GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
VlknKbky
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı

GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Mesaj gönderen VlknKbky »

Merhaba arkadaşlar...

Ben bu yazımda biz Türk ve Müslüman evlatları olarak önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere oyunun en güçlü ve en gözde Boss'u GAFFAR BEY. Fakat bu isim aynı zamanda Allah'ın 99 isminden birisi. Bir Türk oyunu olarak, oyun içerisinde herhangi bir Boss'a bu ismin verilmiş olması bizler için çok üzücü bir durum. Oyun içerisinde oyuncularımız ister istemez bu Boss hakkında çirkin hitaplar ve hakaretlerde bulunabiliyor.

Oyun Türk oyunu olmasa inanın bu bizlere hiç koymazdı. Ama eğer biz kendi dini değerlerimizi bu şekilde rencide ediyorsak, diğer etnik kökenli ve diğer dinden olan insanlar neler yapmaz diye düşünüyorum. Tabi ki bana katılanlar ve katılmayanlar olacak. Herkese saygım var.

Eğer gerçekten bu konu hakkında somut bir ilerleme kaydetmek istiyorsak bu durumu protesto edelim.

Sonuçta biz bu oyuna para veriyoruz ve kendi paramızla kendi dini değerlerimizi rencide ediyoruz. İnanın bizden olmayanlar bu durumun farkına varsalar afedersiniz bize kulaklarıyla gülerler. Söyleyecek ve belirteceklerim bu kadar.

Saygılarımla...
Resim
Resim
Black
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: GAFFAR İsmi Değiştirilsin!

Mesaj gönderen Black »

Nerull yazdı:Merhaba,

Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.

Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.

Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.

GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.

(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).

GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
ElitConan
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen ElitConan »

afedersin tamamen saçmalık.aynı konu daha öncede açılmıştı fakat oda saçmalıktı.ne yani hayatta ismi gaffar olanlarda isimlerini değiştirsin istersen.allahın 99 isminden birçoğu çocuklara isim olarak koyuluyor.ne yapalım şimdinin hepsinin isimi değiştirmesi için protestomu edelim.
he diyeceksin şimdi bir oyunda kestiğimiz boss a koymuşlar.böyle şeyleri ancak sizin gibi geri kafalı bağnazlar çıkartır.din oğrendiği 3-5 kelamla buarada ahkam kesmek değildir.herkesin ibadeti kendisinedir.islamı korumakmı istiyorsun gir kuran ı kerim okumayı öğrenerek başla. farzlaını yerine getir.
aykut gökçe

//Reklam içeriği kaldırıldı.
Kullanıcı avatarı
TRQJEN
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: We Arethe Best

Mesaj gönderen TRQJEN »

Merhaba;

ElitConan, Arkadaşa kesinlikle katılıyorum.

Din özgürlüğü olan bir ülkede yaşıyoruz ayrıca BlackParadisenin'de dediği gibi Oyun tamamen hayal ürünüdür.
Ağır konuşmak istemiyorum fakat Allah'ın 99 İsmini taşıyan Adı Furkan Muhammed Olan insanlar
Laikıyla taşıyorlar mı biz siz çok iyi müslümanız'da her şeyimiz tam takır'da bir hayal ürünü olan
resme'mi laf söylüyoruz
Önce kendimizden başlayalım

İyi Forumlar..

İkv İletişim/Destek Formu İçin Tıklayın.
Kullanıcı avatarı
HOPDEDIKS
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Raiders of AnatoliA

Mesaj gönderen HOPDEDIKS »

Böyle konular oyunda ve forumda sürekli provokasyon amaçlı veya ön plana çıkmak adına açılmaya devam ediyor ve devamının geleceğini biliyorum.Gerçek hayatda "din"e okadar çok hakaret varki eminim hepiniz bunları görmezden geliyorsunuz.Ama iş oyuna gelince yazmak kolay ben yazam 'SEVEP' mı kazanam düşüncesi ile herkes bunu yazıyor biliyorum :) Madem dininize çok bağlısınız bunu her alanda göstermeniz lazım.Fazla konuşmaya gerek yok neyin ne oldğunu herkes biliyor,çok sevidğim bi sözle bitirmek istiyorum.Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.
Ya onurlu bir bakış yada görkemli bir direniş.
Kullanıcı avatarı
KizilBuyu
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: [Inceptıon]

Mesaj gönderen KizilBuyu »

BlackParadise yazdı:Merhaba,

Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti geliştirme ekibi olarak, milli değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olduğumuzu ve bu konulara çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığımızı belirtmek isteriz.

Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran en büyük özellik ise milletimizin bağlı olduğu değerlere ve geleneklere gösterdiği saygı duruşudur. Bu yaklaşımımızı oyunumuzun tamamını aynı hassasiyetle incelediğinizde göreceksiniz.

Oyun içinde hiçbir objenin, şeklin, öğenin ise kesinlikle ve kesinlikle hiçbir dine, ırka, mezhebe, düşünce anlayışına, kişisel yada milli değerlere veya geleneklere ters düşecek şekilde tasarlanmadığını ve her birinin hayal ürünü olduğunu; karakterlerinin adlarının ise günlük hayatta kullanılan isimlerden oluştuğunu, özel bir anlam ifade etmediğini üzerine basa basa hatırlatmak isteriz.

GAFFAR ismi Türkiye'de en çok kullanılan 2121. isimdir. Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı GAFFAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03 dür.

(... 2119. memiş, 2120. füruzan, 2121. gaffar, 2122. gazanfer, 2123. gencay, ...).

GAFFAR adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde an itibariyle yaklaşık 2,264 kişinin isminin GAFFAR olduğu ve GAFFAR isimli kişi sayısının her yıl ortalama 36 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

İyi forumlar.

merak ettiğim neden gazanfer,memiş yada gencay değilde gaffar düşünmek lazım
.........................[KızılBüyü]....[AtaxGaZi]....[AtaxHeKiM]........................

...........................................[İnceptıon]...........................................

[Küçük Şeylere Fazla Önem Verenler Ellerinden Büyük Şeyler Gelmeyenlerdir]
Kullanıcı avatarı
KizilBuyu
İskele Babası
İskele Babası

"YorgunDEMOKRAT"
Böyle konular oyunda ve forumda sürekli provokasyon amaçlı veya ön plana çıkmak adına açılmaya devam ediyor ve devamının geleceğini biliyorum.Gerçek hayatda "din"e okadar çok hakaret varki eminim hepiniz bunları görmezden geliyorsunuz.Ama iş oyuna gelince yazmak kolay ben yazam 'SEVEP' mı kazanam düşüncesi ile herkes bunu yazıyor biliyorum :) Madem dininize çok bağlısınız bunu her alanda göstermeniz lazım.Fazla konuşmaya gerek yok neyin ne oldğunu herkes biliyor,çok sevidğim bi sözle bitirmek istiyorum.Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.

sen bu konuya karşı nasıl düşüncelerini yazmışsan arkadaşta kendince düşüncelerini yazmış ayrıca bişi de dikkatimi çekti renli kısıma bakarsan sen hangi dindensin kardeş bu arkadaş senin bağlı olduğun dindenmi bahsetmiyor ?
.........................[KızılBüyü]....[AtaxGaZi]....[AtaxHeKiM]........................

...........................................[İnceptıon]...........................................

Kullanıcı avatarı
izhar
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Sunucu: Tılsım
Lonca: Friends Of Heaven

Mesaj gönderen izhar »

arkadaş güzel konuya değinmiş

evet gaffar allahın adı bu ısımler çocuklara ınsan lara konulabılır

ama oyunda kesdığımız bi yaratığa koyulması hoş değildır
mevlamızın isimlerıne saygılı olamamız lazım sewgılerımle
kanunixxbaşkan
Kullanıcı avatarı
KizilBuyu
İskele Babası
İskele Babası

ElitConan yazdı:afedersin tamamen saçmalık.aynı konu daha öncede açılmıştı fakat oda saçmalıktı.ne yani hayatta ismi gaffar olanlarda isimlerini değiştirsin istersen.allahın 99 isminden birçoğu çocuklara isim olarak koyuluyor.ne yapalım şimdinin hepsinin isimi değiştirmesi için protestomu edelim.
he diyeceksin şimdi bir oyunda kestiğimiz boss a koymuşlar.böyle şeyleri ancak sizin gibi geri kafalı bağnazlar çıkartır.din oğrendiği 3-5 kelamla buarada ahkam kesmek değildir.herkesin ibadeti kendisinedir.islamı korumakmı istiyorsun gir kuran ı kerim okumayı öğrenerek başla. farzlaını yerine getir.
sizin gibi ileri zekalar var oldukçaaa arkadaş gayet güzel bi konu açmış doğan bi çocuğa konulan isimden bahsetmemiş senin oyunda kesip gaffarr öldü, gaffar pert, gaffar yine boş, daha bi sürü benzeri laflar bunların fazlasını yazmaya bile gerek yok herkes neyin yazıldığını çok iyi biliyor ayrıca bu arkadaşın kuran-ı kerim okumadığını yada farzlarını yerine getirmediğini nerden biliyorsunda bu şekilde konuşabiliyorsun müslümanlık adına yapılan bir işte ibadettir.

Kullanıcı avatarı
COMMANDER
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: za xd

Mesaj gönderen COMMANDER »

VlknKbky yazdı:Merhaba arkadaşlar...

Ben bu yazımda biz Türk ve Müslüman evlatları olarak önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere oyunun en güçlü ve en gözde Boss'u GAFFAR BEY. Fakat bu isim aynı zamanda Allah'ın 99 isminden birisi. Bir Türk oyunu olarak, oyun içerisinde herhangi bir Boss'a bu ismin verilmiş olması bizler için çok üzücü bir durum. Oyun içerisinde oyuncularımız ister istemez bu Boss hakkında çirkin hitaplar ve hakaretlerde bulunabiliyor.

Oyun Türk oyunu olmasa inanın bu bizlere hiç koymazdı. Ama eğer biz kendi dini değerlerimizi bu şekilde rencide ediyorsak, diğer etnik kökenli ve diğer dinden olan insanlar neler yapmaz diye düşünüyorum. Tabi ki bana katılanlar ve katılmayanlar olacak. Herkese saygım var.

Eğer gerçekten bu konu hakkında somut bir ilerleme kaydetmek istiyorsak bu durumu protesto edelim.

Sonuçta biz bu oyuna para veriyoruz ve kendi paramızla kendi dini değerlerimizi rencide ediyoruz. İnanın bizden olmayanlar bu durumun farkına varsalar afedersiniz bize kulaklarıyla gülerler. Söyleyecek ve belirteceklerim bu kadar.

Saygılarımla...
Bence biraz medeni olun..
Ben tek siz hepiniz
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön