Bilgisayarınız Konuşsun İster misiniz?
Re: Bilgisayarınız Konuşsun İster misiniz?
güncel
Seviyorum seni desem.. Sever misin sen de bilmem..?
- - - - - - - - -
Teşkilat
IIAntMustiII
IIEfSaNeII
IIMusTafaII
IITüRkII
- - - - - - - - -
Kuklacı
IIMusTafaII
IITüRkII
Mrsturk
- - - - - - - - -
- - - - - - - - -
Teşkilat
IIAntMustiII
IIEfSaNeII
IIMusTafaII
IITüRkII
- - - - - - - - -
Kuklacı
IIMusTafaII
IITüRkII
Mrsturk
- - - - - - - - -
Güncel
Seviyorum seni desem.. Sever misin sen de bilmem..?
- - - - - - - - -
Teşkilat
IIAntMustiII
IIEfSaNeII
IIMusTafaII
IITüRkII
- - - - - - - - -
Kuklacı
IIMusTafaII
IITüRkII
Mrsturk
- - - - - - - - -
- - - - - - - - -
Teşkilat
IIAntMustiII
IIEfSaNeII
IIMusTafaII
IITüRkII
- - - - - - - - -
Kuklacı
IIMusTafaII
IITüRkII
Mrsturk
- - - - - - - - -
- lBlackDeathl
- Mezarlık Bekçisi

- Sunucu: Sancak
İmzana esekherif yaz her yazdığının altına bunu yazma zahmetine girmeesekherif yazdı:Adam gibi konuşacaksa,dertleşecekse neden istemiyeyimki.Ama yazdıkların bunu vadetmiyor.Bilgisayarımı ne söyleyeceğine benim karar verip yönlendireceğim bir papağana dönüştürmek çok sempatik gelmedi bana.Sesle komut alan mausun yerini tutabilecek bir teknoloji iyi olurdu ama yinede buna konuşma diyemeyiz.Siteye yönlendirme yapma isteği var ama konu benim için şu haliyle cazip değil.PIRASA yazdı:
Bu yazımda bilgisayarınıza konuşmayı öğreteceğim.Evet yanlış okumadınız gözünüzü ilk cümleye çevirip tekrar okumanıza gerek yok
İzlediğimiz bilim kurgu filmlerinde genelde bilgisayarlar konuşur.Patron gelir soru sorar bilgisayar cevaplar,adeta muhabbet ederler.Bıraksan dedikodu yapacaklar
Bilgisayarın konuşması bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz bir kurmacadan ibaret değil.Dün internette gezerken bi sitede bilgisayarın konuşmasının mümkün olduğunu okudum.Önce kendi bilgisayarımda denedim,baktım güzel birşey sizlerle paylaşmak istedim.Artık programı anlatmaya başlayabiliriz
Henüz teknoloji o filmlerde gördüğümüz bilgisayarların kendi başlarına ne söyleyeceklerine karar vermeleri yapay zeka ile karşılıklı sohbet için tam oalrak istenen düzeyde değil.Ama teknoloji o noktaya gelene kadar bilgisayarınızın sessiz sakin oturup durmasına göz yummamalıyız.
Programın adı eSpeak.Ücretsiz bi yazılımdır kendileri.Programı kullanmak çok ama çok basit.Yapmamız gereken tek şey okumasını istediğimiz metni girerek play tuşuna basmak.Bundan sonra eSpeak kelimeleri okuyacak siz de dilerseniz hani içinizde belki yanlış okur,atlayarak okur diye bir şüphe varsa takip edebilirsiniz.Okuduğu kelimeyi belirtiyor.
Programda farklı ses tonları mevcut.20 den fazla ses tonu olduğunu belirtmişler ama ben 4 tanesini denedim.2 tanesi Türkçe konuşmayı öğrenebilmiş İnternette gezinirken uzun yazılar görürsünüz,okumak istemediğiniz için o yazıyı geçersiniz.Geçmenize gerek yok programa yazın o size okusun sizde hikaye dinler gibi dinleyin.Dilerseniz okuttuğunuz metni ses dosyası olarak kaydedebilirsiniz.
Denemeniz için aşağıdaki metni kullanabilirsiniz.Voice menüsünden eSpeak-TR+F2 sesini seçin çok güzel okuyor mübarek
Program hakkında detaylı ve resimli anlatım ve indirme linkleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.İnternette tekiz,tek rakibimiz nefsimiz!
Bu sitede tamamen yasal ve kul hakkına uygun olarak programlar paylaşılmaktadır.Bilgisayar hakkında bilmediklerinizi ya da yanlış bildiklerinizi,web tasarım ve grafik tasarım hakkında merak ettiklerinizi,teknoloji denizindeki yeni gemileri bulabilrsiniz.
Teknoloji denizinde yönünüzü bulamıyor musunuz? Ne doğru,ne yanlış; ne iyi,ne kötü karıştırıyor musunuz?
Geçmişten geleceğe, bilişim sektörüne farklılık getirmek için bir tık uzağınızdayız...
Tıklayın,teknoloji denizinde yön göztericiniz olalım.
wWw.MstfTurk.Com
http://www.mstfturk.com/internet/konusa ... sayar.html
esekherif
ucp.php?i=profile&mode=signature
Nasıl böyle iyimi)).lBlackDeathl yazdı:İmzana esekherif yaz her yazdığının altına bunu yazma zahmetine girmeesekherif yazdı:Adam gibi konuşacaksa,dertleşecekse neden istemiyeyimki.Ama yazdıkların bunu vadetmiyor.Bilgisayarımı ne söyleyeceğine benim karar verip yönlendireceğim bir papağana dönüştürmek çok sempatik gelmedi bana.Sesle komut alan mausun yerini tutabilecek bir teknoloji iyi olurdu ama yinede buna konuşma diyemeyiz.Siteye yönlendirme yapma isteği var ama konu benim için şu haliyle cazip değil.PIRASA yazdı:
Bu yazımda bilgisayarınıza konuşmayı öğreteceğim.Evet yanlış okumadınız gözünüzü ilk cümleye çevirip tekrar okumanıza gerek yok
İzlediğimiz bilim kurgu filmlerinde genelde bilgisayarlar konuşur.Patron gelir soru sorar bilgisayar cevaplar,adeta muhabbet ederler.Bıraksan dedikodu yapacaklar
Bilgisayarın konuşması bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz bir kurmacadan ibaret değil.Dün internette gezerken bi sitede bilgisayarın konuşmasının mümkün olduğunu okudum.Önce kendi bilgisayarımda denedim,baktım güzel birşey sizlerle paylaşmak istedim.Artık programı anlatmaya başlayabiliriz
Henüz teknoloji o filmlerde gördüğümüz bilgisayarların kendi başlarına ne söyleyeceklerine karar vermeleri yapay zeka ile karşılıklı sohbet için tam oalrak istenen düzeyde değil.Ama teknoloji o noktaya gelene kadar bilgisayarınızın sessiz sakin oturup durmasına göz yummamalıyız.
Programın adı eSpeak.Ücretsiz bi yazılımdır kendileri.Programı kullanmak çok ama çok basit.Yapmamız gereken tek şey okumasını istediğimiz metni girerek play tuşuna basmak.Bundan sonra eSpeak kelimeleri okuyacak siz de dilerseniz hani içinizde belki yanlış okur,atlayarak okur diye bir şüphe varsa takip edebilirsiniz.Okuduğu kelimeyi belirtiyor.
Programda farklı ses tonları mevcut.20 den fazla ses tonu olduğunu belirtmişler ama ben 4 tanesini denedim.2 tanesi Türkçe konuşmayı öğrenebilmiş İnternette gezinirken uzun yazılar görürsünüz,okumak istemediğiniz için o yazıyı geçersiniz.Geçmenize gerek yok programa yazın o size okusun sizde hikaye dinler gibi dinleyin.Dilerseniz okuttuğunuz metni ses dosyası olarak kaydedebilirsiniz.
Denemeniz için aşağıdaki metni kullanabilirsiniz.Voice menüsünden eSpeak-TR+F2 sesini seçin çok güzel okuyor mübarek
Program hakkında detaylı ve resimli anlatım ve indirme linkleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.İnternette tekiz,tek rakibimiz nefsimiz!
Bu sitede tamamen yasal ve kul hakkına uygun olarak programlar paylaşılmaktadır.Bilgisayar hakkında bilmediklerinizi ya da yanlış bildiklerinizi,web tasarım ve grafik tasarım hakkında merak ettiklerinizi,teknoloji denizindeki yeni gemileri bulabilrsiniz.
Teknoloji denizinde yönünüzü bulamıyor musunuz? Ne doğru,ne yanlış; ne iyi,ne kötü karıştırıyor musunuz?
Geçmişten geleceğe, bilişim sektörüne farklılık getirmek için bir tık uzağınızdayız...
wWw.MstfTurk.Com
esekherif
esekherif
- lBlackDeathl
- Mezarlık Bekçisi

- Sunucu: Sancak
iyiesekherif yazdı:Nasıl böyle iyimi)).lBlackDeathl yazdı:İmzana esekherif yaz her yazdığının altına bunu yazma zahmetine girmeesekherif yazdı:Adam gibi konuşacaksa,dertleşecekse neden istemiyeyimki.Ama yazdıkların bunu vadetmiyor.Bilgisayarımı ne söyleyeceğine benim karar verip yönlendireceğim bir papağana dönüştürmek çok sempatik gelmedi bana.Sesle komut alan mausun yerini tutabilecek bir teknoloji iyi olurdu ama yinede buna konuşma diyemeyiz.Siteye yönlendirme yapma isteği var ama konu benim için şu haliyle cazip değil.PIRASA yazdı:
wWw.MstfTurk.Com
esekherif