Hile gerekli, Bize hile gerekli değilmi ??
İleti xPrince » 22 Oca 2011 00:53
Bu mantığı açık açık anlatıcam.. artık kim ne derse desin, cidden düşüncelerimi paylaşmak istiyorum artık ve ne kadar uzun olsada bir konuyu anlatmak istiyorum..
Oyunumuz artık bu pozisyona geldi.. o birileri maden piyasasını yönetmeye çalıştığını zannederken maden piyasası değişiyor item vs. bu piyasalar artıyor.. ama oyunumuzun alt yapısında bu kadar para yok yeni başlayan birisi görevlerden ve sattığı itemlerden topladığı para plus olmadan yaklaşık hatırladığım kadarıyla 39lv le geldiğinde 1m küsür kadardı.. 25 level civarı 250bin civarı çantasında para birikir.. böyle dışarıya açık bir oyunda bu sizce mantıklımı ?? yani araştırıp gözlemlediğim şey aynen bu biçim..
Birisi oyuna başlar.. biraz gezip gördükten sonra agahtan görev alması gerektiğini ilk görevleri kesiceği yaratıkları öğrenir.. bu böyle devam eder 15 olduğunda artık alışmıştır oyuna ki kişiye bağlı beğeniblirde oyunu ardından 20 25 derken hikayelerin akıcılığına ve oyunun gidişatına hayran kalır aynen benim gibi.. meteor bölgesi zamanları gelir ordada kendine göre bi şeyler yapmak ister ama klan olayı yokmu bi bulaştımı bütün gidişatını değiştirir ki bulaşması gereklidir illaki bi görevlerde klana girecek ya.. sonra artık karşı klana hırs duymaya başlar bu kişi klandan nasibini alır.. ardından kasmaya devam ama gel gelelimki tek başına bi şeyler yapmak imkansızlaşma başlar ee hepimiz biliriz "sultan görevine yardım" diye mağara girişinde az dolaşan yoktur.. tek başına bu kişi bunu yaparmı ve kaç kişi can sıkıntısından babı ali ye giderken aklından ona yardım etmek geçer ?? bu böyle olduğunda 1 haftada zor yapılan bir görevi olan oyun başlar.. mesela benim cevriye görevi yeni zevkine kastığım çarımda ki çok kısa bir sürede 49 olmamıştı o çarımda cevriye görevi 49 olduğumda göreve yardım niyetine giderek 4. yada 5. denememizde kesilmişti.. her grup profesyonel olacak ve şöyle bi anladıktan sonra cevriyeye biraz kafa yorup kesecek değil.. sadece cevriyede değil kara kürk solucan ifliss hele hele kadim hidra.. bu kadim hidra konusunada başka bir paragraftan devam edicem uzun çünkü.. neyse bu daha yeni olan arkadaşımız 30-39 level aralığında oyundaki negatif yönlerle tanışır.. artık kasmak zordur her yeni başlayan bir anda yeni öğrendiği oyuna para yatıramaz ama illaki bu yüzden de her yaratıkta level atlatın demiyorum ama plusu olmayanların da bir tek sultan görevine yardım isteyecek mecali olmadığını belirtirim.. illaki birisine sırt dayıcak ama oda kolaymı ?? neyse 1 2 haftada yapılmış bu küçük görevlerden sonra ve bu görevlere kafa yormanın yorgunluğu ile devam ediyoruz yavaş yavaş görevler bizi şöyle bi sivri adaya çeker.. sıradan görevleri yaparız tazı kes falan filan.. geri kalanı kasmaya kalır görevlerin ne olduğuna ise google amcamız yardım eder söyler bize.. milletin kavgası dırdırı nizahı başlar hırs vardır ve negatif yüklüdür daha çok item yapma hırsı da boy gösterir daha güçlü olma artık nasıl oluyo anlatırım ama saçma gelir size bazen banada saçma geliyo.. bunların içinde oyun devam eder ama o oyunu öğrenme çabası içinde olduğumuz labirentti vs o güzel yerlerde olduğumuz heves azalmıştır haliyle.. oyunda devam ettikçe bazı güzel huylu insanlarla tanışılır elbette bunlar oyunu bilen kişilerdir ve düşük level çarları olabilir yardım ve yardımlaşma görülür tabiki.. ve biraz olsun iyimserlik katasım geldi evet.. oyun sosyal ortamı kurulur bu halde profesyonel olmasakta anlıyoruzdur artık oynuyoruz oyunu ve üzerimizde o hayatta düşmeyen itemlerden yoktur halen görev itemleri ile takılırız.. farklı düşünceler gelişir bu büyük itemler nasıl yapılıyo felan diye, hakkatende bende merak ediyorum sağlam bir ceket reçetesinin düşmesinin ardından bütün sunucunun hatta oyunun bundan nasıl haberi oluyo.. bu kadarmı küçüğüz yahu demeyi oyunda kendime yediremiyorum, git gide yeni oyuna başlıyan arkadaşımız 39 levele doğru gelir.. artık yavaş yavaş yeraltı başlar oyunda yepyeni bir çağ yani oyunun en ama enn negatif enerjisinin bulunduğu alan hatta yeraltında bir yer olması bile boğuyor insanı bu kadar olmaz yani.. cin kesilir görevler alınır yapılır özellikle dişi örümcek o kadar zor değildir mesela o yapılır sonra solucan alınır.. birkaç kişinin yapma çabasına katılsalarda solucan dediğiniz şey oyunun en sağlam loncasının çabasıyla kesilecek bir şey değilmi.. arada kaynar gidersiniz solucan herkesi dağıtırken.. neyse baktık bu görevde olmuyo 44 olunur işte o akreplerin altta olduğu cinlerin bol olduğu alanda, brbirimize cin çalıyoz aç gözlülük yapıyoz diye çok sözlerde bulunuruz küfür olur kırıcı olur.. böyle güzel zamanlar geçirmek zordur orda, oyuna yeni başlamıssın kaç tane arkadaşın olursa olsun kimse gelipte orda seni kasmaz kassa bile öyle uzun boylu hiç kasmaz oooo kes kes kes o karanlık yeraltında pestilin çıkar resmen oysaki bir anda herşeyin yüklü olduğu bu plus paketini alsan oyunda 3 kat güçlü olsan kötümü olur ?? bunu her zihniyet yapmaz heleki bir 49 luk çarı olsun değilmi.. neyse 44 olana kadar gene bi anlattığım kadar negatif hava vardır işte o ortamda takılmak kolaymı.. 44 olunur ve şöyle bi kaç kişinin arkasından meran şehrine varılır görevler yapılmaya çalışılır birileriyle muhattap olunmaya çalışır ( ya sanırım benim sorunum ben öyle birileriyle çok muhattap olup böyle bir görev için bu kadar etkileşimde bulunmayı böyle bir küçük item için kafamı ağrıtmayı sevmiyorum ama haklı değilmiyim ) ardından görevler şunlar bunlar level atlanır ama artık tek dert level değildir.. hırs büyür.. item olayı gelişir ki böyle yeni başlayan birilerinin kolay kolay item dizeceğini zannetmiyorum ki öyle yani dizemez görev itemi takılması gerek oda nereye kadar ?? ee kolay koalyda herkese yerden urban abanoz kafa düşmüyo değilmi heleki plus değilseniz.. öyle böyle oyun oynanır level kasmak artık dert değildir olmaktan çıkar çünkü kasılamıyodur ama kasıcaksın kardeşim illaki sonra sağlam item dizecksin herkesten iyi olacaksın plus alacaksın daha çok çar kasacaksın keseceksin o loncaların kestiği solucanı falan filan.. nesagit havayı şöyle bi güzeeelce ciğerlerinize değil beyninize çekersiniz, çok fazla zorlanmaya başlanır.. oyun bu saatten sonra bırakma seviyesine gelir bırakanlar olur ama hırs yapmışlar bırakmazlar oyuna yine tekrardan bol bol negatif hava bırakmaya devam ederler.. neyse 49 oldukmu abi.. hırs içinde itemsizlik içinde asla ve asla (şifa değilsen) kendin gidemediğin o meran yollarındaki çilelerden sonra 49 oldukmu.. tamam hadi bakalım anlatmaya yeni başlıyoruz..
OYUNUMUZ BİR GRUP OYUNU DEĞİLMİ GRUP BÖLGELERİ DAHİL HERŞEY DAHİL TOPLULUK OYUNU BİR ŞEY YAPACAKSAN TOPLULUĞUN OLACAK..
ee herkes ağzında altın kaşıkla doğmuyo kardeşim iyi o zaman bu oyuna intenrette görüp başladıysan 49 seviyelerinden sonra çekip gidebilirsin.. dışardan tanıştığım kişilere heycanla anlattığım ikv ye karşı şunu söylüyo yarıdan çok daha fazlası.. "o oyunu oynadım ya sonra bıraktım" eee neden bırakıyon ?? işte buraya değiniyorum ben tek başına oynayamazsın, ve toplulukta berbattır bu oyunda bu sunucuda ben bunu anladım yahu hakkaten şu oyunda lonca vs. topluluklar varsa oyunla alakalı değil bunlar onlar oyun oynamıyo onlar zaman kaybetmek için onlar zevk almak için burda değiller onlar bütün hırslarını ve iradelerini tatmin etmek için burdalar, loncası olan kişiler o kadar kişiyle diyaloglarını kendi büyüklüklerini göstermek için oynarlar.. şu loncası adını duyururlar ama o loncanın zaten başı şudur ama tabiki o kişiyi illaki bulur ve topluluğu olan abartır lonca kurar oyunda tanınır bunlara özentiler başlar artık 49 olupta bırakmıyanlar lonca lonca diye ortalıkta çırpınırlar girdikleri loncada tek başına oyundan hiç anlamadan başladığı için dışlanırlar yoksa benim gibi 3 senelik oyuncuları benim nasıl birisi olduğumun pek önemini görmeden alsalar ohoo.. dimi ne güzel.. peki o yeni başlayanlar bir çevre olmadan bu oyunu nasıl oynıcak ?? peki gel gelelim bir diğer kounuya..
işte bu Rammstein Moskau seviyorum bu parçayı.. ses açıyım biraz, anlatma havam üstümde anlatıyorum iyi şeyler.. gel geelelliimm grup bölgelerine.. hiç şahit olan varmı ?? böyle dışardan toplanıpta can sıkıntısından kenan atan grup ?? hani böyle bir tek kenan için loncası olmadan 1 saat kafa yorupta bırakmadan gidip kenan kesen ?? kenan diyorum junondan hiç bahsetmiyorum.. böyle "kenana ejderli büyüü" diye bağırmadan.. öylesine ya can sıkıntısından giderde kara kürk keser havasında hiç şahit olan varmı ??? ee bazılarıda sıkıldı kenandan nede olsa loncası var topluluğu var parası var ortamı var güya kendini bi şey zannediyolar.. oyunda adları çok duyulmuş sanki değilmi.. onlar kenandan sıkılmış junondanda sıkılmış kişiler.. onları geçtikte o grup kurmak için kafa yoranlara bakalım.. bir grup kuruyo bizim yeni arkadaşımız diyelimki savaşçı olsun.. geliyo yanlarına işaret şu biçim "/nah" neyse büyücü olsun önce diyolar elektrik kaç ?? tabi diyo bi rakam aldığı cevap "çok az" gruba almıyo.. şifayı söylemiyorum çünkü daha kolay kolay yeni başlayan birisinin ilk çarının azimle bir şifa olduğunu görmedim.. gidiyo bu adam madene oturuyo para yapıcak item alıcam.. madende karşılıklı toplada bırakanlarmı dersinnn koskoca bir sunucuda bir madenden 2 3 tane olduğunamı dersin saf çıkma ihtimalinin böyle 24 saatte bir olduğunamı dersin.. ne olursa olsun heryerde negatif bir hava var.. ha o 24 saatte de sence çıkarmı.. işaret şu biçim "/nah" o madeni 24 saat boyunca sana bırakırlrmı nede olsa koskoca sunucuda olsa olsa 2 3 tane var.. maden işide yatıyo bu sayede item kasma felan derken şöyleee bi plus alırız artık değilmi.. evet evet alırız, hobbaa plus da çektik.. artık daha çok bölgeden hor görülürüz yada sessiz sedasız devam.. maden çekiyorz tekrardan sonra bi adam hızlı çektiğinde bölgeden adını yazarız.. toplaya bırakıyo diye felan, herneyse ince detay bunlar.. benim taktik belki gidip biraz yaratık keser düşen çör çöp satar biraz para çıkarılır onlardan artık küçük bi item felan çıkarılır.. yeniden maden denildiğinde belki şans bu ya bir ihtimal çıkar bir maden satar bu madeni kendine yine item alır artık birazcık itemi varmı var.. gir kenana işte motor felan kes kenanada git kes.. böyle artık yeni başlayan birisinin toplama bir grupla nasıl kestiğini siz düşünün.. item düştümü ?? hareket şu biçim "/nah" tekrar hadi olmadı tekrar olmadı hadi bi daha tekrar artık benim gibi onunda kafasına ağrı girmezmi ?? daha fazla maden ama öyle 2 3 saat hatta 1 günlük maden değil ya haftalarca maden çekmeden bahsediyorum sabır varsa olur işte.. ama başarı böylesine bir oyunda şanstan öte gidemez.. umutsuz çabalar gelir ejder üreticektir arkadaş ama böyle çok sağlam bir nah çekerler ammmaaaa tarifi yok yani.. ecel latif felan hiç saymıyorum.. oyunda geçirilen umutsuz zamanlar bunlar bir büyücü bir savaşçı tek başına başladığı bir oyunda nasıl olurda ecel latif hatta ve hatta ejder üretir ?? cidden siz söyleyin ey oyunu yapan sevgili arkadaşım ben bile üretemiyorum yahu ben bile artık oyuna giremiyorum başım ağrıyor reel paranın doruğuna vuruyoruz ama ne lazımki çook uzun bir süredir plussız bir zaman geçirmedi çarım para desen tamam var vardaaaa neye yarıyoki ?? karakter adı değiştime aldık da hakkaten oda bi işe yaramıyo yani.. yani o büyük lafımı en sonda edicektim ama sanırım daha bitirmeden ediyorum
HİLE LAZIM BİZE HİLEEE ARTIK BU OYUNU OYNAMAK İÇİN HİLE GEREKLİ OLDU YOKSA OYNANMIYOR ÖYLE HERKES OYNAYAMIYO..
hileli oynayanlarda var tabiki.. adını duyuyoruz yahu hile yüzünden oyun açığı yüzünden banlanıyolar yoksa nasıl güçlü olacaklarki o oyunun güçlü lonca liderleri hile yüzünden çarlarına full şahser set dizmedimi ?? bono kopyalama aklıma gelen benim yapıyo adamlar.. ee biz ne yapıcaz halen çıkmayan o değerli madenleri diğer milletin elinden çekebilecekmiyiz kolay kolay.. kendi alınterimizle bir tek ejder üretebilecekmiyiz ??
dalga geçiyolar adamla.. benimlede geçtiler hatta hakkaten dalga geçiyolar adamla.. yüzünüze vururlar ezikliğinizi.. çok laf altında kalırsınız.. ben bile 3 yıldır para yatırıyorum emek gösterebileceğiniz kadarını gösteriyorum ama olan ne ?? ne oldu sayalımmı ?? boşverin saymıcam,
Hile lazım bize arkadaşlar artık bu oyunda hile lazımki yoksa oynanmıyo kaç kişi oynayabilirki yoksa ?? hadi birisi öğretsin bize bono kopyalamayıda bizde şu oyunda hırslarımızı tatmin edelim kendimizi bir sanal alemde bir yere gelmiş koyalım.. çok önemli zannettiğimiz bu oyunda hadi öğretin bize hileyide bizde elimize ejderi yapalım grup bölgelerine alsınlar bizi.. sizde daha çok hile yapınki oyun duvara döndü ne desek ne istesek boş sadece bir kalıp asla dediklerimin ardından değişecek bir şey yok.. sadece yapılacak tek şey hileyi bulucaz oyunumuzu oynıcaz.. (: yeni aklıma geldi yada hilenin 2. evresi olan çar çalmaya başvuracaz oda bir yöntem değilmi ?? evet öyle oda bir kurtuluş yöntemi.. bir taştan duvara karşı hırsımızı tatmin etmenin kurtuluş yöntemi..
ALINTIDIR ---------xPRİNCE-------- KARDESİM ELLERINE SALIK COK ICTEN YAZMISSIN BIDE BU DURUMU YONETICILER ANLASA BU OYUNDA YONETICI OLUPTA ADAM OLAMAYAN COK INSAN VAR
Biri Artık Dur Desin Yeter ? Usenmeyın okuyun
Biri Artık Dur Desin Yeter ? Usenmeyın okuyun
MEFRUMUDAFA
Re: Biri Artık Dur Desin Yeter ? Usenmeyın okuyun
kardeş yazının tamamını okumadım aralardan baktım sadece
.
birde şöyle düşün: 49 level olan herkes kolay yoldan şaheser üretsin ? varmı öyle bir dünya.
misal ben çarlarıma şaheser üretirken maden lokman artırıcı alıp günde 5 - 6 saat maden çekiyorum.gerçi şuan allaha şükür bir eksiğim yok
.
fedakarlık yoksa zaferde yok bro.
birde şöyle düşün: 49 level olan herkes kolay yoldan şaheser üretsin ? varmı öyle bir dünya.
misal ben çarlarıma şaheser üretirken maden lokman artırıcı alıp günde 5 - 6 saat maden çekiyorum.gerçi şuan allaha şükür bir eksiğim yok
fedakarlık yoksa zaferde yok bro.
aykut gökçe
//Reklam içeriği kaldırıldı.
ayrıca bu oyunda hile yok.hile yapman için ya desteğe katılcan yada destekte tanıdığın olacak.
anlayan anladı
anlayan anladı
aykut gökçe
bu sorunun sebepleri nelerdir
öncelikli sebepleri
herkesin yalnız 1 ana çara sahip olmaması
bu oyunu da piyasayı da alt üst etmektedir
(2 ana çarım var 2. Sine pişmanım)
adam aynı anda oynayamadığı çarlarına şaheser basıyor , hoş hiçbirinde de uzmanlaşamıyor layıkıyla oynayamıyor , hepsi için iksir tüketiyor , mor göz için hepsine karizma kasıyor veya gözlük alıyor felan falan
1. çardan sonra oynadığımız her çar
sunucuda son ejder yok yahu
gaffara 1 tank çıkmaz mı be
şifacılar aya mı çıktı kardeşim nerede bunlarla sonuçlanıyor
1 den fazla ana karakter açılmasının sebebi de doğru iş eylemeyi bilmez yönetimin suçudur
güya denge vardır sınıflar arasında
bir güncelleme savaşçı kral olur herkes ondan kasar
bir güncelleme şifa
bir güncelleme büyü
hele dediğim gibi kişi karakterinde profesyonelleşmiyorsa kendini sağlama almak için her karakterini güçlendirmek loncaya sokmak akçe alıp silah parlatmak cartlatmak curtlatmak zorunda kalıyor
sen oyunun dengesini kurama 2 2 2 lik gb düzeni kurama
daha baya şey çıkar da duvara anlatsam daha bi etkili olur
öncelikli sebepleri
herkesin yalnız 1 ana çara sahip olmaması
bu oyunu da piyasayı da alt üst etmektedir
(2 ana çarım var 2. Sine pişmanım)
adam aynı anda oynayamadığı çarlarına şaheser basıyor , hoş hiçbirinde de uzmanlaşamıyor layıkıyla oynayamıyor , hepsi için iksir tüketiyor , mor göz için hepsine karizma kasıyor veya gözlük alıyor felan falan
1. çardan sonra oynadığımız her çar
sunucuda son ejder yok yahu
gaffara 1 tank çıkmaz mı be
şifacılar aya mı çıktı kardeşim nerede bunlarla sonuçlanıyor
1 den fazla ana karakter açılmasının sebebi de doğru iş eylemeyi bilmez yönetimin suçudur
güya denge vardır sınıflar arasında
bir güncelleme savaşçı kral olur herkes ondan kasar
bir güncelleme şifa
bir güncelleme büyü
hele dediğim gibi kişi karakterinde profesyonelleşmiyorsa kendini sağlama almak için her karakterini güçlendirmek loncaya sokmak akçe alıp silah parlatmak cartlatmak curtlatmak zorunda kalıyor
sen oyunun dengesini kurama 2 2 2 lik gb düzeni kurama
daha baya şey çıkar da duvara anlatsam daha bi etkili olur
Yalnızlık paylaşılmaz ..
- BySaygili
- Cin Avcısı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Eyalet Askerleri
Darılmaca üzülmece yok,
KONU GEREKSİZ :?
Ayrıca asıl emek verilmezse zevki çıkmaz.
Benim görüşümdür.Farklı görüşlere saygı duyarım.
İyi Forumlar...
KONU GEREKSİZ :?
Ayrıca asıl emek verilmezse zevki çıkmaz.
Benim görüşümdür.Farklı görüşlere saygı duyarım.
İyi Forumlar...
aynı anda oynayamayacağınız bir karakter kasmak dizmek olası yeni oyunculara engel çıkarmaktır
yukardaki zırvamın özeti
yukardaki zırvamın özeti
Yalnızlık paylaşılmaz ..
- BySaygili
- Cin Avcısı
- Sunucu: Meran
- Lonca: Eyalet Askerleri
Tekadam yazdı:aynı anda oynayamayacağınız bir karakter kasmak dizmek olası yeni oyunculara engel çıkarmaktır
yukardaki zırvamın özeti
Arkadaşım senin açındandan doğru fakat şöyle düşün;
Bir büyücün var ejderini ürettin o hevesle sığınağa koştun.1,5,10,50.... elin boş döndün.İster istemez gözün farklı sınıflara kayıyor, yeni heyecanlar peşine düşüyorsun.
Bu açıdan bakarsan 2. veya 3. karakterini açanları anlayabilirsin.
İyi Forumlar...
- Refresh
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Guardians Of İstanbul
Dur
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!
GuardianS of İstanbuL
BySaygili yazdı:Tekadam yazdı:aynı anda oynayamayacağınız bir karakter kasmak dizmek olası yeni oyunculara engel çıkarmaktır
yukardaki zırvamın özeti
Arkadaşım senin açındandan doğru fakat şöyle düşün;
Bir büyücün var ejderini ürettin o hevesle sığınağa koştun.1,5,10,50.... elin boş döndün.İster istemez gözün farklı sınıflara kayıyor, yeni heyecanlar peşine düşüyorsun.
Bu açıdan bakarsan 2. veya 3. karakterini açanları anlayabilirsin.
İyi Forumlar...
eğer yönetim gblere 2 2 2 yi oturtsaydı o sorun olmayacaktı
Yalnızlık paylaşılmaz ..