Selamun Aleyküm Arkadaşlar...
Başlıktada belirtiğim gibi Nefs Kudurmuş Bir Hayvan gibidir.Nefs günahlarla beslenir , size örnek olarak oyundaki Arz-Lodos klanlarndaki tartışmadan bahsedebilirim...
Hepimizin bildiği gibi bazı Arz-Lodos arkadaşlarımız kesildiği zaman çoğu küfr ederler,ve Küfür etmenin günah olduğunu çoğumuz biliriz.Küfr etmemizin sebebi ise nefsimize hakim olamamak.Nefs de aynı karakterimizi yükseltmek gibidir , biz ne kadar çok günah işlersek nefsi ne kadar çok günahlarla beslersek , Nefs de daha da güçleniyor ve bu sefer durdurma ihtimalimiz çok düşüyor.Bakınız eğer nefsinizi kontrol edebiliyorsanız siz küfreden kişiden daha kuvvetlisiniz dir.Nefsi kontrôl etmek her BABA YİĞİDİN harcı değildir.Allahü teâlâ insanda üç şey yarattı: Akıl, kalb ve nefs. Bunların hiçbiri görülmez. Varlıklarını eserleri ile, yaptıkları işlerle ve dinimizin bildirmesi ile anlıyoruz. Akıl ve nefs dimağımızda, kalb, yüreğimizdedir. Bunlar, madde değildir, yer kaplamazlar. Buralarda bulunmaları, elektriğin ampulde bulunması gibidir. Peygamberler ve veliler hariç, herkesin nefsi, çok kötüdür. Bu kötü nefse, (nefs-i emmare) denir ki, kötülüklere sürükleyen nefs demektir.Ama nefsi kontrôl edebilen kişi daima karşısındaki kişiden daha da KUVVETLİDİR.İnsanın en büyük düşmanı nefsidir. Daha sonra kötü arkadaş ve şeytan gelir. Kötü arkadaş ve şeytan da nefse tesir ederek insana zarar vermeye çalışırlar. Onun için nefsin, emmarelikten temizlenmesi gerekir. Çünkü nefs, kâfirdir, daima Allahü teâlâya isyan etmek ister.Size birşey anlatacağım...
Bir gün ALLAHÜ Tealâ Nefse sorar.
-Ben kimim.diye sorar Allah (C.C)
Nefs'te şu şekilde cevap verir.
-Ben benim , sen sensin.diye cevap vermiş Nefs Allahü Tealâ 'ya.
Sonra nefs bazılarına kötülük yaptirmaya çalışmış.Ama yaptıramamış çünki Yerin ve Göklerin Yaratıcısı Allahü Tealâ ile baş edememiş...
Allah (C.C) Nefs'i tekrar çağırır ve aynı soruyu sorar.
-Ben Kimim. ? diye sormuş Allah (C.C)
Nefste şu şekilde cevap vermiş ;
-Sen yerlerin ve göklerin yaratıcısısın , ''bende benim''.diye cevap vermiş.
Bakın arkadaşlar NEFS'in hilesi çoktur.
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
''Nefs-i emmareden hasıl olan kötülükler, insanın kendi hastalığıdır. Öldürücü zehirdir ve kullukla bağdaşmaz. Dışardan gelen kötü istekler, şeytandan gelmiş olmakla beraber, geçici hastalık olur. Ufak bir ilaç ile, kolayca giderilebilir. Kur’an-ı kerimde, (Şeytanın aldatması, elbette zayıftır) buyuruldu. En büyük düşmanımız, nefsimizdir. Can düşmanımız, her zaman yanımızda bulunan bu azılı arkadaşımızdır. Dışarıdaki düşmanımız, bu iç düşmanın yardımı ile bize saldırıyor. Onun yardımı ile bizi yaralıyor. Varlıklar içinde en cahil olanı, insanın nefsidir. Çünkü, nefs-i emmare kendine düşmanlık yapmaktadır. Hep, kendini yok edici şeyleri istemektedir. Her isteği, Allahü teâlânın yasak ettiği şeylerdir. Her işi, sahibi olan ve bütün iyiliklerin sahibi bulunan Allahü teâlâya karşı gelmektir. Hep, kendi can düşmanı olan şeytana uymaktadır.''diye buyurmuş.
Sizlere daha uzun bir yazı yazmak isterdim ama bazı arkadaşlarımıza uzun gelebilir ve okuma üşengeçliği çekebilirler.
DipNot:GM'ler , DEV'ler , ve Forum yetkilileri bu konuyu okumadan kitlemezlerse SEVİNİRİM.
İnşallah sizden güzel yorumlar alırım.
ALLAHÜ Tealâ okuduğunuz için hepinizden Razı olsun.
İyi Forumlar.
Nefs KUDURMUŞ BİR HAYVAN Gibidir.
- ZowieN
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Teşkilat
Nefs KUDURMUŞ BİR HAYVAN Gibidir.
Never beleive someone who tells who they are.
- Estergonxreis
- FareAdam Düşmanı
Re: Nefs KUDURMUŞ BİR HAYVAN Gibidir.
Öncelikle ALLAH (cc) hepimizden razı olsun....
İnsan, bu dünyaya Allah'ı bulmak, O'nu tanımak, O'-nun gösterdiği yolda gitmek üzere gönderilmiştir. Fakat imtihan gereği olarak, Allah'a giden yol engellerle doludur. Nefis,bu engellerden en büyüğüdür! Engeller ise takılmak için değil, aşılmak içindir.
böyle bir konu açıp paylaştığın için teşekkürler :arrow:
İnsan, bu dünyaya Allah'ı bulmak, O'nu tanımak, O'-nun gösterdiği yolda gitmek üzere gönderilmiştir. Fakat imtihan gereği olarak, Allah'a giden yol engellerle doludur. Nefis,bu engellerden en büyüğüdür! Engeller ise takılmak için değil, aşılmak içindir.
böyle bir konu açıp paylaştığın için teşekkürler :arrow:
Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim

- xKaBuSx
- Sahaf Yardımcısı
- Lonca: Delta Force
Allah razı olsun kardeşim...
IıIxDuMaNxIıI
Türkiyemxeczane
DeLTaFoRCeMARAZ
Türkiyemxeczane
DeLTaFoRCeMARAZ
- ZowieN
- Antrepo Bekçisi
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim kardeşlerim.
Faideli bilgiler her zaman önemlidir.Allahu Tealâ cahilliğe hiç bir zaman yer vermemiştir.
Son cümlem ile yazımı bitirmek istiyorum...
''Günahlar Her Zaman Tatlıdır''
Faideli bilgiler her zaman önemlidir.Allahu Tealâ cahilliğe hiç bir zaman yer vermemiştir.
Son cümlem ile yazımı bitirmek istiyorum...
''Günahlar Her Zaman Tatlıdır''
- MaNiaCjndII
- Sahaf Yardımcısı
- Klan: Arzın Çocukları
Nefse uymak insanın kendi kendine zulm etmesidir,Hele Hele bu ahir zamanda, güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık bende güzel bir hadis yazacam senin yazdıklarının üzerine... "AHİR ZAMANDA İMANI ELİNDE TUTMAK,BİR KOR PARÇASINI ELİNDE TUTMAK KADAR ZOR OLACAK" Bizleri Kurtaracak olan Allah(C.C)'dır. Hepimiz af ve Mağrifet eylesin...
MaNiaCjnd,MaNiaCjndII,DyBMaNiaC.
GöLGe HaRaMiLeRi

S te elém álltál,s aztmondtad van valaki.Nem hittem el hogy vége,nem hittem el hogy elmész
GöLGe HaRaMiLeRi

S te elém álltál,s aztmondtad van valaki.Nem hittem el hogy vége,nem hittem el hogy elmész
- ZowieN
- Antrepo Bekçisi
Amin kardeşim cümlemizi Allah Razı olsun...
Hadis çok güzel bir Hadis , İnşallah elbet bir gün herkes Nefs'ine hakim olacaktır.Buna Caani Gönülden söylüyorum.Allahu Tealâ hepimizin Yar ve Yardımcısı olsun...
Unutmayın bu dünya bize bir Konak biz burda misaferiz , sakın hiç bir şekilde kendinizi dünya malına kaptırmayınız yoksa Allahu Tealâ'nın Huzuruna çıktığınız da hiç bir savunma hakkınız olmaz.
Hadis çok güzel bir Hadis , İnşallah elbet bir gün herkes Nefs'ine hakim olacaktır.Buna Caani Gönülden söylüyorum.Allahu Tealâ hepimizin Yar ve Yardımcısı olsun...
Unutmayın bu dünya bize bir Konak biz burda misaferiz , sakın hiç bir şekilde kendinizi dünya malına kaptırmayınız yoksa Allahu Tealâ'nın Huzuruna çıktığınız da hiç bir savunma hakkınız olmaz.
- YaLnIzKaLp
- Teşkilat Neferi
- Klan: Arzın Çocukları
O halde gücünüzün yettiği kadar Allah'tan korkun, dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir. (TEĞABÜN/16)
Allah Azze ve Celle senden razı olsun ..

IIIYaLnIzKaLpIII(49)
IIYaLnIzKaLpII(49)
Ilxyalnızkalpxll (49)
'
- ZowieN
- Antrepo Bekçisi
Teşekkür Ederim Kardeşim Yaptığın Yorum İçin...
Cümlemizden Allah Razı olsun.16 senelik yaşamım boyunca İLK defa böyle içtenlikle konular açtım...
Nedeni bence İKV'de böyle güzel oyuncular olduğu içindir.
Cümlemizden Allah Razı olsun.16 senelik yaşamım boyunca İLK defa böyle içtenlikle konular açtım...
Nedeni bence İKV'de böyle güzel oyuncular olduğu içindir.
- Buqrahan
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Merchant King
Allah bizi bağışlananlardan ve huzuruna varanlardan eylesin.YaLnIzKaLp yazdı:O halde gücünüzün yettiği kadar Allah'tan korkun, dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir. (TEĞABÜN/16)
𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐
𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐
Amin kardeşim Allahü Tealâ yazdığınız o güzel yorumlar için sizden Razı olsun.