PC Kapandı Açılmıyor

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

PC Kapandı Açılmıyor

Mesaj gönderen ozaerdenn »

Emektar bilgisayarımdan telefonuma sabah şarkı atacaktım. USB kablosunu önden okumadığı için kasanın arkasında mouse taktığım yerin yanındaki USB girişine taktım. Tam ActiveSYNC de dosya seçerken kasadan cızırtı geldi ve kapandı. Daha önce 2 kez benzerini yaşadım. Bir kez 220W yazan, kasanın üst tarafındaki fan yandı değişti. Bi kere de fiş yanmıştı. Şimdi adaptörlerde sorun yok. Kasa hiç açılmıyor. Bi sitede fanın yanmayıp anakartın mı ne kısa devre yapma ihtimali var diyordu. Şimdi ne olduğu hakkında bu acemiyi bilgilendirecek, yönlendirecek var mı? :) Kasanın yanı açık ne derseniz yapabilirim :D
PIRASASAPI
Kullanıcı avatarı
adresbu
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Sanki Sene 2008

Re: PC Kapandı Açılmıyor

Mesaj gönderen adresbu »

ozaerdenn yazdı:Emektar bilgisayarımdan telefonuma sabah şarkı atacaktım. USB kablosunu önden okumadığı için kasanın arkasında mouse taktığım yerin yanındaki USB girişine taktım. Tam ActiveSYNC de dosya seçerken kasadan cızırtı geldi ve kapandı. Daha önce 2 kez benzerini yaşadım. Bir kez 220W yazan, kasanın üst tarafındaki fan yandı değişti. Bi kere de fiş yanmıştı. Şimdi adaptörlerde sorun yok. Kasa hiç açılmıyor. Bi sitede fanın yanmayıp anakartın mı ne kısa devre yapma ihtimali var diyordu. Şimdi ne olduğu hakkında bu acemiyi bilgilendirecek, yönlendirecek var mı? :) Kasanın yanı açık ne derseniz yapabilirim :D
Merhaba ozan ;

Aynı olay benim başımdanda geçti kurcukladım kurcukladım beceremedim en sonunda bir tamirciye götürdüm adam 2 , 3 gün baktı bi dedi Ram yanmış ertesi gün aradı ram değil ekran kartında sorun var 3. gün dedi Anakat kısa devre yapıyor iyi yapın o zaman dedim ve sonuç anakart değişti maliteyi 100 Liraya patladı :D bence daha çok hasar almadan git bir tamirciye :)

iyi Forumlar
Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Forumlarda da herkes farklı bişey söylüyor emin olamıyorum. O yüzden başka önerisi olanlar çekinmesin :) Sağol Yasin :)
PIRASASAPI
Kullanıcı avatarı
xsWiTx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Lodos

Mesaj gönderen xsWiTx »

Kasadan yanık kokusu yada başka bişey geliomuydu ? kablolar erimiş olabilir :geek:
Tokerx ;)
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen ARZLODOS »

Kasaya gelen kabloyu çıkar elekrik prizinden geleni prizden değil kasanın arkasındaki yerden sök sonra 1 dakika bekle geri tak pwer de pervane dönüyormu takip et dönmüyorsa power sigortası atmış.

Power çalıyor ama açlmıyor diyorsan anakartın gitmiş demektir.
Ditt diye ses geliyorsa ekran kartın gitmiş dit dit dit diye ses gelirse rem gitmiş.

Teknik arıza bilgisyarcı yolu gözüküyor burdan millet bilemez kısa devre olmus taktığın ubs ya bozuktun yada telefonunda kısa devre yaptıracak bir hata mevcur batarya gibi.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Benim pcde kısa devre olduğu zaman kasanın içinde sigorta koruma mevcut olduğundan kasanın arkasına gelen elertrik kablosunu çıakrtıp geri taktığımda tekrar çalışıyordun sende kasaya gelen kabloyu sök tak.
Önemli olan Prizden sökmemek kasa arkasındaki 3 lü sekilde bir giriş olan kablo. 1 dakika bekle geri tak takınca power pervanesi dönmüyorsa sigorta artmış demek.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Kablo çıkıktı taktım yine cızırdadı deneyemedim. Yani daha önce yaptığımda sanırım fan dönmüyordu ses falan gelmedi. Yine denemek istiyorum da cızırtı geldi düzelteyim derken parçası yanmasın? Sigorta atmışsa napıcam? :D
PIRASASAPI
Kullanıcı avatarı
XxxChesTeRxxX
Bab-ı Ali Muhafızı
Bab-ı Ali Muhafızı
Lonca: ...

Mesaj gönderen XxxChesTeRxxX »

Sen PC yi parçala yeni PC al ozan :D
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

ozaerdenn yazdı:Kablo çıkıktı taktım yine cızırdadı deneyemedim. Yani daha önce yaptığımda sanırım fan dönmüyordu ses falan gelmedi. Yine denemek istiyorum da cızırtı geldi düzelteyim derken parçası yanmasın? Sigorta atmışsa napıcam? :D
Yanmış yanacağı kadar zati da.

fişi sök ubs girişe soktuğu yeri içinden oturt fazla bastırmısısn sokcam diye ubsyi yerinden cıkarmıssın yerine oturt sonra geri tak .
Cızırtı geliyorsa sigortası artmamış.
Zati kısa devre olursa yanan yanmıştır kalan sahalar teknik ekibin işi.

Kabloyu prizden değil arka yere soktuğun yerden sök. sonra onu tak sonra prize.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Reset düğmen ne durumda basınca içeriye gidiyormu yani takılı kalmıyor dimi.

Ekran kartın varmı anakartamı bağlı ayrımı.

En ufak bir kuşku duyarsan en yakındaki bir bilgisyarcıya danış öyle yap okey k.gelsin
A R Z L O D O S

“Genel Etkileşim” sayfasına dön