Oyun bugu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
daimon
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Oyun bugu

Mesaj gönderen daimon »

Evet bazı başka yerler var bunu yazmak için fakat yöneticilerden çok diğer arkadaşların da bilip öğrenmesi gereken bir şey.
Tam olarak açıklamak biraz zor ama şöyle açıklayayım (yanlış yazımlar için kusura bakmayın)

Benim mevcut bulunduğum lodos klanı ile arz klanı her zaman içinde bildiğiniz gibi, karşıda ki düşman baya ileride gözükürken bir anda yanımda çıkıyor. Son zamanlar da sık sık başıma gelmeye başladı. İnternet hızım 3 mb bunu sorun olarak ortaya atabilecek olan arkadaşlarım olabilir. Pc'nin özellikleriyle de alakası yok. Ki zaten bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu sıkıntı tamamiyle oyundan kaynaklanıyor.
Bazıları özellikle yapıyor ve bunu kullanmaya başladılar.
Yöneticilerden çok yazılım kısmına katkısı olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.

Herkese hayırlı günler.
Sancak-AkaDeMisYeN
Anka-KoPCazZ

İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir.
Ya sen kendini bilmezsen bu nasıl okumaktır.

Hak yolunda ölmekse kaderim, kaderimin ellerinden öperim.
Kullanıcı avatarı
Aslanbambam
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: mahşer

Re: Oyun bugu

Mesaj gönderen Aslanbambam »

daimon yazdı:Evet bazı başka yerler var bunu yazmak için fakat yöneticilerden çok diğer arkadaşların da bilip öğrenmesi gereken bir şey.
Tam olarak açıklamak biraz zor ama şöyle açıklayayım (yanlış yazımlar için kusura bakmayın)

Benim mevcut bulunduğum lodos klanı ile arz klanı her zaman içinde bildiğiniz gibi, karşıda ki düşman baya ileride gözükürken bir anda yanımda çıkıyor. Son zamanlar da sık sık başıma gelmeye başladı. İnternet hızım 3 mb bunu sorun olarak ortaya atabilecek olan arkadaşlarım olabilir. Pc'nin özellikleriyle de alakası yok. Ki zaten bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu sıkıntı tamamiyle oyundan kaynaklanıyor.
Yöneticilerden çok yazılım kısmına katkısı olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.

Herkese hayırlı günler.

evet bi anda yanında bitiyor adam özellkle savaşçı :D
süper sonic gibi deparlıo bide sana lag yaptırıo ;)
Yusuf
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen ARZLODOS »

daimon yazdı:Evet bazı başka yerler var bunu yazmak için fakat yöneticilerden çok diğer arkadaşların da bilip öğrenmesi gereken bir şey.

Herkese hayırlı günler.

Olay basit bir kordinat belirtme seklidir. Geldiğini sen görmemenin bir kaç sebebi olablir.
Buğ sayılacagını zannetmiyom Karşıda uzakta bir kişi var menzilinde ve sen onu görüyorsun karşıdaki kişi ise seni görünce depara basıp spaceye basıyor arada bir yere tıklamdığı için hedef kordinat sen oluyon yani o kişi normalde koşar gibi gözüküyor ama sen onu sanki ısınlanmış gibi algılıyorsun yarı yolda bir yere tıklasa onun koştuğunu görecektin ama tıklamdan spacele ile geldiğinden ansızın sanki yanında bitiyormuş gibi oluyor vce son günlerde takılmalar olduğundan oyunda o süre zarfını sen hissedmiyorsun olay bu.

Son nokta ile ilk nokta arasındaki menzil mesafesi. Uzak bir noktaya bastığında arada bir yere dokunmadan kendi haline bırak senide bir başkası anzısın öyle göreblir. Ve birde ısık hızı gibi geldiğini zannedeblirsin ama sonuçta aynı hız ve normal süre zarfında senin yanına geleblir.

İnternet Olayı hız ile alaksı yoktur. Diyelim karşı kişi senin dibine tıkladı tıkladığında bir veri gider koordinat olarak senin internetin verisi ile gecen zaman dilimi saniselerle ölçüleblir. O saniseler ile gelen kişi jet hızında sana gelmiş gibi gözükür. İki nokta arasındaki süre zarfı sana gelme süresi 3 saniye ise o 3 saniyelik süre bitmiştir veri sana gelne kadar yani 3 saniye koşarak gelmesi gereken adamı sen saniseler farkı olduğundan sanki yanındamış gibi olur.

Diğer anlatım sekli ise Menziline girmiş bir kişi senin dibine tıkladı normal olarak sistem zati senin dibini işaret etmiştir.Gelen veri dibindedir aslında sen onu görüntü oalrak koşmak yada yürümek gibi görmen lazım oda gelen veri giden veri ile alakalıdır. O zaten dibindedir.

Bazı oyuncular özellikle kullanıyor diyorsanda Bir yerden uzak bir mesafeye tıkla ve oyundan cık Oyundaki kişi onun geldiğini göreblir ısın gibi ama sonraan kaybolur sonra oyuna girince dibinde cıkar. Buda Uzak menzil tuklama yöntemi en son tıklanan yer karşı kişinin son oalrak tıkladığı kooridnat oalrak loğlarına işlenmiş olan koornattır.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
daimon
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen daimon »

ARZLODOS yazdı: Olay basit bir kordinat belirtme seklidir. Geldiğini sen görmemenin bir kaç sebebi olablir.
Buğ sayılacagını zannetmiyom Karşıda uzakta bir kişi var menzilinde ve sen onu görüyorsun karşıdaki kişi ise seni görünce depara basıp spaceye basıyor arada bir yere tıklamdığı için hedef kordinat sen oluyon yani o kişi normalde koşar gibi gözüküyor ama sen onu sanki ısınlanmış gibi algılıyorsun yarı yolda bir yere tıklasa onun koştuğunu görecektin ama tıklamdan spacele ile geldiğinden ansızın sanki yanında bitiyormuş gibi oluyor vce son günlerde takılmalar olduğundan oyunda o süre zarfını sen hissedmiyorsun olay bu.

Son nokta ile ilk nokta arasındaki menzil mesafesi. Uzak bir noktaya bastığında arada bir yere dokunmadan kendi haline bırak senide bir başkası anzısın öyle göreblir. Ve birde ısık hızı gibi geldiğini zannedeblirsin ama sonuçta aynı hız ve normal süre zarfında senin yanına geleblir.

İnternet Olayı hız ile alaksı yoktur. Diyelim karşı kişi senin dibine tıkladı tıkladığında bir veri gider koordinat olarak senin internetin verisi ile gecen zaman dilimi saniselerle ölçüleblir. O saniseler ile gelen kişi jet hızında sana gelmiş gibi gözükür. İki nokta arasındaki süre zarfı sana gelme süresi 3 saniye ise o 3 saniyelik süre bitmiştir veri sana gelne kadar yani 3 saniye koşarak gelmesi gereken adamı sen saniseler farkı olduğundan sanki yanındamış gibi olur.

Diğer anlatım sekli ise Menziline girmiş bir kişi senin dibine tıkladı normal olarak sistem zati senin dibini işaret etmiştir.Gelen veri dibindedir aslında sen onu görüntü oalrak koşmak yada yürümek gibi görmen lazım oda gelen veri giden veri ile alakalıdır. O zaten dibindedir.

Bazı oyuncular özellikle kullanıyor diyorsanda Bir yerden uzak bir mesafeye tıkla ve oyundan cık Oyundaki kişi onun geldiğini göreblir ısın gibi ama sonraan kaybolur sonra oyuna girince dibinde cıkar. Buda Uzak menzil tuklama yöntemi en son tıklanan yer karşı kişinin son oalrak tıkladığı kooridnat oalrak loğlarına işlenmiş olan koornattır.
Arkadaşım bana fizik kurallarından bahsetme, hele şu oyunun nasıl çalıştığından hiç bahsetme.
Ben sana kısaca açıklayayım. Her birim saniyede ki bu saniyenin bile altında olan birimlerde (yazılmasının bir önemi yok) veri akışı olmaktadır. Sen her adım attığında veya şöyle tabir edeyim burayı; her birim kare ilerlediğinde senden çıkan veriler ana bilgisayar'a yani server bilgisayarına gider o da dağıtıcı olarak diğer bağlanmış bilgisayarlara ulaşır bu da anlık olay dediğimiz bişeydir Anlatabildim mi ? :!: :!: :!:
Ve ben karşı birimin hareket ettiğini görmüyorsam , nasıl oluyor da hareket ediyor ? Eğer ana sunucuya ulaşıyorsa ilerlediği bana niye ulaşmıyor

Son paragrafındaki cümleler doğru ama benim anlatmak istediğimi anlamamış görüyorum seni.... Oyundan çıkmakla oyunda olmak ayrı bir şeydir. :!: Ayrıca bazen tıkladığın yerde de oyunda başlamıyorsun bu da bir gerçek..

Lütfen bu konuya bakılsın :!:
Zaten oyunda oluşan sorunlar yeterince var. ve bu iş sinirlerimi oldukça bozmakta :evil:
Sancak-AkaDeMisYeN
Anka-KoPCazZ

Kullanıcı avatarı
OyunHatalari
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Loncasız

Mesaj gönderen OyunHatalari »

bu hata depardan kaynaklanıyor ve oyunun açılmasından bu yana var olan bir hata.
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

daimon

Burda ne yanlışlık var anlamdık sana veri geçikmesi diye bişi yazdınmı kordinat belirtilen yere karşı adama sordunmu sen buraya ışınlamı geldsin diye yoo koşarak geldim diyecektir demek istediğim tek tıklama yapınca oluyor yada hedef tut space basmaktan kaynaklanan bir olay.

Yani karşıdaki kişi ışınlanarak geliyor diye bişi yok ordaki kişi 3 saniyede hedefe ulaşacak diyelim hedef kişi onu sanisede yanında olduğunu zannedeiyor.

Yani karşı tarafda bu tarafda 3 saniye aynı anı yaşıyor. Ama biri ışınlandı zannedeiyor biri normal koşarak geldim sanıyor burda veri akışımı var kordinat belirtme var o kişi yarı yolda bir yere tıklarıp sonra adama kitlese onun koşarak geldiğini görecektin anlatabildinmi (anlıyana diyem)

Ve bu kocaman bir oyun HATASI değildirrrrrrrrrrrrrr.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

OyunHatalari yazdı:bu hata depardan kaynaklanıyor ve oyunun açılmasından bu yana var olan bir hata.

Büyücülerin işine gelmeyince oyun hatası oluyor buda biri depar basıp karşı hedefi tuttu space ile basıp başka bir yere vurmadınmı büyücünün kutup menzilinden cıkmasıdır.

Büyücü darbeyi yer yemez kutup açacacak ama bu sayede kutup menzilininden çıkmasına neden oluyor. Bir nevi Savaşcı yeneği desek olmazmı.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
EscapisT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen EscapisT »

ARZLODOS yazdı:Olay basit bir kordinat belirtme seklidir. Geldiğini sen görmemenin bir kaç sebebi olablir.

Ancak bu durumda açılan kutba savaşçının girmesi lazım ancak bazı durumlarda savaşçı kutba bile girmiyor. Bu sebepten dolayı defalarca ölen büyücüler var. Şahsen ben bu yüzden çok karizma çizdirdim. Dün bu konu hakkında yazacaktım ancak ne yazsam nafile olduğu için gerek duymadım =)
Kullanıcı avatarı
daimon
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen daimon »

ARZLODOS yazdı:daimon

Burda ne yanlışlık var anlamdık sana veri geçikmesi diye bişi yazdınmı kordinat belirtilen yere karşı adama sordunmu sen buraya ışınlamı geldsin diye yoo koşarak geldim diyecektir demek istediğim tek tıklama yapınca oluyor yada hedef tut space basmaktan kaynaklanan bir olay.

Yani karşıdaki kişi ışınlanarak geliyor diye bişi yok ordaki kişi 3 saniyede hedefe ulaşacak diyelim hedef kişi onu sanisede yanında olduğunu zannedeiyor.

Yani karşı tarafda bu tarafda 3 saniye aynı anı yaşıyor. Ama biri ışınlandı zannedeiyor biri normal koşarak geldim sanıyor burda veri akışımı var kordinat belirtme var o kişi yarı yolda bir yere tıklarıp sonra adama kitlese onun koşarak geldiğini görecektin anlatabildinmi (anlıyana diyem)

Ve bu kocaman bir oyun HATASI değildirrrrrrrrrrrrrr.
Artık biraz ileri gitmek zorunda kalacağım. Ya beni hiç bir şey bilmiyor sanıyorsun ya da kendini çok biliyor sanıyorsun.
Adam menzil dışında diyor ve 1 sn sonra bana düz vuruş yapıyor , depar yok bişey yok. Sana sormak istiyorum fiziksel büyünün menziline girmeyen bir cisim nasıl olurda deparsız 1 sn sonra yanına geliyor ?

Sen neyin derdindesin ben neyin derdindeyim. ne laf anlamaz kişiliksin sen böyle.

Ek olarak
EscapisT yazdı:Ancak bu durumda açılan kutba savaşçının girmesi lazım ancak bazı durumlarda savaşçı kutba bile girmiyor. Bu sebepten dolayı defalarca ölen büyücüler var. Şahsen ben bu yüzden çok karizma çizdirdim. Dün bu konu hakkında yazacaktım ancak ne yazsam nafile olduğu için gerek duymadım =)

Bu olağan bir durum, adam bana düz vuruş yapıyor kutup açıyorum ki 15 puan kutup rüzgarı , buna rağmen kutuba girmiyor savaşçı.
Hata arkadaşımHata niye anlamak istemiyorsun bunu...
Sancak-AkaDeMisYeN
Anka-KoPCazZ

Kullanıcı avatarı
EscapisT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen EscapisT »

Bana anlamıyorsun demene rağmen senin tarafında olduğumu anlamamışsın ya =) Neyse

“Genel Etkileşim” sayfasına dön