[ÇAYLAK]Oyun hakkında bilgi istiyorum
- marasaldadas
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Hasta La Vista
Re: [ÇAYLAK]Oyun hakkında bilgi istiyorum
Eminönünde başlarsan tüm görevlerine yardım ederiz. 49 level olduğunda ejderin olmasa bile sığınağada gireriz. amaaaa önce okulll
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
- Aslanbambam
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Lonca: mahşer
WROUGHTWEILER yazdı:Merhaba arkadaşlar sevdiğim bir online oyundan bilmediğim bir nedenden dolayı atılmışım.1,5 yıl oldu açmayalı bir bakayım dedim ve bu manzara çıktı karşıma.Bende yeni bir oyuna başlayayım dedim bu oyun çıktı karşıma ilgimi çekti.Şimdi arkadaşlar bu oyunda amacımız nedir?Neler yapıyoruz ne gibi fonksiyonlara sahip bu oyun(Klan, party vs)?Bir kaç yere baktım hafiften bilgiler aldım mesela Ecel Getiren, Ejder Asa, Latif ve Ashab-ı Keyf gibi özel silahlar olduğunu gördüm çok önemliymiş.Grup bölgeleri falan diyorlar fakat tam anlamadım.Bana anlayabileceğim bir dilde birisi bu oyun hakkında şeyleri anlataiblir mi?Şu anda oyuna başlamayacağım ama yazın başlamayı düşünüyorum.Okul zamanı haftada 2-4 saat girebilirim.Çünkü, programım çok yoğun Maden Mühendisliği öğrencisiyim.Bu oyun bana uygun mudur?Oyunda başarılı olmam için neler yapmam gerekir.Ama şunu söyleyeceğim oyuna fazla kafa yoramam oyun oyundur benim için.Maksimum akşam 11'e kadar oynarım yazın.Ve online oyunlarda genelde Mage tarzı karakterleri seçerim.Bu oyunda başarılı olmanın sırrı nedir?Ayrıca hangi sunucuyu önerirsiniz?Ayrıca bu oyunda Metin 2 tarzındaki gibi madenlerde mevcut mu?
Bu arada biraz garip karşılanabilirim çünkü sonuçta bu bir çocuk oyunu.Zaten bende aksini söylemedim.Sadece biraz kafa dağıtmak için ne bileyim egolarımı biraz olsun tatmin etmek için hoş bir aktivite olacağını düşündüm.
Dalga geçmek amaçlı mesaj yazacak arkadaşlar yazmasınlar.40 yıl sonra bi oyuna başlayalım dedik pişman etmesinler ok?Cevaplarınızı bekliyorum.
bence hiç başlama
süper canla bile bundan çok ilgileniyordur mevlüt dinçin oyunu kontrol ettiği bile yok ilerde anlarsın lag sorunlarını kasılıo kasılıo çıldırıosun
2 yıldır oynuyorum oynamaya devam ediorm neden bilmıorm
Yusuf
öncelikle ikv ye hoşgeldin bilmen gerekenleri bayağı açıklamış arkadaşlar bende şunu söylemek isterim ikv bir DORYO (devasa online rol yapma oyunu ingilizcesi MMORPG) olarak bana göre dünyaca bilinen DORYO lardan daha iyi metin2 knight online vb. gibi bu oyunlarda amaç en yüksek seviyeye ulaşıp karakterini güçlendirmektir. ikv de ise bu oyunların aksine oyun en yüksek seviye (49) olunca başlıyor bence. bu arada oyun denince çocuklar geliyor akla biliyorum ama bu oyunun yaş ortalaması oldukça yüksek 
- efsaneottoman
- İstihbarat Üyesi
- Sunucu: Meran
- Lonca: Zaman
izdirapgrafik yazdı:Oyunun şu anki genel amacı(orta düzeyden üst düzeye,yeni başlayanlar için en son kısım):
Ecel Getiren,Ejder Asa vb silahlara sahip olup sırasıyla Sığınak ve Migrat grup bölgelerinden alınan eşyaları tamamlayarak Çemberlitaş grup bölgesine girmek.
Oyunda seviye üst sınırı 49.Senin şu an yapman gereken,yavaşça,oyunu öğrene öğrene kasman ve oyunun kurgusuna adapte olman.www.istanbuloyun.com'daki tarihçeyi ve oyun senaryosunu okumanı öneririm.Oyunda görev yaparken mutlaka görev metinlerini sonuna kadar oku.Bir roman gibi birbirine bağlı her şey çünkü.
Grup Bölgesi Nedir?
Bir grupla(party) girilen ve sadece o gruba özel olan bölgedir.Bu bölgelerden 20şer tane kopya bulunur.Her birine sadece bir grup girebilir.Grup bölgelerindeki düşmanlar normal bölgelerdekine göre çok daha zordur.Grup bölgelerinin belli yerlerinde boss yani patron yaratıklar bulunur.Bunları alt etmek güç,dikkat,refleks ve taktik ister.Bazen 1 kişinin 1 hatası tüm grubu başarısızlığa uğratabilir.Bu bosslardan oyundaki en üst seviye "şaheser" eşyalar düşer.Tabii bu eşyaları elde etmek kolay değildir,bir parçayı düşürmek için yüzlerce defa aynı boss'u kesmek zorunda kalınabilir.Şaheser eşyalar satılamaz,ticarete kapalıdır.Sadece yere atılabilir.Grup bölgeleri tamamlama süreleri 1 saatten başlayıp farklı durumlara göre 4 saate kadar çıkabilir.Oyunda rastlarsan diye bazı örnek konuşmaları açıklıyorum.
"Kenan'a son büyücü" vb bir söz Sığınaklar grup bölgesindeki boss olan Kenan'ı kastetmektedir.
"Junon'a bir şifacı" vb bir söz Migrat grup bölgesindeki boss olan Junon'u kastetmektedir.
Yol Savaşçısı'na (yol da denir) bir tank vb bir söz Çemberlitaş grup bölgesindeki 5 bosstan biri olan Yol Savaşçısı'nı kastetmektedir.
Stuart'a son büyücü"(Stu da denir)" vb bir söz Çemberlitaş grup bölgesindeki 5 bosstan biri olan Stuart Efendi'yi kastetmektedir.
"X'e bir şifacı" vb bir söz Çemberlitaş grup bölgesindeki 5 bosstan biri olan GBM-X'i kastetmektedir.GBMX oyunun en güçlü 2. bossudur.
"Gaffar'a bir tank" vb bir söz Çemberlitaş grup bölgesindeki 5 bosstan biri olan Gaffar Bey'i kastetmektedir.Gaffar Bey oyunun en güçlü bossudur.
*Çemberlitaş'ta 5 adet boss olduğunu söyledim fakat yukarıda 4'ünden bahsettim.5.si ise Semiha Hanım'dır.Ama sadece Semiha Hanım kesimi yapılmadığı için böyle bir cümle yazılmaz oyun içerisinde.Semiha Hanım Gaffar Bey ile aynı anda kesilir.
Grup bölgesi kısmını sırf sorduğun için uzattım.Bu oyunu açıldığı ilk haftalardan beri oynayan biri olarak sana tavsiyem bolca dolaş,Eminönü sokaklarında hayaller kur,oyun müziklerini asla kısma.Sunucu olarak kendi oynadığım ve oyunun ilk sunucusu olan Eminönü'nü tavsiye ederim.
Başarılı olmanın sırrı:
Doğru zamanda doğru yerde olmaktır.İKV'de oyun içi maddiyata dayalı pek bir şey göremeyeceksin hele Çemberlitaş vaktin geldiğinde.Sadece bahsi geçen şaheser silahların üretiminde ciddi miktar paraya ihtiyacın olacak.Şimdilik onlar haricinde bir şey yok.Paraya ihtiyacın olduğu zamanı sen zaten anlayacaksın.
Madenler konusuna gelelim,metin2 tarzı madenler mevcut.Ama kazmayla değil meslek puanlarıyla elde ediliyor.Atladığın her seviye için 2 meslek puanı kazanıyorsun.6 meslekten istediklerine dağıtabilirsin.Üretimdeki meslekler sırasıyla Silahtar,Zırhçı ve Kimyacıdır.Üretimciler oyundaki reçeteleri üretebilirler.Reçete nedir? Listedeki madenleri sayısıyla toplayarak gerekli üretim seviyesine sahip olup reçetede adı geçen eşyayı üretmeye yarayan eşyadır.Bu işlem gerekli madenler olduğu takdirde sınırsız tekrarlanabilir.Silahçı sadece silah,Kimyacı sadece iksir üretir.Zırhçı ise 5 parça üretim yapar bunlar eldiven,ayakkabı,ceket,pantolon ve zırh'tır.Kolye ve yüzük üretilmez.Toplamacılar da 3'e ayrılırlar.Madenci,Sarraf ve Lokman tiplerinden istediklerine puan verebilirsin.Toplamalara 45'ten fazla puan verme.Madenci oyundaki maden kategorisinde bulunan madenleri toplar bakır,krom,osmiridyum,tungsten vb. oldukça geniştir iş alanı.Sarraf ise değerli taşları toplar,kalsedon,ametist,topaz,krizoberil gibi.Lokmanlar da ot ve ağaç ürünlerini toplarlar.Adaçayı yaprağı,koni yaprağı,abanoz odunu bunlara örnektir.Madenler 1 kez çekildiğinde tekrar yenilenmesi için 15 dakika beklenmesi gerekir.Madenlerden belirli olasılıklarla saf ve nadide madenler çıkar.Nadide madenler hatırı sayılır paraya piyasada alıcı bulabilir.Nadide madenlere madencinin Osmiridyum madeninden çektiği iridyum,sarrafın Elmas madeninden çektiği Menekşe Elmas (ki oyunun en pahalı madenidir) ve Lokman'ın Mantar öbeğinden çektiği Ganoderma (2. pahalı madendir) örnek verilebilir.Oyunda bir madenden belli yerlere dağılmış olarak onlarca bulunur.Maden her zaman aynı yerde çıkar.
Mage tarzı karakterleri sevdiğine göre İKV'de büyücü olacaksın.
Büyücü İkv'nin taktik rolünü üstlenir.Bunu grup bölgelerine girdiğinde anlayacaksın.
Ejder Asa kullanır.
Ejder Asa üretmek için belirli madenlere ihtiyacın var,
Mavi Topaz
Akik
Menekşe Elmas
Kadim Hidra Pençesi gibi
Bunları bilmende de fayda var.Şimdilik pek önemsemene gerek yok.Oyunu tam olarak çözüp eline Ejder Asa alma vaktinin gelmesine en az 5-6 ay var.49 seviye olduğunda seni bir loncaya alabilirler.Mutlaka loncaya gir,ortam İKV'de paradan daha değerlidir.Kolay gelsin.
Her şey anlatılmış daha ne denir eline sağlık...
Ottomanxölümsüz anısına
- WHiTexDeWiL
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Sancak
vay arkadaş ben oyuna başladıktan 2-3 ay sonra forumu keşif ettim. Şimdiki gençlik çok hızlı ve yaratıcı :lol:
Keyifli forumlar.
Keyifli forumlar.
- KaPTaNYaGiZ
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
Başlamadan bırak o.O