Acaba... Herşeyin Farkında Mıyız???

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
lBlackDeathl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Sancak

Re: Acaba... Herşeyin Farkında Mıyız???

Mesaj gönderen lBlackDeathl »

Buqrahan yazdı:
lBlackDeathl yazdı:
Buqrahan yazdı:
lBlackDeathl yazdı:"Ana fikir: Karakterlerimize Türkçe isim koyalım"
mı?
Yakın; ama aslında...

" Karakterlerimize Yabancı Dil ve uydurma isim koymaktan çok, Bizim için anlamı olan bir TÜRKÇE isim koyalım. "
Yabancı isimde anlamlı olamaz mi?
Neden turkcesini koymuyorsun diceksin. Belki de aynı heybeti vermediğindendir ;)
Ama elbette özentilikten kaçınılmalıdır.
Buqrahan yazdı:Geri kalanı ya kafasına göre sallıyor ya da GÖRKEMLİ bulduğu yabancı dil isimleri kullanıyor.
Dediğim gibi... ;)
:)
Kullanıcı avatarı
NATHAN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen NATHAN »

Buqrahan yazdı:
Arkadaşlar öncelikle açıklayacağım hususta çoğu kişinin farkında olmadığına istinâden böyle bir paylaşım(konu) açtığımı belirtmek isterim.

_________________________________________________________________________________________________________________________

o Oynadığımız oyunun ismi ne?
- İstanbul Kıyamet Vakti

o Dili ne?
- Tabi ki " Ana Dilimiz " türkçe.

o Oyun içerisindeki yazılımlar ne?
- Türkçe; lâkin dikkatinizi çekmeye bilir, ama benim çekiyor. (Örn.) ( Çemberlitaş çıktı! Sende hemen Çemberlitaş Kutu almak istiyorsan -> http://www.istanbuloyun.com/cemberlitasbox.aspx ) box(türkçesi): Kutu anlamına gelmektedir.

o Bizi diğer oyunlardan/oyunculardan ayıran özellik ne?
- Herkesin ilk olarak cevabı: " Oynadığımız oyunun Türk Yapımı bir oyun olması ve Türkçe olmasıdır. " Ama bu cümle de bir yanlışlık var kimse farketmemiştir...
Oynadığımız oyun Türk Yapımı, ama diğer oyunların çoğu Türkçe'ye çevriliyor. O yüzden sadece TÜRK yapımı desek net olacaktır.

o Oyundaki Takma İsimler ne?
- Ben oynadığım şu güne kadar 700 Takma İsim görmüşsem, bunun sadece 50 tanesi TÜRKÇE geriye kalan 650 tanesi (gereksiz,saçma veya yabancı dil) bu da demek oluyor ki %15lik bir dilim ismini türkçe yazıyor. Geri kalanı ya kafasına göre sallıyor ya da GÖRKEMLİ bulduğu yabancı dil isimleri kullanıyor. ( Ben kendime güvenim sonsuzdur; çünkü hiç daha yabancı dil isim kullanmadım/kullanmamda; çünkü ben Türk'üm ve Türkçe'mi seviyorum. )

_________________________________________________________________________________________________________________________

Aslında bunları okuduktan sonra bir çok şeyden ( ASLINDA ) haberdâr olmadığımızı farkedebiliriz. Bir gün geldiğinde şöyle bir diyalog geçerse acaba ne cevap veririz?

" - Hangi oyunu oynuyorsun?
- İKV oynuyorum, Tamamen türk yapımı bir oyun.
- Peki, oyun içerisindeki Takma İsmin ne?
- ( Bu cevaba ismi uydurmasyon, yabancı dil olan arkadaşlar ne cevap vericek acaba? ) "

Benim karakterlerime ne isim verdiğimi imzamda görebilirsiniz, aslında bir çok kişi bilirki; İMZA'lar insanın karakterini yansıtır, aynen bu şekilde bir oyun içerisinde karakterinize verdiğiniz isim, sizin gerçek kimliğinizi yansıtır. Bende vermiş olduğum isimleri ve neden verdiğimi açıklayabilirim:

xDiReNiŞx ( DİRENİŞ ) , Savaşçımın ismidir ve oyunda herkes bilir ki, tüm savaşlarda ve bölgelerde en güçlü (Yakın Dövüşlerde) savaşçıdır. Benimde Hem TANKLIK Hemde SAVAŞÇILIK yeteneklerim güçlü olduğu için, böyle bir ismi verdim. SAVAŞA KARŞI DURAN DİRENİŞ...

xDiRiLiŞx ( DİRİLİŞ ) , Büyücümün ismidir ve oyunda herkes bilir ki, büyücüler yaptığı yeteneklerle ve üstündeki eşyalarla çok güçlü bir karakterdir. Tek başına bir orduyu yıkabilir ( Uzak Mesafeden ) ve bu da yeniden doğmuş bir SÜPER KAHRAMAN'a benzer. Yani bu devasa SAVAŞ İÇİN DİRİLEN BİR KAHRAMANA bu da onun öyküsüdür. DİRİLİŞ...

Benim anlatacaklarım bu kadar...

Yorum yapmak isteyen herkes yapabilir; Fikrime katılanlar, Yeni fikir eklemek isteyenler, Fikrimi yanlış bulan herkes yorum yapabilir. Ben sadece bildiklerimi ve FARKINDA OLDUKLARIMI yazdım, sizde aslında farkında olduğunuz; ama bizim olmadığımızı düşündüğünüz bir şey varsa burada paylaşın.

Gizlenmiş İçerikGöster
Not: Lütfen konunun tartışmayı dönmesinden sakınalım, yorumlarımızı dikkatli yapalım.

İlginiz ve Dikkatiniz için teşekkür ederim.
Gizlenmiş İçerikGöster
İsteyenlerde kendi karakterlerine verdikleri (Takma İsim)leri söyleyebilir ve yanına neden böyle bir isim verdiklerini açıklayabilirler.
Gizlenmiş İçerikGöster
** Buğrahan **
[/b]
Forum kullanıcı adın ve oyunda ki eski nickinde BuĞrahan kelimesindeki Ğ yi Q olarak yazmıştın. Bu Türkçe'de mevcut bi harf değil. Neden Kullandın ?
bNATHAN
PINKFLOYD

NATHANs
NATHANb
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

NATHAN yazdı:
Buqrahan yazdı:
Arkadaşlar öncelikle açıklayacağım hususta çoğu kişinin farkında olmadığına istinâden böyle bir paylaşım(konu) açtığımı belirtmek isterim.

o Oynadığımız oyunun ismi ne?
- İstanbul Kıyamet Vakti

o Dili ne?
- Tabi ki " Ana Dilimiz " türkçe.

o Oyun içerisindeki yazılımlar ne?
- Türkçe; lâkin dikkatinizi çekmeye bilir, ama benim çekiyor. (Örn.) ( Çemberlitaş çıktı! Sende hemen Çemberlitaş Kutu almak istiyorsan -> http://www.istanbuloyun.com/cemberlitasbox.aspx ) box(türkçesi): Kutu anlamına gelmektedir.

o Bizi diğer oyunlardan/oyunculardan ayıran özellik ne?
- Herkesin ilk olarak cevabı: " Oynadığımız oyunun Türk Yapımı bir oyun olması ve Türkçe olmasıdır. " Ama bu cümle de bir yanlışlık var kimse farketmemiştir...
Oynadığımız oyun Türk Yapımı, ama diğer oyunların çoğu Türkçe'ye çevriliyor. O yüzden sadece TÜRK yapımı desek net olacaktır.

o Oyundaki Takma İsimler ne?
- Ben oynadığım şu güne kadar 700 Takma İsim görmüşsem, bunun sadece 50 tanesi TÜRKÇE geriye kalan 650 tanesi (gereksiz,saçma veya yabancı dil) bu da demek oluyor ki %15lik bir dilim ismini türkçe yazıyor. Geri kalanı ya kafasına göre sallıyor ya da GÖRKEMLİ bulduğu yabancı dil isimleri kullanıyor. ( Ben kendime güvenim sonsuzdur; çünkü hiç daha yabancı dil isim kullanmadım/kullanmamda; çünkü ben Türk'üm ve Türkçe'mi seviyorum. )

Aslında bunları okuduktan sonra bir çok şeyden ( ASLINDA ) haberdâr olmadığımızı farkedebiliriz. Bir gün geldiğinde şöyle bir diyalog geçerse acaba ne cevap veririz?

" - Hangi oyunu oynuyorsun?
- İKV oynuyorum, Tamamen türk yapımı bir oyun.
- Peki, oyun içerisindeki Takma İsmin ne?
- ( Bu cevaba ismi uydurmasyon, yabancı dil olan arkadaşlar ne cevap vericek acaba? ) "

Benim karakterlerime ne isim verdiğimi imzamda görebilirsiniz, aslında bir çok kişi bilirki; İMZA'lar insanın karakterini yansıtır, aynen bu şekilde bir oyun içerisinde karakterinize verdiğiniz isim, sizin gerçek kimliğinizi yansıtır. Bende vermiş olduğum isimleri ve neden verdiğimi açıklayabilirim:

xDiReNiŞx ( DİRENİŞ ) , Savaşçımın ismidir ve oyunda herkes bilir ki, tüm savaşlarda ve bölgelerde en güçlü (Yakın Dövüşlerde) savaşçıdır. Benimde Hem TANKLIK Hemde SAVAŞÇILIK yeteneklerim güçlü olduğu için, böyle bir ismi verdim. SAVAŞA KARŞI DURAN DİRENİŞ...

xDiRiLiŞx ( DİRİLİŞ ) , Büyücümün ismidir ve oyunda herkes bilir ki, büyücüler yaptığı yeteneklerle ve üstündeki eşyalarla çok güçlü bir karakterdir. Tek başına bir orduyu yıkabilir ( Uzak Mesafeden ) ve bu da yeniden doğmuş bir SÜPER KAHRAMAN'a benzer. Yani bu devasa SAVAŞ İÇİN DİRİLEN BİR KAHRAMANA bu da onun öyküsüdür. DİRİLİŞ...

Benim anlatacaklarım bu kadar...

Yorum yapmak isteyen herkes yapabilir; Fikrime katılanlar, Yeni fikir eklemek isteyenler, Fikrimi yanlış bulan herkes yorum yapabilir. Ben sadece bildiklerimi ve FARKINDA OLDUKLARIMI yazdım, sizde aslında farkında olduğunuz; ama bizim olmadığımızı düşündüğünüz bir şey varsa burada paylaşın.

Gizlenmiş İçerikGöster
Not: Lütfen konunun tartışmayı dönmesinden sakınalım, yorumlarımızı dikkatli yapalım.

İlginiz ve Dikkatiniz için teşekkür ederim.
Gizlenmiş İçerikGöster
İsteyenlerde kendi karakterlerine verdikleri (Takma İsim)leri söyleyebilir ve yanına neden böyle bir isim verdiklerini açıklayabilirler.
Gizlenmiş İçerikGöster
** Buğrahan **
[/b]
Forum kullanıcı adın ve oyunda ki eski nickinde BuĞrahan kelimesindeki Ğ yi Q olarak yazmıştın. Bu Türkçe'de mevcut bi harf değil. Neden Kullandın ?
Buğrahan isimli ve Bugrahan isimli başka bir kullanıcı olduğu için; aklıma en yatkını bu geldi.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

Öncelikle bu konuya katılmam ne kadar doğrudur bilmem çünkü karakterlerimin tümü neredeyse yabancı isimde loncamda öyle ancak duruma şu açıdan da bakalım diğer sunucuları bilmem ama meranda daha kendi kurduğu yabancı isimli loncanın ingilizce nasıl telaffuz edildiğini bilmeyenler var çok şükür ingilizcem yeterince var umarım anlatabilmişimdir. :roll:
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim
Kullanıcı avatarı
JackGhosen
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen JackGhosen »

Canceazi yazdı:Öncelikle bu konuya katılmam ne kadar doğrudur bilmem çünkü karakterlerimin tümü neredeyse yabancı isimde loncamda öyle ancak duruma şu açıdan da bakalım diğer sunucuları bilmem ama meranda daha kendi kurduğu yabancı isimli loncanın ingilizce nasıl telaffuz edildiğini bilmeyenler var çok şükür ingilizcem yeterince var umarım anlatabilmişimdir. :roll:

Adımı ''Cek Gozın'' Değil de ''JAK KUZEN'' Diye Telaffuz Edip Sonrasında İngilizce Bilir Havalarında;

Hocam Ghosen Değil, Chosen Olacaktı Diye Uyarmaya Çalışan Aptalları Türkçe Değil de İngilizce İsim Kullandıkları İçin Suçlayamam.

Tabi ki Daha Türkçeyi Düzgün Konuşamayıp İngilizce İsim Kullanmayı Savunanlar Var ki Bunlar Daha da Komik,

Sunucumda İngilizce İsim Kullanıp Bir de Dikkat Çeksin Diye BÜYÜK BÜYÜK Harflerle Yazanlar Var.

İngilizcede Büyük ''i'' Var mıdır ?

UGLYKİNG, KİNGofTHELord, İMMERSİON, İNTENSE İ...İ..İ.İİİİ, HeavenBreaker, DarKinq...

Çoğu İsmin Anlamını Karıştırmadan Sadece İmla Hatalarını Söylerseniz Küfür Yersiniz. Bir de ''Adın Ne Anlama Geliyor'' Diye Sorarsanız Milliyetçi Damarı Kabarır Bu Arkadaşların, Türk Olduklarını Hissedip Adres İsterler...

Ne Mutlu RedHouse Tadındaki TÜRK'e...

Ne Mutlu İngilizce Konuşan Birini Gördüğünde Yanındaki Arkadaşına ''Ne Diye İngilizce Öğrenecem'' Diyen ve Ardından Bomba Cümleyi Yapıştıran Türk'e ''Onlar Türkçe Öğrensin...''

Önce Kendimizden Başlayalım Zira Kendi Dilinin İnceliklerini Bilmeyen Başka Dillerin En Basit Yönlerini Dahi Kavrayamaz.

Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

JackGhosen yazdı:
Adımı ''Cek Gozın'' Değil de ''JAK KUZEN'' Diye Telaffuz Edip Sonrasında İngilizce Bilir Havalarında;

Hocam Ghosen Değil, Chosen Olacaktı Diye Uyarmaya Çalışan Aptalları Türkçe Değil de İngilizce İsim Kullandıkları İçin Suçlayamam.

Tabi ki Daha Türkçeyi Düzgün Konuşamayıp İngilizce İsim Kullanmayı Savunanlar Var ki Bunlar Daha da Komik,

Sunucumda İngilizce İsim Kullanıp Bir de Dikkat Çeksin Diye BÜYÜK BÜYÜK Harflerle Yazanlar Var.

İngilizcede Büyük ''i'' Var mıdır ?

UGLYKİNG, KİNGofTHELord, İMMERSİON, İNTENSE İ...İ..İ.İİİİ, HeavenBreaker, DarKinq...

Çoğu İsmin Anlamını Karıştırmadan Sadece İmla Hatalarını Söylerseniz Küfür Yersiniz. Bir de ''Adın Ne Anlama Geliyor'' Diye Sorarsanız Milliyetçi Damarı Kabarır Bu Arkadaşların, Türk Olduklarını Hissedip Adres İsterler...

Ne Mutlu RedHouse Tadındaki TÜRK'e...

Ne Mutlu İngilizce Konuşan Birini Gördüğünde Yanındaki Arkadaşına ''Ne Diye İngilizce Öğrenecem'' Diyen ve Ardından Bomba Cümleyi Yapıştıran Türk'e ''Onlar Türkçe Öğrensin...''

Önce Kendimizden Başlayalım Zira Kendi Dilinin İnceliklerini Bilmeyen Başka Dillerin En Basit Yönlerini Dahi Kavrayamaz.

hocam yine yazmışsınız bravo :)
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim
Kullanıcı avatarı
Yoyu
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Yoyu »

Bu kadar fazla türkçeye önem verseydin adını Buqrahan değil Buğrahan yapardın
Bencede.Bi de herkes istediği ismi koyabilir türkçe yabancı bu kişinin tercihi.Bir oyun için bu kadar abartı bencede fazla
Yoyu

Resim

iyi bir kalça sahibi olmanın iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptıgı bir ülkede hiç birşey daha ileriye gitmez.
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

Yoyu yazdı:
Bu kadar fazla türkçeye önem verseydin adını Buqrahan değil Buğrahan yapardın
Bencede.Bi de herkes istediği ismi koyabilir türkçe yabancı bu kişinin tercihi.Bir oyun için bu kadar abartı bencede fazla
Ben böyle yorumların gelceğin tahmin ediyordum, DEDİĞİM GİBİ,

Buğrahan ve Bugrahan ADLI KULLANICILAR var. Ben gidip abuk subuk isim yazacağım q= g'ye benzediği için kullandım, bunları bile bile hâla dert edecekseniz yapabileceğim bir şey yok.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Ferday-i kyamet

Mesaj gönderen Sagopakajmeran »

benim oyuncuya " haydar " diolar genelde.
Kullanıcı avatarı
ozaerdenn
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen ozaerdenn »

Ghosen gerekli açıklamayı yapmış. Ek olarak;

Buqrahan ismine takmaya gerek yok. Aynı şekilde İngilizce nicklere de takılmak anlamsız.

Buğrahan kardeşim sataşma algılama ama; ilk mesajında 2 defa Türkçe'nin baş harfini küçük yazmışsın.
PIRASASAPI

“Genel Etkileşim” sayfasına dön