Sanal Bellek Hk. Bilenler İçeri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
exxon
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Sanal Bellek Hk. Bilenler İçeri

Mesaj gönderen exxon »

Arkadaşlar Sanal Bellek nedir bir bilgisi olan var mı ? Nasıl arttırılabilir ? Sanal bellek için para harcamak gerekir mi ?

Örneğin; ben birkaç saat İKV oynuyorum. Sonra canım sıkılıyor cıkıyorum. Sağ alt tarafta sanal bellek düşük uyarısı veriyor. Acaba bunun oyunun kasmasıyla bir alakası olabilir mi ? Çünkü bilgisayarım çok eski olmamasına rağmen oyunu görüntü mesafesi ve karakter detay mesafesini sıfırlayarak oynuyorum yoksa ciddi anlamda kasma ve donma oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim .
Kullanıcı avatarı
bbsnake
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Re: Sanal Bellek Hk. Bilenler İçeri

Mesaj gönderen bbsnake »

Ram Alcan 1 GB 512 MB Falan
Hayattaki tek pişmanlığım yersiz yere iyi olduğum anlardır..

Euronymous
Behexen
Watain
Kullanıcı avatarı
exxon
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen exxon »

Baktım benim RAM 512 mb miş iyi midir ?
Kullanıcı avatarı
bbsnake
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen bbsnake »

Onu 1 Yaparsan rahatlatırsın Sorunsuz oynamak istiyorsan 2 GB Ram yap
Hayattaki tek pişmanlığım yersiz yere iyi olduğum anlardır..

Euronymous
Behexen
Watain
metallica
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen metallica »

Sanal belleği arttırmak için ram almana gerek yok. Sanal bellek, işletim sisteminin hdd 'de bir bölüm ayırarak o bölümün ram gibi davranmasıdır. Yani bir nevi ram 'e destek verir ama ramlerden daha yavaştır. Büyütmek için:

Sanal bellek boyutunu el ile değiştirmek için şu adımları izleyin:
Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna sysdm.cpl yazın ve ENTER tuşuna basın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Sanal bellek altında Değiştir'i tıklatın.
Sürücü [Birim Etiketi] altında, değiştirmek istediğiniz disk belleği dosyasını içeren sürücüyü tıklatın.
Seçilen sürücünün disk belleği dosyası boyutu altında Özel boyut seçeneğini tıklatın, yeni disk belleği dosyası boyutunu Başlangıç boyutu (MB) veya En fazla boyut (MB) kutusuna MB olarak yazın ve sonra da Ayarla'yı tıklatın.
İletişim kutusunu kapatmak ve değişiklikleri uygulamak için Tamam’ı tıklatın.
Not: Disk belleği dosyasının boyutunu değiştirdikten sonra Windows'u yeniden başlatmanız istenebilir. Yeniden başlatmanız istenirse, Windows yeniden başlatılıncaya kadar değişiklikler etkinleştirilmeyecektir.

belleğin başlangıç ve en fazla değerlerini aynı yapmanı öneririm. mesela 4000 - 4000 yeterli olacaktır
"Bir defa adlandırılan şey ne? Ne ise o bir şey. Yine bir şey ise biliyoruz ki ne? Diyelim ki bir şey, belki çok şey belki hiçbir şey."

Mustafa Topaloğlu
Kullanıcı avatarı
exxon
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen exxon »

metallica yazdı:Sanal belleği arttırmak için ram almana gerek yok. Sanal bellek, işletim sisteminin hdd 'de bir bölüm ayırarak o bölümün ram gibi davranmasıdır. Yani bir nevi ram 'e destek verir ama ramlerden daha yavaştır. Büyütmek için:

Sanal bellek boyutunu el ile değiştirmek için şu adımları izleyin:
Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna sysdm.cpl yazın ve ENTER tuşuna basın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Sanal bellek altında Değiştir'i tıklatın.
Sürücü [Birim Etiketi] altında, değiştirmek istediğiniz disk belleği dosyasını içeren sürücüyü tıklatın.
Seçilen sürücünün disk belleği dosyası boyutu altında Özel boyut seçeneğini tıklatın, yeni disk belleği dosyası boyutunu Başlangıç boyutu (MB) veya En fazla boyut (MB) kutusuna MB olarak yazın ve sonra da Ayarla'yı tıklatın.
İletişim kutusunu kapatmak ve değişiklikleri uygulamak için Tamam’ı tıklatın.
Not: Disk belleği dosyasının boyutunu değiştirdikten sonra Windows'u yeniden başlatmanız istenebilir. Yeniden başlatmanız istenirse, Windows yeniden başlatılıncaya kadar değişiklikler etkinleştirilmeyecektir.

belleğin başlangıç ve en fazla değerlerini aynı yapmanı öneririm. mesela 4000 - 4000 yeterli olacaktır

Ben de bu konuyu yazdıktan sonra biraz arastırdım sanal belleği. Peki bu değerleri yapmam bilgisayarıma zarar verir mi ?
metallica
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen metallica »

exxon yazdı:Ben de bu konuyu yazdıktan sonra biraz arastırdım sanal belleği. Peki bu değerleri yapmam bilgisayarıma zarar verir mi ?
Hayır, aksine performans artışı olur. Tabii yazabilmen içinde diskinde yazdığın değer kadar min. boş alan da olmalı.
"Bir defa adlandırılan şey ne? Ne ise o bir şey. Yine bir şey ise biliyoruz ki ne? Diyelim ki bir şey, belki çok şey belki hiçbir şey."

Mustafa Topaloğlu

“Genel Etkileşim” sayfasına dön