Merhaba arkadaşlar. Laptop kullananlar için başlarına gelmiş veya gelebilecek bir olaydan bahsetmek istedim.
Ekran kartı chipini anakarta bağlayan ayaklarında kırılma veya hasar sonucu ekranda çizgiler cıkıyor 6 ya falan bölünüyor.
Bunun çözümü ise Laptop un arka kısmının vidalarını sökün. Fan göreceksiniz. Ve Fandan işlemciye ve ekran kartına giden 2 boru göreceksiniz bakırdan. Boruları sökün ve ekran kartının üstüne gelin. Bir saç kurutma makinesini 2cm uzaklıkta 1 dk süre ile ekran kartına tutun. Ve bilgisayarı çalıştırın. %98 lik bir oran ile sorun halloluyor.
bu kesin bir çözüm değildir. Bilgisayarınızın BİOS pili ve bir çok donanımı zarar görebilir.
Tavsiyem bilgisayarcınıza danışmanız.
Saygılarımla.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
KArdeşim çip değiştirmek çok maaliyetli birşey sen de biliyorsun Bios piline, CPU fanına ve işlemciye hiçbir zarar vermeden kurutma makinesini direk olarak ekran kartına tutunca sorun halloluyor.
AutoNonE yazdı:KArdeşim çip değiştirmek çok maaliyetli birşey sen de biliyorsun Bios piline, CPU fanına ve işlemciye hiçbir zarar vermeden kurutma makinesini direk olarak ekran kartına tutunca sorun halloluyor.
Kurutma makinesi soğuk modda çalışıyor değil mi?
Beni çok iyi tanıyan çok iyi tanır. Benler TaTMiNaTöR (49)
AutoNonE yazdı:KArdeşim çip değiştirmek çok maaliyetli birşey sen de biliyorsun Bios piline, CPU fanına ve işlemciye hiçbir zarar vermeden kurutma makinesini direk olarak ekran kartına tutunca sorun halloluyor.
Tekrar merhaba,
Bakınız ;
Saç kurutma makinelerinde yüklü olan ısı enerjisi çalışan ve çalışmayan bir diz üstü bilgisayar için aşırı yüksektir.
bu ne kadar uzaktan yapılırsa yapılsın yine aynı sorun hemen olmasada bir süre sonra tekrar eder.
Chip değiştirmenin pahalı olduğunu biliyorum. Ama şunu göz önüne almalısınız ki ileride teşkil edecek sorunlar yüzünden Chip size tamir masrafınızın 10 da 1 i gözükecek.
Önemli olan burada Chip kuruturken chip'in nerede olduğudur.
Çünkü Kuzey veya Güney chiplerine ısı verirseniz bir süre sonra sistem hataları başlar ve bilgisayarınız bozulur.
Saygılarımla.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.