Merhaba arkadaşlar,
Biraz zaman ayırıp okursanız sevinirim. Herkesi ilgilendiren bir konu.
Oyuncuların gelişiminden bahsedeceğim. Bugüne kadar bütün sınıflara mensup karakterlerden kullandım. Tank oldum grup bulabilmek için canım çıktı. Şifacı oldum; şifacı çokluğundan grup bulamadığım oldu. En sonunda büyücü oldum. Malum ejdersiz büyücü bir hiçtir. 2 gün önce Ejder Asa’yı ürettim ve yükselttim. Şimdi de size büyücü kullanırken karşılaştığım sorunları anlatacağım:
Kenan için grup arıyorum. Beyaz Köşk sunucusunda oynuyorum. Direk ismini vereceğim. XxXSALVADORXxX adlı şahıs kenana ejderli büyü aradığını klana yazıyor. Özelden mesaj atıyorum grup için. Bana buzumu soruyor. 1155 buzum var diyorum. Buraya kadar her şey güzel. Bana gruba almayacağını söylüyor. En az 1400 buz olması gerektiğini söylüyor. Ne yaptın sen arkadaşım? Sığınaklar’da 1400 buzlu büyücünün işi ne? 1155 Buzlu büyücü senin neyine yetmiyor Kenan kesmek için? Bu kadar kendini küçük düşürmek ne diye? Peki sorayım. Eğer 1155 buz ile Sığınaklar’a giremeyeceksem ben nasıl Çemberlitaş’a gireceğim? Millet 744 buzla da Kenan kesebiliyor. 1155 buz ve çok istedikleri Ejder varken gruba almamak da ne?
Bir başka olay; yine 1155 buzlu ejderli karakterimle oyundayım ve zırh düşürmek için Migrat gruplarını bekliyorum. OoOMASALBİTTİOoO adlı şahıs geliyor Sivri Ada’ya. Kimse yok. Grup kuralım mı diyor. Olur diyorum ve 2 kişilik bir grup oluyoruz. Kendisi tank ben büyücüyüm. Yaklaşık yarım saat adam toplamaya çalışıyoruz ve yarım saat sonunda grup fulleniyor. Grupta benim dışımda herkes zırhlı. Tam gireceğiz. Bir adam geliyor. Çemberlitaş zırhı, pantolonu, eldiveni, ayakkabısı var. Ama grup falan aradığı yok. Gözümün önünde söyleden adama migrata gelir misin diyor. Ve beni çıkartarak adamı gruba alıyor. Neden diye soruyorum. Bana bölgeden cevap veriyor:
“Gideceğim grubun sağlam olması gerekiyor.”
Eee… Peki beni neden yarım saattir burada tutuyorsun? Sırf 200-300 buz yüksek diye neden insan kırıyorsun? 1155 buzla gidince de Junon kesilmiyor mu? Hem de benim dışımda tüm adamlar zırhlıyken? Peki sen beni gruba almazsan ben zırhımı düşürüp nasıl Çemberlitaş’a gireceğim? Nasıl gelişeceğim? Benle girsen kesemez misin? Parlatma falan olmadan önce en yüksek buz kaçtı sorarım sana?
Bir diğeri; elemanın adı MuRDeRoFTHeNiGHT… Arkadaşın ceketi dışında yine her şeyi tam takım. Gruba baksan çoğu yüksek hasarlara sahip. Son ejderli diyor Migrat’a. Ben başucundayım. Beni almıyor. Alırsan ne olacak? Junon’u kesemeyecek misin? 4 tane sağlam büyücünün yanına “ki 1000 üzeri hasarlar yabana atılmamalı” bir tane zırhsız parlak ejderli takıları olan büyücüyü alsan kesemeyecek misin? Peki sen o full haline nasıl ulaştın? Seni de böyle adamlar gruba alıp o halini almanı sağlamadı mı? 1 saat adam aradın bulamadın. Ama yine de inat ediyorsun. Önünde ejderli büyücü varken hala çemberlitaş ile işi olan büyücü arıyorsun. Neden? Bırak adam Çemberlitaş’a girsin. Gerekenler girsin Migrat’a. Sen hala uyu.
Böyle bir ortamda oyuncuların nasıl gelişmesini bekleyebilirsiniz ki? Herkes aptallık peşinde. Herkes ego peşinde. Herkes çıkarcı, herkes egoist, herkes menfaat peşinde olmaya sürükleniyor. YAZIK!
OYUNCU GELİŞİMİ
Re: OYUNCU GELİŞİMİ
Malesef ki her sunucuda aynı kişiler ve olaylar oluyor.Adam 400-500 hasarı yüksek olunca süper kesecez sanıyor ama yanılıyor.Biz Çemberlitaşa girerken çoğu zaman bb ci olan arkadaşı 1500 hasar civarı alıyoruz hasarı 1 kişi düşük olsada bişe olmuyor.Fakat artık eski zırhlı büyücüler Stuart atmaya bile gidemiyor.Bana göre herşey hasar değil,biraz tecrübe olsun yeterli.Bu arada yazının hiç sıkılmadan roman okuyor gibi okudum 
- berkancetin
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Kıyametin Karabasanları
Kesinlikle haklısın dostum..Kenan'a ashab arayan insan dolu :shock:
- EmirSarp
- Cin Avcısı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Arzın Direnişi
Ne 741 Buzu 651 Buz İle Gittim. Ama Baya Küfür Yedım Ama Nede Olsa Kenan Pert. Arkadaş Gurubu Desenız Yok 0 Denılcek Kadar Az Varda 35 - 36 Lvl Gorevıne Yardım Ettiğim Cocuklar. Çt. Silah Yukseltme Gelıyıor Bu Sefer Bızım Pabucumuz Dama Atıldı [Zaten Atılmıştı]
●●●● Since 2006 ●●●●
●●●● < Arzın Direnişi > ●●●●
- berkancetin
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Kıyametin Karabasanları
Daha geçen gün 650 büyü buz-0 elektrik li büyücüm ile girdim kenana.Tankın 3. girişiydi.Ejderlerde ortalamaydı,yani 1 tane çember zırhlı vardı,diğerleri zırhsızdı.Ama çok iyi kesim oldu.Bu gruba rağmen 45-50 dk'da çıktık.İş tecrübede bitiyor,650 hasarlı büyücüm ile birçok ejderden daha çok iş yapıyorum.
- Comader
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
Bahsettiklerin ortamla alakalı.Ben önceden lodostum ve bu tür durumlarla karşılaşabiliyordum.Ama sonra oyundaki çoluk çocuk lodos klanına doluştu.Ben de rütbemi çöpe atıp arz oldum.Ve arz olduğum günden itibaren kesinlikle böyle bir sorunla karşılaşmadım.apomario yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Oyuncuların gelişiminden bahsedeceğim. Bugüne kadar bütün sınıflara mensup karakterlerden kullandım. Tank oldum grup bulabilmek için canım çıktı. Şifacı oldum; şifacı çokluğundan grup bulamadığım oldu. En sonunda büyücü oldum. Malum ejdersiz büyücü bir hiçtir. 2 gün önce Ejder Asa’yı ürettim ve yükselttim. Şimdi de size büyücü kullanırken karşılaştığım sorunları anlatacağım:
Kenan için grup arıyorum. Beyaz Köşk sunucusunda oynuyorum. Direk ismini vereceğim. XxXSALVADORXxX adlı şahıs kenana ejderli büyü aradığını klana yazıyor. Özelden mesaj atıyorum grup için. Bana buzumu soruyor. 1155 buzum var diyorum. Buraya kadar her şey güzel. Bana gruba almayacağını söylüyor. En az 1400 buz olması gerektiğini söylüyor. Ne yaptın sen arkadaşım? Sığınaklar’da 1400 buzlu büyücünün işi ne? 1155 Buzlu büyücü senin neyine yetmiyor Kenan kesmek için? Bu kadar kendini küçük düşürmek ne diye? Peki sorayım. Eğer 1155 buz ile Sığınaklar’a giremeyeceksem ben nasıl Çemberlitaş’a gireceğim? Millet 744 buzla da Kenan kesebiliyor. 1155 buz ve çok istedikleri Ejder varken gruba almamak da ne?
Bir başka olay; yine 1155 buzlu ejderli karakterimle oyundayım ve zırh düşürmek için Migrat gruplarını bekliyorum. OoOMASALBİTTİOoO adlı şahıs geliyor Sivri Ada’ya. Kimse yok. Grup kuralım mı diyor. Olur diyorum ve 2 kişilik bir grup oluyoruz. Kendisi tank ben büyücüyüm. Yaklaşık yarım saat adam toplamaya çalışıyoruz ve yarım saat sonunda grup fulleniyor. Grupta benim dışımda herkes zırhlı. Tam gireceğiz. Bir adam geliyor. Çemberlitaş zırhı, pantolonu, eldiveni, ayakkabısı var. Ama grup falan aradığı yok. Gözümün önünde söyleden adama migrata gelir misin diyor. Ve beni çıkartarak adamı gruba alıyor. Neden diye soruyorum. Bana bölgeden cevap veriyor:
Eee… Peki beni neden yarım saattir burada tutuyorsun? Sırf 200-300 buz yüksek diye neden insan kırıyorsun? 1155 buzla gidince de Junon kesilmiyor mu? Hem de benim dışımda tüm adamlar zırhlıyken? Peki sen beni gruba almazsan ben zırhımı düşürüp nasıl Çemberlitaş’a gireceğim? Nasıl gelişeceğim? Benle girsen kesemez misin? Parlatma falan olmadan önce en yüksek buz kaçtı sorarım sana?
Bir diğeri; elemanın adı MuRDeRoFTHeNiGHT… Arkadaşın ceketi dışında yine her şeyi tam takım. Gruba baksan çoğu yüksek hasarlara sahip. Son ejderli diyor Migrat’a. Ben başucundayım. Beni almıyor. Alırsan ne olacak? Junon’u kesemeyecek misin? 4 tane sağlam büyücünün yanına “ki 1000 üzeri hasarlar yabana atılmamalı” bir tane zırhsız parlak ejderli takıları olan büyücüyü alsan kesemeyecek misin? Peki sen o full haline nasıl ulaştın? Seni de böyle adamlar gruba alıp o halini almanı sağlamadı mı? 1 saat adam aradın bulamadın. Ama yine de inat ediyorsun. Önünde ejderli büyücü varken hala çemberlitaş ile işi olan büyücü arıyorsun. Neden? Bırak adam Çemberlitaş’a girsin. Gerekenler girsin Migrat’a. Sen hala uyu.
Böyle bir ortamda oyuncuların nasıl gelişmesini bekleyebilirsiniz ki? Herkes aptallık peşinde. Herkes ego peşinde. Herkes çıkarcı, herkes egoist, herkes menfaat peşinde olmaya sürükleniyor. YAZIK!
Eski nickim, LoSTxGENCASKER
Yeni nickim, BericDondarrion
Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi
Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi
''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Yeni nickim, BericDondarrion
Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi
Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi
''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Sen asıl yeni silahlar yükseltilince gör adamları
Selam bile vermezler sana kardeş 
"Dünyâda 100 gram akıl varsa, bunun 90 gramı Abdülhamîd Han'da, 5 gramı bende, kalan 5 gramı da diğer dünyâ siyâsîlerindedir" Prens Bismarck
- haydegidelum
- İstihbarat Üyesi
- Sunucu: Meran
- Lonca: CcC BayKuş ReyiZ CcC
Meranda Bu Olay Yok Ben Şifacıyım Genelde Grubu Ben Kurarım (Sığınakta)
1 Ejderli Alıyorum Gruba Anlatıyorum Diğer Oyuncularında Tecrübeli Olması İçin Almam Gerektiğini ve 685 Üzeri Buzları ve Elektrikleri Alıyorum Gruba
Miğrata da Biraz Daha Tecrübeli Gerekiyor ... Konuyla da Onun Alakası Yok.
1 Ejderli Alıyorum Gruba Anlatıyorum Diğer Oyuncularında Tecrübeli Olması İçin Almam Gerektiğini ve 685 Üzeri Buzları ve Elektrikleri Alıyorum Gruba
Miğrata da Biraz Daha Tecrübeli Gerekiyor ... Konuyla da Onun Alakası Yok.
Bu yeni Silah yükseltmelerle beraber Klan ve Bölge kanalında şu yazıyı çok görecez; Migrata gelecek 2000 + büyücü
- Parlayanxyildiz
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Teşkilat
apomario yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Kendini ağırdan al diyorum.Herkesle girme .Seçici ol.Yolca seni kullanmak isteyen çok olur.Kendin grup kurmaya çaışmayı dene.
Yok migrata 200 buz eksiğin var diye almayan adamlar kimse bulamayınca seni çağırırlar.Bu tür çıkarcılara karşı kedini ağırdan al.İnsan görnümlü hyvnlr çok malesef.