Bölüm 1: Karaköy'ün kara haberi.

İKV için yazdığınız hikayeler, şiirler veya kurgusal eserleriniz
Kullanıcı avatarı
LodosBeyi
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Bölüm 1: Karaköy'ün kara haberi.

Mesaj gönderen LodosBeyi »

Agah bey arkasındaki musluğa uzanır ellerini ıslatarak sakalını ovar.Camideki Rasim dayıyla tam sohbete başlicaklardıki jandarma ulak çavuş Tefik 'efendim' diye seslenir.Agah bey kafasın sesin geldiği yöne çevirir

Jandarma: Efendim Karaköy civarından mor bulutlar yayılmaya başlıyor.

[Agah Bey bastonuna dayanarak]

Agah Bey: Karaköy üzerinde mor bulutlar normal ama yayılmaya başlaması ciddi bir konu hemen Komutana bu olayı bildir.

Jandarma:Emredesiniz.

Jandarma çavuş tefik bu olayı komutana bildirdiğinde komutan yanındaki 2 nöbetçi jandarmayı meteor bölgesini gözetlemeye bırakarak yanındaki çavuşla agah beyin yanına gelirler.

Komutan: Efendim karaköy üzerinden gerçektende mor bulutlar sahile kadar gelmiş ne yapmamızı arzu edersiniz.

Agah Bey: Megafondan Karaköy üzerindeki mor bulutları tehlike değil erg santralimizdeki güçlü çalışmalar sonucu geldiğini söyleyin halkımızı şuan paniğe sokmamız işimizi çok zorlaştırır.

Komutan: Peki efendim.

Agah Bey: Bana Vakkas efendiyi çağırın.

Komutan yanındaki çavuşa emrederek Vakkas efendinin yanına yollar.

Vakkas Efendi Beyaz köşk dönemlerinde yaşamış 60'lı yaşlarında usta bir şifacıydı.Eskiden çok mahluk kafası koparmıştı ancak yaşlılık onu bileğiyle değil artık zihniyle hareket etmesini gerektiriyordu.

Jandarma çavuşu tefik soluk soluğa kalmıştı bu çok normaldi Vakkas efendinin evi arz sancağının arkasındaki sokaktaydı .

Jandarma:Vakkas Bey acilen sizi agah bey çağırıyor.
Vakkas efendi şaşırmıştı agah bey ile çok içli dışlı değildi sadece bazı görevlerde yanına giderdi.Vakkas efendi artık çok kullamadığı mavi asasını alarak jandarmayla yola koyuldu ve en sonunda Agah Beyin yanına vardı.

Vakkas Efendi: Buyrun Agah Bey beni arzu etmişsiniz.

Agah bey: Vakkas efendi durum çok vahim gelirken havaya bakmadığınız aşikar.

Vakkas Bey: Efendim ne oldu söyleyin.

Agah Bey:Karaköy üzerindeki mor bulutlar eminönüne kadar yayıldı.Sizin usta kabiliyetinizden yararlanmak istedim.

Vakkas Bey Kafasını kaldırdığında hava mosmordu heyecanlı bir şekilde haykırdı inşallah düşündüğüm şey değildir!
Agah Bey telaşlı bir şekilde ne oldu dedi.
Vakkas beyin suratı bembeyaz olmuştu agah beye sadece bunun sonucu araştırmalarımla belli olacak dedi.

Vakkas bey hemen Mısır çarşına girerek Aktar şevket beyin yanına gitti yolda herkese alel acele selam verdi aktar şevket beyden 1 boş iksir şişesi rica etti.Aktar şevket bey meraklanmadı vakkas efendi şifacıydı iksir yapabilirdi Aktar bey vakkas beyden para almadı.Vakkas bey teşekkür ederek hemen caminin önündeki sahile gitti boş şişenin ağzını kapatarak havaya attı şişe havada patladı. Vakkas Efendinin aklındaki kötü olay gerçek olacaktı.

Devamı Gelecek yorumlarınızı Eksik Etmeyin ;)

“Yazım” sayfasına dön