Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika`ya !!!
Re: Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika`ya !!!
Söylediklerinize bende katılıyorum ama Türkiye'de çevremizde fakirler , yoksullara karşı bir şeyler yapılıyor en azından ( yeşil kart , işsizlik maaşı ) . Türkiye maddi bakımdan da bu ülkelerden iyi öyle değil mi ? Bu insanların orda köylerde yaşayanlar susuzluktan açllıktan damakları kurumuş bir şekılde o yakıcı çöl sıcagında sehir merkezlerıne gıtmeye calısıyor . Kımı evladını kaybediyor kımı kendisini. Ülkemizde de fakir , yoksul köyler var ama onları devlet karsılıyor Ha ama ben burdakılerde yardım etmıyeceğim diye bir şey yok . Söyler misiniz bana Siz o durumda olsanız ne yapardınız ?
Bak kardeşim, biz yardım edilmemesi lazım demiyoruz. Mutlaka dinimizin buyurduğu gibi yolda kalmışlara ve yoksullara yardım etmek farzdır. Ama açıklamayı yapmışlar. Sen telefondan sms atıorsun adam oraya kar'ınıda koyuyor. Sen 10 TL atıyorsun onlara (eğer gidiyorsa gerçekten) 5 TL si gidiyor. En mantıklısı güvenli bazı kuruluşlar var. Gidersin elden verir ve makbuzunu alırsın. Bu da onlara ne kadar yardım ettiğini gösterir. Ama ilk önce çevrenizdeki yardıma muhtaç insanlara yardım edin lütfen..

aLpoS
xScHooLBoyx
Şimdi Kızılay Güvenilir bir kurum veya kuruluş değilmi gidip Denizfenerinemi vercez yardımları :?:

Aynen KatılıyorumGenius yazdı: Söylediklerinize bende katılıyorum ama Türkiye'de çevremizde fakirler , yoksullara karşı bir şeyler yapılıyor en azından ( yeşil kart , işsizlik maaşı ) . Türkiye maddi bakımdan da bu ülkelerden iyi öyle değil mi ? Bu insanların orda köylerde yaşayanlar susuzluktan açllıktan damakları kurumuş bir şekılde o yakıcı çöl sıcagında sehir merkezlerıne gıtmeye calısıyor . Kımı evladını kaybediyor kımı kendisini. Ülkemizde de fakir , yoksul köyler var ama onları devlet karsılıyor Ha ama ben burdakılerde yardım etmıyeceğim diye bir şey yok . Söyler misiniz bana Siz o durumda olsanız ne yapardınız ?

Devlet hangi fakirin bir şeyini karşılıyor bana söyler misin ? Her Allah'ın günü dilenci veya çocuğuyla kaldırımda oturan bir çok insan var ve hepsi geliyor para istiyor içim o kadar acıyor ki anlatamam, sırf o durumdalar diye. Devlet yardım etse önce bunlara ederdi .Genius yazdı: Söylediklerinize bende katılıyorum ama Türkiye'de çevremizde fakirler , yoksullara karşı bir şeyler yapılıyor en azından ( yeşil kart , işsizlik maaşı ) . Türkiye maddi bakımdan da bu ülkelerden iyi öyle değil mi ? Bu insanların orda köylerde yaşayanlar susuzluktan açllıktan damakları kurumuş bir şekılde o yakıcı çöl sıcagında sehir merkezlerıne gıtmeye calısıyor . Kımı evladını kaybediyor kımı kendisini. Ülkemizde de fakir , yoksul köyler var ama onları devlet karsılıyor Ha ama ben burdakılerde yardım etmıyeceğim diye bir şey yok . Söyler misiniz bana Siz o durumda olsanız ne yapardınız ?
Hayalleri İçin Savaşanlar Kolay Kolay Pes Etmezler..!
GodFreyxLiberTy
GodFreyxLiberTy
Ben sanıyorum anlatamıyorum.
Somali sınırları ve etrafı illegal şebab askerleri tarafından çevrilmiş durumda.
Sen ister sms at , ister Kızılay vasıtası ile yardımda bulun.
Oraya , o bölgeye , muhtaçlara gitmesi çok zor.
Ezbere şeyler söylemeyin , azıcık haber izleyin , gelin ondan sonra konuşalım...
Somali sınırları ve etrafı illegal şebab askerleri tarafından çevrilmiş durumda.
Ezbere şeyler söylemeyin , azıcık haber izleyin , gelin ondan sonra konuşalım...
Katılıyorum. Hem gitse bile yatırılan paraların hepsi gitmez,elbet bu işi yapanlar kendi kârlarını alır o paradan ve geriye az birşey kalır.AlpAykan yazdı:Ben sanıyorum anlatamıyorum.
GodFreyxLiberTy
GodFreyxLiberTy
Ya hadi onu geçtim.SouLaNqeL yazdı:Katılıyorum. Hem gitse bile yatırılan paraların hepsi gitmez,elbet bu işi yapanlar kendi kârlarını alır o paradan ve geriye az birşey kalır.AlpAykan yazdı:Ben sanıyorum anlatamıyorum.
Bir miktarı bile gitse bir süre için yeterli olur.
Ama o yasadaışı , askerler buna asla izin vermezler.
Onların amaçları zaten şu an açlıkla kıvranan o insanların kendi kendine yok olmalarıdır.
Gelen tüm yardımlara da el koyarlar.
FArklı bir yolda yardım iletme denenebilir ,
Mesela helikopterlerle yukarıdan bırakmak , ama bu yeterli olurmu bilemem...
Amaçlarında başarılılar zaten ve o açlıkla mücadele eden insanları bu hale getiren de o korsanlar bence.AlpAykan yazdı:Ya hadi onu geçtim.SouLaNqeL yazdı:Katılıyorum. Hem gitse bile yatırılan paraların hepsi gitmez,elbet bu işi yapanlar kendi kârlarını alır o paradan ve geriye az birşey kalır.AlpAykan yazdı:Ben sanıyorum anlatamıyorum.
Bir miktarı bile gitse bir süre için yeterli olur.
Ama o yasadaışı , askerler buna asla izin vermezler.
Onların amaçları zaten şu an açlıkla kıvranan o insanların kendi kendine yok olmalarıdır.
Gelen tüm yardımlara da el koyarlar.
FArklı bir yolda yardım iletme denenebilir ,
Mesela helikopterlerle yukarıdan bırakmak , ama bu yeterli olurmu bilemem...
GodFreyxLiberTy
GodFreyxLiberTy
- Cesurzade
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Bazı arkadaşlar diyanet kurumunu sanırım diğer neidüğü belli olmayan dernek vs. oluşumlarla karıştırmışlar. Bu kuruma emanet edilen yardımlar hiç kuşkusuz adrese teslim yerine ulaşmaktadır . Bu kurum yolsuzluk olacak en son kurumdur.
Afirkaya yapılacak yardımlara Kızacak kadar duyarsız olmamalıyız zira oradaki adı geçen ülkelerin çoğu müslüman devletler...
Eğer dünyanın her hangi bir yerinde ağır şartlar altına imdat eden yardım bekleyen kardeşlerimizi es geçer isek ,yarın huzuru mahşerde bunun hesabı Bizlerden sorulur...
Ecdadın yaptığı gibi dünyaya kucak açmış bir milletiz Biz , Bize sığınacak kimseleri geri çevirmeyiz...
Afrikada açlık ile sınanan , Bizlerden yardım bekleyen kardeşlerimizi hayal krıklığına uğratmayalım .
Çoğumuzun bir peket sigaraya hiç düşünmeden vermiş olduğu para ile kim bilir kaç afrikalı aç karnını doyuracaktır . İnsanlığımızın gereğini yerine getirelim ,komşusu açken kendisi tok yatanlardan olmayalım...
Afirkaya yapılacak yardımlara Kızacak kadar duyarsız olmamalıyız zira oradaki adı geçen ülkelerin çoğu müslüman devletler...
Eğer dünyanın her hangi bir yerinde ağır şartlar altına imdat eden yardım bekleyen kardeşlerimizi es geçer isek ,yarın huzuru mahşerde bunun hesabı Bizlerden sorulur...
Ecdadın yaptığı gibi dünyaya kucak açmış bir milletiz Biz , Bize sığınacak kimseleri geri çevirmeyiz...
Afrikada açlık ile sınanan , Bizlerden yardım bekleyen kardeşlerimizi hayal krıklığına uğratmayalım .
Çoğumuzun bir peket sigaraya hiç düşünmeden vermiş olduğu para ile kim bilir kaç afrikalı aç karnını doyuracaktır . İnsanlığımızın gereğini yerine getirelim ,komşusu açken kendisi tok yatanlardan olmayalım...