Aşırı ısınıp Kapanan Pc ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: byHMF

Aşırı ısınıp Kapanan Pc ?

Mesaj gönderen kuccukhusam1 »

Merhaba Arkadaşlar,
Benim sizlere bir sorum olacak, ben kendime yeni bir laptop aldım, özellikle ikv oynamak için, ama son 2 aydır bu pc ikv oynarken yada başka bir program la uğraşırken bile çok ısınıyor, ve kendisini kapatıyor, Bunun sebebi ne olabilir,
Çözüm yolu nedir,
Cevaplarınızı bekliyorum,
İyi Forumlar.
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Re: Aşırı ısınıp Kapanan Pc ?

Mesaj gönderen ARZLODOS »

kuccukhusam1 yazdı:Merhaba Arkadaşlar,
Benim sizlere bir sorum olacak, ben kendime yeni bir laptop aldım, özellikle ikv oynamak için, ama son 2 aydır bu pc ikv oynarken yada başka bir program la uğraşırken bile çok ısınıyor, ve kendisini kapatıyor, Bunun sebebi ne olabilir,
Çözüm yolu nedir,
Cevaplarınızı bekliyorum,
İyi Forumlar.

1-15 tl bir dizüstü soğutucu alablirisn rahat edersin
2 -bir Bilgisayar teknik servisine gidip kapanmaması için derece bölümü yükselteblirsin.
3-hava bölümünün önünde geri tepkimeye neden oalcak bir seyin olmamasna özen göster kitaplık duvar kenarı yada su bardayı gibi seyler yani ısının çıktığı yer 15-20 cm boşluk olacak sekilde konumlandır.
4-Pc yi yani aldığından standart ayarladadır genellikle 65 ile 72 derece aralığında ayarlanıyor bu 95 lere kadar müsayit 85 ayarlabilirsin pc kapanmaz.
Benim laptopta ben video seyrederken evimi onla ısıtıyorum bu yıl kalorifer yakmadım.
En son ARZLODOS tarafından 17 Nis 2012 23:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
YasinKocamanca
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Klan: Lodos
Lonca: Life And Death

Mesaj gönderen YasinKocamanca »

İşlemci ısınınca Anakart işlemcinin yanmaması için pc yi kapatır sen işlemciyi çok kullanan prgram ve ya oyun oynuyorsun fakat Laptoplar daha çok oyun için yapılmamışlardır sana tavsiyem laptopların altına ek fan satılıyor onlardan al birtane içi pisse temizlet fakat daha yeni bir pc ise ikv de bile ısınıp kapanıyorsa mutlaka sorun vardır servisine yolla garantisi varsa mutlaka yolla Ve bios dan kapanma derecesine bak bel kı çok düşükdedir
En son YasinKocamanca tarafından 17 Nis 2012 23:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yasin KOCAMANCA

Video Adresiniz www.ikvvideo.web.tv HİZMETİNİZDE !

http://ikvvideo.web.tv/
Kullanıcı avatarı
NATHAN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen NATHAN »

Pcnin hava alan deliklerinin kapanmamasına dikkat edebilirsin, hani biraz anlıyorsan içini açıp (laptopta bu daha fazla beceri bilgi gerektirir) fanlarını temizleyebilirsin. Ayrıca yardımcı cihazlar var bunun için. Ben almıştım birtane;
pcnin altına koyuyorsun usb girişleri var onları bağlıyorsun alttan havalandırıyor. Ne kadar yararı olur bilemem fiyatını da hatırlamıyorum pahalı bişeyse almaya değmez aslında.
Donanımsal bir sorun da olabilir eğer sorun aşırıysa, hiç kurcalamadan servise götürürsün. Garanti kapsamından çıkmasını istemeyiz.
Edit: Üstteki arkadaşlar daha bilgili bu konuda. Onlar daha iyi yardımcı olur
En son NATHAN tarafından 17 Nis 2012 23:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
bNATHAN
PINKFLOYD

NATHANs
NATHANb
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

NATHAN yazdı:Pcnin hava alan deliklerinin kapanmamasına dikkat edebilirsin, hani biraz anlıyorsan içini açıp (laptopta bu daha fazla beceri bilgi gerektirir) fanlarını temizleyebilirsin. Ayrıca yardımcı cihazlar var bunun için. Ben almıştım birtane;
pcnin altına koyuyorsun usb girişleri var onları bağlıyorsun alttan havalandırıyor. Ne kadar yararı olur bilemem fiyatını da hatırlamıyorum pahalı bişeyse almaya değmez aslında.
Donanımsal bir sorun da olabilir eğer sorun aşırıysa, hiç kurcalamadan servise götürürsün. Garanti kapsamından çıkmasını istemeyiz.

Kesinlikle içini açmamanı siddetle tavsiye ederim arkadaşalrın dedği gibi 15-20 tl dizüstü soğutucuları var en kolay yolu bu ilk başlarda yeni laptoplar acayip ısınıyor bude bir gerçek yanmaması için kendini kaaptıyor buda güzel bişide yeni pc için en iadel yöntemlerden biri ubs girişli soğucular altına koyuyorsun kendin bile serinliyor faydası varmı dersen var.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
NATHAN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen NATHAN »

ARZLODOS yazdı:
NATHAN yazdı:Pcnin hava alan deliklerinin kapanmamasına dikkat edebilirsin, hani biraz anlıyorsan içini açıp (laptopta bu daha fazla beceri bilgi gerektirir) fanlarını temizleyebilirsin. Ayrıca yardımcı cihazlar var bunun için. Ben almıştım birtane;

Kesinlikle içini açmamanı siddetle tavsiye ederim arkadaşalrın dedği gibi 15-20 tl dizüstü soğutucuları var en kolay yolu bu ilk başlarda yeni laptoplar acayip ısınıyor bude bir gerçek yanmaması için kendini kaaptıyor buda güzel bişide yeni pc için en iadel yöntemlerden biri ubs girişli soğucular altına koyuyorsun kendin bile serinliyor faydası varmı dersen var.
Evet mantıklı, pc yi yeni aldıysan açmanı gerektircek durum yoktur,
benim masaüstünde de aynı sorunlar oluyordu (yaşlı bir bilgisayar) içi toz duman. Yeni pc de o kadar olmaz.
bNATHAN
PINKFLOYD

NATHANs
NATHANb
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi

Ozaman Gidip Bir tane Fan alacam, Fan için çoklu usb =D İnşallah sorun çözülür, artık kafama tak etti vallaha
Kullanıcı avatarı
XCEZAX
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen XCEZAX »

Aynı sorun bende pc yi ilk aldığım zamanlar olmuştu 1-2 hafta kadar sonra böyle bi sorun kalmadı fanı temizletebilir ve diğer arkadaşların dediği gibi fan alabilirsin.Ve en önemlisi pc yi koyduğun masa fanı kapatmasın.
XXCEZAXX
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi

XCEZAX yazdı:Aynı sorun bende pc yi ilk aldığım zamanlar olmuştu 1-2 hafta kadar sonra böyle bi sorun kalmadı fanı temizletebilir ve diğer arkadaşların dediği gibi fan alabilirsin.Ve en önemlisi pc yi koyduğun masa fanı kapatmasın.
Bide ben diz üzerinde çok kullanıyorum. ama masa üzerine koyduğumdada ısınıyor :)
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

kuccukhusam1 yazdı:
XCEZAX yazdı:Aynı sorun bende pc yi ilk aldığım zamanlar olmuştu 1-2 hafta kadar sonra böyle bi sorun kalmadı fanı temizletebilir ve diğer arkadaşların dediği gibi fan alabilirsin.Ve en önemlisi pc yi koyduğun masa fanı kapatmasın.
Bide ben diz üzerinde çok kullanıyorum. ama masa üzerine koyduğumdada ısınıyor :)

O laptoplar sonradan arap atı gibi açılır bu kezde neden ısınmıyor diyeblirsin. Simdlik ubs fanlarla idare et gene soğutucu varken kapanıyorsa muhakkak bir teknik bir servise git.Bios ayarlarından ayarlarını yapıp sana neden ısındığını ayrıntılı sekilde söyleyeblirler.

Performans ayarları
Hem Intel hem de AMD işlemcilerin saat hızlarını dinamik olarak ayarlamalarını sağlayan özellikleri vardır. Bu özellikler BIOS'tan ve bilgisayarın güç ayarlarından (Denetim Masası -> Güç Seçenekleri, Control Panel -> Power Options) değiştirilebilir. Eğer bu ayarlar maksimum performansa ayarlıysa bu ayarı maksimum pil ömrü biçiminde değiştirmenizin yararı olabilir. Bu değişikliği nasıl yapacağınız laptop'ınızdaki işlemciye, BIOS'a ve işletim sistemine göre değişiklik gösterir. İkide bir kapanan bir bilgisayardansa yavaş çalışan bir bilgisayar yeğdir.
Buna ek olarak bilgisayarınızın parlaklığını azaltmak da belki sorunun azalmasını sağlayabilir

Bilgisayarın pozisyonu
Her ne kadar diz üstü bilgisayarların adı diz üstünde kullanılabileceği izlenimi yaratıyorsa da, böyle bir kullanım aşırı ısınma sorunlarına neden olabilir. Bunun gibi, bilgisayarınızı düz ve sert bir masa yüzeyi yerine yatak, koltuk gibi daha yumuşak yüzeylerde kullanmanız fanın hava almasını sağlayan girişleri kapatabileceğinden hem aşırı ısınmaya hem de bilgisayarınızın fanının çok hızlı kirlenmesine neden olur. Bu nedenle zorunlu haller dışında bilgisayarınızı bu biçimde kullanmamalısınız. Bunun dışında, bilgisayarınızın bulunduğu zeminden yüksekliği yeterli olmadığı için masa üstünde kullansanız da benzer sorunlara neden olabilir. Böyle durumlarda altına iki taraftan koyacağınız iki kitap, CD, ya da yükselmesine yarayacak nesne kullanarak bilgisayarın hava almasını sağlayabilirsiniz. Bu iş için piyasada satılan ve laptop coolin pad, laptop cooler pad, laptop cooling stand gibi adlarla bulabileceğiniz ticari ürünler de vardır. Bunların bazılarında ek fanlar da olacağından bilgisayarınızın soğutulmasında fanınıza yardımcı olurlar. USB'den beslenenlerin yerine ayrı güç kaynağıyla beslenenleri almak her ne kadar ilk bakışta çok şık görünmese de bilgisayarınızın güç kaynağına fazladan yük bindirmeyeceği için tercih edilmelidir.

http://aletkutusu.blogspot.com/2007/11/ ... orunu.html

Burdan ayrıntılı oalrak neden ısındığını anlayablirsin
A R Z L O D O S

“Genel Etkileşim” sayfasına dön