GM ile Yönetici nedir?
-
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
GM ile Yönetici nedir?
Arkadaşlar istanbul kıyamet vakti oyununda bir yönetici var bir de gm var bunların arasındaki fark nedir? Ve hangisi ney yapmakla yetkilidir?
- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Ata
Re: GM ile Yönetici nedir?
Game Master [GM]
/color] oyuncu ile geliştirici ekip arasındaki köprüdür.Game masterlar Oyuncuların isteklerini , önerilerini dinlerler.Oyunun huzurlu ve güvenilir olması için çalışan ekiptir
Developer [DEV]
/color] Geliştirici Ekiptir.Oyunu yazan kodlayan tasarlayan kişiler bu ekipte bulunur.Ekip Oyunun eksiklerini giderir hataları onarır , eklentiler geliştirir
Forum YETKİLİSİ [FY] : Forumdaki düzen ve akışı korumakla yükümlü kişilerdir.
Developer [DEV]
-
- Şarapçı'nın Sırdaşı
Peki sohbette üzerine tıklıyınca Yönetici yazanlar var onlar nedir? GM midir onlarda ? Ayrıca mesela ben GM olmak istedim dileyim bana İKV camiyası yeni bir çar mı veriyor yoksa olan çarlarımın üstüne GM mi yazıyorlar? birde forum yöneticileri oyuna girdiğinde isimlerinin yanında herhangi bir şey yazıyor mu?
- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi
- Forum yöneticileri oyuna girdiğinde yanlarında yönetici yazmaz
- GM veya DEV kadrosu oyuna girdiğinde Ör : {YÖNETİCİ}[GM]CaptainATX veya {YÖNETİCİ}[DEV]Lathander gibi isimleri görülür yazışma alanında . İsimlerinde ise [GM]CaptainATX [DEV]Lathander yazar sadece..
- GM olmayı herkes ister ama bunu yönetim seçer
- GM veya DEV kadrosu oyuna girdiğinde Ör : {YÖNETİCİ}[GM]CaptainATX veya {YÖNETİCİ}[DEV]Lathander gibi isimleri görülür yazışma alanında . İsimlerinde ise [GM]CaptainATX [DEV]Lathander yazar sadece..
- GM olmayı herkes ister ama bunu yönetim seçer
-
- Şarapçı'nın Sırdaşı
Peki GM olunca ya da yönetici olunca sana yeni karakter mi veriyorlar yoksa senin karakterlerine yönetici mi yazıyorlar?
- HERACLEON
- Sahaf Yardımcısı
ORHANBEY yazdı:Game Master [GM]/color] oyuncu ile geliştirici ekip arasındaki köprüdür.Game masterlar Oyuncuların isteklerini , önerilerini dinlerler.Oyunun huzurlu ve güvenilir olması için çalışan ekiptir
Developer [DEV]/color] Geliştirici Ekiptir.Oyunu yazan kodlayan tasarlayan kişiler bu ekipte bulunur.Ekip Oyunun eksiklerini giderir hataları onarır , eklentiler geliştirir
Güzel Açıklamışsın Birde Ben Kısa ve Öz Yazayım.
YÖNETİCİ: Oyuncuların İsteklerini Dinler, Gelmesi Gerekenleri Listeler, Oyun İçi Huzuru Sağlar...Sorunları İletir.Normal Oyuncular Arasından Referans Yolu İle Seçilir, Bu Yüzden Genelde RoA Üyelerini Görebilirsiniz.
GM: Yöneticilerin Kendilerine İlettiği Şikayet, İstek ve Olası Durumları İnceler Değerlendirir, Gerekli Gördüklerini [DEV]'lere İletir.Sorunlara Çözüm Bulurlar.SOBEE Firması Çalışanlarıdır.
DEV: Oyun Geliştiricileridir, Oyun Hatalarını Düzeltir, Eklemeler Yapar, İncelenen ve Kabul Edilen İstekler Doğrultusunda Yenilikler Gerçekleştirir.Sorunlara Bulunan Çözümleri Yürürlüğe Sokar.
FT: Forum İçi Huzuru Sağlar, Yenilikleri Duyurur, Bildiriler Yayımlar.
TT: Yeni Gelecek Bölgeleri, Eşyaları ve Görevleri Test Eder, Hataları Belirler Üst Makama İletir.
- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi
Tam emin değilim ama tahminim sen yeni bir hesap alıyorsun şahsın adına.İletiyorsun Sobee ye o hesabını yönetici olarak atıyor. Yanlızca tahmin GM olmadıgımdan kesin bilmiyorumSoneic yazdı:Peki GM olunca ya da yönetici olunca sana yeni karakter mi veriyorlar yoksa senin karakterlerine yönetici mi yazıyorlar?
-
- Şarapçı'nın Sırdaşı
Arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden dolayı sağolun.
MT vardı bide ModerasyonTakımı bunlar yönetici olarakmı geçiyo artık :?: Herşey birbirine girmiş valla 

- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi
MT (Moderasyon Takımı ) : Moderasyon takımı ikv nin bir döneminde sunucular içinde online olarak sunucularda huzur ve refah ortamı sağlayan kişilerin oluşturduğu ekip. İKV nin "Yazıya Sağ TIkla Şikayet ET " yönetim sistemine geçmesinden sonra pek çok MT üyesi şu anda Forum Yetkilisi olarak görev yapmaya devam etmektedirler. Şu anda MT kadrosu oyunda bulunmamaktadır...