Ornegin su goruntu kadim hidranin arkasindaki suyun uzerinden cekilmis. Digeri eminonu 1024,1024 konumu, 300 birim yukseklikten cekilmis.

Aslinda gorus mesafesini cok yuksek bi degere getirebiliyordum ama bellek konumunu hatirlayamadim. Programi yazali cok oldu, o yuzden o ozellik yok. idare edersiniz artik.
programin linki : http://uploaded.to/file/4atezfoa
dosyanin icinde virus olmadigi icin size "virus programlari yanlis anliyo, o yuzden virus zannediyorlar" falan demeyecegim. hicbir program bunu zararli olarak gormeyecektir, rahatlikla kullanabilirsiniz.
dikkat etmeniz gereken seyler:
1- once ikv yi acip karakterinize girin (bu noktaya kadar programi calistirmayin!).oyunu pencere modunda acin, cok cok daha kolaylasir isiniz.
2- oyunun kamerasini tamamen yukaridan asagi bakacak konuma getirin. Bu cok onemli. klavyeden kameranizi ayarlamak yeterli olmuyor. bu yuzden ekrana sag tiklayip mouse u asagi cekin. Boylece tam tepeden baktiginiza emin olursunuz.
3- haritanizi acip koordinatlarinizi not alin ( orn, 1203,231).
4- kamerayi hic bozmadan (cok cok onemli!) alt tab yapin. programi calistirin. not aldiginiz koordinatlari araya bir virgul koyarak yazin. Orn
1203,231
5 - enter a basin. bu noktadan sonra sadece bekleyin. bilgisayarinizin ozelliklerine bagli olarak yaklasik 30 sn suren bi islemi beklemelisiniz. genellikle 30 sn den kisa surer.
6- islem tamamlandiginda kac saniye surdugunu gosteren bir yazi alacaksiniz. eger onun ustunde "hazir..." yaziyorsa islem basarilidir. asama 7 ye gecebilirsiniz. eger basarisiz olduysa programi bastan baslatin ve kameranizin tamamen dik durumda olduguna emin olun.
7- artik isinlanabilirsiniz. programi ya da ikv yi kapatmadigniz surece artik 30 sn beklemenize gerek kalmayacak, tek yapmaniz gereken koordinatlari yazmak. Klavyenizden "t" harfine basin. boylece yeni koordinatlari girebilirsiniz. isinlanmak istediginiz koordinatlari yazin (yukseklik dahil). ornek yazim soyle olmalidir (ilk iki sayi yatay duzlemdeki koordinatlariniz, 3. sayi yuksekliginiz) :
1203,231,300
8- enter a basin, kameraniz o konuma isinlanmis olacaktir. tekrar baska bir konuma isinlanmak isterseniz tek yapmaniz gereken "t" ye basip yeni koordinatlari yazmak.
not: koordinat yazmak icin t ye bastiginizda yeni degerleri girmeden once "t" harfini silmeyi unutmayin.
umarim isinize yarar.