FPS düşmesi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Battuhan
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü

FPS düşmesi

Mesaj gönderen Battuhan »

Arkadaşlar Bilgisayarımda (online oyunlar) aşırı derecede FPS düşmesi yaşıyorum.Ne programlar(Gamebooster , FPS fixer vb.) kullandım ne ayarlarla oynadım banamısın demiyor en son format attım yok hala aynı. ÖRN: MTA san andreas girdiğimde yüksek olan FPS birden düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor.

PC özellikleri:

NVIDIA GeForce 9500 GT ekran kartı
Intel core 2 quad işlemci
4 GB Ram
İşletim sistemi Win7

Hertürlü Driver Update yapılmıştır bu yüzden daha farklı çözümler bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
MyLittLeMagic (49) [(^)Ejder asa]Düşprensesi (49)Riseofnations (44)
Splendor (49) [(^)Ecel getiren]

Kuralda Biziz Yasada...

Resim
Kullanıcı avatarı
VeNGaT
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Meran
Klan: Lodos

Re: FPS düşmesi

Mesaj gönderen VeNGaT »

ekran kartı hariç özelliklerimiz aynı gibi :) (9800 benim ) kasanın içinini temizlemeni öneririm sana yada arka planda çalışan rami yiyip bitiren bi program vardır onu kapat :)
Kullanıcı avatarı
Battuhan
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

öyle abartılacak kadar yiyen bişey göremedim kapatmak için işlemci ısındığı için desem oda değil yeni macunladım ve temizledim en sonunda tutup atıcam aşşağı kasayı =))

Kuralda Biziz Yasada...

Resim
Kullanıcı avatarı
Battuhan
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

56 gösterim ve sadece 1 yorum yapmayın gözünüzü seveyim son umudum burası =/

Kuralda Biziz Yasada...

Resim
Kullanıcı avatarı
irae
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen irae »

Battuhan yazdı:56 gösterim ve sadece 1 yorum yapmayın gözünüzü seveyim son umudum burası =/
Öncelikle geçmiş olsun diyorum :)

Bana kalırsa ekran kartın gitmiş çünkü bende de ufak tefek öyle sorunlar ortaya çıktı ve gittikçe büyüdü şimdi video dahi açamıyorum.. Şu an yeni bi ekran kartı almayı düşünüyorum. :| Ama sorun ordan kaynaklı olmayadabilir bios ayarlarını sıfırlamayı denemelisin.. :geek:
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen SAKULTA »

Bugüne kadar yerli yabancı donanım sitelerinde olsun oyun FPS (Frame per Second) değerlerinin veri olarak sunulduğu performans testleri hep aynı sistemin sadece ekran kartının değiştirilerek elde edilmiş varyasyonları olarak yapılmış.

Şöyle bir test yapılsa iyi olmaz mı ?

Sistemde ekran kartı ve diğer bütün bileşenler sabit tutulacak ve sadece işlemciler değiştirilecek ve oyun FPS değerleri ölçülecek. Aynı şekilde de bütün bileşenler sabitken RAM'lerde kapasite ve Herz değişikliği yapılıp oyun FPS değerleri ölçülecek.

Ama bu testin RAM kısmını az çok tahmin edebiliyorum. 1Gb RAM ile 2Gb RAM arasında oyun FPS değerlerinde azda olsan fark olacaktır ama 2Gb ile 4Gb arasında oyun FPS değelerini etkileyecek bir değişim olacağını düşünmüyorum.Neden derseniz zaten 2Gb RAM bugünün güçlü oyunları için bile yeterince yeterli bir kapasite ( Hani bir vururum yarısı boşa gider denir ya! onun gibi birşey).

Fakat bu performans farkı işlemci cephesinde nasıl olacak. Yani X1600PRO ve 7300 gibi orta-altı tarzında bir ekran kartında işlemciyi P4-3000'den C2D E6400'e çıkarmak nasıl bir fark yaratacaktır. İşlemci ekran kartının eksiğini gücüyle tamamlayacak mı ? Yada X1950XTX ve 7900GTX gibi üst düzey bir ekran kartıda işlemcinin düşük veya yüksek hızlı olması oyunlardaki FPS değerine etki edecek mi?

Ben bilgisayarımın sistem bileşenlerini seçerken oyunlardaki alacağım FPS değerlerini düşünürek hareket ettim. Çünkü diğer bütün kullanma amaçlarım (MS Office, MP3, İnternet, çıktı almak, video ve film izlemek gibi...) oyunlardan kat kat daha az sistem gücü istiyor. Kısacası benim için performanslıbir sistemin denklemi şöyle;

Full Grafik Detay+1024*768+4*AA+8*AF = Yüksek FPS.

aTesTenGöMLeK
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

Ekran kartınız saglam olup olmadıgını kontrol etmek için Başlat -Çalıştır a Dxdiag yazıp Ekran sekmesi altındaki sınamaları yapmanız yetelidir eger ekran kartınızın modeli vs yazmıyorsa ekran kartınızla ilgili bir sorun var demektir fsp düşürleri internet hızınızla baglantılı olabilir internet geçmişinizi silmeniz (CcClenar) ikv aldıgınız ss leri temizleminizi önerim ayrıca windows xp kulanıyorsanız imzamdaki konuya bakmanızı tavsiye ederim iyi forumlar
Kullanıcı avatarı
MuvaFFa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Lonca: Phenomena

Mesaj gönderen MuvaFFa »

Bence ram i kontrol et ;) önce 1 tanesini sonrada diğerini tek başına tak daha sonrada slotları değiştirerek tak ;)
Mevlana yazdı:Oyun ,görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır.
Mevlana yazdı:Rüşvet alan para pul padişahı değiliz. Paramparça olmuş gönül hırkalarını diker, yamarız biz.
[/b][/i][/size]
Kullanıcı avatarı
LEPRECHAUN
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Mesaj gönderen LEPRECHAUN »

Battuhan yazdı:Arkadaşlar Bilgisayarımda (online oyunlar) aşırı derecede FPS düşmesi yaşıyorum.Ne programlar(Gamebooster , FPS fixer vb.) kullandım ne ayarlarla oynadım banamısın demiyor en son format attım yok hala aynı. ÖRN: MTA san andreas girdiğimde yüksek olan FPS birden düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor.

PC özellikleri:

NVIDIA GeForce 9500 GT ekran kartı
Intel core 2 quad işlemci
4 GB Ram
İşletim sistemi Win7

Hertürlü Driver Update yapılmıştır bu yüzden daha farklı çözümler bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
viewtopic.php?f=46&t=82604&start=0 bu konuyu incelermisin. :idea: :idea:
Resim

LEPRECHAUN
Kullanıcı avatarı
Battuhan
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Hepinize teşekkür ederim hepsini deneyip tekrar duruma göre bişeyler yazarım

Kuralda Biziz Yasada...

Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön