PANDORANIN KUTUSU

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: PANDORANIN KUTUSU

Mesaj gönderen Ocipres »

Forumda yazarken elimden geldiği kadar kişilerden bahsetmemeye çalışıyorum.Tek tek oyundaki arkadaşlarla bazen tartışmalarımız olabilir bunu o anda halletmek lazım .Foruma tartışmaları kişi olsun lonca olsun konu etmek sığ bir yaklaşım gibi geliyor.Bazen örneklemeler yapılabilir ama oda yapıcı olmak kaydıyla.Düşüncelerimi genelde oyundaki aksaklıklar üzerine yoğunlaştırıyorum.Bazı güzel şeylerin olamamasının sebeblerinin oyunun daha çok savaş, kavga ve didişme getiren etkinliklerden kaynaklandığını düşünmekteyim.Bir evvelki yazımda bunu dile getirmeye çalıştım.Etrafımın kalabalık olması açıkçası çokta istediğim bişey değildir.Benim 5-6 güven duyacağım insan var buda yeterlidir.Çok olacaksa hepside güven duyabileceğim olmalı buda mümkün değil.Oyundaki insanlardan şikayetçi değilim sonuçta böyle bir genelleme yapamam.Herkes kendi charından mesül.Saygı sevgi çerçevesinde bu oyunu oynayanlarla hiçbir problemim olmaz.İkv den beklentim kişisel değil.Herkesin huzur içinde oynayabileceği bir oyun.Ben şahsen böyle bir ortamda mutlu olurum.Fearless yorumların için çok sağol.Kavga gürültü bizden uzak olsun.Bazen sinirlenince kantarın topuzunu kaçırıyoruz.Buna bende dahil.Saygılar Sevgiler.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Forumda oyuna girilemediğini okudum.Müsait olmama rağmen bu saate kadar oyuna girmedim.İnsanların dikkati oyundan çekildi gibi bir hava var.Etrafımda arkadaşlarım dostlarım yavaş yavaş oyunu bırakıyor.Yeni etkinliklerden çok insanları bıkkınlık derecesine getiren bir takım yanlışlıklardan,gereksiz ve nafile uğraşlardan oyunu temizlemek lazım.Yapılan yanlışlarda diretmenin bir anlamı yok.Oyun bir rektifiyeden geçmeyi bekliyor.Bu yapılırsa bence daha sağlıklı olur.Bir oyuncu mantığıyla bakmak lazım.Test ekibini tekrardan gözden geçirin gerekiyorsa değiştirin.Size söz edilmeyen tuhaf bir durumdan bahsedim..Full yücelen ardenneler charımla buzu öldürürken 40-50 can kalıyor ve 80 direnç veriyorum buz dirence.Birgün iflis kesmekle uğraşırken buz direnç 240 ken buz büyücüsü kestim hiçbir değişiklik yok.Canımın daha fazla kalması gerekirken yine can 40-50 kaldı.240 dirençle bayağa kestim hiç farketmedi.3 misli dirençle farketmemesi ilginç değilmi?Max itemi az olan bir kişi mantıken buz kesmek istese 240 direnç verecek buza ama başarılı olamayacak.yeraltı açılmadan 39 lvlken maraton gözlük aldım. Maraton gözlüğün üstünde 2 kat hız yazıyor.Eminönüde bankacının üst tarafında komutanın oraya kadar düz bir yol var.Hiza aldım gözlüklü ve gözlüksüz koştum.Bunu üşenmeden 3-4 defa denedim.O anki hayalkırıklığımı anlatamam.Aradaki fark yanyana evler duruyorya bir ev kadar bile değildi.Sunucunun en pahalı itemi elimdeydi ve işe yaramıyordu.Onu almak istememin sebebi
benim maden toplayan bir charım vardı gözlükle daha kolay toplarım diye düşünmüştüm.Oyun benim bu mantıklı düşünüp onu elde etmek için verdiğim çabayı heba etmişti o an.Dikkatinizi çekerim üstünde iki kat hareket hızı yazıyor.
Bunun gibi birçok hayalkırıklarının temizlenmesi lazım.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
Fearles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Fearles »

:D tamamda oyunu bırakıyorlar sendeki o korku ne.
Ffearles
TMFear
TMFearles
Kacanlar

Ne istersen iste , Hayat hakettiğini verir.
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

tamamda oyunu bırakıyorlar sendeki o korku ne.
Korkuyu nerden çıkarıyorsun anlamadım.Yazdığım şeylerde bir dirhem korku yok.Beraber oynamaktan zevk aldığım insanların oyunu bırakmasının sıkıntısını diyorsan böyle bir sınıntın yok sanırım.Sosyal hayatın hüzünlü yanlarındandır ayrılık.Sanırım benle ilgili kafanda kurguladığın bir ruh hali var ama çokta detaylı tanımıyorsun beni.Buna saplanıp kalma bir evvelki yazındanda buna değindin.Bu sadece benim sıkıntımda değil üstelik.Oyundaki çoğu kişi bu hüzünlü ayrılıkları yaşıyor.Sevgiler Saygılar

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Estergonxemre
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Estergonxemre »

doğru söylüyosun abim bizler ikv nin şanslı oyuncularıyız bence gecmişte olsa guzel anılar paylastık beraber bencede en eylenceli zamanlar o zamanlardı nerde ateam lar demeden gecemiycem aranızda en ezik bendim abi :D yalan yok kabul ediyorum beni hep ortada yuruturdunuz ölsem 5 kiş eskortla getirirdiniz hakkınızı ödiyemem :lol: ama aynı gurup su anda olsa yine aynı düşüncede olacaktık hepimiz cünkü o zmanlar bi beklentimiz olmadan oyunumuza bakıyoduk su anda önümüze gelen oyunda bize öyle bi övüyolarki oyunu aman allahım
insan ister istemez bu havaya giriyo ve aradığını bulamayıncada ne oluyo fiasko oyun oyunluktan cıkıyo sadece msn olarak kullanılıyo yada kendi adıma söyiyim bu sekilde
ama olsun bir kaç arkadas var allahtan sen gibi abi sizler yetersiniz:D
Resim
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Oyunda gördüğüm ama kendisini tanımadığım bir arkadaşımız isminin başına GM takı konulmuş vaziyette lodos klanda arz kalesinde Handan Hanıma saldırıyor.GM güçleriyle donatılmış bir vaziyette.Aslında Handan Hanıma değil ikv ye saldırıyor.Suç onda değil.Hangi özelliğinden ona bu ayrıcalık verilmiş bilmiyorum ama oyun neden bu noktaya geldiğinin çok açık bir görüntüsü bu.Bu arkadaşımız hakkatten oyunla alakalı çok bilgili çok donanımlı yada Soobe nin hisselerinin belli bir bölümünü satın almış biri olabilir.Bu oyunun sahibinin çocuğuda olabilir.Yahu kardeşim oyundaki charının başına niye GM koyup klanlı bir vaziyette oyunda dolaştırırsınki.Ver bir char [GM ]Nerul yada [GM]CaptaınAtx gibi koy oyunun içine sen sağ ben selamet.Yani bu arkadaş hangi özelliğinden GM oldu bilmiyorum sırf bu davranışından anlaşılıyorki ne seçilen kriter kriter nede seçilen kişi çingeneye krallık vermişler önce babasını kesmişten kurtulabilmiş.Bu oyunda üst üste çok bombalar patlıyor.Belki şuan biri daha patlamıştır dur bi bakim.Sevgiler Saygılar

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Estergonxsoner
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen Estergonxsoner »

sa
fikret abi gm hakkındaki sözlerine katılıyorum.
aslında oyunu bırakmama rağmen bunları yazmamak gerek ama içimde kalmasın diye yazıyorum.
gm tornavida adındaki arkadaşımız nasıl gm olduğunu nasıl buraya geldiği beni bağlamaz ve ilgilendirmez hak etmiştir buraya getirmişlerdir hayırlı uğurlu olsun. benim gözlemlediğim bir iki olay var ondan bahsedicem.
birincisi
bu gm arkadaşımız(şaheser silah :!: ) reçeteleri değiştiğinde bir açıklama yapmıştı sadece kadim hidra pençesi değiştirildi diye ozaman forum yetkilisiydi şimdi gm olmuş (bir şahsı hedef alarak bunları yazmıyorum genel bakış açısından yazıyorum) ve bu açıklamasından dolayı aldığı eleştirilerin haddi hesabı yok bunun üstüne kendi yorum yaptığı konuyu silmek zorunda kaldı çünkü reçetelerde tam aklımda değil 3veya 4 mataryel değişti.
ikincisi
arkadaşımız handanı kesmeye gitmiş yahu kardeş senin yaşın kaç çok merak ettim böyle bi saçmalık olabilirmi ya hangi sıfatla handanı kesmeye çalışıyosun handanı yanlış hatırlamıyosam bir kere abura kesti sebebide handana vurunc herkes oyunda düşüyodu galiba test amaçlı zevk olsun diye değil.illa birini kesiceksen kadimi kesiver hemde sevaba girersin arklara yardım etmiş olursun senin ne işin var handanla bilmem neyle
gm tarafsız olmalıdır benim görüşüm bu.
tornavida arkadaş iyi veya kötü yapılan eleştiriler insanın veli nimetidir iyiyse daha iyisi için uğraşırısın kötüyse iyi yapmak için çaba gösteririsin kardeşim en başta yazdım oyunu bıraktım bunları içimde kalmasın diye yazıyorum.seninle daha önce muhabbetimiz olmadı bunları sana karşı cephe olsun diyede de yazmıyorum sadece gördüklerimi yazdım.
inşll yanlışlarından kısa bi zamanda dönersin bu senin için daha iyi olucak emin ol gmlik ayrıdır oyunculuk ayrıdır bunu kavraman lazım yoksa çoook eleştiri alırsınn
Resim
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Erdogan 06 Şub 2010 14:17

Merhaba,

Konunun açılış amacına baktığımızda yorumların olması gerektiğinden farklı yönlere doğru saptırıldığını görmekteyiz. Doğru olmayan mantıklar yürütülmüş, "GM nasıl olunur?" sorusuna tamamen asılsız cevaplar verilmiş ve "yeni" ile "tecrübesiz" ayrımının yapılmadığı cümleler ile bazı kullanıcılarımız kendilerini ifade etmişler.

Tüm GM ekibi; İKV Dünyalarında her tadı tatmış, oyunculuk-yöneticilik vb. tüm aşamalardan geçmiş ve camia yönetimi konusunda gerekli tecrübeye sahip kişilerden oluşmaktadır. Bu yüzden "dünki oyuncu" tabiri, düz mantıkla herkes için olduğu gibi geçerli bir tabirdir. Sorduğunuz taktirde hiçbir GM'niz, bunu inkar etmeyecektir zaten

Camia Yöneticilerinin oyun içerisindeki davranışlarını sorgulamak, anlam vermek yahut bu davranışlara bir kılıf bulmak istiyor olabilirsiniz. Bu konuda doğru olmayan ifade şekillerinden sakınarak ifade ederseniz kendinizi, zaten yanıt alabilirsiniz.

Son olarak, GM 'lerin güçleri ile ilgili yanlış bilgiler veren kullanıcılarımızı da bilgilendirmek adına şunu söyleyebilirim. "GM isterse" ile başlayan her cümle, istediğiniz şekilde tamamlanabilir. Bu tarz tartışmalara girmeniz gereksiz.

Konunun daha fazla saptırılmaması dileği ile.

İyi eğlenceler.

Erdoğan
Erdogan
Forum Yetkilisi
[GM]ToRNaViDa hakında yazılan bir forumda forum yetkilisi arkadaşımızın konunun başka yerlere çekilmemesi temennisiyle yazdığı yazıyı okudum.Konu nereye çekilmiş bir bakalım.[GM]ToRNaViDa adlı arkadaşımız [GM] sıfatıyla lodos klanındayken Arz kalesinde Arzların başı Handan Hanıma kesmek için saldırmış.Bunun üzerine yorumlar yapılmakta.Şimdi soruyorum bu olay arz klanında olanları rencide edermi etmezmi? Bakın bu [GM] olarak bilinen bir charın bir klana girip hade arkadaşlar şamata yapalım karşı klanının kaleyi basalımla bir tutulacak bir olay değil.ToRNaVida arkadaşımız oyuncuyken lodos klanında bulunmuş ve arzlarla klan savaşında bulunan bir arkadaşımızdır.Bunu insanların tepkiyle karşılaması kadar doğal ne olabilirki.Oyun oynadığı charına nasıl [GM] takı verirsiniz önce siz bu hatanızı düzeltin bence.Bundan kaynaklanan sorunu, sorunun arkasında durarak değil düzelterek halletmelisiniz.Biz yaptık oldu nereye kadar? Bir daha böyle birşeyle karşılaşmıyacaksınız yazısını ne zaman göreceğiz? Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Yıllar evvel 4 cd li bir oyun oynamıştım.Oyun çok ilginç bulmacalar ve görevlerle doluydu.Bir ilginç tarafıda cd lerin sırayla gitmemesiydi.Mesela 1.cd le başladın belli bir zaman sonra senden 3. cd yi istiyordu daha sonra 2.cd sonra 4.cd tekrar 2.cd sonra 1.cd gibi bir sonra hangi cd yi isteyeceğini kestiremiyeceğin şekilde devam ediyordu.Vasat bir oyun olsa belki bu şekilde cd değiştirme bıkkınlık getirebilirdi ama okadar sürükleyici ve gizem dolu bir havası vardıki bu şekil bir uygulama dahada oyuna renk katıyordu.İsmini burda vermiyeceğim bu oyun, bir insanı bir oyun ne kadar merakta bırakır üzerine bir baş yapıttı benim gözümde.Şuan oynadığımız ikv devasa boyutta bir oyun.Ama öyle sıkıntılar doğuyorki oyunda oyunun rolanti bölümünde kalmayı tercih ediyor insan.Bununla ilgili düzeltmeler yapılacak üzerine umutta yok üstelik.Yapılan hatalar,yanlış tavırlar hala olduğu gibi duruyor oyunda.[GM] lerin yazdıklarını okuduğumuzda yapılanların doğru olduğu,bazı şeylerin yanlış anlaşıldığı yada abartıldığı yazılmakta.Buna katılmak mümkün değil.Hiçbir zaman içinde bulunmaktan zevk duymayacağım etkinlik adı altındaki koşuşturmalar depişmeler başladığından beri oyunun balansı bozuldu,durmadan düşülüyor.Hiçbir tad vermeyen ,görüntü olarak oyunu bayağılaştıran bu uygulamalara değermi bu.Bunlarla uğraşacağına git maden topla yada item için canavar kas daha karlı ve daha huzurlu.Çıkma şansıda daha yüksek üstelik.İnşallah sihirli bir el değer artık şu oyuna ve bizde eskisi gibi oyunla baş başa kalırız.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Bir futbol takımına neden kötü takım denir.Kötü oynuyordur, kötü neticeler alıyordur. Bir insana neden kötü insan denir.Kötülükler yapıyordur etrafına ve bununla anılıyordur. Bir hastalığa neden kötü hastalık denir.Hiçbir iyileşme emaresi göstermeden sürekli kötüleşerek seyretmesinden dolayı.Demekki bir şeye kötü denilebilmesi için istikrarlı bir şekilde kötü tanımı içinde olması gerekir.Bunu çağrışitıracak hal ve hareketlerin içinde sürekli olması gerekir.Peki bu durumdan nasıl kurtulabilir.Bir şey kötüye gidiyorsa onu kötü yapan kaynağı onarmadan bundan kurtulması mümkün değildir.Bu süreci sağlıklı atlatamayanlar, sebebi hep dışarda ararlar.Hayali düşmanlar yaratırlar,egoları gelişir, hiçkimseyi dinlemezler.Yoruma ,eleştriye kapanıp kendini korumaya alırlar.Kötü gidişin asıl sebebinin, kendi içinde düzeltilmesi gereken şeyler olduğunu anlamaları dahada zorlaşır böylece.Tarih yıkılmaz denen imparatorlukların hep yıkıldığına şahit olmuştur.Demekki bir kötüleşmeye gör, teşhisi koyamazsan yok olmak kaçınılmaz.Keskin bir U dönüşünü umutla bekliyoruz.Sevgiler Saygılar

Ocipres

“Genel Sohbet” sayfasına dön