Fan Art 2011 Kısa Hikaye Çalışmam : Felaketin Yankısı

İKV için yazdığınız hikayeler, şiirler veya kurgusal eserleriniz
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Re: Fan Art 2011 Kısa Hikaye Çalışmam : Felaketin Yankısı

Mesaj gönderen Comader »

Tekadam yazdı:merhabalar , güzel bir çalışma olmuş
malesef bana hala ilham(görende sanatçı sanacak ; hakkında bir şeyler yazacak konu) gelmedi.
Yok hadi gelse bile yazıya serpiştereceğim şiirlerim hazır değil neyse.. Konu ben değilim
umarım başarılı olursun (ama ben yazarsam mansiyonun hayırlı olsun <latife bea>)

Konratas /nuri atasoy
adım mı... şarapçı
Ne zaman ortaya çıkıp eserini paylaşacağını merak ediyordum,ve ilham gelmemiş olduğunu söyleyerek beni üzdün.

Eserin içine şiir yerleştirmek daha geçen sene aklıma gelmişti,yapmadım.Senin gayet başarılı şekilde yaptığını gördüm,seneye yaparım dedim ve bu sene aklıma geldi ama yine yapmadım :) Senin ilham meselene gelecek olursak,en önemli rakiplerden biri yarışma dışı kalıyor diye sevinsem mi,ortaya çıksa muhteşem olacak bir eseri ilham gelmediği için okuyamayacağım diye üzülsem mi bilemedim.

Bu arada ben geçen sene bir dizi olayı işlemiştim,sen bir karakterin çevresinde anlatmıştın hikayeyi.Bu sene biraz daha baş karakterlerin etrafında olması için çaba gösterdim ama yapamıyorum malesef :/ İlham gelmiyorsa sen de hikayede karakter değil olay işlemeyi denemelisin bence.
Ha birde dünya tarihinde yer etmiş 1-2 gerçeği öyküyle bağlantılı hâle getirirsem etkili olur diye düşündüm,ve yaptım da,sence etkili olmuş mu,bu konuda fikrini öğrenmeliyim çünkü bundan sonra yazacağım eserlere yön verecek.
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Klan: Lodos
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

Keşke yayınlamasaydın; çünkü eserin bölümlerini değiştirip yollayabilirler... ( Bu yüzden kimse paylaşmıyor, bende hikaye yazdım seninkide beğendim; ama tek olumsuz etken 1.kişi ağzından anlatılmış bu bir dezavantajdır. ) :)

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

FareAdam Düşmanı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Tekadam »

comader kardeşim iyi dileklerin için teşekkür ederim .
Kısa hikaye yarışması için , açık söylemek gerekirse , konuyu kapsamlı tutumuşsun.
Bu birçok şeye değinmeni sağlasa bile betimleme açısından zayıf kılmış eserini . (bu dediklerim yanlış anlaşılmasın olay üzerine gelişen yazıları okumayı , durum üzerinde yoğunlaşan yazıları yazmayı severim.)

Ama ben olayı betimlemeden ifade edemediğimden ; D pizza hamurunu öyle açmışsın ki tepside artık bir çok bol malzemos poğaça var.

Neyse dediğim gibi çok güzel bir olay hikayesl .
(fuara gelirsen umarım eserini beğenilen ve sergilenen eserlerde görürsün/görürüz)..

Ve sen samet DDD bu da sana nostalji olsun

Önceleri dolaşırken cılız bir kehanet,
Gökler yağdı üzerimize , koptu kıyamet.
Anarşi nizam olsu, sona erdi saadet.
Nereye baksam sefalet , ne görsem felaket.

Herkes el açtı ilahına : "N'olur yardım et."
Cevap gelmeyince dediler :"Haktır bu hiddet."
İtiraz etti bazısı:"Kurtulmamız rahmet."
Kiminiyse aldı götürdü koyu bir cinnet.
Yalnızlık paylaşılmaz ..
Kullanıcı avatarı
Maynaqsifaci
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Just For Fun*

Mesaj gönderen Maynaqsifaci »

Tekadam yazdı: Ve sen samet DDD bu da sana nostalji olsun

Tekadam yazdı:comader kardeşim iyi dileklerin için teşekkür ederim .
Kısa hikaye yarışması için , açık söylemek gerekirse , konuyu kapsamlı tutumuşsun.
Bu birçok şeye değinmeni sağlasa bile betimleme açısından zayıf kılmış eserini . (bu dediklerim yanlış anlaşılmasın olay üzerine gelişen yazıları okumayı , durum üzerinde yoğunlaşan yazıları yazmayı severim.)

Ama ben olayı betimlemeden ifade edemediğimden ; D pizza hamurunu öyle açmışsın ki tepside artık bir çok bol malzemos poğaça var.

(fuara gelirsen umarım eserini beğenilen ve sergilenen eserlerde görürsün/görürüz)..

Ygs olmasa ben de yazardım sana bir tane ama neyse şimdi :D
Resim

ResimResim
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

Buqrahan yazdı:Keşke yayınlamasaydın; çünkü eserin bölümlerini değiştirip yollayabilirler... ( Bu yüzden kimse paylaşmıyor, bende hikaye yazdım seninkide beğendim; ama tek olumsuz etken 1.kişi ağzından anlatılmış bu bir dezavantajdır. ) :)
Dostum hikaye 1.kişi ağzından anlatılmış gibi dursa da aslında dikkat edersen öyle değil.Öyleymiş gibi anlatımın güçlülüğünden yararlanıp öyle değilmiş gibi ilginçliğinden faydalanabilirim diye düşündüm.Bu sefer de zamirlere takıldım.Zor oldu ama temiz oldu diye düşünüyorum.Bu arada eserlerimizi değerlendiren kişilerin hangisinin orjinal ve özgün olduğunun farkına varabilecek kapasitede olduklarına inanıyorum.Bu yüzden de paylaşmaktan korkmuyorum.Aslında bu yıl amacım yarışmayı kazanıp ödülü almak değil ortaya güzel bir eser çıkarabilmekti.Bu faktör de hikayeyi paylaşmam da etkili oldu.Ayrıca senin yazdığın hikayeyi de merak ediyorum,yetkililere güven,eserini paylaş ! :)
Tekadam yazdı:comader kardeşim iyi dileklerin için teşekkür ederim .

Betimleme açısından kesinlikle sınıfta kaldım,başladığım andan beri de farkındayım.Ama bunun tek sorumlusu kelime sınırıdır :) Konuyu kapsamlı tuttum evet,aslında daha kapsamlıydı ama bazı bölümleri çıkarmak zorunda kaldım.İskandinav mitolojisinin yanında oyunda karşımıza çıkan Roma mitolojisinin de bilinmeyen birkaç yönüne değinecektim,mesela Agâh Bey'in ölüm sahnesi vardı üzülerek söylüyorum tamamen çıkarmak zorunda kaldım.Bazı yerlerde kısa kestiğime ait detaylar yakalamışsındır mesela şu an aklıma gelen Ziya Bey,karakterimiz odadan çıkmadan önce ''anlatsam da inanmazsın'' tarzı bir şey söylüyordu,mesela kelime sınırı olmasaydı çok ilginç şeyler anlatacaktı belki de... :)

Aslında kelime sınırını da yarışmanın bir engeli olarak kabul etmeliyim sanırım.İlk günden beri reddediyorum belki bu yüzden verimli olamıyorum.Pizza örneğini vererek durumumu gayet güzel açıklamışsın bu arada.

Aklıma gelmişken geçen seneki gibi sıradaki Fan Art'a selam çakayım,eğer kısa hikaye kategorisinde kelime sınırı arttılır veya uzun hikaye benzeri yeni bir kategori eklenirse aklımda çok daha özgün çok daha yaratıcı fikirler var.Bomba gibi bir eserle karşınıza çıkabilirim :) Hem de betimleye betimleye :P

Kullanıcı avatarı
baraka1997
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Kuzgun Ve Yolcu

Mesaj gönderen baraka1997 »

Güzel bir hikaye olmuş, hayırlısı neyse o olsun. Bol şans :)
Resim
ÖNEMLİ: Doğru ve tam yazımı ile <Kuzgun Ve Yolcu> loncasındaki Graphene [59], ÇÖREKADAM [59], SigmoidSinus [59] karakterlerimden başka karakterim yoktur.
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

25 Kasım 2011'i bekle... :)

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Kuzgun Ve Yolcu

Mesaj gönderen baraka1997 »

baraka1997 yazdı:Güzel bir hikaye olmuş, hayırlısı neyse o olsun. Bol şans :) LoSTxGENCASKER'e demek istemiştim. Ama sanada bol şans ;)
Resim
ÖNEMLİ: Doğru ve tam yazımı ile <Kuzgun Ve Yolcu> loncasındaki Graphene [59], ÇÖREKADAM [59], SigmoidSinus [59] karakterlerimden başka karakterim yoktur.
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Comader »

baraka1997 yazdı:
baraka1997 yazdı:Güzel bir hikaye olmuş, hayırlısı neyse o olsun. Bol şans :) LoSTxGENCASKER'e demek istemiştim. Ama sanada bol şans ;)
Dostum o 25 Kasımı bekle derken bana hitap etmiş,hikayesini paylaşması konusunda ikna etmeye çalışmıştım.
Buqrahan yazdı:25 Kasım 2011'i bekle... :)
25 Kasıma daha çok var,dediğin gibi başkaları bizim hikayelerimizden esinlense hatta çalsa bile hikayeleri değerlendiren kişiler bunun farkına varabilirler.Paylaşman konusunda ısrar ediyorum :) ama yine de 25 Kasım diyorsan,paylaştığında bu konuya linkini bekliyorum :)
baraka1997 yazdı:Güzel bir hikaye olmuş, hayırlısı neyse o olsun. Bol şans :)
Hem iyi dileklerin için hem de üşenmeden okuduğun için teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
HaNdSoMe
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen HaNdSoMe »

Hikayen gerçekten güzel fakat sözcüklerin çok sadece biraz süslü bir dil fan art ta işe yarıyor :)
xXHaNdSoMeXx-İkvteamhandsome

“Yazım” sayfasına dön