GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Re: GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Mesaj gönderen LEPRECHAUN »

muhalif yazdı:
Comader yazdı:
muhalif yazdı:
burada tartışılacak hiçbir şey yok! GAFFAR ile ALLAH aynı isimlerdir. yani ALLAH GAFFARdır. sizin buna saygınız olmayabilir ama burası bir müslüman ülkesi, ve din dogmatiktir. değiştirilemez. insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur! siz buna öyle böyle , diyerek tartışarak yeni bir kaftana sokamazsınız! konu açık ve net! bu isim değiştirilmelidir. bu konuları silerek ,engelleyerek, yazan kişilere ceza vererek bu iş bitmez! daha çok kızışır...
demedi demeyin, bu düşmanın ismi en kısa sürede değiştirilmek zorundadır!!!
''burada tartışılacak hiçbir şey yok!''

Burası forum.Bunun için var.

''yani ALLAH GAFFARdır.''

Allah,Gaffar olabilir.Ama ben oyunun içine giren bir tanrıyı hiçbir dinde görmedim.Bahsedilen Gaffar bir oyun karakteri. Yaptığı büyülere aldanıp Allah Gaffar'dır gibi düşüncelere kapılmayınız :).

'' burası bir müslüman ülkesi''

Bana burasının bir müslüman ülkesi olduğunu kanıtlayan bir belge getir,bizzat ismimi değiştirip İsa yapacağım.Burası hem Müslüman hem Hristiyan hem Yahudi hem Ateist ülkesidir.Ve unutmayın ki İslam hoşgörü dinidir.Ayrıca yasalar önünde olsun,sokakta olsun din ayrımı yapılması söz konusu olamaz.

''insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur!''

Kesinlikle.Ve bu kelime ''bağışlayan,affedici'' anlamına geliyor.

Neyse bu akşamlık bu kadar.Ayrıca umarım karşımıza yeni tehditler ile çıkarsınız ve size savcılık yolu görünür.Ha siz diyorsunuz ki biz gerçekten haklı olduğumuza inanıyoruz,anayasada dini unsurlara hakareti yasaklayan yasalar var.Buyurun,hodri meydan,suç duyurusunda bulunun :).
yazdığımı doğru anlamamışsın. burası elbette tartışılmak için var, ancak bu konuda tartışılacak bir şey yok. dinde tartışarak birşey değişmez, değiştirilemez yani biz otursak 1 yıl tartışsak yine değiştirilemez... Allah GAFFAR dır. bu değişmeyecek. .. bu oyunda en kötü düşman ismi olarak bu isim verilmesi yanlıştır.

yazdığımda kesinlikle tehdit veya benzeri birşey de yoktu . :) bu çok da komik , neden öyle algıladın. savcılık yolu konusunda özgürsün ve gerçekten çok komiksin :))

isminin yakınlarında bir belirteç yoktu ama gördüğüm kadarıyla sadece bir oyuncusun. bu kadar kafana takma böyle şeyleri, bu kadar içselleştirme, sinirlenme, sakin ol, sıkıntı yok :) senin şahsına biz birşey demiyoruz, rahat ol. sadece küçük bir değişiklik bekliyoruz bu düşmanın ismi konusunda.... :)
Bu başkasının ağzı ile konuşmak deyiminin en iyi örneği Comaderin yazdığı şu yukardaki sözcükler.Sen sadece oyuncusun kalk git bir yüzünü yıka.Bu kadar benimseme.
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

fenomen yazdı:bu konuyu geçende görmüstüm silmişlerdi
bu oyundaki boss karakteri ister istemez Allahu teala'nın ismini kötü sebeplere kullanıyor
item düşürümeyen oyuncuların oyunda söyledikleri lafları hepimiz biliyoruz
bunu göz önüne alarak değiştirmeleri doğru olacaktır
burda din tartışması değil ama dine karşı bir
saygı duyulması gerekir
Evet aslında sorun burda belki tasarımcılar bu maksatla o ismi vermemişlerdir,belki farkında bile değildiler ama oyun içinde öyle iğrenç yazışmalar geçiyorki.Buna sebeb olmaması için o yaratığın ismini başka bir şey olmalı.
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Comader »

muhalif yazdı:
Comader yazdı:
muhalif yazdı:
burada tartışılacak hiçbir şey yok! GAFFAR ile ALLAH aynı isimlerdir. yani ALLAH GAFFARdır. sizin buna saygınız olmayabilir ama burası bir müslüman ülkesi, ve din dogmatiktir. değiştirilemez. insanlar için o kelime ne anlama geliyorsa o dur! siz buna öyle böyle , diyerek tartışarak yeni bir kaftana sokamazsınız! konu açık ve net! bu isim değiştirilmelidir. bu konuları silerek ,engelleyerek, yazan kişilere ceza vererek bu iş bitmez! daha çok kızışır...

Allah,Gaffar olabilir.Ama ben oyunun içine giren bir tanrıyı hiçbir dinde görmedim.Bahsedilen Gaffar bir oyun karakteri. Yaptığı büyülere aldanıp Allah Gaffar'dır gibi düşüncelere kapılmayınız :).

Bana burasının bir müslüman ülkesi olduğunu kanıtlayan bir belge getir,bizzat ismimi değiştirip İsa yapacağım.Burası hem Müslüman hem Hristiyan hem Yahudi hem Ateist ülkesidir.Ve unutmayın ki İslam hoşgörü dinidir.Ayrıca yasalar önünde olsun,sokakta olsun din ayrımı yapılması söz konusu olamaz.

Neyse bu akşamlık bu kadar.Ayrıca umarım karşımıza yeni tehditler ile çıkarsınız ve size savcılık yolu görünür.Ha siz diyorsunuz ki biz gerçekten haklı olduğumuza inanıyoruz,anayasada dini unsurlara hakareti yasaklayan yasalar var.Buyurun,hodri meydan,suç duyurusunda bulunun :).
yazdığımı doğru anlamamışsın. burası elbette tartışılmak için var, ancak bu konuda tartışılacak bir şey yok. dinde tartışarak birşey değişmez, değiştirilemez yani biz otursak 1 yıl tartışsak yine değiştirilemez... Allah GAFFAR dır. bu değişmeyecek. .. bu oyunda en kötü düşman ismi olarak bu isim verilmesi yanlıştır.

yazdığımda kesinlikle tehdit veya benzeri birşey de yoktu . :) bu çok da komik , neden öyle algıladın. savcılık yolu konusunda özgürsün ve gerçekten çok komiksin :))

isminin yakınlarında bir belirteç yoktu ama gördüğüm kadarıyla sadece bir oyuncusun. bu kadar kafana takma böyle şeyleri, bu kadar içselleştirme, sinirlenme, sakin ol, sıkıntı yok :) senin şahsına biz birşey demiyoruz, rahat ol. sadece küçük bir değişiklik bekliyoruz bu düşmanın ismi konusunda.... :)
''bu konuları silerek ,engelleyerek, yazan kişilere ceza vererek bu iş bitmez! daha çok kızışır...
demedi demeyin, bu düşmanın ismi en kısa sürede değiştirilmek zorundadır!!!''

Yukarıdaki yazıyı tehdit unsuru olarak algıladım.Dinde tartışarak bir şey değişmez belki,ama burası bir oyun forumu ve bahsettiğiniz Gaffar bir oyun karakteri.Bakın şöyle açıklayayım,Allah Gaffar'dır.Aslına bakarsanız Gaffar kelime anlamı olarak bir sıfat olduğundan, ''Allah,gaffar (bağışlayan) bir varlıktır.'' dememiz daha doğru olur.Bakın gaffar kelimesini küçük harfle yazıyorum çünkü o sadece yaratıcıyı niteleyen bir sıfat.Ve siz bu sıfatı Allah kavramının tamamını karşılıyormuş gibi algılıyorsunuz -ki öyle algılamadığınıza eminim- ya da insanların öyle algılamasını istiyorsunuz.Oyundaki ise bir özel isim ve ''bağışlayan'' kelimesinin anlamını karşıladığı halde,''yaratıcı'' kelimesinin anlamını karşılamıyor.

Ayrıca,savcılık konusunda yanlış anlaşılmışım sanırım :).Benim buradan kimseye karşı ''akıllı ol yoksa dava ederim seni'' tarzı bir tutumum yok.Sadece yukarıdaki gibi tehditlerinizi artırarak devam ettirmeniz halinde bu oyunu yapan şirketin böyle bir yaptırımda bulunabileceğini hatırlatmak istedim.

Ve tekrar hatırlatıyorum eğer bu oyunda dini unsurlara hakaret olduğunu düşünüyorsanız her duyarlı vatandaş gibi bunu yetkili mercilere iletip gerekli yaptırımın uygulanmasını talep edebilirsiniz.
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
muhalif
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen muhalif »

ISeHRaZaTI yazdı:
muhalif yazdı:
GMnin açıklaması son derece yersiz. insanlar oğullarının adını Gaffar koymuş, en kötü düşman olarak gördüklerine Gaffar dememiş.
GAFFAR kelimesinin anlamıyla ilgili olarak ilişkilendirerek bu ismi koymuşlar ki bu da çok bağışlayan,bağışlaması çok yüce, anlamındadır.
GM nin mantığına göre ben kendisinin ismini ve soyadını uyuz bir köpeğe versem ne hissederdi acaba??? kötü hissederdi mutlaka, ama oğluma versem onun adını daha olumlu hissederdi.
buradaki yanlış da bu dur! GAFFAR kelimesi ALLAH ile eşdeğerdir. ve çok çok yanlış bir yerde kullanılmıştır. şuan ikv de en kötü,öldürülmesi en zor olan, en çok zarar veren en kötü düşmana verilmesi yanlıştır...

İsmim Çağlar uyuz, pireli, bitli, hastalıklı her türlü hayvana benim adımı verebilirsin.Sevmediğin, hoşlanmadığın insanlara benim adımı verebilirsin, çok sevinirim. Bu dini yeterince kavrasaydın 5 vakit namaz ve 99 isim den oluşmadığını bilirdin. Emin ol oyundaki objeleri tasarlayan, isimlendiren DEV ler senin manevi değerlerinle alay etmek, aşağılamak için vermediler o ismi ve emin ol bu oyunu oynayan hiç kimse yaşı, eğitim durumu ne olursa olsun Gaffar Bey' i tanrıya hakaret etmek, ona karşı gelmek için öldürmüyor, senden başka hiç kimse bu kadar yobaz ve sığ düşünceli değil. Bu tarz koular her açıldığında gerekli cevap fazlasıyla veriliyor, bu ısrar bu inat niye anlayabilmiş değilim.
hakaret etmeden,daha sakin olmaya davet ediyorum öncelikle sizi. eğer GM olan kişi iseniz GM kimliğinizle yazın, farklı bir hesapla laf yetiştirmeyin.
şuanda din dersi alacağım son kişi sen veya o çok övdüğün düşüncesiz insanlardır. burda büyük bir hata yapılmıştır. düzeltilecek elbette, birtek ben olmadığımdan emin ol, bu konu çok konuşulan ve rahatsız olunan bir konu. zaten bakarsan konuyu ben açmadım :)
senin ismini uyuz köpeğe vermekten sen mutluluk duyabilirsin, köpekler masum şirin hayvanlardır. orada lafın gelişi onu kullandım. ancak insanlar GAFFAR ismini oğullarına koymak istemişler diye biz o ismi her olmadık yerde kullanabileceğimiz anlamına gelmez! burda düz mantık kullanıyorsunuz, Gaffar adı normal insanlarda var o yüzden bizde oyundaki en kötü düşmanda kullanabiliriz diyorsunuz. işte bu durum bizce ciddi bir hata.en kısa sürede düzeltilmesi lazım. kızacak birşey yok, sakin olmak lazım, balonu köpürtüp traş etmek lazım ;)
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Comader yazdı:
muhalif yazdı:
Comader yazdı:
muhalif yazdı:

''bu konuları silerek ,engelleyerek, yazan kişilere ceza vererek bu iş bitmez! daha çok kızışır...
demedi demeyin, bu düşmanın ismi en kısa sürede değiştirilmek zorundadır!!!''

Yukarıdaki yazıyı tehdit unsuru olarak algıladım.Dinde tartışarak bir şey değişmez belki,ama burası bir oyun forumu ve bahsettiğiniz Gaffar bir oyun karakteri.Bakın şöyle açıklayayım,Allah Gaffar'dır.Aslına bakarsanız Gaffar kelime anlamı olarak bir sıfat olduğundan, ''Allah,gaffar (bağışlayan) bir varlıktır.'' dememiz daha doğru olur.Bakın gaffar kelimesini küçük harfle yazıyorum çünkü o sadece yaratıcıyı niteleyen bir sıfat.Ve siz bu sıfatı Allah kavramının tamamını karşılıyormuş gibi algılıyorsunuz -ki öyle algılamadığınıza eminim- ya da insanların öyle algılamasını istiyorsunuz.Oyundaki ise bir özel isim ve ''bağışlayan'' kelimesinin anlamını karşıladığı halde,''yaratıcı'' kelimesinin anlamını karşılamıyor.

Ayrıca,savcılık konusunda yanlış anlaşılmışım sanırım :).Benim buradan kimseye karşı ''akıllı ol yoksa dava ederim seni'' tarzı bir tutumum yok.Sadece yukarıdaki gibi tehditlerinizi artırarak devam ettirmeniz halinde bu oyunu yapan şirketin böyle bir yaptırımda bulunabileceğini hatırlatmak istedim.

Ve tekrar hatırlatıyorum eğer bu oyunda dini unsurlara hakaret olduğunu düşünüyorsanız her duyarlı vatandaş gibi bunu yetkili mercilere iletip gerekli yaptırımın uygulanmasını talep edebilirsiniz.
Bence sobee bunla uraşmaktansa o ismi değiştirir. :o
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

muhalif,LEPRECHAUN

''sen sadece oyuncusun''

derken ne demek istediniz merak ediyorum.

Açıklar mısınız ?

Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

LEPRECHAUN yazdı: Bence sobee bunla uraşmaktansa o ismi değiştirir. :o
Bence Sobee sizin gibilere pabuç bırakmaktansa haklı olanın yapılmasını uygun görür.Tabii bunlar sadece iki fikir ama siz yine de ısrar ediyorsanız dediğim gibi sizi tutan yok.

Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Bakın arkadaşlar ! burdaki kimse birbirine alay etmek için bulunmuyor öncelikle hasımane duygularınızı yenin.Ortada bir yanlış var bunu düzeltilmesi için rica ediyoruz.

Ve ayrıca bu konuya cevap yazıp sonra kilitleyip cevap hakkımızı elimizden almak igibi bir tavır sergilemek düşüncesinde olan moderetörlere burdan sesleniyorum sakın !
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

LEPRECHAUN yazdı:Bakın arkadaşlar ! burdaki kimse birbirine alay etmek için bulunmuyor öncelikle hasımane duygularınızı yenin.Ortada bir yanlış var bunu düzeltilmesi için rica ediyoruz.

Ve ayrıca bu konuya cevap yazıp sonra kilitleyip cevap hakkımızı elimizden almak igibi bir tavır sergilemek düşüncesinde olan moderetörlere burdan sesleniyorum sakın !
Sizi kıracak bir şey söylediysem özür dilerim,dilin kemiği yok işte.Peki siz yukarıdaki soruma cevap verir misiniz ? ''Sadece bir oyuncusun'' ne anlama geliyor ? Siz DEV misiniz,GM'siniz de biz mi bilmiyoruz acaba.

Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Comader yazdı:muhalif,LEPRECHAUN

''sen sadece oyuncusun''

derken ne demek istediniz merak ediyorum.

Açıklar mısınız ?
Yetkili birisi gibi yazdın öyle bir izlenim braktın dostum.Belki biz yanlış anladık neyse
Resim

LEPRECHAUN
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön