Bilgisayardan iyi anlayanlar bi el atsa :(
- HuNxLuCaGo
- İskele Babası
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Bilgisayardan iyi anlayanlar bi el atsa :(
Kasayı yan yatır dostum :lol:
İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar emin değilim.
Albert Einstein
Albert Einstein
- XSAZOBALiX
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: ÜSTADLAR
Büyük ihtimal bilgisayarına yüklediğin işletim sistemi Windows vista , 7 yada paket xp. Ekran kartı sürücüsünü format atarken kendisi otomatik olarak yüklüyor. Ekran kartının sürücüsünü kendin yüklemeyi dene.
AKHİSAR BELEDİYE SPOR ' a başarılar...
XSAZOBALİX 49 Seviye
sazobaLİİ 49 Seviye
Kankalarxbxex 30 Seviye
Üstadd 49 Seviye
XSAZOBALİX 49 Seviye
sazobaLİİ 49 Seviye
Kankalarxbxex 30 Seviye
Üstadd 49 Seviye
- CRaZYiLKeR
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Eminönü
Benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti.Başkan senin sorunun ekran kartıyla ilgili büyük olasılıkla. Ekran kartını ve yuvasını zarar vermeden temizle. Olmaz ise yeni bir ekran kartıyla denemeni öneririm.
Bizi eskiler tanır. Yeniler örnek alır...
Ekran kartının Özellikleri Nedir
- Buqrahan
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Merchant King
Dediklerine katılarak ekliyorum :arrow:ORHANBEY yazdı:Bilgisayar donanımlarından olan "ekran kartı"nızın herhangi bir arızası mevcut veya ekran kartınız sizin isteklerinizi karşılayacak kapasitede olmadığından böyle sorunlar ortaya çıkabilir.Daha yüksek model bir ekran kartı ile test edip sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.
o Monitör'ünüz ile Bilgisayar Kasa'nız arasında Bağlantı Kablosu bulunur; bu kablo gevşemiş veya çıkmış olabilir. ( Kontrol edin. )
o Kulaklığınız veya Hoparlör bozulmuş olabilir. ( Kontrol edin. )
o Windows Tasarım Programınız " Uyumluluk Modu " nu karşılamayabilir, bu nedenle; Kontrolleri de yaptıktan sonra hâlen bir sorun yaşıyorsanız. En yakın Yetkili servise gidiniz.
İyi Oyunlar... İyi Forumlar...
Buğrahan*
𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐
𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐
- Sunucu: Sancak
- Klan: Arzın Çocukları
- Ekran kartının boyutu ve modeli nedir?irae yazdı:Benim ekran durduk yere 1-2sn kararıyo müzik açıksa ufak bi cızırtı geliyo sonra geri düzeliyo işleme devam ediyo bu olay genelde video açınca oluyo oyunlara giremiyorum ve de çok sevdiğim İKV yeSorun ne olabilir çoğu forum sitesinde okudum bios pilini çıkar düzelir yazıyodu çıkardım hiç bir düzelme yok sizce sorun nedir ? Bide bi video açınca bazen ekran çizik çizik oluyo işleme devam etmiyo reset atmak zorunda kalıyorum
- Bilgisayarın kaç yıllık ve harddisk boyutu ne kadar?
- Ekran kartının özelliklerini aç; orada ekran kartının boyutunu düzgün olarak gösteriyor mu, yoksa daha mı ufak gösteriyor?
- En son sorum da; bu sorun bilgisayarın yavaşlayınca bilgisayarına format atman üzerine mi başladı ve kullandığın işletim sistemi hangisi?
Bu soruları cevaplarsan sana yardımcı olabilirim fakat sadece söylediğin şeyler bir çok nedenle ortaya çıkabilecek şeyler sadece tahminde bulunmış olurum.

AteşCan
AteşCan
AteşCan
AteşCan
AteşCan
NOD32 yükle önüne gelen herşeyi virüs diye siliyor yani virüs bulaşacağını pek sanmıyorum. Büyük ihtimalle sisteme bi sorun yok benim fikrimce donanınmda sorun varLEPRECHAUN yazdı:Bu muhteremin dediklerini yap olmazsa virüs bulaşma ihtimali var Combofix zamanı gelmiş demektir.ARZLODOS yazdı:Bilgisyarı fişten çekin ekran kartınızı yerinden sökün tırnak uçlarını güzelce zarar vermeden temizleyin soğutmalı bir ekran kartı ise pervanesini üfleyerek temizleyin sonra yerine iyice koy ama koyarken boşluk bırakmamaya özen göster videoda çızırtı geliyor diyorsan ses kartını yerinden sük yerine iyi oturt birleişik ses kartısa ses kartıdaki sorundan ekran kartına zarar veriyor demktir.
Skortlara iyi oturt ve yeniden çalıştır aynı sorunu tekrar yapıyorsa teknik bir arızası var demktir ya tamirciye yada yenisi almak için biraz para topla video acarken cızırtı geliyor ekran kartı yetersiz olduğundan degildir yerine oturmamıştır tam anlmıla zamanla oksitlenmiş olablir uçları.
Bios pili çıkarman daha önceden daha iyi permosfas sağlasın diye işletim sistemi üzerinden bazı programlarmı kurtunda pili çıkarınca eski halini almasını istiyorsun mhzlerlemi oynadın fikridesin.
Masaüstü özelliklerinden gelişimiş ayarlardan monitör ayarlarındaki Hertz ayarlarını bir kademe artır 60 ise 70 70 ise 72 72 ise 75 yap ekranda bulanıklık düzelene kadar doğru frekansı bul.
Sonra ikv oynamak içinde DirectX 9C Yükle 9c genellike tüm pclerde en iyi çalışandır belki pcnin uyum sağlmadıgı bir yükleme yapmısındır.
-Bilgisayarım 4 yıllık 148 gb kapasitesi varAtesCan yazdı:- Ekran kartının boyutu ve modeli nedir?irae yazdı:Benim ekran durduk yere 1-2sn kararıyo müzik açıksa ufak bi cızırtı geliyo sonra geri düzeliyo işleme devam ediyo bu olay genelde video açınca oluyo oyunlara giremiyorum ve de çok sevdiğim İKV yeSorun ne olabilir çoğu forum sitesinde okudum bios pilini çıkar düzelir yazıyodu çıkardım hiç bir düzelme yok sizce sorun nedir ? Bide bi video açınca bazen ekran çizik çizik oluyo işleme devam etmiyo reset atmak zorunda kalıyorum
- Bilgisayarın kaç yıllık ve harddisk boyutu ne kadar?
- Ekran kartının özelliklerini aç; orada ekran kartının boyutunu düzgün olarak gösteriyor mu, yoksa daha mı ufak gösteriyor?
- En son sorum da; bu sorun bilgisayarın yavaşlayınca bilgisayarına format atman üzerine mi başladı ve kullandığın işletim sistemi hangisi?
Bu soruları cevaplarsan sana yardımcı olabilirim fakat sadece söylediğin şeyler bir çok nedenle ortaya çıkabilecek şeyler sadece tahminde bulunmış olurum.
-256mb gösteriyo ama eskidende böyleydi
-Bilgisayarda böyle sorunlarla karşılanşınca format attım yani format atmadan öncede vardı Kullandığım işletim sistemi Windows Perfect Xp Sp3
-
Kontrol edip haber vericeğim. Teşekkürler. :ugeek:Buqrahan yazdı:Dediklerine katılarak ekliyorum :arrow:ORHANBEY yazdı:Bilgisayar donanımlarından olan "ekran kartı"nızın herhangi bir arızası mevcut veya ekran kartınız sizin isteklerinizi karşılayacak kapasitede olmadığından böyle sorunlar ortaya çıkabilir.Daha yüksek model bir ekran kartı ile test edip sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.
o Monitör'ünüz ile Bilgisayar Kasa'nız arasında Bağlantı Kablosu bulunur; bu kablo gevşemiş veya çıkmış olabilir. ( Kontrol edin. )
o Kulaklığınız veya Hoparlör bozulmuş olabilir. ( Kontrol edin. )
o Windows Tasarım Programınız " Uyumluluk Modu " nu karşılamayabilir, bu nedenle; Kontrolleri de yaptıktan sonra hâlen bir sorun yaşıyorsanız. En yakın Yetkili servise gidiniz.
İyi Oyunlar... İyi Forumlar...
Buğrahan*
NVIDIA GeForce FX 5500ugrerdl yazdı:Ekran kartının Özellikleri Nedir
Yonga türü: GeForce FX 5500
DAC Türü: Integrated RAMDAC
Bellek boyutu: 256 MB
Bağdaştırıcı dizesi: GeForce FX 5500
Bios Bilgileri:Version 4.34.20.69.00