GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
iLkeriLker25
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Mesaj gönderen iLkeriLker25 »

COMMANDER yazdı:
VlknKbky yazdı:Merhaba arkadaşlar...

Ben bu yazımda biz Türk ve Müslüman evlatları olarak önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere oyunun en güçlü ve en gözde Boss'u GAFFAR BEY. Fakat bu isim aynı zamanda Allah'ın 99 isminden birisi. Bir Türk oyunu olarak, oyun içerisinde herhangi bir Boss'a bu ismin verilmiş olması bizler için çok üzücü bir durum. Oyun içerisinde oyuncularımız ister istemez bu Boss hakkında çirkin hitaplar ve hakaretlerde bulunabiliyor.

Oyun Türk oyunu olmasa inanın bu bizlere hiç koymazdı. Ama eğer biz kendi dini değerlerimizi bu şekilde rencide ediyorsak, diğer etnik kökenli ve diğer dinden olan insanlar neler yapmaz diye düşünüyorum. Tabi ki bana katılanlar ve katılmayanlar olacak. Herkese saygım var.

Eğer gerçekten bu konu hakkında somut bir ilerleme kaydetmek istiyorsak bu durumu protesto edelim.

Sonuçta biz bu oyuna para veriyoruz ve kendi paramızla kendi dini değerlerimizi rencide ediyoruz. İnanın bizden olmayanlar bu durumun farkına varsalar afedersiniz bize kulaklarıyla gülerler. Söyleyecek ve belirteceklerim bu kadar.

Saygılarımla...
Bence biraz medeni olun..
Çok Güzel Ve Net Bi Biçimde Açıklamış Artık Gereğini Yapmak Üst Makamlara Kalmıştır Bu Kadar Sağır Ve Kör Olamazlar..
Resim

..ıIı.. MamoCan ..ıIı..

Benim BOZKURT Yurdumda ÇAKALLARIN İŞİ NE !!!
YALNIZALPEREN
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Cihan-ı HükümraN

Mesaj gönderen YALNIZALPEREN »

iLkeriLker25 yazdı:
COMMANDER yazdı:
VlknKbky yazdı:Merhaba arkadaşlar...

Ben bu yazımda biz Türk ve Müslüman evlatları olarak önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere oyunun en güçlü ve en gözde Boss'u GAFFAR BEY. Fakat bu isim aynı zamanda Allah'ın 99 isminden birisi. Bir Türk oyunu olarak, oyun içerisinde herhangi bir Boss'a bu ismin verilmiş olması bizler için çok üzücü bir durum. Oyun içerisinde oyuncularımız ister istemez bu Boss hakkında çirkin hitaplar ve hakaretlerde bulunabiliyor.

Oyun Türk oyunu olmasa inanın bu bizlere hiç koymazdı. Ama eğer biz kendi dini değerlerimizi bu şekilde rencide ediyorsak, diğer etnik kökenli ve diğer dinden olan insanlar neler yapmaz diye düşünüyorum. Tabi ki bana katılanlar ve katılmayanlar olacak. Herkese saygım var.

Eğer gerçekten bu konu hakkında somut bir ilerleme kaydetmek istiyorsak bu durumu protesto edelim.

Sonuçta biz bu oyuna para veriyoruz ve kendi paramızla kendi dini değerlerimizi rencide ediyoruz. İnanın bizden olmayanlar bu durumun farkına varsalar afedersiniz bize kulaklarıyla gülerler. Söyleyecek ve belirteceklerim bu kadar.

Saygılarımla...
Bence biraz medeni olun..
Çok Güzel Ve Net Bi Biçimde Açıklamış Artık Gereğini Yapmak Üst Makamlara Kalmıştır Bu Kadar Sağır Ve Kör Olamazlar..
Medeniyeti ne olarak algıladığınıza bağlı.Aslında pekte cevap vermeye değer bulmuyorum.Ancak insanları sahipsiz sanıp, kendinizce onlara hakaret etmeye çalışamazsınız.

"Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"
Mehmet Akif

”Medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı,
Sizden daha medeni afrika yamyamları
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desenize, hayvanlar sizden daha medeni”

Necip Fazıl
Kullanıcı avatarı
Poligon
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Poligon »

BlackParadise yazdı:Merhaba,

Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.

Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.

Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.

GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.

(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).

GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

İyi forumlar.
Konuya , açıklık getirilmiş uzatılması gereksiz.
Kullanıcı avatarı
erbayyy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen erbayyy »

düşüncende haklı olabilirsin ama biraz saçma konu bazı çocuklara Hz.Muhammed'in ismi Muhammed ismi verilebiliyor bu çocuklarada bazı küfürler hakaretler edilebiliyor kimin neye niyetle konuştuğuna bağlı sen Gaffar ı kestim diye oyunda diyosun ve o oyuna hitaben olan bişey bunun bi sakıncası olduğunu zannetmiyorum
.....
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Brothership Of Nobility
Discord: recthaltouche

Mesaj gönderen Lighthouse »

BlackParadise yazdı:Merhaba,

Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.

Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.

Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.

GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.

(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).

GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

İyi forumlar.

Oğlum olursa size inat ismini GAFFAR koycam :D
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Lonca: Deva

Mesaj gönderen LEPRECHAUN »

Bu konu hakkında bende bir kaç şey söylemek istiyorum.Eğer ki sobee oyuncularımızın milli dini duygularına saygı duyuyorsa gereğini yapmakla mükelleftir.Güçlü bir isim olması düşünülmüş ama olmadı, sadece Türkiyeye hitap ediyorsunuz o halde %99 u mülüman olan bu ülkede daha dikkatli olmanız gerekirdi.

Kullanılan isimler var Türkiyede şu kadar kişiye bu isim verilmiş arkadaşlar bakın bu konuyla o konuyu karıştırmayın bizler burda düşman olan bir karaktere ismi Gaffar olan bir karaktere saldırıyoruz kesiyouz öldürüyoruz kesemeyince sinirleniyoruz Gaffar ismine antipati duyuyoruz.

Ayrıca oyunun oyuncu kitlesini göz önüne alırsak 16-25 yaş arası inanç kavramlarının en çok sorgulandığı dönemdir.Birde bunun üstüne tuz biber olunca gerisini siz düşünün.Basit gibi görünen bu durumun ne kadar vahim olduğunun aslında farkında değilsiniz.

Eğerki sosyal mühendis olsaydınız çok başarılısınız derdim.Lütfen oyuncuların çok hassas olduğu bu konuda daha anlayışlı olmanızı bekliyorum.
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
esekherif
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen esekherif »

LEPRECHAUN yazdı:Bu konu hakkında bende bir kaç şey söylemek istiyorum.Eğer ki sobee oyuncularımızın milli dini duygularına saygı duyuyorsa gereğini yapmakla mükelleftir.Güçlü bir isim olması düşünülmüş ama olmadı, sadece Türkiyeye hitap ediyorsunuz o halde %99 u mülüman olan bu ülkede daha dikkatli olmanız gerekirdi.

Kullanılan isimler var Türkiyede şu kadar kişiye bu isim verilmiş arkadaşlar bakın bu konuyla o konuyu karıştırmayın bizler burda düşman olan bir karaktere ismi Gaffar olan bir karaktere saldırıyoruz kesiyouz öldürüyoruz kesemeyince sinirleniyoruz Gaffar ismine antipati duyuyoruz.

Eğerki sosyal mühendis olsaydınız çok başarılısınız derdim.Lütfen oyuncuların çok hassas olduğu bu konuda daha anlayışlı olmanızı bekliyorum.
Mustafa Kemal Atatürk tekke ve zaviyeleri,hilafeti toplumda bu gibi yorumlara sebeb olmasın diye kaldırdı.Sözüm ona din adına yapılan yorumların, verilen fetvaların güç gösterisi korku ve iş güzarlık üzerine, bir çıkar dünyası çerçevesinde gelişip toplumuda mengene gibi sıkıştırmasına müsade etmedi.Allahın Peygamberin isimleri sıfatları eğerki bir insana isim olarak verilebiliyorsa bu ismin oyun karakterine verilmesinden sakınca duymamız kadar saçma bişey olamaz.Bir insan karşımıza hertürlü davranış biçimiyle çıkabilir.Hadi deyin bakalım senin ismin şu sen ne biçim davranıyorsun değiştir ismini.Hadi deyin.Demiyorsanız aradaki fark ne anlamadım.Gaffar adını isim olarak takıyorlar bu insan büyüyünce nasıl biri olacağının garantisi varmı.Hırsız olabilir katil olabilir eşcinsel bile olabilir.Hadi değiştirin bakalım adamın adını.
esekherif
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Comader »

LEPRECHAUN yazdı:Bu konu hakkında bende bir kaç şey söylemek istiyorum.Eğer ki sobee oyuncularımızın milli dini duygularına saygı duyuyorsa gereğini yapmakla mükelleftir.Güçlü bir isim olması düşünülmüş ama olmadı, sadece Türkiyeye hitap ediyorsunuz o halde %99 u mülüman olan bu ülkede daha dikkatli olmanız gerekirdi.

Ayrıca oyunun oyuncu kitlesini göz önüne alırsak 16-25 yaş arası inanç kavramlarının en çok sorgulandığı dönemdir.Birde bunun üstüne tuz biber olunca gerisini siz düşünün.Basit gibi görünen bu durumun ne kadar vahim olduğunun aslında farkında değilsiniz.

Yani tam bahsettiğin yaşlarda oynayanlar oyundan etkilenip ''zaten Gaffar ismini sevmiyorum,ben ateistim !'' mi diyecekler ? Birader savunduğun şey o kadar geçersiz ki ben utanıyorum senin adına.Gerçekten bak.Sokaktan 100 kişiye sorsan Gaffar kelimesinin anlamını kaç tanesi doğru bilebilir ? Hani demişsin ya basit gibi görünen durumun ne kadar vahim olduğunun farkında değilsiniz diye,bu bir oyun.Evet,çocuk denilen yaşta insanlar oynuyor etkilenebilir.Ama onlar sizin gibi bir oyun karakteri ile yaratıcının isimlerinden birini bağdaştırmıyorlar.Siz ve sizin gibi insanlar ise foruma defalarca konu açtı bu ufacık detay için.Arkasında başka şeylerin olduğundan şüphelenmemek elde değil doğrusu.Özellikle hayatımızda ''basit gibi görünen ama aslında ne kadar vahim olduğunu göremediğimiz'' bunca şey varken siz gelmiş yukarıda anlattığım saçmalıklardan bahsediyorsunuz.Yazıma devam edersem forum kurallarından siyaset ile ilgili olan kuralı çiğneyeceğim,o yüzden burada noktalıyorum.Ama sonuçta hepiniz beni anladınız,değil mi :) ?
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Lonca: Deva

Mesaj gönderen LEPRECHAUN »

Comader yazdı:

Yani tam bahsettiğin yaşlarda oynayanlar oyundan etkilenip ''zaten Gaffar ismini sevmiyorum,ben ateistim !'' mi diyecekler ? Birader savunduğun şey o kadar geçersiz ki ben utanıyorum senin adına.Gerçekten bak.Sokaktan 100 kişiye sorsan Gaffar kelimesinin anlamını kaç tanesi doğru bilebilir ? Hani demişsin ya basit gibi görünen durumun ne kadar vahim olduğunun farkında değilsiniz diye,bu bir oyun.Evet,çocuk denilen yaşta insanlar oynuyor etkilenebilir.Ama onlar sizin gibi bir oyun karakteri ile yaratıcının isimlerinden birini bağdaştırmıyorlar.Siz ve sizin gibi insanlar ise foruma defalarca konu açtı bu ufacık detay için.Arkasında başka şeylerin olduğundan şüphelenmemek elde değil doğrusu.Özellikle hayatımızda ''basit gibi görünen ama aslında ne kadar vahim olduğunu göremediğimiz'' bunca şey varken siz gelmiş yukarıda anlattığım saçmalıklardan bahsediyorsunuz.Yazıma devam edersem forum kurallarından siyaset ile ilgili olan kuralı çiğneyeceğim,o yüzden burada noktalıyorum.Ama sonuçta hepiniz beni anladınız,değil mi :) ?

Bahsettiğim durumu anlayabilmek için gerekli yeterliliğe bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor.Sublimal mesaj diye googlede aratırsan biraz fikir sahibi olabilirsin.Kasteddiğin "siyasetle ilgili kural falan" bak dostum insanlar şöyledir söyleyecek bir sözü varsa konusur bilgisidahili dışında kalırsa fikri yoksa sallar saçmalar,kara cahilse hakaret eder bu da yetmezse kafası çalışmadığından yumruklarını konuşturur.İnsanları ötekileştiren fikirlerle,aşağılamak düşüncesine sahip olan sen ve sen gibilerinden nefret ediyorum.

Biz bundan şikayet eden insanlar Gaffar ismini duyunca Allah aklımıza gelir birde tutup insanlara düşman olarak sunmak doğru değildir.

Gaffar Allahın 99 isminden biridir bu isim kullarını bağışlayan affedici manasına gelir.

Ben çok gördüm sunucularda Bugünde Gaffarı kesemedik ***** iyen insanları evet arkasındayım bu durum sanılandan daha vahimdir.
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
muhalif
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen muhalif »

bu konuyu önceden açan kişiyim, fakat konu anında silinmişti. bana da aynı cevabı vermişti GM! bu GAFFAR ismi çok değerli ve anlamlı, hiçbir şeye değer vermiyorlarsa insanların değerlerine en azından biraz saygı duyulmalı. çok çirkin bir durum. GAFFAR kelimesinin anlamını bilmeyen çocuklar ve gençler o kelimeyi kesilmesi gereken en kötü düşman olarak algılıyor. zaten şuanda ikv yi getirdikleri berbat halle, Türkiye"de yaşayan geçlere yeterince kötülük yapıyorlar, birde bunun gibi masum görünen! bazı küçük! hatalarla , iyice olumsuz etkiliyorlar...

çok şükür ki, bir başka değerli insan daha bunu farketmiş. umarım bu başlığı okuyarak en azından biraz düşünürler ve gereğini yaparlar....
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön