Çarlarım çalınmıştır

Sancak sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
persopolis
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Çarlarım çalınmıştır

Mesaj gönderen persopolis »

Merhaba

Bugün ben işte iken 10 yaşındaki oğlum oyuna girıp oynamaya başlamış oyun evresı içinden ben gm yim çarın bloklanacak bana hemen ıd ve şifrenı ver demiş tabi haylıyle oğlum korkmuş ve vermiş. Hesabım sobe ama mynet meail'ne kayıtlı hesabı ele geçiren şahıs/şahıslar gizli soru ve cevabınıda beraberınde değiştirmiş, çarın çalındığına hiç üzülmüyorum fakat oğlumun bu olaydan o kadar çok etkilendiki olayın yaşandığı andan beri ağlamakta sırf bu yüzden bende p.tesi günü bunu cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunacağım ve yapanın emın olun yanına kar bırakmıyacağım.

Çalınan çarlarım aşağağıdaki gibi olup lütfen alışveriş yapmayınız.

ALEXISS 49 LW
Alexıssxbüyü
Karaxşifa

İyi forumlar
Kullanıcı avatarı
lBlackDeathl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Sancak

Re: Çarlarım çalınmıştır

Mesaj gönderen lBlackDeathl »

Gecmş olsun.
persopolis
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Bilişim suçları, çağın gerektirdiğine yenilmeyerek; eskinin inancıyla taban tabana aynı denilebilecek kanun koyucu tepkisiyle yeni TCKda tanımlanmış bir uyarlamadır. Eski TCK’da eşyanın doğası gereği vücut bulamayan bilişim suçları teknolojinin hayatımıza giriş yaptığı yıllarda,yapılan bu girişin sarsıntısıyla yeni TCKya haliyle de hayatımıza girmiş bulunmakta. Sadece birkaç madde ile atıfta bulunulmuş diğer suçlardan çok da ayırt edici olmadığına kanaat getirilmiş bulunan bilişim suçları esasında gerçek anlamda bir hukuk dalı olmayı hak ediyor. Bunun nedenine gelince;insanların hayatlarındaki vakit dağılımını inceleyecek olursak internet ortak paydasındaki meşguliyetlerin kimi zaman hayati faaliyetlerin önüne geçtiğini görüyoruz. Bir alanda vakit ve insan yığılması varsa hak olduğu gibi ihlal de olacak böylelikle hukuk oluşacak müdahale kaçınılmaz olacaktır.

Yarar maksadıyla hayatımıza aldığımız teknoloji diğer her şey gibi zamanla amacından saptı. Önce bilgisayar ve internet derken alt dallarda yeni yeni -modern tabirle- sosyal paylaşım sitelerini gördük,sevindik,mucize dedik ama onun da yolunu bulduk tabi ki bu tarz siteleri ve sistemleri dize getirme yolunu…Nasıl mı? Amaçları teknikle süsleyip fake –sahte- kişilikler yaratıp başkalarının yerine geçip bununla da yetinmeyip hakaretlere varmalar vs.akıl almayacak noktalara ulaşmalar…Üstelik bunlar kısmi olarak kanunumuzca sorumluluk kapsamı dışında kalıyor. Diyelim ki bir kişinin adına bir Facebook hesabı açıldı, eğer o kişi olduğunuz iddiasında bulunduğunuz kuvvetli ihtimal değilse icra hareketleri oluşmamış dolayısıyla suç unsurları meydana gelmemiş bulunuyor. Ama tersi durumda takdiren fotoğraf vs.yardımıyla iddia güçleniyorsa o halde hukuki yollar şöyle sıralanıyor:

Bir tespit davası açıp; bu durumu tespit ettirmek sonrasında ise önce polis merkezinde bilişim suçları bölümüne başvurup bilgisayar IP numarasından kişiyi tespit edip; sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunmak ve o kişiye tazminat davası açmak. Sanal ortam hızından ve değişebilirliğinden dolayı yapılması gereken tespit daha sonra ispat için önem taşıyacaktır. Bundan öncelikle Facebook yönetiminin haberdar olması usule daha uygun çözüme ise daha kolay ulaştırıcıdır. Çünkü hukuki yolla olacak çözüm ancak Facebook a karşı ABD de dava açılması ile mümkün olacaktır (Facebook ABDden yayın yapmaktadır)Hakaret hususunda da durum bu ve aslında tüm olaylar IP numarasında takılıyor. Bu bağlamda ortak bilgisayar kullanımları neticesinde herhangi bir suç oluştuğunda bilgisayarın sahibi kimse suç onun üstünde kalacaktır,böyle olmadığının ispat yükü ise maliktedir. Bunun dışında mevzuatta bu konuyla ilgili boşluk olduğunu söyleyebiliriz çünkü bu konuyu düzenleyen basın kanunu yenilenmiş ilgili, madde ise ilga edilmiştir. (Mülga Basın Kanunu Ek Madde 9-Bu Kanunun yalan haber, hakaret ve benzeri fiillerinden doğacak maddi ve manevi zararlarla ilgili hükümleri, bilişim teknolojileri ve internet ortamında sayfa açılması veya elektronik gazete, elektronik bülten vb. suretiyle yayınlanan her türlü yazı, resim, işaret, sesli veya sessiz görüntü ve benzerleri hakkında da uygulanır.)

Msn hacklenmesi ve devam suçlarında yine başvurulacak vasıta olan IP numarasının yanısıra internet bağlantısı da devreye girecektir. Bu noktada kablosuz modem kullanıcıları ise şifresiz kullanımdan dolayı sorumlu olurlar çünkü böyle bir kullanım fiili artık 3.kişilere zarar vermiştir ve ihmali de olsa yüküm ihlali oluşmuştur. Devam suçlarıyla kastettiğimiz, kaçak bir girişim sırasında MSN şifresi çalınan kişinin özel bilgilerine ulaşılmış veya daha önce yapmış olduğu iletişim kayıtları ele geçirilmiş ise haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi suçlarıdır ve birebir kişisel haklara tecavüz niteliğindedir.
Kullanıcı avatarı
XxTayfunxX
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen XxTayfunxX »

lBlackDeathl yazdı:Gecmş olsun.
KnqSTyLe ve Forseti ÇALINMIŞTIR. ÇARDAKİ BEN DEĞİLİM GERİ ALABİLİRSEM OYUNA DEVAM EDİCEM ALAMAZSAM HAKKINIZI HELAL EDİN OYUNU BIRAKIYORUM.. :(
Knoichi
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Knoichi »

Selamlar öncelikle geçmiş olsun. ALEXISS isimli savaşcı karakter bugün bölge kanalından Yücelen Solucan*lı ceket yanısıtıp 25m olduğunu söyledi. Bizde 20m teklif verdik olur dedi . Alışveriş penceresine kanvaslı deri ceket koydu fotoğraf aldık. Aynı karakterden bahsediyosak işte hala iş çeviriyo çalan şahıs laf bulamadım la neyse geçmiş olsun .

-MakarnalarAşkına
persopolis
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Knoichi yazdı:Selamlar öncelikle geçmiş olsun. ALEXISS isimli savaşcı karakter bugün bölge kanalından Yücelen Solucan*lı ceket yanısıtıp 25m olduğunu söyledi. Bizde 20m teklif verdik olur dedi . Alışveriş penceresine kanvaslı deri ceket koydu fotoğraf aldık. Aynı karakterden bahsediyosak işte hala iş çeviriyo çalan şahıs laf bulamadım la neyse geçmiş olsun .

-MakarnalarAşkına

Merhaba

Evet o çar bana ittir ve hasabım yukarıda yazdığım sebeblerden ötürü içinde bulunan çarlarla beraber çalınmiştır. Bugun yeraltındayken gm kaplan benı etkınlık alanına çekip bana sahte gm çarı açıyorsun ve bun çarlarla kişi yada kişileri dolandırıyorsun ve buna benzer ws konulardan deyındıkten sonra az öncede benı bamladı ıkv anlayaşı bu işte haklı iken haksız duruma düşürmelerini esheple karşılıyorum çarlarım çalınmış bloklanmış önemli değil onca yıllık emeğim bile olsa bana yapılşan haksızlık kadar üzülmedim.
KaPLaN
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen KaPLaN »

persopolis yazdı:
Knoichi yazdı:Selamlar öncelikle geçmiş olsun. ALEXISS isimli savaşcı karakter bugün bölge kanalından Yücelen Solucan*lı ceket yanısıtıp 25m olduğunu söyledi. Bizde 20m teklif verdik olur dedi . Alışveriş penceresine kanvaslı deri ceket koydu fotoğraf aldık. Aynı karakterden bahsediyosak işte hala iş çeviriyo çalan şahıs laf bulamadım la neyse geçmiş olsun .

-MakarnalarAşkına

Merhaba

Evet o çar bana ittir ve hasabım yukarıda yazdığım sebeblerden ötürü içinde bulunan çarlarla beraber çalınmiştır. Bugun yeraltındayken gm kaplan benı etkınlık alanına çekip bana sahte gm çarı açıyorsun ve bun çarlarla kişi yada kişileri dolandırıyorsun ve buna benzer ws konulardan deyındıkten sonra az öncede benı bamladı ıkv anlayaşı bu işte haklı iken haksız duruma düşürmelerini esheple karşılıyorum çarlarım çalınmış bloklanmış önemli değil onca yıllık emeğim bile olsa bana yapılşan haksızlık kadar üzülmedim.
Merhabalar,

Durumunuz inceleme altındadır.İnceleminin tamamlanmasıyla birlikte cezanızın devam edeceğine yada kaldırılacağına karar verilecektir.Anlatılanın dışında farklı olaylar bulunmaktadır.Kapsamlı incelemenin ardından herşey netleşecektir.

Bilginize
[GM]KaPLaN

Fatih Kaplan

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
KaPLaN
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen KaPLaN »

Merhabalar,

Yapılan incelemede herhangi bir suçunuz olmadığı tespit edilmiş ve cezanız kaldırılmıştır.Yaşadığınız durum için özür dileriz.Çalınan hesabınıza geri almak için; http://www.istanbuloyun.com/support.aspx adresine girerek Üyelik bölümüne aşağıdaki bilgilerle başvurmanız durumunda hesabınız size geri iade edilecektir.

• Yitirilmiş olan Sobee üyeliğiniz:
• Üyelikte bulunan karakter adları:
• Üyelikte bulunan karakterlerden herhangi birinin ismi değiştiyse önceki karakter adı:
• Sunucu:
• Yitirilmiş olan Sobee üyeliğinize yüklenmiş e-pinler (Akçe veya Plus Paket):
• Yeni Sobee üyeliğiniz:

Bilginize sunar,iyi eğlenceler dileriz.
[GM]KaPLaN

Fatih Kaplan

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
persopolis
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Merhaba

Şahsıma yapılan yanlış anlaşılmanın bu kadar kısa sürede sonucu ulaşması beni sevindirdi fakat etkinlik solonunda bana bulunduğunuz ithamlar konusunda hala bir özür bekliyorum. İlginizede teşekkür ederim

İyi forumlar
KaPLaN yazdı:Merhabalar,

Yapılan incelemede herhangi bir suçunuz olmadığı tespit edilmiş ve cezanız kaldırılmıştır.Yaşadığınız durum için özür dileriz.Çalınan hesabınıza geri almak için; http://www.istanbuloyun.com/support.aspx adresine girerek Üyelik bölümüne aşağıdaki bilgilerle başvurmanız durumunda hesabınız size geri iade edilecektir.

• Yitirilmiş olan Sobee üyeliğiniz:
• Üyelikte bulunan karakter adları:
• Üyelikte bulunan karakterlerden herhangi birinin ismi değiştiyse önceki karakter adı:
• Sunucu:
• Yitirilmiş olan Sobee üyeliğinize yüklenmiş e-pinler (Akçe veya Plus Paket):
• Yeni Sobee üyeliğiniz:

Bilginize sunar,iyi eğlenceler dileriz.
persopolis
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Merhaba

Tam iki buçukhafta oldu ama hala çarlarımı geri alamadım destekeğe fazla bir şey söylemek istemiyorum ama iki buçuk haftada çarların iade edilmemi desteğin biraz ağır çalıştığına işarettir. Yönetim kadroso yıllardır biz oyuncalardan bu kadar şikayet alıyorsa artık ciddi bir şekilde bu konulara eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İyi oyunlar.
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön