Lonca Sistemiyle ile ilgili bir SORUn

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Lotus

Lonca Sistemiyle ile ilgili bir SORUn

Mesaj gönderen mirkan1453 »

Şu ana kadar gelen açıklamalarda lonca puanı ile ilgili bir olay dikkatimi çekti ve size sorup fikrinizi almak istedim.
Gelecek olan yeni lonca sisteminde puanlama yapılırken puanlamanın Lonca üyelerinin puanlarının üst üste toplanması kastedilmiş, bana bu biraz adil değil gibi geldi loncasın da fazla karakter olan loncaların puanı daha fazla olacak böyle olursa loncalar karakter sayılarını artırmaya çalışacaklar buda inanıyorum ki sorunlara yol açacak, bunun yerine lonca üyelerinin lonca puanlarının toplamı yine aynı loncadaki kişi sayısına bölünse sizce de daha mantıklı olmaz mı?
Resim
PitbuLL
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Re: Lonca Sistemiyle ile ilgili bir SORUn

Mesaj gönderen PitbuLL »

Merhaba,

Öncelikle öneriniz için teşekkür ederiz.
Fakat bilmesiniz ki Lonca bir topluluk, 5-10 kişinin tek yumruk olması demektir.
Bu yüzden gelecek olan bu sistemimizde kişiler değil gerçek takımlar ön plana çıkacaktır.
Kişi sayısının önemi yüksek olmakla beraber tek yumruk olabilmekte size kazanç verecektir.

Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekür ederim, dediğinize destek veriyorum ama burada söyle bir sorun çıkıyor varsayalım 12 kişilik bir lonca ile 30 kişilik loncayı ele alalım (6 nın katı olduğu için bu sayılar üzerinden değerlendirme yapıyorum.) 12 kişilik lonca da 2 grup günde 5 kez grup bölgelerine girip gaffar kestiğini varsayalım yani toplamda 10 sefer gaffar kesecekler diğer grubunda günde 5 grubun günde 2 kez kestiğini varsayalım onlarda toplamda 10 kez kesecekler peki sizce burda 12 kişinin yaptığı işle 30 kişinin yaptığı iş bir mi ? Vereceğiniz cevap için teşekür ederim şimdiden [quote][/quote]
Resim
Kullanıcı avatarı
CARDINAL
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen CARDINAL »

mirkan1453 yazdı:Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekür ederim, dediğinize destek veriyorum ama burada söyle bir sorun çıkıyor varsayalım 12 kişilik bir lonca ile 30 kişilik loncayı ele alalım (6 nın katı olduğu için bu sayılar üzerinden değerlendirme yapıyorum.) 12 kişilik lonca da 2 grup günde 5 kez grup bölgelerine girip gaffar kestiğini varsayalım yani toplamda 10 sefer gaffar kesecekler diğer grubunda günde 5 grubun günde 2 kez kestiğini varsayalım onlarda toplamda 10 kez kesecekler peki sizce burda 12 kişinin yaptığı işle 30 kişinin yaptığı iş bir mi ? Vereceğiniz cevap için teşekür ederim şimdiden
[/b][/color]

100 de 100 katılıyorum
Since of 2009
Tayfun SELEN
Kullanıcı avatarı
LoTuSNeMeSisTr
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen LoTuSNeMeSisTr »

Bende mirkan arkadasıma katılmakla beraber bu konuya bir çözüm bulunmasını rica ederim. Lütfen 30 kişilik loncayla 10 kişilik loncaları bir tutmayınız.
☆ Lotus ☆

Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PitbuLL »

Merhaba,

Üye sayısı çok olan loncaların tek yumruk olması daha zordur. Eğer bu zorluğu aşarsalar bunun mükafatını her zaman alırlar.
12 kişilik bir loncayı oluşturmak ve o loncayı tek yumruk haline getirip sürekli etkinliklere ( Grup Bölgelerine, klan savaşlarına v.b. olaylara ) katılmak mühtemelen en fazla 1 ay sürer.
Fakat, 30 kişilik bir Loncayı gerek yönetmek gerekse o loncada düzeni oturtmak belki de yıllarınızı alabilir.
Ancak bunu kısa sürede başarabilen Loncalar elbette olacaktır. O yüzden bunu başardıkları için 12 kişilik bir loncadan üstün olacaktır.

Bir başka örnekle açıklayayım ;
30 kişilik komutansız bir orduyu 11 asker ve 1 komutan ile tarumar edebilirsiniz.
Ancak 30 kişinin başına bir komutan geçtiğinde 12 komutan da olsa o orduyu ekarte etmeniz bir mucizedir.

Umarım anlaşılır örnekler vermişimdir.

İlginize teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim.
Kullanıcı avatarı
LoTuSNeMeSisTr
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

kısaca boşuna lonca üye sayısı arttırıcı satmıyoruz diyorsunuz :) neyse peki öyle olsun teşekkürler.
☆ Lotus ☆

Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

PitbuLL yazdı:Merhaba,

Üye sayısı çok olan loncaların tek yumruk olması daha zordur. Eğer bu zorluğu aşarsalar bunun mükafatını her zaman alırlar.
12 kişilik bir loncayı oluşturmak ve o loncayı tek yumruk haline getirip sürekli etkinliklere ( Grup Bölgelerine, klan savaşlarına v.b. olaylara ) katılmak mühtemelen en fazla 1 ay sürer.
Fakat, 30 kişilik bir Loncayı gerek yönetmek gerekse o loncada düzeni oturtmak belki de yıllarınızı alabilir.
Ancak bunu kısa sürede başarabilen Loncalar elbette olacaktır. O yüzden bunu başardıkları için 12 kişilik bir loncadan üstün olacaktır.

Bir başka örnekle açıklayayım ;
30 kişilik komutansız bir orduyu 11 asker ve 1 komutan ile tarumar edebilirsiniz.
Ancak 30 kişinin başına bir komutan geçtiğinde 12 komutan da olsa o orduyu ekarte etmeniz bir mucizedir.

Umarım anlaşılır örnekler vermişimdir.

İlginize teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim.
Kesinlikle katılıyorum ancak bir kez daha söylüyorum benim sorduğum soru lonca sistem puanıyla alakalı elbetteki 12 kişilik sağlam bir ordu 30 kişilik bir orduyu tarumar edebilir hatta bunu size bir örnekle sunmak isterim.
Bakınız: http://www.youtube.com/watch?v=yPsUxLLeV1E
Ama sizinde inkar edemeyeceğiniz bir gerçek varki 30 kişinin yaptığı işle 12 kişinin yaptığı iş bir tutulamaz...
Açıklamanızda bir şey de dikkatimi çekti grup bölgeleri demişsiniz, sanırım grup bölgeleri dışında kesilen boss larda Lonca Puanı verebilecek DİR inşallah!!!
Resim
Kullanıcı avatarı
LoTuSNeMeSisTr
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

bencede mirkan kardesim ama nelere alıştık bunada alısırız ne diyelim istediğimiz kadar söylesekte 30 kişiyle 100 kişinin yaptığı işi bir tutacaklar boşa tartışıyoruz bence direk desteğe mesaj at ben öyle yaptım şahsen :)
☆ Lotus ☆

Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

LoTuSNeMeSisTr yazdı:bencede mirkan kardesim ama nelere alıştık bunada alısırız ne diyelim istediğimiz kadar söylesekte 30 kişiyle 100 kişinin yaptığı işi bir tutacaklar boşa tartışıyoruz bence direk desteğe mesaj at ben öyle yaptım şahsen :)
Sadece kamu oyu yoklaması yapmak istedim istediğime de ulaştım. Sağolsun Pitbull kardeşimizde bize yardımcı oldu ve kesinlikle dediklerini destekliyorum ortaya attığım fikrin ne şekilde neticeleneceğini deneyerek göreceğimize inanıyorum neticede yeni bir sistem eksiklerinin olması gayet de normal hep birlikte üstesinden geliriz :) Katılan herkese teşekür ederim.
Lonca LoTuS ailesine ayrı teşekür ederim...
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön