Canceazi yazdı:Keşke sömürgeci olsaydı diyorsun. Osmanlı bayrağı dalgalanacaktı diyorsun. Burdan Osmanlıda yaşamak istediğin ortaya çıkıyor. Ben de sana osmanlıda yaşamanın şu ankinden daha güzel olacağını sanıyorsan yanıldığını söylemek istemiştim.
Osmanlıda yaşamayı şuan yaşamaya tercih ederim
Türktelekom kimde ABD
Şekerbank ABD
O ABD
Şu FRANSA
Diğerleri İTALYA, İNGİLTERE
Türkiye Dıştan Yönetiliyor. Teröristler ülkeye saldırı yapıyor hala terörü bırakırlarsa iş vercez diye yasa koyduk ee ? Sen önce ülkedeki terörist olmayan işsizlere iş bul.
Osmanlı da yaşamak daha zor diyorsun. Nerden biliyorsun uydurma tarihi mi göstereceksin ? İsyan çıkıyor İSLAM alet ediliyor. Savaş çıkıyor İSLAM alet ediliyor. Böyle Devlet nerde görülmüş ?
Şu an Yunanistan'ın durumundayız. Kriz kapıda ama kimse farkında değil. Tek şansın günü yaşamak başka bir şey diyemem. Ayrıca O kadar büyük bir devlet nasıl yönetilecek düşündün mü ? Herkes her zaman bağımsızlık ister. Osmanlı ya tek kişi tarafından yönetilmeye çabalanarak kontrolden çıkacaktı ya da merkezi yönetimi sarsarak eyaletlere ayrılacaktı ve bu tarihte çoğunlukla devletlerin sonu haline gelmiştir. Yani davulun sesi uzaktan güzel geliyor sana.
Canceazi yazdı:Şu an Yunanistan'ın durumundayız. Kriz kapıda ama kimse farkında değil. Tek şansın günü yaşamak başka bir şey diyemem. Ayrıca O kadar büyük bir devlet nasıl yönetilecek düşündün mü ? Herkes her zaman bağımsızlık ister. Osmanlı ya tek kişi tarafından yönetilmeye çabalanarak kontrolden çıkacaktı ya da merkezi yönetimi sarsarak eyaletlere ayrılacaktı ve bu tarihte çoğunlukla devletlerin sonu haline gelmiştir. Yani davulun sesi uzaktan güzel geliyor sana.
Akıllı kişiler tarafından yönetilen hiç birşey yokolmaz. Tarihin yarısı Osmanlı ' dır. Osmanlı geriledi çünkü korkak padişahlar başa geçmeye başladı.
LÜTFEN TARTIŞMAYA DÖNÜŞEN YORUMLARDAN KAÇININ ARKADAŞLAR. KONU SİLİNİR YADA KİLİTLENİRSE HİÇ HOŞ OLMAZ. KONU DIŞI YORUMLARDAN KAÇININ GÜÇ GÖSTERİSİNDE DEĞİL TARİHTEN VERECEĞİNİZ KANITLI ÖRNEKLERLE UZLAŞMAYA ÇALIŞIN.
Sonuçta terör belası başta iken kavgaya değil kenetlenmeye ihtiyaç var.
İmzama bakın.
Dilde, fikirde, işte birlik ! İsmail Bey Gaspıralı
anektod2 yazdı:LÜTFEN TARTIŞMAYA DÖNÜŞEN YORUMLARDAN KAÇININ ARKADAŞLAR. KONU SİLİNİR YADA KİLİTLENİRSE HİÇ HOŞ OLMAZ. KONU DIŞI YORUMLARDAN KAÇININ GÜÇ GÖSTERİSİNDE DEĞİL TARİHTEN VERECEĞİNİZ KANITLI ÖRNEKLERLE UZLAŞMAYA ÇALIŞIN.
Sonuçta terör belası başta iken kavgaya değil kenetlenmeye ihtiyaç var.
İmzama bakın.
Dilde, fikirde, işte birlik ! İsmail Bey Gaspıralı
Herşey oldukça açık...
Belgeli tarih mi ? Ben uydurma tarihe belgeli demeye utanıyorum açıkçası.
Lordofmages yazdı:Konuyu kilitleyin lütfen oyun içi siyaset hani yasaktı. Bu arada Türk islam birliği olmaz olamaz neden çünkü araplar bizi yıllar önce sattı .
Senden ricam bir Toplumu, Kesimi yada Zümreyi suçlarcasına yanlış bilgilerle bir iddiada bulunmamaman. Şuan bunun yeri burası değil ama Osmanlıyı satanlar Arapların tamamı değil Vehhabi denilen kesimidir.
Aksini iddia eden varsa;
Buyrun araştırın hodri meydan...
hukumdargame yazdı:Belgeli tarih mi ? Ben uydurma tarihe belgeli demeye utanıyorum açıkçası.
Tarihi uyduranlar şuan okul masalarındaki kitaplarda isimleri ile yatıyor bakın önceki mesajlarımda ne demiştim;
anektod2 yazdı:Aldığın Tarih derslerinin tümünü unut gerçek bir araştırmacı ol arşivleri incele yada arşivleri sana değiştirmeden sunan tarafsız kişilerin kitaplarını-çalışmalarını oku ve senden sonraki nesle gerçekten doğru ve sağlam bilgiler ilet. Sonra yarım yamalak bilgilerle karşına, zırcahil ordusunu dikenlerle savaş zırcahillerle değil. Yılanın başını ez, kuyruğunu değil. Ki dönüp seni sokmasın...
İlk yazılı anıtın-kitabeninde bizlere ait olduğunu düşünürsek benim uydurma değilde gerçek yazılı anlaşmalardan ve belgelerden bahsettiğimi anlarsın. Ve Osmanlıya ait belgelerin halen Bulgaristan Bosna hersek gibi ülkelerde özel bakıma alınıp arşivlenerek korumaya alındığını duymak bizi sevindiriyor. Ama söylenen şu sözlere kayıtsız kalan Hükümetlerimiz "Türkler diledikleri zaman bu belgeleri talep edip bizden alabilirler." bizi bir o kadar da üzüyor.