Bazı arkadaşların şans arttırıcılar konusunda yanılgıya kapıldıklarını gördüm.
Not :Aşağıda anlatacağım şans arttırıcı çalışma sistemini anlamak için ortaokul matematik bilgisi gerekmektedir.
Eşya düşme şansı reçeteler için 100 de 8 diğer eşyalar için 100 de 3 tür.
yüzde 3 olan şans, arttırıcıyla birlikte 3*0.6+3 = %4.8 olur.
6 kişi grupta olursa şans arttırıcıyla birlikte 3*3.6+3 = %13.8 olur. Yani loncayla birlikte ÇT arttırıcı yüklüyse girdiğinizde yüzde 13.8 ihtimalle eşya düşecektir. Bu yaklaşık 8 girişte 1 eşya ve 8 girişte 2 reçete anlamına gelir. Zaten 8 girişte mutlaka 1 eşya düşüyor. Gruba eşya düşme oranı ise 6/13.8 yani yaklaşık %40tır. Zaten tüm grupta birine 2 girişten birinde eşya düşüyor.
%360 toplam oran değildir.
Hesaplamada çok küçük farklar olabilir. Bu oranlar sadece lonca grubuyla ve loncada çemberlitaş yağma arttırıcı varsa geçerlidir.
Şans Arttırıcı Çalışma Sistemi Açıklamalı
- SAYGINBEY
- İskele Babası
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Kuvayi Milliye
Şans Arttırıcı Çalışma Sistemi Açıklamalı
İlk klanlar şampiyonası Lodos Şampiyonu 2007
Oyun global yöneticisi 2007
Online oyunda ilk cumhuriyet yürüyüşü
Vatan Gazetesi röportajı
ikvonline.net kurucusu
Kuvayi Milliye loncası başkanı

Oyun global yöneticisi 2007
Online oyunda ilk cumhuriyet yürüyüşü
Vatan Gazetesi röportajı
ikvonline.net kurucusu
Kuvayi Milliye loncası başkanı

Re: Şans Arttırıcı Çalışma Sistemi Açıklamalı
Aslında bu matematikten çok okuduğunu yanlış anlama ve ya yanlış okumadan dolayı oluşmuş birşeydir.Dükkanda incelemiştim çünkü, bana mantıksız gelmişti.Sayende hesaplamamın doğru olduğunu gördüm bu da beni mutlu etti.Zaten bir sürü plus vs alan insan varmış eğer düşündükleri gibi olsaydı şimdi hepsi Transformatör Asa'lı olurdu 
- izdirapgrafik
- Lonca: Organize İşler
Bu konuda özellikle resmi forum üzerinden yapılan tartışmalar ve serzenişler SAYGINBEY'in yazısından sonra son bulabilir diye düşünüyorum.Bilgilendirme için teşekkürler.
2006-2013
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Öncelikle kimsenin görmediği buuuuu %8 ve %3 oranları nereden bilebiliyorsun?SAYGINBEY yazdı:Bazı arkadaşların şans arttırıcılar konusunda yanılgıya kapıldıklarını gördüm.
Not :Aşağıda anlatacağım şans arttırıcı çalışma sistemini anlamak için ortaokul matematik bilgisi gerekmektedir.
6 kişi grupta olursa şans arttırıcıyla birlikte 3*3.6+3 = %13.8 olur. Yani loncayla birlikte ÇT arttırıcı yüklüyse girdiğinizde yüzde 13.8 ihtimalle eşya düşecektir. Bu yaklaşık 8 girişte 1 eşya ve 8 girişte 2 reçete anlamına gelir. Zaten 8 girişte mutlaka 1 eşya düşüyor. Gruba eşya düşme oranı ise 6/13.8 yani yaklaşık %40tır. Zaten tüm grupta birine 2 girişten birinde eşya düşüyor.
Hesaplamada çok küçük farklar olabilir. Bu oranlar sadece lonca grubuyla ve loncada çemberlitaş yağma arttırıcı varsa geçerlidir.
Hadi onları geçtim şans arttırıcıyla birlikte %4.8 demek hadi plusuda olsun %9.6 demek eşya yüzü görememektir. Anlatabiliyor muyum?
Böyle oranlar mevcut değildir hurafe bunlar.
Ne adamlar gördüm tek poşette mevlana zırhı ayakkabıyı ondan sonra büyücüsüyle trans asayla sıfır ceket düşürenleri ne adamlar gördüm 280 300'üncü girişleri bırak eşyayı reçetesi bile yok.
Bu oranlar tamamıyla hurafedir.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
- izdirapgrafik
Belki senin konundaki oranlar hurafedir.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım.HollyShit yazdı:Öncelikle kimsenin görmediği buuuuu %8 ve %3 oranları nereden bilebiliyorsun?SAYGINBEY yazdı:Bazı arkadaşların şans arttırıcılar konusunda yanılgıya kapıldıklarını gördüm.
Hadi onları geçtim şans arttırıcıyla birlikte %4.8 demek hadi plusuda olsun %9.6 demek eşya yüzü görememektir. Anlatabiliyor muyum?
Ne adamlar gördüm tek poşette mevlana zırhı ayakkabıyı ondan sonra büyücüsüyle trans asayla sıfır ceket düşürenleri ne adamlar gördüm 280 300'üncü girişleri bırak eşyayı reçetesi bile yok.
2006-2013
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
Konumdaki hiçbir şey hurafe değildir. Şunu belirtmek isterim.izdirapgrafik yazdı:Belki senin konundaki oranlar hurafedir.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım.HollyShit yazdı:Öncelikle kimsenin görmediği buuuuu %8 ve %3 oranları nereden bilebiliyorsun?SAYGINBEY yazdı:Bazı arkadaşların şans arttırıcılar konusunda yanılgıya kapıldıklarını gördüm.
Dükkan'a gidin ve yağma arttırıcıların açıklamalarını okuyun.
Sığınaklar Yağma Arttırıcı (%60/%60)
Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için Sığınaklar bölgesinde bulunan şef yaratıklardan %60 daha fazla efsunlu eşya düşme olasılığı verir, düşen eşyanın size çıkma olasılığını %60 artırır.
Bu %60 plus paketten gelen %50 ile toplanır. Hem plus pakete hem bu ürüne sahipseniz ihtimaliniz %110 artar!
Şefin %60 luk efsunlu eşya düşürme artışı bu ürüne sahip her oyuncu için toplanır. Örneğin 6 kişilik bir grupta herkes bu ürüne sahipse efsunlu eşya düşürme olasılığı 6 x %60 = %360 artar!
NOT: Aynı ürünlerin, farklı yüzdeli versiyonlarında etkiler TOPLANMAZ, her iki ürünü de alırsanız etkisi büyük olan geçerli olur.
Ne diyor inceleyelim;
Sığınaklar grup bölgesinde şef yaratıklardan %60 daha fazla efsunlu eşya düşme olasılığı verir ve düşen eşyanın size çıkma olasılığı %60'tır.
Bu oranı katlarsak 1000/600 10/6.
Sonra 6 kişilik bir grupta herkes bu ürüne sahipse "buraya dikkat" efsunlu eşya düşme olasığılığı 6 x %60 = %360 artar.
fakat biz girdiğimizde çoğu zaman madalya ve iksirlerden başka bir şey alamıyoruz. Kimsede bir halt düşmüyor.
Buyrun noktasının virgülüne kadar ispatladım. Yağma arttırıcı + plus var iken ki plus paket grup bölgelerinde efsunlu eşya düşürme oranını 2 kat arttırırır yani %120 bize düşme olasılığı var iken efsunlu eşyaların, bunlar çoğu zaman plus paket ve yağma arttırıcısı olmayanlara düşüyor.
Kıssadan hisse sizin okumadan göz atmadan hurafe dedikleriniz aslınde gerçeğin ta kendisi.
- izdirapgrafik
Eşya düşme olasılığı %360 olur demiyor.Bir karakterin sahip olduğu eşya düşürme şansının %360 artacağını söylüyor.Gerisi Başlat/Donatılar/Hesap Makinesi.
2006-2013
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
Can you speak Turkish?izdirapgrafik yazdı:Eşya düşme olasılığı %360 olur demiyor.Bir karakterin sahip olduğu eşya düşürme şansının %360 artacağını söylüyor.Gerisi Başlat/Donatılar/Hesap Makinesi.
İyi oku o "Quote" yi.
Efsunlu eşya düşürme olasılığı.
Farz-ı misal ile söze başlayıp SAYGINBEY'in yaptığı hesaplamaları doğruladığımı bildirmek istiyorum.
Karakter eşya düşürme şans oranları yanı sıra bazı Çemberlitaş odalarının yani 1 2 3 4 5 6 şeklinde devam eden grup bölgelerinin de kendi aralarında şans oranlarının varlığını yok saymamakla birlikte.Arttırıcı'nın düşecek olan eşyanın daha evvel düşmesini sağladığınıda belirtmek isterim.Bu oranlar belirli matematik hesapları ile bla bla bla hesaplanıp karakterlerinize işleniyor.Ve size düşecek olan efsunlu eşyanın günün belirli saatlerinde düşmeside olası bir durumdur.Mesela siz sadece akşamları oynayıp item düşüremiyorsanız birde sabahları şansınızı deneyin derim
Karakter eşya düşürme şans oranları yanı sıra bazı Çemberlitaş odalarının yani 1 2 3 4 5 6 şeklinde devam eden grup bölgelerinin de kendi aralarında şans oranlarının varlığını yok saymamakla birlikte.Arttırıcı'nın düşecek olan eşyanın daha evvel düşmesini sağladığınıda belirtmek isterim.Bu oranlar belirli matematik hesapları ile bla bla bla hesaplanıp karakterlerinize işleniyor.Ve size düşecek olan efsunlu eşyanın günün belirli saatlerinde düşmeside olası bir durumdur.Mesela siz sadece akşamları oynayıp item düşüremiyorsanız birde sabahları şansınızı deneyin derim
- efsaneottoman
- İstihbarat Üyesi
- Sunucu: Meran
- Lonca: Zaman
Bu tarz bir konu eskiden de vardı. Bu tarz bir konu sabitlenirse sanıyorum şans arttırıcılar hakkında konu açılmaz daha , eline sağlık.
İyi Forumlar.
İyi Forumlar.
Ottomanxölümsüz anısına