Çocukların en büyük tutkusu olan oyunlar onların vazgeçilmezleridir. Hayatlarının her anında oyun düşünürler. Günümüz koşullarında da artık bu işin internet ortamına aktarıldığını da herkes bilir. Peki ebeveynler çocuklarına bu konuda ne kadar yardımcı oluyor bilinmez. Her aile için çocuğunun geleceği ve psikolojisi çok önemlidir. Lise yıllarımda bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum. Bu arkadaş küçük yaşta bilgisayar ortamına girdiğinden oyun konusunda çok yetenekli yalnız ailenin dikkat etmemesi nedeniyle onda bağımlılık yapan bu oyun sevdası onu derslerden hep geri koyardı. Her boş anında kendini o dünyaya atardı. Akşama kadar ağzından oyun kelimesi düşmezdi. Bu olayın şu anki çocuklarda olma olasılığı bence çok yüksek. Bilgisayardan anlamayan çocuk sayısı çok az ve eğitimde bile artık tüm küçük çocuklar bilgisayar eğitim alabiliyorlar.
Ben bu konu hakkında çeşitli araştırmalar yaptım. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelişen 3 boyutlu oyunlar, gerçek dünyayla birebirdir. Ama ailelerin her 3 boyutlu oyun sitesi isminde yer alan oyunlara girmeleri de biraz tehlikeli olabilir. Hem bilgisayara, hem de çocuğa. Geçen gün net ortamında gezinirken
3d oyunu isimli bir siteyle karşılaştım oradaki canavar kralı oyunu çok ilgimi çekti. Çok oyun sitelerine girdim ama hepsinde de anlamadığım oyunlar oldu. Yalnız canavar kralı oyunu da anlaşılması ve oynanması zor olan bir uygulama ama o kadar açıklayıcı bir içerikle yazılmış ki tek okumada rahatça anlayabildim. Bunun yanı sıra birçok tarzda oyun bulunan bu siteye çocuklarınızı rahatlıkla yönlendirebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki biz çocuklarımız için buradayız. İyi günler dilerim.