1 Ocak

Sancak sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Titxreis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

1 Ocak

Mesaj gönderen Titxreis »

1 Ocak tarihinin müslümanlar için özel bir önemi vardır. Bazıları şuursuzca yılbaşı kutlarken, müslümanlar da Mekke'nin fethini kutlamalılar.
Mekke şehri; Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır.
Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi;Allah Rasûlünün ve müslümanların, insanların gönlünü fethetmesiydi..
Titxreis-Titxatasagun
Resim
Bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte Çin seddinde buluşacağız... M.Kemal ATATÜRK
Gizlenmiş İçerikGöster
Bir Kurt' un Peşinden 40 Köpek Havlamıyorsa, O Kurt, Kurt Değildir.
Kullanıcı avatarı
TimexLoRDs
İskele Babası
İskele Babası

Re: 1 Ocak

Mesaj gönderen TimexLoRDs »

Titxreis yazdı:1 Ocak tarihinin müslümanlar için özel bir önemi vardır. Bazıları şuursuzca yılbaşı kutlarken, müslümanlar da Mekke'nin fethini kutlamalılar.
Mekke şehri; Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır.
Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi;Allah Rasûlünün ve müslümanların, insanların gönlünü fethetmesiydi..

evet katılıyorum bugünün onemini bilin ;)
~Öñèmlí oLan yå$amak deqíldìr,ßa$armak hìç deqìldìr.Önemlì olan ìn§an kalmayi ßìlmèktír~
Kullanıcı avatarı
WHiTexDeWiL
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen WHiTexDeWiL »

Etekli mümkünse sen girme 2012 ye 2011 de kal :D Kendi günahlarını bitirdin yok neymiş müslümanların yıl başı kutlaması günahmış :) Artık vatan , millet , din gibi kutsal değerleri kullanarak insanların beynini yıkamaktan vazgeç.

1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.

İlgili madde gereği konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Keyifli forumlar.

Kullanıcı avatarı
fenomen
Zincir Bozan
Zincir Bozan
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen fenomen »

WHiTexDeWiL yazdı:Etekli mümkünse sen girme 2012 ye 2011 de kal :D Kendi günahlarını bitirdin yok neymiş müslümanların yıl başı kutlaması günahmış :) Artık vatan , millet , din gibi kutsal değerleri kullanarak insanların beynini yıkamaktan vazgeç.

1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.

İlgili madde gereği konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Keyifli forumlar.

konuyu tartışmaya açmasan
bu yönden bakarsan yılbası kutlaması miladi olarak hristiyanlara göre isanın dogumu olarak geçer
buda beni rahatsız ediyor butun yılbası konuları kapatılsın o zaman
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames

''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
Kullanıcı avatarı
Titxreis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Titxreis »

Yarası olan küçük kardeşimize cevap vermek istemiyorum. Edepli edebinden susar, Edepsiz susturduğunu sanır...

İyi forumlar.
Titxreis-Titxatasagun
Resim
Bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte Çin seddinde buluşacağız... M.Kemal ATATÜRK
Gizlenmiş İçerikGöster
Bir Kurt' un Peşinden 40 Köpek Havlamıyorsa, O Kurt, Kurt Değildir.
Kullanıcı avatarı
JackGhosen
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen JackGhosen »

Titxreis yazdı:Yarası olan küçük kardeşimize cevap vermek istemiyorum. Edepli edebinden susar, Edepsiz susturduğunu sanır...

İyi forumlar.
O Zaman Bir Zahmet O Küçük Beyninle Daha Kendi Diline Hakim Olamazken Başkalarını Sustaramayacağını Öğren...

;)
Kullanıcı avatarı
TriBaLEnFeKsYoN
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Lonca: <Eski ve Arkadaşları>
Discord: tribalenfeksyon22412

Mesaj gönderen TriBaLEnFeKsYoN »

Mekke'nin fethedilmesi ayrı bir konu, Yeni bir yıla iyi dileklerle girmek ayrı bir konudur. Biz noel değil, yeni yılı kutluyoruz. geçen koskoca 1 senenin bizde bıraktığı acıları tekrar yaşamak istemiyoruz.

Konuları birbiri ile kıyaslayarak insanların önem verdiği değerleri yermeyin...

MADEM KONU MEKKE'NİN FETHİ...

Mekke'nin fethinden Sonra Hz.Muhammed'in (S.A.V.) Kabe'deki ilk hutbesi şu şekildedir;

Benim halimle sizin haliniz, Yusuf'un kardeşlerine dediğinin tıpkısı olacaktır. Yusuf'un kardeşlerine dediği gibi ben de diyorum: "Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir(Yusuf Suresi 92)." Gidiniz; sizler serbestsiniz.

Hoşgörünün hakim olduğu İslam dininde hoşgörüsüzlüğe yer yoktur. açtığım konuda karikatürün altında yazılı baca kapı ile alakalı yazı bir müftünün ciddi ciddi ulusal televizyonların kameraları önünde söylediği. söyler söylemez de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hakkında soruşturulma başlatılan bir kişiye ait sözdür..

Hepinizin Yeni yılı ve Mekke'nin Fethi mübarek olsun....
Resim

Ne İtemler gördüm içinde adam yok;... Ne Adamlar gördüm üstünde İtem yok...

Frkncl
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Frkncl »

Ulan sinirlerim zıpladı lan madem müslümansın müslüman olmayanların açık açık kutladığı ve kutsadığı bir şeyi yapmıcan ki Müslüman olduğun belli olsun yoksa ne farkın kalır, ozaman sana gayri müslüman denir.' Dinde zorlama yok ' sözünü bakınca herkesin yanlış anladığını anladım. O söz Müslüman olmayanlar için müslüman ol , diye zorlamamaktır. Deyimi yerindeyse silah zoruyla illaki müslüman olacaksın diye zorlamamak demektir. Ama eğer insan ben müslümanım diyosa o kişiye zorlarsın yoksa Allah ın boşunamı emir ve yasakları var Allah Emir veriyo . Örneğin : 'Zinaya yaklaşmayın ' diyo emir kipi ile yazmış yani zorla kabul edip Allahın yasak dediğini yapmayıp yap dediğini yapacaksın anlamında ;) İnş. faydam olmuştur.
Vindemiatrix : [(^)Ecel Getiren]

Kastilya : (Şifacı)(49)

-----------------------------------------------------------------------
Sıkıntı yok ! // FrKncL
Kullanıcı avatarı
fenomen
Zincir Bozan
Zincir Bozan

Mesaj gönderen fenomen »

Frkncl yazdı:Ulan sinirlerim zıpladı lan madem müslümansın müslüman olmayanların açık açık kutladığı ve kutsadığı bir şeyi yapmıcan ki Müslüman olduğun belli olsun yoksa ne farkın kalır, ozaman sana gayri müslüman denir.' Dinde zorlama yok ' sözünü bakınca herkesin yanlış anladığını anladım. O söz Müslüman olmayanlar için müslüman ol , diye zorlamamaktır. Deyimi yerindeyse silah zoruyla illaki müslüman olacaksın diye zorlamamak demektir. Ama eğer insan ben müslümanım diyosa o kişiye zorlarsın yoksa Allah ın boşunamı emir ve yasakları var Allah Emir veriyo . Örneğin : 'Zinaya yaklaşmayın ' diyo emir kipi ile yazmış yani zorla kabul edip Allahın yasak dediğini yapmayıp yap dediğini yapacaksın anlamında ;) İnş. faydam olmuştur.
turkıyede hrıstıyanda var yahudide ısteyen kutlar ısteyen kutlamaz
musluman bırının noelı kutlamasının gunah olmadıgı savunuyorlar
herkezın gunahı kendıne kutlar kutlamaz ben sadece
bır musluman olarak islamda boyle bır sey karsısında sessız kalma taraftarı degılım
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames

''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
Frkncl
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Frkncl »

fenomen yazdı:
Frkncl yazdı:Ulan sinirlerim zıpladı lan madem müslümansın müslüman olmayanların açık açık kutladığı ve kutsadığı bir şeyi yapmıcan ki Müslüman olduğun belli olsun yoksa ne farkın kalır, ozaman sana gayri müslüman denir.' Dinde zorlama yok ' sözünü bakınca herkesin yanlış anladığını anladım. O söz Müslüman olmayanlar için müslüman ol , diye zorlamamaktır. Deyimi yerindeyse silah zoruyla illaki müslüman olacaksın diye zorlamamak demektir. Ama eğer insan ben müslümanım diyosa o kişiye zorlarsın yoksa Allah ın boşunamı emir ve yasakları var Allah Emir veriyo . Örneğin : 'Zinaya yaklaşmayın ' diyo emir kipi ile yazmış yani zorla kabul edip Allahın yasak dediğini yapmayıp yap dediğini yapacaksın anlamında ;) İnş. faydam olmuştur.
turkıyede hrıstıyanda var yahudide ısteyen kutlar ısteyen kutlamaz
musluman bırının noelı kutlamasının gunah olmadıgı savunuyorlar
herkezın gunahı kendıne kutlar kutlamaz ben sadece
bır musluman olarak islamda boyle bır sey karsısında sessız kalma taraftarı degılım
Bende değilim hristyan yahudi istediğini yapsın kendine ama adam müslümanım diyosa yapmıcak. Sen beni yanlış anladın galiba ikimizde aynı kapıya çıkıyozda :)
Vindemiatrix : [(^)Ecel Getiren]

Kastilya : (Şifacı)(49)

-----------------------------------------------------------------------
Sıkıntı yok ! // FrKncL
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön