GAFFAR adının değiştirilmesini istiyoruz

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Sinholy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: GAFFAR adının değiştirilmesini istiyoruz

Mesaj gönderen Sinholy »

Yaslikurt yazdı:arkadaşlar kesinlikle yalnış düşünüyorsunuz şöyle bir dönüp bakarsak mübarek isimlere say say bitiremeyiz ama örnek vermek gerekirse benim adım Bayram ki buda çok mübarek bir isim sizlerinde bildiği gibi.küçükken arkadaşlarım benle dalga geçerdi :) hayatım boyunca çok küfür yedim şimdi gidip nüfus müdürlüğüne benim adım mübarek bir isim çok küfür yiyorum adımı değişterebilirmiyim diyebilirmiyim? gülerler adama ya :)

Bknz; Hz.MuhammedHz.Hamza,Hz.Davud, İbrahim,Abdullah,Zeyheb,Kasım(Peygamber efendimizin cocuklarının ismi) şimdi gidip insanlar küfür yiyoruz diye isimlerini mi değiştirsin ki bizim ülkemizin çoğunun ismi mübarek isimdir.Bence bir oyundada olmasının hiç bir mahsuru yok.Aynı bizlerin isimlerinde bulunması gibi.
Merhaba

Senin düşünce tarzın tamamen skolastik bir düşüncedir kardeşim burda Yüce Yaradıcı Hakkında tamamen yanlış işler yapılıyor ama bu işi bırakmayacağım sonuna kadar arkasındayım bu arada tamam sen haklısın seninki gerçekte olan bir isim ama burda bossu kesemeyince gençler küfür edior kardesm ne kdr günah oldugunu biliormusun bu isim değiştirilmesse ben oyunu şahsen bırakacagım ve sırf bu yüzden bırakacak çok kişi tanıyorum sonuna kadar arkasındayım bu işin sizde bu skolastik düşünce tarzını bırakıp desteklemenizi umarım inş ;)
En son Sinholy tarafından 07 Şub 2012 21:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
TeknoBYraM
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: ASiL

Mesaj gönderen TeknoBYraM »

Yine saçma amaçlar için saçma bi konu. Arkadaşlar bayram arkadaşın dediğini çok iyi anlıyorum benim ismimde bayram. Ama adı muhammet olup ne rezillikler yapanlar ne küfürler yiyen var. Ozmn o adamda adını değiştirsin mantıken dimi???? Yok cami yanında domuz heykeli varmış fln fln. Domuzun kendisi kötü bi hayvan olsaydı SÖZDE İNANÇLI genç, allah domuzu yaratmazdı dimi??? Yemesi günah diye saçma sapan şeylerle gençleri hurafelere sürüklemeyin. Beğenmiyorsan gaffarı kesmezsin olur biter. Saçmalamak için yer arıyosunuz. Ha milletin küfüründen şikayetçiysen sadece gaffara edilen değil oyundaki tüm küfürlerle savaş. Ama Gaffar Bey isminin kullanılmasına birşey diyemezsin. Çünkü gerçek hayatta kullanılabilen tüm isimler oyundada kullanılır... Kurtulun artık bu at gözlükleri ile yaşamaktan. Beyninizi böyle gereksiz şeylerle zorlamayın...
GaFFaRMaTiK İçin Tıklayın

TeKNoByrMxBizans
TeKNoMGCxBizans
Teknosifa
{Rehber} Teknobyram
Sinholy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Sinholy »

TeknoBYraM yazdı: SÖZDE İNANÇLI genç
Merhaba

Öncelikle laflarına dikkat etsen iyi olur.Sen kimsinki benim müslümanlığım hakkında yorum yapabiliosun kendini ne zannediorsun? Burda ALLAH'ın isminden bahsediyoruz.Tamamen gereksik bir konu ne demek?
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Comader »

Sinholy yazdı:
Yaslikurt yazdı:arkadaşlar kesinlikle yalnış düşünüyorsunuz şöyle bir dönüp bakarsak mübarek isimlere say say bitiremeyiz ama örnek vermek gerekirse benim adım Bayram ki buda çok mübarek bir isim sizlerinde bildiği gibi.küçükken arkadaşlarım benle dalga geçerdi :) hayatım boyunca çok küfür yedim şimdi gidip nüfus müdürlüğüne benim adım mübarek bir isim çok küfür yiyorum adımı değişterebilirmiyim diyebilirmiyim? gülerler adama ya :)

Bknz; Hz.MuhammedHz.Hamza,Hz.Davud, İbrahim,Abdullah,Zeyheb,Kasım(Peygamber efendimizin cocuklarının ismi) şimdi gidip insanlar küfür yiyoruz diye isimlerini mi değiştirsin ki bizim ülkemizin çoğunun ismi mübarek isimdir.Bence bir oyundada olmasının hiç bir mahsuru yok.Aynı bizlerin isimlerinde bulunması gibi.
Merhaba

Senin düşünce tarzın tamamen skolastik bir düşüncedir kardeşim burda Yüce Yaradıcı Hakkında tamamen yanlış işler yapılıyor zaten bundan öncede konu açmıştım oyundaki caminin önündeki domuz heykelini kaldırmadılarsa bunuda kaldırmazlar biliorum ama bu işi bırakmayacağım sonuna kadar arkasındayım bu arada tamam sen haklısın seninki gerçekte olan bir isim ama burda bossu kesemeyince gençler küfür edior kardesm ne kdr günah oldugunu biliormusun bu isim değiştirilmesse ben oyunu şahsen bırakacagım ve sırf bu yüzden bırakacak çok kişi tanıyorum sonuna kadar arkasındayım bu işin sizde bu skolastik düşünce tarzını bırakıp desteklemenizi umarım inş ;)
Skolastik düşünceyi doğru olarak öğrenip ondan sonra kendini ifade ederken kullanmalısın.

Skolastik felsefe : Bu felsefenin temeli teolojidir, ona dayanır ve onu desteklemeye çalışır. (Vikipedi)

Sen de teolojiye dayanarak konuşuyosun ve onu destekliyosun yani skolastik konuşup düşünen SENSİN.

Ayrıca Gaffar ismi insanlara da verilir sizin konuyu ele alış biçiminiz yanlış.Oyunda da Gaffar adı verilmiş birini öldürüyoruz.Öldürülemediğinde Gaffar'a küfür edenler varsa Tanrıya küfür etmiş gibi mi oluyorlar yani ? Savunduğun şey düpedüz saçmalık.İslam'da önemli olan niyettir bunu benden iyi bildiğine eminim veya umarım benden iyi biliyorsundur.Bu oyuncuların yaratıcıya küfür etmek gibi bir niyetleri yoksa 99 isminin hepsini de yazsalar günah işlemiş sayılamazlar.Ha yaratıcıya küfür etmek gibi bir niyeti varsa ne yapsan engelleyemezsin zaten.

Caminin karşısında domuz balonu var heykeli değil.Onun orada durmasının ne gibi bir zararı var anlayabilmiş değilim.Yenmesi veya başka şekilde yararlanılması yasak olan bir hayvan.Oyunda da yemiyoruz zaten.Ki oyunda yesek bile günah olacağını sanmıyorum ama küçük çocuklar etkilenebileceğinden karşı çıkabilirdim.Ama bu kadar ileri götürmeye gerek yok sadece bir balon.
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Sinholy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Sinholy »

Comader yazdı:
Sinholy yazdı:

Merhaba

Senin düşünce tarzın tamamen skolastik bir düşüncedir kardeşim burda Yüce Yaradıcı Hakkında tamamen yanlış işler yapılıyor zaten bundan öncede konu açmıştım oyundaki caminin önündeki domuz heykelini kaldırmadılarsa bunuda kaldırmazlar biliorum ama bu işi bırakmayacağım sonuna kadar arkasındayım bu arada tamam sen haklısın seninki gerçekte olan bir isim ama burda bossu kesemeyince gençler küfür edior kardesm ne kdr günah oldugunu biliormusun bu isim değiştirilmesse ben oyunu şahsen bırakacagım ve sırf bu yüzden bırakacak çok kişi tanıyorum sonuna kadar arkasındayım bu işin sizde bu skolastik düşünce tarzını bırakıp desteklemenizi umarım inş ;)
Skolastik düşünceyi doğru olarak öğrenip ondan sonra kendini ifade ederken kullanmalısın.

Skolastik felsefe : Bu felsefenin temeli teolojidir, ona dayanır ve onu desteklemeye çalışır. (Vikipedi)

Sen de teolojiye dayanarak konuşuyosun ve onu destekliyosun yani skolastik konuşup düşünen SENSİN.

Ayrıca Gaffar ismi insanlara da verilir sizin konuyu ele alış biçiminiz yanlış.Oyunda da Gaffar adı verilmiş birini öldürüyoruz.Öldürülemediğinde Gaffar'a küfür edenler varsa Tanrıya küfür etmiş gibi mi oluyorlar yani ? Savunduğun şey düpedüz saçmalık.İslam'da önemli olan niyettir bunu benden iyi bildiğine eminim veya umarım benden iyi biliyorsundur.Bu oyuncuların yaratıcıya küfür etmek gibi bir niyetleri yoksa 99 isminin hepsini de yazsalar günah işlemiş sayılamazlar.Ha yaratıcıya küfür etmek gibi bir niyeti varsa ne yapsan engelleyemezsin zaten.

Caminin karşısında domuz balonu var heykeli değil.Onun orada durmasının ne gibi bir zararı var anlayabilmiş değilim.Yenmesi veya başka şekilde yararlanılması yasak olan bir hayvan.Oyunda da yemiyoruz zaten.Ki oyunda yesek bile günah olacağını sanmıyorum ama küçük çocuklar etkilenebileceğinden karşı çıkabilirdim.Ama bu kadar ileri götürmeye gerek yok sadece bir balon.

Öncelikle şunu belirtmek isterimki tamamen haklısın ama kardeşim bak öncelikle şunu söyleyebilirimki Gaffar'a küfür edince ALLAH'a küfür etmiş gibi mi oluyor demişsin.Bunu biliyorum ama ben sadece milleti uyarı amaçlı bu konuyu açtım Gaffar isminin ne olduğunu bilsinler ve ona göre hareket etsinler ama boss un ismi değiştirilirsede daha yararlı olur die düşünüorum ;)
Kullanıcı avatarı
HOPDEDIKS
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Raiders of AnatoliA

Mesaj gönderen HOPDEDIKS »

Kadın büyücüler etek giymesin,Kadın şifacıların beli kapansın,Türban gelsin dükkana kara çarşaf eklensin bunlarıda istiyoruz demeniz gerek arkadaşlar lütfen atlamayın.Sanal alemde din propagandası yapmayıda kesmeyin,süpersiniz Ayrıca oyunda klan savaşı var adam öldürüyoruz zinhar günah cehennemlik,bırakın oyunu derim ben
En son HOPDEDIKS tarafından 07 Şub 2012 21:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ya onurlu bir bakış yada görkemli bir direniş.
Kullanıcı avatarı
RootAdmin
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen RootAdmin »

YorgunDEMOKRAT yazdı:Kadın büyücüler etek giymesin,Kadın şifacıların beli kapansın,Türban gelsin dükkana kara çarşaf eklensin bunlarıda istiyoruz demeniz gerek arkadaşlar lütfen atlamayın.Sanal alemde din propagandası yapmayıda kesmeyin,süpersiniz :D
Güzel olurdu valla ne diyeyim :)
İnsanın Hıyarı Bostanda Yetişmez...
Resim

Kod: Tümünü seç

https://www.facebook.com/EfendilerLoncasi
Kullanıcı avatarı
XCEZAX
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen XCEZAX »

Bana göre çok saçma ve gereksiz bir konu. Herkes Din'i oyunla onla bunla değerlendirecek,ölçecek değil.

Gaffar Allah(c.c) 99 isminden bir tanesidir evet ama bu isim başka yerlerde kullanılamaz değil.
O zaman dünyada hiç bir Peygamberin,ermiş kişilerin isimleri kullanılmasın bunu mu istiyosunuz ?

Senin bu düşüncenden yola çıkarsak Muhammed isimlerinede karşı olmalısın o zaman ?
Bu basit düşüncelerle kendinizi fazla yormamanızı tavsiye ediyorum.

Tabiki bunlar benim düşüncem amacım kimseyle tartışmak,din tartışması yapmak değildir.Hepimiz Müslüman'ız Elhamdülillah. Ama bu basit zihniyetlerle bi yere gelemeyeceğimizi söylemek isterim.

Herkesin fikrine saygı duyarım . İyi forumlar.
XXCEZAXX
Sinholy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Sinholy »

Burda anlatmak istediğim asıl konudan çok dışarı çıktınız kardesm:S Bak kardeşim tamam hayatında kullanabilirsin GAFFAR ismini ama oyundaki bir boss a takmak çok saçma ve mantıksız konunun çok dışına cıktığınız için size saçma geliyor olabilir herkesin kendi düşüncesine saygı duyarım

İyi forumlar...
Kullanıcı avatarı
EscapisT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Nemesis

Mesaj gönderen EscapisT »

YorgunDEMOKRAT yazdı:Kadın büyücüler etek giymesin,Kadın şifacıların beli kapansın,Türban gelsin dükkana kara çarşaf eklensin bunlarıda istiyoruz demeniz gerek arkadaşlar lütfen atlamayın.Sanal alemde din propagandası yapmayıda kesmeyin,süpersiniz :D

=)))))

Arkadaşım bu kadarı pes doğrusu. Birisi domuz gelmiş ne ima ediyorsunuz diyor birisi o isim olmaz değişsin diyor. Benim adım Yunus bir peygamber adı. Şimdi gidip ismimi mi değiştireyim?

Not: Skolastik Düşünce dine dayalı düşünce sistemidir.
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön