Biliyorum... Çok kızacak, tepki göstereceksiniz, belki içinizden belki dışınızdan kötü sözler söyleyeceksiniz. Ama yinede yazıyorum, şu forumda olumsuz konuları görmekten sıkılan tek kişi olmadığımı düşündüğümden "yazıyorum".
Uzun bir yazı olacak, okumadan yorum yazacak kişiler genelde düşünmeden konuşan kişiler olduğu için ricada bile bulunmuyorum lütfen okuyun diye. Neyse...
En başından alalım;
İKV'mizde akçe yoktu, sadece plus paket satın alarak oyun oynuyorduk. Saatlerini pc başında geçirebilen kişiler maden çekerek, daha fazla online süresi ile daha fazla para kazanarak hüküm sürebiliyorlardı. Hali ile oyun oynayabilecek az vakti olan kişiler onlara yetişemiyorlardı.
Akçe ile beraber oyuna gerçek para girişi geldi. Dileyen kullanıcılar bu ürünlerden faydalanabilirler denildi. Karakterini hızlı kasabilirsin, daha fazla maden çekebilirsin tek seferde, eşya düşürme oranını artırabilirsin grup bölgelerinden denildi. Fiyatı ne olursa olsun, bu soygun mudur?
Hayır. Sorgun şudur;
Maden toplamak istediğinizde; Bu madeni toplamak için gerekli olan ürün karakterinizde bulunmamaktadır.
Şaheser eşyalar yalnızca premium üyeliklere düşebilir!
Şaheser üretimi yapabilmek için gerekli olan ürün karakterinizde bulunmamaktadır.
vesaire...
Bizlere bu konuda herhangi bir kısıtlama getirildi mi? Getirilmedi. Oyun bir lükstür. 1 lira bile para harcamadan uzun vadede birşeyler elde edebilirsin. Ancak kısa vadede istiyorsak bu daha da lükse ve bizim kişisel isteklerimize girer. Harcadığımız para için kimseye kızamayız, tepki gösteremeyiz. Bir ürün bize pahalı geliyorsa bu pahalı diye kimseye birşey söylememeliyiz. Çünkü bir dayatma yok, bizim lüksümüz ve bu yalnızca bizi ilgilendirir.
Diyebilirsinizki dayatma var, eğer maden yükseltici almazsan maden çekemezsin. Eğer yağma artırıcı almazsan eşya düşmez. Eğer eğer eğer..... Hayır, öyle birşey olmadığını hepimiz biliyoruz.
Demiyor muyuz? "Maden artırıcının süresi bitti, menekşe çektim" ?? Nasıl bir çelişkidir bu. Ben bir defa artırıcı kullandım, bir defa da yağma artırıcı. Daha sonra gerek duymadım ve normal şekilde para harcamadan daha doğrusu yalnızca plus paket alarak oyunuma devam edebildim.
Devam edelim;
İksir satışları başladı. Fiyatı bir ekmek parası. Bana kalırsa kötü bir lüks. Ama yine söylüyorum ki bu da lüks.
Eskiden iksir için, etkinliklere katılıyorduk, maden topluyorduk. Şimdi ne değişti? Neden daha hızlı iksir kazanma hırsı bürüdü bizi? Böyle birşey yok. Daha hızlısını istiyorsan bu senin lüksüne girer ve o lüksü satın almak istiyorsan değeri neyse verecek ve bunun için kimseye laf söylemeyeceksin. Kimse senin lükslerin yüzünden laf duymak zorunda değil, ne yönetim ne de bizler gibi foruma giren kullanıcılar.
İksirler bence pahalı, ama bu beni ilgilendirmiyor. Eskiden olduğu gibi iksirlerimi üretebilirim, etkinliklere katılabilirim. Bunun soygun olduğunu düşünmüyorum, bence para kazanmak için iyi bir yöntem de değil ve amaçta para kazanmak değil burada. Eğer amaç para kazanmak olsaydı, koskaca firma bunu düşünebiliyordur diye düşünüyorum, sürümden kazanmak diye bir tabir vardır. Çekersin iksirin fiyatını 50 Kuruşa, 25 Kuruşa. Bak bakalım ne kadar para kazanılıyor. Ama biz oyuncular hemen "paragöz" yaftasını vurmayı severiz insanlara, burda amacın para olmadığını kabul etmeliyiz. Amaç, iksir üretecek vakti olmayan kişilerin lükslerine hitap etmektir. Eğer vaktin varsa üret iksirini devam et, katıl etkinliğine kazan onlarca iksirini. Eğer para için yapılmış olsa etkinliklerde neden iksir versinler hala? yüzlerce iksir giriyor hergün sunuculara etkinliklerden.
Otomat denen makine gelmiş. Bir sürü haznesi var iki tane iksir koymuşlar. Henüz anlayamadım neden ama anlayamadığımız şeylere yorum yapmamıza gerek yok bekleyip görelim diyorum.
Geçen görmüştüm bir arkadaş demiş ki, çemberlide iksirimiz bitecek mecbur kalacağız onlardan almaya. O olmasaydı ne yapacaktın? kesemiyoruz diyip çıkacaktın. Değil mi? Burada karar senin, ister çıkıp hazırlanırsın tekrar girersin, ister vaktim değerli dersin yine lükse girer bu alırsın para karşılığında iksir. devam edersin. kimse zorlamıyor kimseyi, ki ben olsam çıkarım toplarım malzememi üretirim iksirimi eğer param kıymetliyse ve vaktim varsa.
Çok uzattım Türkçe'de bir kayma oldu Kısacası, yeter arkadaşlar yeter. Yok yönetim istifa, yok bilmem ne, yok eskiden böyle değildi.
Unutmadan, silah yükseltme geldiğinde denildiki para veren kadar güçlü olabilecek miyiz hiç para vermezsek?? Cevabı geldi çemberliden, reçeteler sayesinde onlardan daha güçlü duruma gelinebiliyor silahları incelediyseniz. Sadece para veren hızlı, vermeyen yavaş ilerleyebilir ki bu da gayet normal. Herşeyi önüne hazır isteyen, armut piş ağzıma düş ilkesi ile hareket eden bir oyuncu kitlesi, sadece kendi başını yer.
İmza bekliyorsunuz, şu an bir çoğunuz için adım yalaka, işlevim yalamadır.
Adım Vassago,
Umarm biraz olsun hırslarınızı dindirebilirsiniz.
Okudunuz mu bimiyorum benzer bi konu vardı bende bi tonla yazı yazmıştım ama 1 2 saate 2. 3. sayfalara gitti. Tabiki senin gibi düşünen var hatta başında ben geliyorum ama burda yönetimin hatası da var kendisini savunması açıklama yapması cevap vermesi lazım. Bi arkadaş oyunu bırakıyor geliyor burdan konuşuyor diğerleri giriyor çemberli taktik bilmeden FAZLADAN bol bol iksir harcıyor sonra geliyor çok zor çok iksir lazım diye ağlıyor. Karşı bişey yazsan sen suçlu oluyorsun yönetim yalakası oyunun yönetiminde gözü olan kişiye dönüyosun :mrgreen: açıkçası umrumda deilde kimseyle tartışmak istemiyorum forumdan ....
Ben olsam herşeyi daha pahalı yapardım .. 1995 akçeye pahalı diyenler latif ve ecelini birlikte parlatıyor , çiftesini parlatıyor .. Oyunda herkezin büyücü savaşçı şifası var soruyorum başka hangi oyunda 1 oyuncu tüm karakter sınıflarını açıp son seviyeye getirip oyunun en üst itemleriyle dizebiliyor ?? Sadece 1 sınıf dizmek bile zulüm ama bizde 2 sınıf diziyoruz 3. sınıfa gelince oyun çok zor diye ağlıyoruz .. ben olsam herşeyi daha pahalı ve daha zor yapardım , ama oyuncularımın dediklerine cevaplar verirdim açıklamada yapardım , herkez Wowun grafiklerini ikv nin grafiklerle karşılaştırıyor :mrgreen: bi Allahın kulu demiyor orda 1 oyuncu tüm karakterleri son seviyeye ulaştırıp üstünü oyunun en iyi eşyalarıyla dizdi diye sadece 1 kişi gösterin .. var mıdır . Ama ikv oyuncusunun %40 50 sinde 2 karakter (dizili) %20 25 inde 3 karakter vardır kesin. . Bana yeni başlamışları örnek göstermeyin lonca sayfalarına bakın anlarsınız .. Liste aşağıdan çok yana uzuyor artık yeni moda ofansif savaşçıyla tank savaşçıyı ayrı kasıp diziyolar :arrow: :arrow: :mrgreen:
iksir konusu dikkatime çarptı bak tamamen haklısın bu gerçek eyer iksirler 25 30 kuruş olsaydı oyun kolay olurdu herkez 3 tl ye 100 tane iksir alırdı 30 tl yatırırlardı ömürülk iksir alırlardı ve buda iyi olmazdı hiç para harcamadan misal bizden küçükler 7-12 yaş arası kişiler için plus bile zor yada babasından-annesinden oyun için para istemek zor...
misal 30 kuruş olsa herkez alır satmaz kendin al der ve iksir üreticiler bu duruma kızlabilirdi...
sonra evet bu bir soygun değil misal ejder için malzemeler sadece dükkanda 1500 akçe deselr by soygundu sadece dükkan vakit için misal yol svaaşcısını normal kanatma ile de kesersin ama zor olur şelit iridyum sende çekersin ama 150 madende bir yada 100 ama şans ile yine 100 ama 2 tane verdiği için 50 tanede bir yani oyun dükkanı sadece zaman için onun için bir soygun yok artada.
LÜKSüs hayatınız da sizlere başarılar. Ama unutmayın ki bu oyun herkese hitap bir oyun. Senin dediğin zenginler zepzengin olur, fakirler ise gariban olur. Her zaman demokrasi dedik ama demokrasi ile hiçbir zaman bağdaşmadık. Ben yokum kalan sağlar sizindir.
Dünya üç gündür;dün, bugün ve yarin. Dün geçti, yarinin geleceği belli değil öyleyse bugünün kiymetini bil!
Hayır. Gerçek hayatında maddi durumu iyi olmayan biri oyunda yeteri kadar güçlü olamaz gibi bir durum burada söz konusu değil. Sadece kısa sürede olamaz. Ya da şöyle diyelim, para yatıran kadar hızlı şekilde olamaz. Ama yeteri kadar vakit harcarsa para yatırandan eksik yanı kalmayabilir.
Akçe sadece birşeyleri hızlandırmaya yarıyor, bunu hepimizin kabul etmesi gerek. Akçesiz de yapabiliriz. Bu yüzden kullanmayacaksak, kullananlara yada kullandıranlara kızmamıza gerek yok.
Oyun herkese hitap ediyor, bunda da hemfikiriz. Ancak unutulmamalı ki, oyun kendisi bir lükstür Oynayabilmek için bir bilgisayarınızın olması, internetinizin olması, faturaları ödeyebilecek bir gücünüzün olması ya da bunlara sahip değilseniz internet kafelere verebilecek kadar paranızın olması gerekmekte. Bunları verebilen biri maalesef oyunu su ya da hava ile değil, alkol ya da meze ile kıyaslayabilir
Vassago yazdı:Biliyorum... Çok kızacak, tepki göstereceksiniz, belki içinizden belki dışınızdan kötü sözler söyleyeceksiniz. Ama yinede yazıyorum, şu forumda olumsuz konuları görmekten sıkılan tek kişi olmadığımı düşündüğümden "yazıyorum".
Uzun bir yazı olacak, okumadan yorum yazacak kişiler genelde düşünmeden konuşan kişiler olduğu için ricada bile bulunmuyorum lütfen okuyun diye. Neyse...
En başından alalım;
İKV'mizde akçe yoktu, sadece plus paket satın alarak oyun oynuyorduk. Saatlerini pc başında geçirebilen kişiler maden çekerek, daha fazla online süresi ile daha fazla para kazanarak hüküm sürebiliyorlardı. Hali ile oyun oynayabilecek az vakti olan kişiler onlara yetişemiyorlardı.
Akçe ile beraber oyuna gerçek para girişi geldi. Dileyen kullanıcılar bu ürünlerden faydalanabilirler denildi. Karakterini hızlı kasabilirsin, daha fazla maden çekebilirsin tek seferde, eşya düşürme oranını artırabilirsin grup bölgelerinden denildi. Fiyatı ne olursa olsun, bu soygun mudur?
Hayır. Sorgun şudur;
Maden toplamak istediğinizde; Bu madeni toplamak için gerekli olan ürün karakterinizde bulunmamaktadır.
Şaheser eşyalar yalnızca premium üyeliklere düşebilir!
Şaheser üretimi yapabilmek için gerekli olan ürün karakterinizde bulunmamaktadır.
vesaire...
Bizlere bu konuda herhangi bir kısıtlama getirildi mi? Getirilmedi. Oyun bir lükstür. 1 lira bile para harcamadan uzun vadede birşeyler elde edebilirsin. Ancak kısa vadede istiyorsak bu daha da lükse ve bizim kişisel isteklerimize girer. Harcadığımız para için kimseye kızamayız, tepki gösteremeyiz. Bir ürün bize pahalı geliyorsa bu pahalı diye kimseye birşey söylememeliyiz. Çünkü bir dayatma yok, bizim lüksümüz ve bu yalnızca bizi ilgilendirir.
Diyebilirsinizki dayatma var, eğer maden yükseltici almazsan maden çekemezsin. Eğer yağma artırıcı almazsan eşya düşmez. Eğer eğer eğer..... Hayır, öyle birşey olmadığını hepimiz biliyoruz.
Demiyor muyuz? "Maden artırıcının süresi bitti, menekşe çektim" ?? Nasıl bir çelişkidir bu. Ben bir defa artırıcı kullandım, bir defa da yağma artırıcı. Daha sonra gerek duymadım ve normal şekilde para harcamadan daha doğrusu yalnızca plus paket alarak oyunuma devam edebildim.
Devam edelim;
İksir satışları başladı. Fiyatı bir ekmek parası. Bana kalırsa kötü bir lüks. Ama yine söylüyorum ki bu da lüks.
Eskiden iksir için, etkinliklere katılıyorduk, maden topluyorduk. Şimdi ne değişti? Neden daha hızlı iksir kazanma hırsı bürüdü bizi? Böyle birşey yok. Daha hızlısını istiyorsan bu senin lüksüne girer ve o lüksü satın almak istiyorsan değeri neyse verecek ve bunun için kimseye laf söylemeyeceksin. Kimse senin lükslerin yüzünden laf duymak zorunda değil, ne yönetim ne de bizler gibi foruma giren kullanıcılar.
İksirler bence pahalı, ama bu beni ilgilendirmiyor. Eskiden olduğu gibi iksirlerimi üretebilirim, etkinliklere katılabilirim. Bunun soygun olduğunu düşünmüyorum, bence para kazanmak için iyi bir yöntem de değil ve amaçta para kazanmak değil burada. Eğer amaç para kazanmak olsaydı, koskaca firma bunu düşünebiliyordur diye düşünüyorum, sürümden kazanmak diye bir tabir vardır. Çekersin iksirin fiyatını 50 Kuruşa, 25 Kuruşa. Bak bakalım ne kadar para kazanılıyor. Ama biz oyuncular hemen "paragöz" yaftasını vurmayı severiz insanlara, burda amacın para olmadığını kabul etmeliyiz. Amaç, iksir üretecek vakti olmayan kişilerin lükslerine hitap etmektir. Eğer vaktin varsa üret iksirini devam et, katıl etkinliğine kazan onlarca iksirini. Eğer para için yapılmış olsa etkinliklerde neden iksir versinler hala? yüzlerce iksir giriyor hergün sunuculara etkinliklerden.
Otomat denen makine gelmiş. Bir sürü haznesi var iki tane iksir koymuşlar. Henüz anlayamadım neden ama anlayamadığımız şeylere yorum yapmamıza gerek yok bekleyip görelim diyorum.
Geçen görmüştüm bir arkadaş demiş ki, çemberlide iksirimiz bitecek mecbur kalacağız onlardan almaya. O olmasaydı ne yapacaktın? kesemiyoruz diyip çıkacaktın. Değil mi? Burada karar senin, ister çıkıp hazırlanırsın tekrar girersin, ister vaktim değerli dersin yine lükse girer bu alırsın para karşılığında iksir. devam edersin. kimse zorlamıyor kimseyi, ki ben olsam çıkarım toplarım malzememi üretirim iksirimi eğer param kıymetliyse ve vaktim varsa.
Çok uzattım Türkçe'de bir kayma oldu Kısacası, yeter arkadaşlar yeter. Yok yönetim istifa, yok bilmem ne, yok eskiden böyle değildi.
Unutmadan, silah yükseltme geldiğinde denildiki para veren kadar güçlü olabilecek miyiz hiç para vermezsek?? Cevabı geldi çemberliden, reçeteler sayesinde onlardan daha güçlü duruma gelinebiliyor silahları incelediyseniz. Sadece para veren hızlı, vermeyen yavaş ilerleyebilir ki bu da gayet normal. Herşeyi önüne hazır isteyen, armut piş ağzıma düş ilkesi ile hareket eden bir oyuncu kitlesi, sadece kendi başını yer.
İmza bekliyorsunuz, şu an bir çoğunuz için adım yalaka, işlevim yalamadır.
Adım Vassago,
Umarm biraz olsun hırslarınızı dindirebilirsiniz.
SöYlediklerinin çoğuna katılıyorum oyunun gelişmesi için yönetimin bizlere daha iyi şartlar sunabılmesı ıcın bunlar şart ama bazı akce fıyatları 5 tane ıksıre 300 akce demısler bu neden 250 akce değil? cunku 5 lıraya 1o ıksır alabılırdın boyle olsaydı ama şimdi 10 ıksır almak ıcın 10 tl yuklememiz gerekıyor ıksırlerın fıyatları böyle orantılı bır sekılde olsaydı dahada güzel olabılırdı. Ayrıca dedıklerinin tümünde haklısın git bak bunun dısındakı oyunlara mesela Shai dıye oyun var Oyunda canlandırma paketın yoksa oldugun zaman carın sılınıyor. 1 Aylık pakette 20 TL yabancılar oyun yaptılar knıght vb gibi bu oyunu knight ı fakirler oynamıyormu onlarda para yatırıyor oyuna hatta oyle ikv ye yatırdıgınız kadar değil 300 400 tl yatırmayı bılıyorlarda turklerin yaptığı 20 lıralık oyunamı para yatıramıyorlar.
şimdi bana bu konuya mesaj yazan arkadaşlar bir açıklama yapsın.bazı arkadaşlar demiş ki.oyuna para harcamayan kişide uzun vadede diğerlerine eşit olabilir.
1-sürekli değişim aşamasında olan bir oyunda uzun vade ne demek.ben oyuna başladım 1 yıl oldu daha 1 şaheser yok.üzerine çemberli taş geldi.giren çok az da olsa eminim ben çemberliye girene kadar 59 level sınırı gelir.boşuna uğraşmış olurum.
2-şunu kabul edelim bir kere herkeste hemen hemen her sınıftan 1 adet ve dahada fazlası mevcut.3 sınıf için silah yükseltme 60 tl,vede olmazsa olmaz boz ayı 20 tl.hadi diyelim boz ayı için silah yükseltmeden vaz geçtik.nasıl oluyorda birisi çıkıp uzun vadede karakterler eşit olabilir diyebilir.oyuna en az 60 tl yatırmadan nasıl olacağını bir açıklayın.
maden arttırıcıları yağma arttırıcılarını hiç saymıyorum.
ben demiyorum ki akçe hiç olmasın.ama getirdikleri herşeyi paraya bağlamasınlar.çemberlitaş kutu 30tl önceki kutu 20 tl idi.10 tl yi nelere verdiğimizi söylememe gerek yok.bari onları kutu alana ücretsiz yapsalardı.uzun lafın kısası oyuna yeni başlayacak arkadaşlara hayırlı olsun.onlar eskiyi bilmedikleri için yeniye itiraz etmeyecekler.yani ikv temizlik aşamasına girdi bile.okadar oyun içi hata grafik hatalarıyla başlayan olursa tabii.
Hayat tek başına mücadele sanatıdır. Hiç kimseye güvenme...BEYAZ bir gülün bile , SİYAH gölgesi vardır ...!!! Emanet edene ihanet, ihanet edene emanet etmem.