Merhabalar. Oyunda çok uzun zamandır yaşanılan ve kavga haricinde kimsenin bu konuyu dile getirmemesi üzerine böyle bir yazı yazma gereksinimi duydum küçük –büyük herkesin affına sığınarak. İkv nin ilerlemesi ile bayan oyuncu sayısında da artış olmaya başladı. Ve geçen yıllar ikv ye mahalle havası da katmaya başladı, iyimiz var kötümüz var kötü olduğunu sandığımız kişiler var. Çok sevdiğim bir türkü de dediği gibi “ insan kısım kısım, yer damar damar” herkes doğduğu büyüdüğü, ya da ailesinin ona verdiği ahlak yapısına sahip. Türkiye her ilinde farklı kültürler barındıran bir vatan ve bizler bu çeşitliliği oyunda da görüyoruz. Kimimize göre çok büyük yanlışlar o insanın yaşam stili olabiliyor. Sırf bir insanın ayıpladığı şeylerle bizimkisi uymuyor diye o insana ahlaksız damgası vurmamızın çok büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Toplumca benimsediğimiz ahlak kuralları vardır evet ama unutulmamalı ki her koyun kendi bacağından asılır. Beğenmediğimiz insanlarla konuşmayabiliriz onları dışlayabiliriz ama ahlakını sorgulamak bizim hiçbir şekilde haddimiz değildir. Bir bayanla kavga edebiliriz evet veya bir bayanda bir erkekle kavga edebilir ki ben eden bir insanım, ama kavga sırasında bir bayanın en zayıf noktasının namusu olduğunu bilip de onu oradan vurmaya çalışmak EN BÜYÜK ACİZLİKtir. Kadın size göre namuslu olur ya da namussuz olur bu sadece o kadını ilgilendiren bir durumdur bizim yapabileceğimiz tek şey o kişinin ahlaki değerlerinin bize uygun olmadığını düşünerek ondan uzaklaşmaktır. Ve yine bir bayanla kavga sırasında aslı astarı olmadığı halde sırf o bayanın canının acıyacağını bildiği için namusuna laf atan zavallılar vardır ki onları Allah ıslah etsin. Demem o ki kavganızı bile mertçe yapın delikanlıca yapın kimsenin namusuna laf getirmeyin hak eden kadar hak etmeyenlerde var. Düşünün ki sizinde anneniz kız kardeşiniz ve eşiniz, yariniz var, oyundaki bayanlarda birilerinin annesi, bacısı ve eşi lütfen bunu unutmayalım.
İnşallah yazdıklarım gereken yerlere ulaşır…
Bu Konuya DİKKAT!
Re: Bu Konuya DİKKAT!
Bir erkek olarak bir kadının sırf canı yansın diye namusuna laf atmak acizlik olduğunu düşünüyorum. Delikanlı adam böyle yapmaz zaten.
AGeZeR
AGeZeR
AGeZeR
AGeZeRR
ILKveSON
Bir çzgi bile olamıyorsun hayatımda Ancak Nokta Olucasın Bunu Unutma!
AGeZeRR
ILKveSON
Bir çzgi bile olamıyorsun hayatımda Ancak Nokta Olucasın Bunu Unutma!
- MeDiTaSYoN
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Qmerxali yazdı:Bir erkek olarak bir kadının sırf canı yansın diye namusuna laf atmak acizlik olduğunu düşünüyorum. Delikanlı adam böyle yapmaz zaten.
Katılıyorum.Oyunda Birçok Bayan'a Laf Atan Acizler Ne Yazıkki Mevcut.
MeDiTaSYoN
- IxMehmetcikxI
- Cin Avcısı
- Lonca: Return OfThe Kings
Kivi yazdı:Merhabalar. Oyunda çok uzun zamandır yaşanılan ve kavga haricinde kimsenin bu konuyu dile getirmemesi üzerine böyle bir yazı yazma gereksinimi duydum küçük –büyük herkesin affına sığınarak. İkv nin ilerlemesi ile bayan oyuncu sayısında da artış olmaya başladı. Ve geçen yıllar ikv ye mahalle havası da katmaya başladı, iyimiz var kötümüz var kötü olduğunu sandığımız kişiler var. Çok sevdiğim bir türkü de dediği gibi “ insan kısım kısım, yer damar damar” herkes doğduğu büyüdüğü, ya da ailesinin ona verdiği ahlak yapısına sahip. Türkiye her ilinde farklı kültürler barındıran bir vatan ve bizler bu çeşitliliği oyunda da görüyoruz. Kimimize göre çok büyük yanlışlar o insanın yaşam stili olabiliyor. Sırf bir insanın ayıpladığı şeylerle bizimkisi uymuyor diye o insana ahlaksız damgası vurmamızın çok büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Toplumca benimsediğimiz ahlak kuralları vardır evet ama unutulmamalı ki her koyun kendi bacağından asılır. Beğenmediğimiz insanlarla konuşmayabiliriz onları dışlayabiliriz ama ahlakını sorgulamak bizim hiçbir şekilde haddimiz değildir. Bir bayanla kavga edebiliriz evet veya bir bayanda bir erkekle kavga edebilir ki ben eden bir insanım, ama kavga sırasında bir bayanın en zayıf noktasının namusu olduğunu bilip de onu oradan vurmaya çalışmak EN BÜYÜK ACİZLİKtir. Kadın size göre namuslu olur ya da namussuz olur bu sadece o kadını ilgilendiren bir durumdur bizim yapabileceğimiz tek şey o kişinin ahlaki değerlerinin bize uygun olmadığını düşünerek ondan uzaklaşmaktır. Ve yine bir bayanla kavga sırasında aslı astarı olmadığı halde sırf o bayanın canının acıyacağını bildiği için namusuna laf atan zavallılar vardır ki onları Allah ıslah etsin. Demem o ki kavganızı bile mertçe yapın delikanlıca yapın kimsenin namusuna laf getirmeyin hak eden kadar hak etmeyenlerde var. Düşünün ki sizinde anneniz kız kardeşiniz ve eşiniz, yariniz var, oyundaki bayanlarda birilerinin annesi, bacısı ve eşi lütfen bunu unutmayalım.
Bu Şahsiyete söyliyecek bişey bulamıyorum ben ...!
Kübra'nın söylediklerine Katılıyorum
-Siyah, Artık en temiz renk!
- FERRAND
- FareAdam Düşmanı
- Lonca: Alem-i Cihan
Nocomment yazdı:Güzel, elinize sağlıkFERRAND yazdı:İKV bir DVO'dur, herkes oyunun içindedir ama fark etmeseniz de bir o kadar hayatlarını yaşayan insanlara sahiptir. Karşınızdaki orta yaşlarında bir iş adamı, bir lise öğrencisi, otistik bir genç, başarılı bir üniverisite öğrencisi, iki çocuklu bir anne, belki bir dergi editörü olabilir. Sayısız DVO'ları oynayan binlerce farklı insandan bahsediyoruz. Oyun arkadaşlarınızdan...
Dost veya düşman tarafta olması fark etmez, her oyuncu saygı görmeyi ve keyifli vakit geçirmeyi hak eder, sonuçta hepimizin oyuna ödediği para aynıdır. İkv' nin binlerce insanın beraber vakit geçirdiği bir platform olduğunu unutmazsak hiçbir konuda kimseye haksızlık veya saygısızlık yapmamış oluruz. Genel internet etiği İkv'de de geçerlidir. Spam yapmak, her şeye itiraz edip aksilik yapmak, kendiniz bilmiştik, ukelalık... hiç biri sevilmez.

- Kolonyaceline
- İri Fare Avcısı
Kivi Arkadaşıma kesinlikle katılıyorum.. Özelliklede Hiç tanımadığım konuşmadığım nickler ne alakaysa bazen erkekmisin diyenlere sadece gülüyorum bazen se farkedermi..? sorusunu soruyorum ..) durduk yere sırf arz lodos savaşında öldürdüm veya öldüm diyerekten ahlaksız laf vurmaları.. Ki bazılarını da İkv halkı SAYGIN oyuncu olarak görmeleri.. Bilemiyorum.. biraz ahlak biraz da her ne olursa olsun bu ortamın sadece ve sadece eğlence ve oyun olduğunu unutmayalım... İyi forum ve iyi oyunlar..

Selin S.
- pacoct
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Lonca: Lonca İHTİLAL
herkezin unuttuğu bir konuya deyinmissin kübra sonuna kadar haklısın oyunda tanıdığım en dobra kişilerden birisin yüreğine sağlıkKivi yazdı:Merhabalar. Oyunda çok uzun zamandır yaşanılan ve kavga haricinde kimsenin bu konuyu dile getirmemesi üzerine böyle bir yazı yazma gereksinimi duydum küçük –büyük herkesin affına sığınarak. İkv nin ilerlemesi ile bayan oyuncu sayısında da artış olmaya başladı. Ve geçen yıllar ikv ye mahalle havası da katmaya başladı, iyimiz var kötümüz var kötü olduğunu sandığımız kişiler var. Çok sevdiğim bir türkü de dediği gibi “ insan kısım kısım, yer damar damar” herkes doğduğu büyüdüğü, ya da ailesinin ona verdiği ahlak yapısına sahip. Türkiye her ilinde farklı kültürler barındıran bir vatan ve bizler bu çeşitliliği oyunda da görüyoruz. Kimimize göre çok büyük yanlışlar o insanın yaşam stili olabiliyor. Sırf bir insanın ayıpladığı şeylerle bizimkisi uymuyor diye o insana ahlaksız damgası vurmamızın çok büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Toplumca benimsediğimiz ahlak kuralları vardır evet ama unutulmamalı ki her koyun kendi bacağından asılır. Beğenmediğimiz insanlarla konuşmayabiliriz onları dışlayabiliriz ama ahlakını sorgulamak bizim hiçbir şekilde haddimiz değildir. Bir bayanla kavga edebiliriz evet veya bir bayanda bir erkekle kavga edebilir ki ben eden bir insanım, ama kavga sırasında bir bayanın en zayıf noktasının namusu olduğunu bilip de onu oradan vurmaya çalışmak EN BÜYÜK ACİZLİKtir. Kadın size göre namuslu olur ya da namussuz olur bu sadece o kadını ilgilendiren bir durumdur bizim yapabileceğimiz tek şey o kişinin ahlaki değerlerinin bize uygun olmadığını düşünerek ondan uzaklaşmaktır. Ve yine bir bayanla kavga sırasında aslı astarı olmadığı halde sırf o bayanın canının acıyacağını bildiği için namusuna laf atan zavallılar vardır ki onları Allah ıslah etsin. Demem o ki kavganızı bile mertçe yapın delikanlıca yapın kimsenin namusuna laf getirmeyin hak eden kadar hak etmeyenlerde var. Düşünün ki sizinde anneniz kız kardeşiniz ve eşiniz, yariniz var, oyundaki bayanlarda birilerinin annesi, bacısı ve eşi lütfen bunu unutmayalım.
- HOPDEDIKS
- Cin Avcısı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders of AnatoliA
Bu konu bu kadar güzel anlatılabilirdi ancak.Her kesimden her milletden insana sahip ülkemizde fikir ayrılıkları görüş zıtlıkları elbetde olacaktır.Bu gibi kavgalara , tartışmalara giren erkekler genelilkle yaşı küçük olanlardır diye düşünüyorum.Fakat bildigim bişey daha var; yaşı büyük olan çogu ınsanımızda sıkıştıgı yerde hemen hiç düşünmeden bi kadının namusuna laf atabiliyor.Kübra'nın da dediği gibi hepimizin annesı bacısı var,bunu unutmamak çok önemli.
Ya onurlu bir bakış yada görkemli bir direniş.
-
- İri Fare Avcısı
- Lonca: Raiders of Anatolia
Kübra arkadaşımız ve onun gibi nice kardeşlerimiz,ablalarımız,bacılarımız,annelermiz oynuyor oyunu kendi gözlemlerime görede yaşanılan sıkıntılar aynı.Kübra eline yüreğine sağlık anca bu kadar güzel anlatılabilirdi, bu tarz davrananlara ders niteliğinde olduysa ne mutlu sana ne mutlu toplumumuza.
Beni evhamlı sanıyorlardı HAYIR! Ben sadece gafil değildim,o kadar
Sultan Abdülhamid Han
OttomanARMY
Sultan Abdülhamid Han
OttomanARMY
- TopalBoncuk
- Salgın Koruyucusu
en önemli konuya değinmişsin.fakat bu konuyu duyarlı insanların dışında kimse okumayacaktır bile bir çok kişi iki cümle okuyup aman deyip geçecektir.sizden ricam özellikle küfür düşkünü liseliler şu konuyu iki dakikanızı ayırıp okuyun ve konuyu değerlendirirken en sevdiğiniz bir bayan yakınınızı bu olayda düşünerek yorumlayın.