İKV' nin 5 Temel Eksiği

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Fahrenheit
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vatansever

İKV' nin 5 Temel Eksiği

Mesaj gönderen Fahrenheit »

Merhabalar;
Yıllardır oyun içi olsun oyun dışı olsun her yerde [GM] lere ve Destek Ekibindeki arkadaşlara öneriler, oyun eksiklikleri vs. ilettik.Ve her defasında iletilen öneriler, hatalar %90 aynı oldu.Verilen cevaplarda ;)

Şimdi bu öne çıkan 5 maddeyi bir konuda toplamak istiyorum belki böyle daha çok ilgi çeker ve yönetim artık bir el atar bu can alıcı konulara.

MADDE - 1 ==> OYUN İÇİ PAZAR
Her defasında diğer oyunlardan örnek vermek zorunda kalıyoruz ama buna mecburuz.Neredeyse diğer tüm İKV tarzı oyunlarda oyun pazarı olmasına rağmen bizim yakında 5. yaşını dolduracak olan oyunumuzun bir pazarının olmaması ne kadarda acı.!

MADDE - 2 ==> LONCA SAVAŞLARI
Yıllardır beklediğimiz lonca sistemi geldi gelmesine ama istediğimiz gibi gelmedi.Ne loncalar arası bir rekabet var ne de savaş.Oyun 1 Aralıktan önce neyse hala öyle devam ediyor.Sadece karakterlerimizin altında lonca isimlerimiz yazıyor o kadar.Oyunda lonca savaşları yapabileceğimiz bir alanın olması (misal Er Meydanı) ne güzel olurdu.

MADDE - 3 ==> ŞAHESER/NADİDE EŞYA ALIŞVERİŞİ
Çok tuhaftır bir karaktere aynı şaheser/nadide eşya 20-30 hatta 40 defa düşebiliyor ancak ne hikmetse sadece biri işimize yarıyor gerisi çöp.Çöpe atılan o şaheser/nadideler belkide sunucuda yüzlerce insanda yok.

MADDE - 4 ==>MERAN ŞEHRİNE İŞPORTACI
Hepimiz insanız ve zaman bizi iyiden iyiye yaşlandırıyor.Meran şehri kan pençe arası mekik dokumak ömrümüzden ömür çalıyor adeta.
MADDE - 5 ==> ...

-SAVAŞÇI DEPAR YETENEĞİ HATASI
Artık açıklamaktan bıktık düzelsin şu hata.

-BÜYÜCÜ KUTUP RÜZGARI/ZİHİN SALDIRISI
Bu iki yetenekte de mantık hatası var ben adama zihin atıyorum adam hala koşmaya devam ediyor.Kutupta da aynı durum söz konusu.Bir de kutup rüzgarının diğer bir mantık hatası bazen kutup rüzgarı açtığımız halde ölüyoruz.Karakter ölmeden önce kutup rüzgarı açtıysa neden öldü?Açamadıysa neden kutup rüzgarı açıldı? Saçma ;)

-45 SEVİYE GÖRÜNEN KOLYE YÜZÜKLER
Artık düzeltilemeyeceği aşikar ama yinede yazalım belki 33. yüzyılda düzelir.

-OYUNUN ATI EKRAN KARTLARINDA SORUN ÇIKARMASI
Gerçekten söylerken utanıyorum.Türkiye' nin belkide Avrupa' nın en pahalı online oyununu oynuyoruz ama ATI Ekran kartı kullanıyoruz diye ekranımız zaman zaman kapkara oluyor.Verdiğimiz paraya yazık ...!

-
.
.
.

Bir öneri havuzunu 1. musluk 2 saatte, 2. musluk 4 saatte dolduruyor.Peki bu havuz dolalı 5 yıl olmasına rağmen yönetim neden uyuyor?

Yukarıda yazılanlar aynen desteğe iletilmiştir.Eğer sizinde oyunda gördüğünüz hatalar ve yada oyunla ilgili önerileriniz varsa (hoş, en az 3 yıl sonra hayata geçeceğini bilsekte) konu altında bildirebilirsiniz.
xeaglex
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Meran
Lonca: Eternal

Re: İKV' nin 5 Temel Eksiği

Mesaj gönderen xeaglex »

madde 4 harıç katılmıyorum.
Susuyorum avazım çıktığı kadar...!
Kullanıcı avatarı
marasaldadas
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Hasta La Vista

Mesaj gönderen marasaldadas »

kelimesi kelimesine, katılıyorum.
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
Kullanıcı avatarı
sasmaz
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen sasmaz »

2.madde çok saçma o hariç katılıyorum daha bekleyin ne olduki lonca sistemi geleli zamanla genişler..
ResimResim

" Genç Bilgililer"
PitbuLL
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PitbuLL »

Merhaba,

Öncelikle oyunumuzun oyuncuların taleplerine göre hareket edebileceğini sizlere belirtmek isterim.
Öyle ki Lonca sistemi sizlerin talepleri doğrultusunda gelmiştir. Meşakkatli bir iş olduğundan gelmesi geç sürmüştür.

1. Maddeye ;
İKV 'nin özelliği mümkün oldukça diğer online oyunlardan farklı olmasıdır. Bu nedenle oyunda pazar bulunmamaktadır.
Ancak gelen talepler doğrultusunda bu durum değişkenlik gösterebilir.
2. Maddeye ;
Lonca savaşları müjdesini GameX 2011'de vermiştik. Çalışmaları sürüyor.
3. Maddeye ;
Şaheser ve Nadide eşya aktarımı güvenlik açısından aktarılmamaktadır.
4. Maddeye ;
Meran şehrine İşportacı koymak mantıksız. Çünkü, koskoca Aydınoğlu bile yolun yarısında ölmüşken İşportacı oraya nasıl gelebilsin ?
5. Maddeye ;
Savaşçılarımızın depar sıkıntısını gidermek için Ar-Ge Ekibimiz hummalı bir çalışma sergilemektedir. Yakın tarihte çözülecektir.
6. Maddeye ;
Bu şikayetiniz de bizlere önceden bildirildi ve gerekli çalışmalar sürüyor. Dileğimiz en kısa sürede çözülmesidir.
7. Maddeye ;
Hatanın nereden kaynaklığı hakkında bilgim yok ancak Ar-Ge ekibine bu hata bildirilmiştir.
8. Maddeye ;
ATI Ekran kartı ile bir sıkıntı yok. ATI ekran kartı ve AMD İşlemci olduğunda çakışma oluşuyor ve bu da oyunu kötü yönde etkiliyor. Şahsen ben ATI Ekran kartı İntel İşlemci ile doyumsuz bir oyun oynayabiliyorum.

Cevaplamak istediğim başka sorunuz varsa lütfen Hızlı Destek bölümünden konu açarak bizlere ulaşabilir, daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

İlginize teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim.
xeaglex
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Meran
Lonca: Eternal

Mesaj gönderen xeaglex »

PitbuLL yazdı:
4. Maddeye ;
Meran şehrine İşportacı koymak mantıksız. Çünkü, koskoca Aydınoğlu bile yolun yarısında ölmüşken İşportacı oraya nasıl gelebilsin ?
Aydınoglunun akcesi yoktur ondan gidememiştir.Ayrıca ikvde mantık arıyacak olursak kapat kepenkleri gidelim.biz gidebiliyorsak işportacı neden gelemesin?
Susuyorum avazım çıktığı kadar...!
Kullanıcı avatarı
LAstRoManC3
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Mesaj gönderen LAstRoManC3 »

Fahrenheit yazdı:Merhabalar;
Yıllardır oyun içi olsun oyun dışı olsun her yerde [GM] lere ve Destek Ekibindeki arkadaşlara öneriler, oyun eksiklikleri vs. ilettik.Ve her defasında iletilen öneriler, hatalar %90 aynı oldu.Verilen cevaplarda ;)

Şimdi bu öne çıkan 5 maddeyi bir konuda toplamak istiyorum belki böyle daha çok ilgi çeker ve yönetim artık bir el atar bu can alıcı konulara.

MADDE - 1 ==> OYUN İÇİ PAZAR
Her defasında diğer oyunlardan örnek vermek zorunda kalıyoruz ama buna mecburuz.Neredeyse diğer tüm İKV tarzı oyunlarda oyun pazarı olmasına rağmen bizim yakında 5. yaşını dolduracak olan oyunumuzun bir pazarının olmaması ne kadarda acı.!

MADDE - 2 ==> LONCA SAVAŞLARI
Yıllardır beklediğimiz lonca sistemi geldi gelmesine ama istediğimiz gibi gelmedi.Ne loncalar arası bir rekabet var ne de savaş.Oyun 1 Aralıktan önce neyse hala öyle devam ediyor.Sadece karakterlerimizin altında lonca isimlerimiz yazıyor o kadar.Oyunda lonca savaşları yapabileceğimiz bir alanın olması (misal Er Meydanı) ne güzel olurdu.

MADDE - 3 ==> ŞAHESER/NADİDE EŞYA ALIŞVERİŞİ
Çok tuhaftır bir karaktere aynı şaheser/nadide eşya 20-30 hatta 40 defa düşebiliyor ancak ne hikmetse sadece biri işimize yarıyor gerisi çöp.Çöpe atılan o şaheser/nadideler belkide sunucuda yüzlerce insanda yok.

MADDE - 4 ==>MERAN ŞEHRİNE İŞPORTACI
Hepimiz insanız ve zaman bizi iyiden iyiye yaşlandırıyor.Meran şehri kan pençe arası mekik dokumak ömrümüzden ömür çalıyor adeta.
MADDE - 5 ==> ...

-SAVAŞÇI DEPAR YETENEĞİ HATASI
Artık açıklamaktan bıktık düzelsin şu hata.

-BÜYÜCÜ KUTUP RÜZGARI/ZİHİN SALDIRISI
Bu iki yetenekte de mantık hatası var ben adama zihin atıyorum adam hala koşmaya devam ediyor.Kutupta da aynı durum söz konusu.Bir de kutup rüzgarının diğer bir mantık hatası bazen kutup rüzgarı açtığımız halde ölüyoruz.Karakter ölmeden önce kutup rüzgarı açtıysa neden öldü?Açamadıysa neden kutup rüzgarı açıldı? Saçma ;)

-45 SEVİYE GÖRÜNEN KOLYE YÜZÜKLER
Artık düzeltilemeyeceği aşikar ama yinede yazalım belki 33. yüzyılda düzelir.

-OYUNUN ATI EKRAN KARTLARINDA SORUN ÇIKARMASI
Gerçekten söylerken utanıyorum.Türkiye' nin belkide Avrupa' nın en pahalı online oyununu oynuyoruz ama ATI Ekran kartı kullanıyoruz diye ekranımız zaman zaman kapkara oluyor.Verdiğimiz paraya yazık ...!

-
.
.
.

Bir öneri havuzunu 1. musluk 2 saatte, 2. musluk 4 saatte dolduruyor.Peki bu havuz dolalı 5 yıl olmasına rağmen yönetim neden uyuyor?

Yukarıda yazılanlar aynen desteğe iletilmiştir.Eğer sizinde oyunda gördüğünüz hatalar ve yada oyunla ilgili önerileriniz varsa (hoş, en az 3 yıl sonra hayata geçeceğini bilsekte) konu altında bildirebilirsiniz.
Madde 2 hariç /katıl çünkü şuan lonca savaşı yapalabilcek bir yer yapımından cok daha önemli eksiklikler war oyunda mesele madde 1 madde 4-5 cok daha önemli diye düşünüyorum.
UnuTmaYın Ben Sizin Annelerinizin sokağa Cıkarken Uyardığı Kotu CocuĞum :)
IxMaTRaKSioNexI(^Ejder Asa)
KaDeRSiZxHaYLaZ(^Latif)
Kullanıcı avatarı
Fahrenheit
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Vatansever

Mesaj gönderen Fahrenheit »

PitbuLL yazdı:Merhaba,

Öncelikle oyunumuzun oyuncuların taleplerine göre hareket edebileceğini sizlere belirtmek isterim.
Öyle ki Lonca sistemi sizlerin talepleri doğrultusunda gelmiştir. Meşakkatli bir iş olduğundan gelmesi geç sürmüştür.

1. Maddeye ;
İKV 'nin özelliği mümkün oldukça diğer online oyunlardan farklı olmasıdır. Bu nedenle oyunda pazar bulunmamaktadır.
2. Maddeye ;
3. Maddeye ;
4. Maddeye ;
5. Maddeye ;
Savaşçılarımızın depar sıkıntısını gidermek için Ar-Ge Ekibimiz hummalı bir çalışma sergilemektedir. Yakın tarihte çözülecektir.
6. Maddeye ;
Bu şikayetiniz de bizlere önceden bildirildi ve gerekli çalışmalar sürüyor. Dileğimiz en kısa sürede çözülmesidir.
7. Maddeye ;
Hatanın nereden kaynaklığı hakkında bilgim yok ancak Ar-Ge ekibine bu hata bildirilmiştir.
8. Maddeye ;
ATI Ekran kartı ile bir sıkıntı yok. ATI ekran kartı ve AMD İşlemci olduğunda çakışma oluşuyor ve bu da oyunu kötü yönde etkiliyor. Şahsen ben ATI Ekran kartı İntel İşlemci ile doyumsuz bir oyun oynayabiliyorum.

Cevaplamak istediğim başka sorunuz varsa lütfen Hızlı Destek bölümünden konu açarak bizlere ulaşabilir, daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

1. Cevaba;
İKV' nin bizce görünen tek farkı aşırı pahalı ve bol lag lı olması.Böyle fark olacaksa hiç olmasın isterim.

2. Cevaba;
Umarım 2012 yılının son çeyreğine yetişir

3. Cevaba;
Madem bu kadar güvenliğe önem veriyorsunuz o zaman işportaya satmayı ve yere atmayı da kapatın tam olsun böyle saçma bir güvenlik sistemi mi var?

4. Cevaba;
Meran şehrine isteseniz öyle bir yerlerden öyle bir şeyler uydurup işportacı mantığında çok güzel bir yaratık koyarsınız da işinize gelmiyor.İşportacı genç olmasına gerek yok.Nasıl cinlerin CİN SAKİNİ var Meran Muhafızlarının neden olmasın.Yapmak istediğiniz sürece hikaye bol.

5. Cevaba;
Evet o hummalı çalışma 2007 nisan 1 inden beridir sürüyor, haberimiz var.

6. Cevaba;
Bizimde senelerdir tek dileğimiz şu oyun biraz gelişsin bizde oyundan zevk alalım ama olmuyor işte.

7. Cevaba;
Bildirim çok çözüm yok sayın PitbuLL .

8. Cevaba;
Ne yani siz bu oyunu AMD İşlemcisi ve ATI Ekran kartı olan oynamasın mı diyorsunuz?.Bu oyun AMD İşlemci ve Ati ekran kartıyla çakışıyor ise benim suçum ne?Bir sürü para döküyorum AMD tabanlı bir bilgisayar toplamak için ama gel gelelim İKV oynayamıyorum.

İlginiz İçin Teşekkür Eder İyi Çalışmalar Dilerim...!
Kullanıcı avatarı
BAKII
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen BAKII »

PitbuLL yazdı:Merhaba,

1. Maddeye ;
2. Maddeye ;
3. Maddeye ;
4. Maddeye ;
5. Maddeye ;
6. Maddeye ;
7. Maddeye ;
8. Maddeye ;

sayın forum yetkilisi @PitbuLL ;
2 . Maddeye demişsiniz ki şaheserler güvenlik açısından aktarılamamaktadır, size kaç aydır bununla ilgili yaklaşık 40 kişinin desteğini alarak sundugum öneriyi neden uygun bulmadınız madem ki güvenli sistemden yanasınız buyrun sundugum öneriyi okuyup değerlendirin bi zahmet viewtopic.php?f=46&t=75059 ama lütfen basma kalıp bi cevap vermeyin ;)
eminönü <<<<< ====>>>>> KUKLACI

BAKİİ <<<<<< ======>>>>>>> ReQuIEM

Abdülhamid

EbuDüCaNe
PitbuLL
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PitbuLL »

Fahrenheit yazdı:
1. Cevaba;
İKV' nin bizce görünen tek farkı aşırı pahalı ve bol lag lı olması.Böyle fark olacaksa hiç olmasın isterim.

2. Cevaba;
Umarım 2012 yılının son çeyreğine yetişir

3. Cevaba;
Madem bu kadar güvenliğe önem veriyorsunuz o zaman işportaya satmayı ve yere atmayı da kapatın tam olsun böyle saçma bir güvenlik sistemi mi var?

4. Cevaba;
Meran şehrine isteseniz öyle bir yerlerden öyle bir şeyler uydurup işportacı mantığında çok güzel bir yaratık koyarsınız da işinize gelmiyor.İşportacı genç olmasına gerek yok.Nasıl cinlerin CİN SAKİNİ var Meran Muhafızlarının neden olmasın.Yapmak istediğiniz sürece hikaye bol.

5. Cevaba;
Evet o hummalı çalışma 2007 nisan 1 inden beridir sürüyor, haberimiz var.

6. Cevaba;
Bizimde senelerdir tek dileğimiz şu oyun biraz gelişsin bizde oyundan zevk alalım ama olmuyor işte.

7. Cevaba;
Bildirim çok çözüm yok sayın PitbuLL .

8. Cevaba;
Ne yani siz bu oyunu AMD İşlemcisi ve ATI Ekran kartı olan oynamasın mı diyorsunuz?.Bu oyun AMD İşlemci ve Ati ekran kartıyla çakışıyor ise benim suçum ne?Bir sürü para döküyorum AMD tabanlı bir bilgisayar toplamak için ama gel gelelim İKV oynayamıyorum.

İlginiz İçin Teşekkür Eder İyi Çalışmalar Dilerim...!
Merhaba,

1.İKV Dükkan'da bulunan ürünlerin benzerleri hatta karakterin saçından tutun, özel eşyalarına kadar diğer oyunlarda oyun parasına değil, gerçek parayla satılmakta olduğunu görebilmek mümkün. İKV Dükkan'daki ürünlerin amacı siz oyuncularımızın oyun tecrübesini kolaylaştırmaktır.LAG şikayetine gelince bu durumla ilgili geliştirme ekibi gerekli çalışmaları yapmaktadır.
2. Geliştirmesi devam eden ve henüz duyurusu yapılmamış özellikler/güncellemeler konusunda geliştirme ekibi maalesef net bilgi vermiyor. Bekleyip göreceğiz diyelim
3. Bazı şaheserler de yere atma ve işportaya satma gibi seçeneklerde kapalıdır.
4. Meran Şehrine NPC konmayacağı daha önceden de duyurulmuştu. Tıpkı Hidra'nın yanı başında veya Philotheos'un salonunun arkasındaki bir odada NPC olmayacağı gibi bu dehlizde de NPC olması pek yerinde olmayacaktır.
5. Sözkonusu durumla ilgili geliştirme bildirim yapıldı. Durumun değerlendirilmesi, durumun oynanışa engel olup-olmadığı ve hata olup olmadığının tespitini geliştirme ekibine bırakıyoruz.

8. AMD (ATI) ekran kartları ile geçtiğimiz günlerde güncelleme yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte poligon uzaması veya ekran kararması şeklinde tabir edilen sürücü kaynaklı hataların AMD tarafından giderildiği söyleniyordu. Buradan en güncel sürücüleri yükleyebilirsiniz: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

xeaglex yazdı: Aydınoglunun akcesi yoktur ondan gidememiştir.Ayrıca ikvde mantık arıyacak olursak kapat kepenkleri gidelim.biz gidebiliyorsak işportacı neden gelemesin?
Merhaba,

İşportacı Genç'in seviyesinde birisi Meran Şehrine tek başına gidebilmediği olabilir mesala.

BAKII yazdı:

sayın forum yetkilisi @PitbuLL ;
2 . Maddeye demişsiniz ki şaheserler güvenlik açısından aktarılamamaktadır, size kaç aydır bununla ilgili yaklaşık 40 kişinin desteğini alarak sundugum öneriyi neden uygun bulmadınız madem ki güvenli sistemden yanasınız buyrun sundugum öneriyi okuyup değerlendirin bi zahmet viewtopic.php?f=46&t=75059 ama lütfen basma kalıp bi cevap vermeyin ;)
Şaheserlerin ve Nadide eşyaların aktarılmasına yönelik öneriler daha önce de iletilmişti. Bu yöndeki önerileri sizler gibi biz de iletiyoruz. Konunun değerlendirilmesi tamamen geliştirme ekibine bağlı.

Hassasiyetiniz için teşekkürler

Konuyu özellikle kilitlemiyorum. Benzeri bir soru veya sorunlarınızı lütfen Hızlı Destek bölümümüzden konu açarak bizlere bildirmenizi ayrıca öneririz.

İlginize ve anlayışınıza teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim.
En son Nerull tarafından 22 Ara 2011 11:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 5 kere düzenlendi.
Sebep: Nerull: Ekran kartlarıyla ilgili madde düzenlendi

“Genel Etkileşim” sayfasına dön