PANDORANIN KUTUSU

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: PANDORANIN KUTUSU

Mesaj gönderen Ocipres »

Hiç düşündünüzmü arkadaşlar neden oyun içinde tek bir charla yetinmedik.Herbirimizin bir çok charı birçok hesabı var.Bir büyücü,bir şifacı ve bir savaşçı charla yetinmedik.Birçok savaşçı ,şifacı ve büyücü charları olan arkadaşlarımız var.1lvl dan 49 lvl a kadar uzun bir zahmet ve zaman ayırma süreci olsa bile bir sebeb varsa char kasmaktan kaçınmadık.Bu kadar süre oyunda kalmamıza bir sebebte buydu bence.Oyunu tekrardan tekrardan oynuyorduk böylece.Bu süreç sağlıklı devam etmişse insanlar bu oyunu bu şekilde bıkmadan oynayabiliyorlarsa yapılması gereken bunun devamını sağlamaktı.Kurguyu bozmadan mantıklı ilaveler eklemekti.Madem istanbulsa oyunun mekanı meteora ,yeraltına geçtiniz ,dönseydiniz İstanbul'un herhangi bir mekanına,bir semtine,örneğin Sultanahmet'e,Taksim'e,Bakırköy'e Eminönünde nasıl mekan kurduysanız oyunla paralel bir grafikle aynı şekilde düzenleseydiniz ona uygun görev veren değişik karakterler , görevler, canavarlar oluşturulsaydı ne siz bu duruma düşerdiniz ne de oynayanlar bu bıkkınlık durumuna düşerdi.Yeni lvl getirseniz (59 seviye) hidra görevleri almadan yeni görevler yapılamazsa eğer ben iddia ediyorum kimse yeni char kasmaz.Siz bu kurguyu bozdunuz.Yeni char kasmak bu oyunun atardamarıydı.Hidra eklentisiyle bunu tıkadınız.Durmadan umut ediyoruz iyi olsun diye.Bizdeki bu yaklaşım sizdede varmı merak ediyorum.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Aranızda araba sahibi olan varmı bilmiyorum arkadaşlar.Şuan arabam yok ama yaklaşık bi 10 sene zaman diliminde arabam vardı.On senede 2 arabam oldum.En son sattım.Araba sahibi olanlar bilir bir çizik çizilse bile insanın uykusu kaçar.Bir yerinde ses gelse takarsın.Yemezsin içmezsen arabanın eksiğiyle uğraşırsın.Araba insanı bu hale getirir inanın etrafımda gözlemlediğim bişeydir bu.Bunun sebebi aslında sahip olunan şeylerin başında araba gelir kullandıkça zevk alması bitmeyen.Bir zaman sonra onsuz kendini eksik hissedersin.Heryeri yakın eder.Yaşadığın yerde heryere istediğin anda ulaşabilirsin.Bütünleşirsin onla.Demekki bir şeyin bizim için çok önemli olması için bütünleşme duygusunun güçlü olması lazım.Yani onsuz kendimizi eksik hissedeceğimiz duygusunun bizde oluşması lazım.Bu duyguyu oyunda herkesin kasmak için günlerini harcadığı item için maden kovalayıp,canavar kestiği charlar sağlar.Charlar bu oyunun oynayanlar için çok önemlidir.Onların çalınması,kaybolması yada oyun bir türlü düzeltilemediği için onlardan vedalaşmak oyuncuları üzer.Bunlarla ilgili durumlara yöneticiler nasıl yaklaşır bilmiyorum.Aralarında arabaları olan varsa enpati kurabilirler:).Yönetici olmak kolay bişey değildir.Bir çok özelliği barındırmak gerekir.Bir insan grubunu yönetmekle alakalıdır.Yönetmek daha çok idare etmek manasıyla anlaşılmalıdır.İdare etmek.Yani yönetilen kalabalığı asgari düzeyde huzurlu ve mutlu bir şekilde birarada tutmak.Bu başarılamıyorsa ya sen yönetici vasfından yoksunsun,yada yaptığın işe bu adı koymayalım.Bir makinayı çalıştıran operatörlerle muhatabız o zaman.Terimler layıkıyla kullanılınca inanın hiçbir sorun çıkmaz.Herkes nasıl bir şeyle karşı karşıya olduğunu bilir enazından.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Reçete çıkıyor torbadan.Örneğin 48 lvl direnç ceket yapılması için istenenler (15-20)m nu buluyor.Çift item reçete çıkıyor max kudret-ardenneler yapılması için (40-50)m malzeme istiyor.Kim yaparki bunları?.Saatlerce kasmışın hiçbir değeri olmayan kullanırlılığı olmayan reçeteler.Bunlara ucuz malzeme koyulamazmı hiç olmazsa çift item yada item var diye yapılabilsin diye.Zaten torbadan biton boş itemsiz eşya çıkıyor.Sarı yazıyı reçetede gören seviniyor ama birde bakıyorki yapılmaya değecek bir reçete değil.Gereksizce bir hayal kırıklığı yaratmanın manası ne anlamadım.Koy ucuz malzemeyi en azından daha iyisini bulana kadar adam kullansın onu.Onu üretmeye çalışsın,oyunun içinde kalsın.Şelit isteyeceğine saf tungsten iste yada tungsten iste.Max kudret-ardeneller ile yücelen -ardenneler reçetenin malzemesi aynı.Olacak işmi bu.Düzeltilmesi mümkün birçok hayalkırıklığı düzeltilmeyi bekliyor.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Galaktoz
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen Galaktoz »

Açtırma kutuyu Söyletme kötüyü demişler.
BİR MİLİTAN OLDUĞUMU BİLSEN YİNE SEVER MİYDİN !!

Sehrazatxmg
IIXxGaLaKToZxXII
ErGeNeKoNxMESUT
UMUTGFB
JeRuSaLeMm

MAZİDEKİ DOSTLAR
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Galaktoz 22 Şub 2010 21:00

Açtırma kutuyu Söyletme kötüyü demişler.
BİR MİLİTAN OLDUĞUMU BİLSEN YİNE SEVER MİYDİN !!

Sehrazatxmg
Galaktoz
Ergenekonxmesut

LONCA ERGENEKON
Galaktoz

Forumumun adını okuyup espri yapmaya çalışacağına keşke yazımı okuyup yazıyla alakalı iyi kötü bir yorum yapsaydın yada hiçbirşey yapmasaydın ;)

Ocipres
Kullanıcı avatarı
senhar15
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen senhar15 »

veym2 yazdı:
Ocipres yazdı:Mitolojik bir hikayedir.Açılmaması söylenen bir kutu açılmış etrafa kötülük yayılınca kapatılmış ama sona kalan şeyse o kötülüklerin panzehiri iyilikmiş.Bir rivayete göre kutu tekrar açılıp kötülükler çıkan iyiliklerle temizlenmiştir.İnsanlık her olgunun karşıtlarının savaşımının arasında hayatına,etrafına,olaylara bir yorum getirmiştir.İyilik-kötülük,savaş-barış,aşk-nefret,bolluk-kıtlık,siyah-beyaz etrafımız birinin birine baskınlığıyla şekilenir.Neyi önemsersek etrafımızıda onla şekillendiririz.İyi insan,kötü insan tanımları biraz havada kalır. İyilik üstünde baskın kalmış yada kötülük üstünde baskın kalmış insanlar vardır.Aynı insanın bazen iyi bazende kötü olarak karşımıza çıkmasının sebebide budur.Bir şeyin kötü olarak karşımıza çıkması iyi olmayacağı anlamınıda vermez bize.Ama önce kötü olduğunu görmek lazım.Kötü olduğunu bilmeyen, belirtilmeyen iyi olma mücadelesini veremez.Arkadaşlar oyun hakkındaki düşüncelerimi bu başlık altında sizlerle paylaşacam.Katılmanız,cevap yazmanız bir yana okumanız bile benim için yeterli.Çoğunuzdan yaşça büyük olmam dolayısıyla böyle bir katkım olsun istedim.İkv iyi olsun diye herkes ne yapması gerekiyorsa yapmalı.Şirin şeyler yazıp etrafa şirin görünmek çokta zor bişey değil.Soobe eleştriyi hakediyorsa eleştrilecek,takdiri hakediyorsada takdir edilecek.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
PaNdOrA Güzel isimmiş :) ama kutusunu pek sevemdim
IIGoDIIMaSTeRII [(^)Ejder Asa]
ÇeRKeZHaSaNCaN [(^)İbn-i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Çıbanlı Akrep (Asa)]
IIGoDIIQeeN [(^)Ecel Getiren]

“Genel Sohbet” sayfasına dön