in, İbni Cevriye Mor Ceket'in getirilmesi güzel, amenna tamam, var olmayan bir iteme 50 milyon gibi bir meblağ verilebilir. Ama Centruion'dan düşen mor pantolonlara 50 milyon istenilmesi, hele ki tanıdık çevremiz ile 15 dakikada kesip çıktığımız motorinden düşen Maraton Adam Cansiperhane Ayakkabı'ya 100 milyon istenilmesi, gerçekten üzücü. Benim eksiğim var mı, hayır yok, ama 1.5 yıldır uğraşıp da ayakkabı düşüremediğimiz bir lonca arkadaşımız var, herşeyi tamam ama maraton ayakkabı düşmüyor, 100 milyon gibi bir meblağ mı vermek zorunda mı bu oyuncular?

Velhasılı kelam, vel aziz'il ikrâm, yani Türkçe'si ile lafın kısası en güzel ikramdır diyorum, ve isyanın tek sebebinin oyuncuları tatmin etmemesi, beklentileri karşılayamaması olduğunu söylüyorum. Yorum sizindir, iyi forumlar, hayırlı akşamlar.
Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim "Bilgetonyukuk."
kuccukhusam1 yazdı:Yha bu loncalara özel bir bölge, niye büyütüyorsunuz ki
Bunun loncalara özel bir bölge olduğunu zaten biz biliyoruz kuccukhusam1. Büyütmemizin nedeni her yıl çıkan yeni bölgeler, beklentileri tam olarak karşılamasada Grub Bölgeleri varken git gide artması, daha çok heyecan vermesi yerine tam bir vasat bölgenin gelmesi. Şimdi örnek olarak kırmızı eşyalar gelmiş akçeyle satılan. Bunların fiyatı 100 akçe ile 300 akçe arasında değişiyor. Bu eşyalar diğer dükkandaki satılan ürünlere göre çok düşük fiyatı bunu biliyoruz zaten. Peki bu kadar ucuz şeyleri herkez alabilir o zaman herkezde olursa ne anlamı olacak ? Bu biraz benim kendi düşüncem bu düşüncede başka birisi olmayabilir ama fikrim bu. Bunu geçtim Bilgetonyukuk'un dediği gibi Rıfkı'nın sattığı materyallerin çok abeze kaçması. Burda eğer sen normal bir oyuncuysan ve gördüğüm kadarıyla herkez benim düşünceme yakın seni tatmin eden tek şey ışınlanmadır. Işınlanma da olmasa zaten buraya kimsenin gireceğini zannetmiyorum.

Büyüttüğümüz olay aslında yazımın en başında yazdığımdır. Her yaz yeni bölgeler, GB o kadar olmasada heyecan vericiydi. Şimdi bakıyorum birde Topkapı'ya. Tam bir hüsran...
Kullanıcı avatarı
Hummer
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Hummer »

Çok açık adamlar bütün oyuna grup ve arkadaşlara döküyor, yani diyor ki ya arkadaşını getir yada kaybol :)
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Jeova Sanctus Unus
Kullanıcı avatarı
Berimpex
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Hummer yazdı:Çok açık adamlar bütün oyuna grup ve arkadaşlara döküyor, yani diyor ki ya arkadaşını getir yada kaybol :)
GB olsa bile bana sorarsanız bu yeni çıkan "Eklenti ?" den daha heyecan vericidir.
Kullanıcı avatarı
Berimpex
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

GÜNCEL

“Genel Etkileşim” sayfasına dön