Ekran kartı almam lazım o nedenle bu sorunun cevabını bilmem lazım :?
nVIDIA ve ATI RADEON arasında bi fark var mı ?
Varsa nedir?
NVIDIA, ATI RADEON
Re: NVIDIA, ATI RADEON
ATI lerde sorun cıkıyor ekran karamsı sorunu eğer anakartın ile uyumsuzluk olunca ekranda insanı çileden çıkartacak bir takım kararmalar oluyor.
1 gb lik nVIDIA işini görür rahat. Tabi bununda anakart ile uyumlu olması lazım ama uyumsuzluk ATI RADEONA göre çok az.
Bende Hem ati hem nVIDIA var Atı olan oyunu banamısın demiyor yükle yüklnecegğin kadar. Ama o karamalar adamı çileden cıkardığı için onda pek oynamıyor birde.
nVIDIA var nerdese 7s enlik bilgisyar ana kartı ile uyumlu onu kullnmayı daha çok seviyom.
1 gb lik nVIDIA işini görür rahat. Tabi bununda anakart ile uyumlu olması lazım ama uyumsuzluk ATI RADEONA göre çok az.
Bende Hem ati hem nVIDIA var Atı olan oyunu banamısın demiyor yükle yüklnecegğin kadar. Ama o karamalar adamı çileden cıkardığı için onda pek oynamıyor birde.
nVIDIA var nerdese 7s enlik bilgisyar ana kartı ile uyumlu onu kullnmayı daha çok seviyom.
A R Z L O D O S
- ChansonDerolant
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Nvidia'da herbir Shader çekirdeği içinde 1 adet kapsamlı ALU yer alır birebir Ati'deki ile aynı yapıda değildir, gpu'dan bağımsız daha hızlı ve Madd (2) + Mul (1) olarak çalışır yani tek döngüde 3 defa hesap yapar.
Nvidia kartlarda işlem gücü hesabı
ALU Sayısı * ALU Hızı * 3'dür. (Madd 2 + Mul 1 olarak çalıştığından dolayı)
Yani İKV Oynayacaksan eğer NVİDİA Ekran kartı modelleri Tercih et derim.
İyi forumlar
Nvidia kartlarda işlem gücü hesabı
ALU Sayısı * ALU Hızı * 3'dür. (Madd 2 + Mul 1 olarak çalıştığından dolayı)
Yani İKV Oynayacaksan eğer NVİDİA Ekran kartı modelleri Tercih et derim.
İyi forumlar
- AtesCan
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Sancak
ATI, AMD tarafından satın alındığından beri oyunsal güncellemeye girdi, biliyorsunuz ki AMD oyun çekirdeğidir ve artık ATI'de oyun için ekran kartı olma adayı, bizzat kendim ATI kullanıyorum ve performansından memnunum. Ayrıca ATI'de ekran kartı ayarlamalarını iyi yaparsan mükemmel kalite elde eldebilirsin. NVIDIA yılların oyun ekran kartı markasıdır, kalitesi tartışılmaz ama benim tercihim işlem çekirdeğini geliştiren oyun için çabalayan ATI'den yana 

AteşCan
AteşCan
AteşCan
AteşCan
AteşCan
ATI kötü diyen yok ama anakart ile uyusmazlık yasarsa oyunda kararmalar oluyor bunun çözümün olmaması kötü amd firması suç bizde degil diyor anakartınız çok geri diyor atı yeni modelini kullanacaksan anakartında son model olmalı.
Bizim anakartları kullanın sorun yasamazsınız demeside çabası demekki belli başlı ankartlara göre ayar çekiyor.
Arkadaş ATI ALACAKSA anakartın modelini uyum sağlayıp sağlamayacagını bir teknik servise danısarak almasında fayda var.
Bizim anakartları kullanın sorun yasamazsınız demeside çabası demekki belli başlı ankartlara göre ayar çekiyor.
Arkadaş ATI ALACAKSA anakartın modelini uyum sağlayıp sağlamayacagını bir teknik servise danısarak almasında fayda var.
A R Z L O D O S
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı

- Sunucu: Eminönü
Dostum sadece ekran kartı alacağın için işlemcin de önemli bence. Bildiğim kadarıyla ATİ için AMD işlemci, NVİDİA için İntel işlemci lazımmış. Şart demiyorum, daha iyi performans için. Ama kıyas yapacaksak NVİDİA derim. Kuşkusuz.
PIRASASAPI
Yani çoğunluk nVIDIA diyo ? :|
Ben bu işi uzun süre yaptım bilgisayar felan topluyorum. ATI kadar ısınan bir ekran kartı yok. -160 derece gören bilgisayarımda ekran kartı yüzünden overclock yapamıyordum. Neyse NVİDİA yada Zotac GTX 460 AMP felan iyidir
VaMoSxFeNeRR VaMoSBieNIV ııVaMoSBieNıı Zuhurr LegendxVaMoSBieN Cefakarkanarya
Beyaz Köşk
Beyaz Köşk
[quote="VaMoSBieN"]Ben bu işi uzun süre yaptım bilgisayar felan topluyorum. ATI kadar ısınan bir ekran kartı yok. -160 derece gören bilgisayarımda ekran kartı yüzünden overclock yapamıyordum. Neyse NVİDİA yada Zotac GTX 460 AMP felan iyidir
[/quoteSende mi nVIDIA diyosun