***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen ustax66 »

4 Temmuz Tarihte Bugün

Olaylar
1776 - Amerikan bağımsızlık günü; Amerikan Kongresi Britanya'dan bağımsızlığını ilan etti.
1827 - New York'ta kölelik yasaklandı.
1848 - Karl Marx ve Friedrich Engels'in yazdığı Komünist Manifesto yayımlandı.
1918 - Osmanlı Padişahı VI. Mehmet tahta çıktı.
1932 - ABD'li gangster Al Capone 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı
1948 - Türkiye - Amerika Birleşik Devletleri İktisadi İşbirliği Anlaşması imzalandı.
1994 - Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Atina'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
1995 - Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya karşı sınır ötesi "Ejder Operasyonu"nu başlattı.
1996 - Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi, Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) genel başkanını ve 39 parti yöneticisini tutukladı.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

PADİŞAH VI MEHMEt

VI. Mehmet Vahidettin (Osmanlı Türkçesi: واحد الدين, Vâhidüddîn, Mehmed-i Sadis) (d. 2 Şubat 1861, İstanbul – ö. 15 Mayıs 1926, San Remo). Osmanlı Devleti'nin 36. ve son padişahı ve 115. İslam halifesidir.

Sultan Abdülmecit'in sekizinci oğlu ve kendisinden önce tahta geçen V. Murat, II. Abdülhamit ve V. Mehmet Reşat'ın küçük kardeşidir.

Çok küçük yaşta anne ve babasını kaybetti. Sultan Abdülmecit'in ikballerinden Şayeste Hanımefendi tarafından büyütüldü. Tahta geçiş sıralamasında çok aşağılarda olduğu için gözden uzak bir yaşam sürdü. Gençlik yıllarında gizlice medrese derslerini takip etmiş, bu özelliği ile tahta çıktıktan sonra kendisine arz edilen şer'i konulara müdahale edebilecek derecede yetkinleşmiştir.

İlk evliliğini bu dönemde, ablası Cemile Sultan'ın sarayında görüp beğendiği Emine Nazikeda Hanım ile yapmıştır. Cemile Sultan, çok sevdiği Nazikeda üzerine başka bir eş almaması şartı ile Vahideddin'in talebini kabul edeceğini bildirdiğinde ablasının şartını kabul etmesine rağmen, bu evlilikten dünyaya Sabiha Sultan ve Fatma Ulviye Sultan geldikten sonra doktorların tıbben bir daha doğum yapamayacağı bildirilmesi üzerine eşinin de rızasını alarak başka evlilikler yaptı. 1912'de tek oğlu Mehmet Ertuğrul dünyaya geldi.

Ağabeyi II. Abdülhamit'in uzun padişahlığı sırasında, Çengelköy'de mimar Alexandre Vallaury'ye yaptırdığı köşkünde münzevi bir hayat yaşadı. Diğer şehzadeler hakkında padişaha jurnal yazmakla suçlandı.

V. Mehmet Reşat tahta geçtiğinde, Sultan Abdülaziz'in oğlu Yusuf İzzeddin Efendi veliaht oldu. Yusuf İzzettin'in 1 Şubat 1916'da bir yurt dışı seyahatine çıkacağı gün henüz aydınlatılamayan bir şekilde intiharı üzerine Vahidettin veliahtlık makamına yükseldi. 1917 Aralık ayında yaveri Mustafa Kemal Paşa eşliğinde beş haftalık Almanya seyahatine çıktı. 3 Temmuz 1918'de Sultan Reşat'ın ölümü üzerine 57 yaşında tahta çıktı.

Tahta çıkışından kısa bir süre sonra şöyle dediği anlatılır:
"Ben bu makam için hazırlanmadım. Çocukluğumdan beri vücutça rahatsız olduğumdan layikiyle tahsil edemedim. Yaşım kemale erdi, dünyada bir emelim kalmadı. Biraderle hangimizin evvel gideceğimiz malum olmadığından bu makamı bekleyişte değildim. Fakat takdiri ilahi böyle teveccüh etti, bu ağır vazifeyi deruhde eyledim. Şaşmış bir haldeyim, bana dua ediniz.

Padişahlığı;
1918 yazında tahta geçtiğinde Saltanata geçtiğinde ordu ve donanmaya bir Hatt-ı Hümâyun göndererek Başkomutanlığı üzerine aldığını bildirdi. Devlet yönetiminde aktif bir rol alacağının işaretlerini vermişti ancak iki büyük sorunla karşı karşıya idi: bir yandan, bir felakete dönüşen I. Dünya Savaşı'nı en az hasarla sona erdirmek; öbür yandan, 1913'ten beri imparatorluğa egemen olan İttihat ve Terakki rejimine karşı bir siyasi alternatif oluşturmak. Tahta geçer geçmez, İttihat ve Terakki önderliğine muhalefetiyle tanınan Mustafa Kemal Paşa'yı Suriye Cephesi kumandanlığına atadı.

8 Ekim 1918'de savaşın kaybedileceğinin anlaşılması üzerine Talat Paşa başkanlığındaki İttihat ve Terakki kabinesi istifa etti. Yerine Ahmet İzzet Paşa başkanlığında bir kabine kuruldu ve bu kabine savaşı bitiren Mondros Mütarekesi'ni 30 Ekim 1918'de imzalandı. İzzet Paşa'nın "artçı" kabinesinin de sadece 25 gün süren iktidardan sonra istifası üzerine Padişah yaşlı diplomat Ahmet Tevfik Paşa'yı 13 Kasım'da sadrazamlığa getirdi. Mustafa Kemal Paşa ile Vahdettin'in yolları ilk kez Mustafa Kemal'in şiddetle karşı çıktığı bu atama nedeniyle ayrıldı.

İstanbul'un İngilizler tarafından işgalinden sonra kurulan ve Mustafa Kemal ve arkadaşlarının idamına fetva alan ve 10 Ağustos 1920'de Sevr Anlaşması'nı imzalayan son Damat Ferit kabinesi, kurulduktan altı buçuk ay sonra istifa etti. Yeniden İhtiyar Tevfik Paşa başkanlığında kurulan ve nötr kişilerden oluşan yeni kabine, 1922 Kasımına kadar görünürde hükümet etmeye devam etti.

Türkiye'den ayrılışı ve Sürgün Yılları
Kurtuluş Savaşı 9 Eylül 1922'de İzmir'in Kurtuluşu ve 13 Ekim 1922'de Mudanya Mütarekesi ile sona erdi. Bu sırada İstanbul henüz İtilaf Devletlerinin askeri işgali altındaydı. 6 Ekim'de TBMM ordusunu temsilen Refet Paşa (Bele) komutasındaki bir askeri birlik İstanbul'a girdi. Bu günlerde basın organları Vahideddin aleyhinde geniş çaplı ve kamuoyunda etki yapan yayınlarda bulundular. Padişah Vahdettin'nin Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları hakkında ölüm fermanı imzalaması onun vatan haini olduğunu açıkça göstermekte olduğunu düşünen Halk arasında bazı gruplar hakaret ve tehdit içeren gösteriler yapmışlardır. Bu olaylar Vahiddin'in korkuya kapılmasına sebep oldu.

1 Kasım 1922'de Türkiye Büyük Millet Meclisi çıkardığı iki maddelik bir kanunla saltanatı kaldırdı. 4 Kasım'da son sadrazam Ahmed Tevfik Paşa istifa etti. 5 Kasım'da Refet Paşa, Babıali'deki bakanlıklara gönderdiği bir genelgeyle işlerine son verildiğini tebliğ etti. 17 Kasım sabahı Vahdettin, küçük oğlu Ertuğrul Efendi ve hareminin mensuplarıyla birlikte Dolmabahçe Sarayından bir kayığa binerek Boğaziçi'nde demirlemiş olan bir İngiliz zırhlısı ile Malta'ya gitmiştir.
İngilizler Vahdettin'in İngiltere'ye gelmesini kabul etmediği için devrik padişah bir süre Malta'da kaldı. 1922 sonunda Hicaz kralı Hüseyin'in daveti üzerine hacca gitti. 20 Nisan 1923'e dek Hicaz'da kaldı. İngiltere'nin baskısı üzerine buradan ayrıldı.

Bir süre İtalya'nın Cenova kentinde yaşadı. 11 Haziran 1923'te San Remo kasabasında Mısır kraliyet ailesinden bir prensin maddi yardımıyla kiralanan bir villaya taşındı. Bu dönemde başlangıç bölümünü kendi el yazısıyla yazdığı, kalan bölümlerini yakınlarına dikte ettirdiği anılarını kayda geçirmiştir.

16 Mayıs 1926'da San Remo'da kalp damarlarının tıkanmasından dolayı 65 yaşında hayatını kaybetti. Alacaklıları olan yaşadığı semtin manavı ve kasabı cenazesine haciz koydurmuşlardır. Kızı Sabiha Sultan mücevherlerini satarak borçlarını ödemiş ve cenazesi üzerindeki hacizi kaldıralarak, damadı Ömer Faruk Efendi'nin nezaretinde Beyrut'a getirilmiş, oradan Şam'a nakledilmiştir. II. Abdülhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın ilk kocası olması sebiyle ailenin eski damadı sayılan, Suriye'nin o sıradaki Cumhurbaşkanı Ahmed Nami Bey'inde katıldığı, Suriye Hükümeti'nin düzenlediği resmi bir törenle Şam'da Süleymaniye (Selimiye) Camii haziresine defnedilmiştir.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
IIemreII
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen IIemreII »

Staffers yazdı:
xtengiz yazdı:Börteçinex Loncası Kadim Organizasyonu

Selamünaleyküm..

Saygıdeğer Lonca Üyelerim Ayberk Ağabey'in de Dediği Gibi Görev Organizasyonu Yapmamız Gerekiyor Salı Günü Gideceğim İçin Yarın Saat 14:00 ' da Mühürlüde Olmanız Rica Olunur Yapılacak Görev Listesi ;

-Solucan

-Yeşil Hidra - Kadim Hidra

-Buz Büyücüsü ( Bana Özel :D ) - İflis

Katılcak Arkdaşlar Yarın Saat: 14:00 'Da Mühürlüde Olsun

Saygılarımla...

Alparslan YAMAN

Not: Emre ARmit Vahşi İksir Varsa Ver Bende 2 Tane Var :)
Süper oldu bu.
Bizden 4 kadim görevi olan çar , solucan 2 çar , 2 çar ifliss.
Keseyimde materyalleri tamamlıyayım. :D
Alpim 2 Tane yetmezse kasada vardı sanırım bn sana ayarlamaya calısırım,alpım tanklık gıbı buyuk bır gorev senden baskasına verılmezdi zaten :D :D
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Gençler kimler katılacak isim olarak belirleyin ihsan da destek olarak gelecek sizinle
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Ermenilerin Kazım Kara Bekir Paşaya mektubu

Kazım Karabekir Kars’a girdiğinde Kars’taki Amerikan heyetinin emrinde 6000 fakir ve kimsesiz ermeni çocuk vardı. Bu çocuklara gösterilen iyi muameleden dolayı ermeniler şu mektubu Kazım Karabekir Paşa’ya gönderiyorlar:

EN BÜYÜK KUMANDANA

Bugün Ermeni esir zabitleri ve efradı için mes’ut bir bayramdır…Bugün on iki ay süren esaretten sonra biz artık ailemize ve vatanımıza kavuşuyoruz. Bizim en büyük amirimiz olmak hesabıyla zatialilerine ve maiyetleri zabitanına biz Ermeni zabit ve neferleri Türkiye’de hakkımızda gösterilen hüsnümuameleden(iyi muamele) dolayı bütün kalb ve ruhumuzla arzı teşekküre musarrat eyliyoruz. Biz buradan hareket ederken güzel hatıralarıda birlikte götürmekteyiz. Biz emin bulunuyoruz ki, bundan sonra ermeni askeri size karşı silahbedest olarak bulunmayacaktır. Ve taraf-ı âlilerinden bizlere tebliğ edildiği üzere 13 Teşrinievvel 1921′de Kars’ta bu husus her iki milletin evliyayı umuru arasında takrir ve temin edilmiştir. Biz dahi bundan eminiz. İki memleket arasında Türkler ile Ermeniler birbirine karşılıklı yardım edecek ve birlikte yekdiğerini müdafaa ve sıyanet eyliyeceklerdir.

Ferik general General

Miralay Miralay Miralay Miralay Zabitler (çok olan imzalar bulunmaktadır)
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
IIemreII
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen IIemreII »

kjkszpj98 yazdı:
ustax66 yazdı:bana dedilerki ağustosa kadar ismini değiştir bunu deyipte atmak kolay ufak ufak sorunları büyütüp bana çok büyük zararlara mal oldu ya 20 tl AFEDERSİNİZ!(keriz gibi) verip ismimi değiştiricekmişim yada yeni akrakter açacakmışım bu konu hakkında söyleyeceğim şey o kadar paraynız varsa siz değiştirin biz öğrenciyiz günde 1 tl den az harcaak zorundayım sonuçta okula para biriktiriyorum ben de huso da 20 tl yi ağustosa kadar birktirmemiz imkansız ki zaten son anda kurtulduk internetimiz kapatılacaktı ne olur bırakın ayda 5er tl biz vereceğiz dedik öle kapatmadılar şimdi isim değiştirmek için 20 tl verirsek delirirler lütfen durumumuzu anlayın

Birincisi sana kimse illa isim değiştir deyip süre koymaz, sen yeni çar açmam dedi isen olan çarının adını değiştirmek zorundasın.

Bana özelden yazdığın mesajda ve buraya yazdıkların senin için özrü kabahatinden büyük dedirtir.Sen loncadan hiç kimse ile arkadaşlık kurmadan, kimse ile yardım isteyecek samimi bir muhabbet etmeden, sana item verilmiyor, sana yardım edilmiyor diye sürekli birilerini suçluyorsun. Loncaya gelene arkadaşları, müsait oldukları zaman yardım eder. Yani önce loncadaki diğer üyeler ile arkadaş olunur. Yönetim kurulunda görevli olanlara rast gele suçlamalar yapıp tavır yapmak yeni gelenin değil hiç bir üyenin yapacağı şey değildir.

Geldiğinizden beri yaşanan ortam aklıma şu soruyu getirdi. Acaba sizin adınız gerçekten rıza ve hüseyin mi ? Yoksa..
biz yalan atacak çocuklar değiliz biz doğru dürüst ama birazcık sabırsız çocuklarız bnm adım GERÇEKTEN RIZA HUSO NUN ADI GERÇEKTEN HÜSEYİN ben yalan söylemem ve sizede ne derseniz deyi saygım sonsuzdur alırsanızda bir daha hiçbir hata yapmaycağıma söz veriyorum RIZACAN KINA olarak
Rıza bak senı loncada kımse ısım degıstırme al dıye zorlamaz cunku bnmde ısım degıstırme alamam lazım ve bnmde aılem su an paraya sıkısık harclık alamıyorum bnde bu durumumu gereken kısıye soledım oda bunu anlayısla karsıladı ve para buldugum zaman alacagım yanı sen durumunu gereken kısıye ızah edersen senı anlayısla karsılayacaklarına emınım
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

GÜLÜMSE

Üç zengin yahudi kardeş annelerine doğum gününde birer hediye almaya karar vemiş…ler. Hediyelerini yolladıktan sonra aralarında sohbet etmeye başlamışlar. Birincisi demiş ki;
-’ Ben anneme kocaman bir ev aldım’. İkincisi
-’Ben bir limuzin aldım ve bir de şöför tutum.’ Üçüncüsü
-’ Benim hediyem hepinizinkinden güzel. Annemin Tevratı okumayı ne kadar sevdiğini ve gözlerinin iyi görmediği için artık eskisi gibi okuyamadığını biliyorsunuz. Ona bütün Tevratı ezbere bilen büyük kahverengi bir papağan gönderdim. Onu eğitmek için 12 Haham 12 yıl boyunca uğraşmış. Tevratı ezberletmişler. Bu papağan için havraya 20 yıl boyunca 1 milyon dolar bağışlayacağım. ama buna değer. Annem sadece bölümün adını söyleyecek ve papağan ona ezbere okuyacak.’ Öbür kardeşler biz niye bunu düşünemedik diye hayıflanmışlar ve kıskanmışlarsa da bir şey dememişler. Kısa bir süre sonra anneleri üçüne de birer teşekkür mektubu yazmış. Birinciye
-’ Abraham bu ev bana çok büyük geliyor. Tek bir odası yetiyor ama hepsini temizlemek zorunda kalıyorum.’ İkinciye
-’ Mişon yolculuk etmek için çok yaşlıyım arabayı hiç kullanmıyorum ve şöför çok kaba.
-’ Üçüncüye ‘Solomoncuğum annesini mutlu etmeyi bilen tek evladım sensın. Herşeyin büyük maddi hediyeler olmadığını gösterdin. Gönderdiğin tavuk çok lezzetliydi. Teşekkür ederim!’:)
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Moreblood »

xtengiz yazdı:Börteçinex Loncası Kadim Organizasyonu

Selamünaleyküm..

Saygıdeğer Lonca Üyelerim Ayberk Ağabey'in de Dediği Gibi Görev Organizasyonu Yapmamız Gerekiyor Salı Günü Gideceğim İçin Yarın Saat 14:00 ' da Mühürlüde Olmanız Rica Olunur Yapılacak Görev Listesi ;

-Solucan

-Yeşil Hidra - Kadim Hidra

-Buz Büyücüsü ( Bana Özel :D ) - İflis

Katılcak Arkdaşlar Yarın Saat: 14:00 'Da Mühürlüde Olsun

Saygılarımla...

Alparslan YAMAN

Not: Emre ARmit Vahşi İksir Varsa Ver Bende 2 Tane Var :)
Şunu 15.00 yapsak ? Yada Kadim hidra görevini en sona bıraksak olmaz mı ? Benimde İfliss ve Kadim hidra var ama saat 14.00 da olmayabilirim.
Bu arada Aramit Vahşi iksir bende istediğin kadar var :) Veririm sana .
En son Moreblood tarafından 04 Tem 2011 09:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Moreblood »

ustax66 yazdı:GÜLÜMSE

Üç zengin yahudi kardeş annelerine doğum gününde birer hediye almaya karar vemiş…ler. Hediyelerini yolladıktan sonra aralarında sohbet etmeye başlamışlar. Birincisi demiş ki;
-’ Ben anneme kocaman bir ev aldım’. İkincisi
-’Ben bir limuzin aldım ve bir de şöför tutum.’ Üçüncüsü
-’ Benim hediyem hepinizinkinden güzel. Annemin Tevratı okumayı ne kadar sevdiğini ve gözlerinin iyi görmediği için artık eskisi gibi okuyamadığını biliyorsunuz. Ona bütün Tevratı ezbere bilen büyük kahverengi bir papağan gönderdim. Onu eğitmek için 12 Haham 12 yıl boyunca uğraşmış. Tevratı ezberletmişler. Bu papağan için havraya 20 yıl boyunca 1 milyon dolar bağışlayacağım. ama buna değer. Annem sadece bölümün adını söyleyecek ve papağan ona ezbere okuyacak.’ Öbür kardeşler biz niye bunu düşünemedik diye hayıflanmışlar ve kıskanmışlarsa da bir şey dememişler. Kısa bir süre sonra anneleri üçüne de birer teşekkür mektubu yazmış. Birinciye
-’ Abraham bu ev bana çok büyük geliyor. Tek bir odası yetiyor ama hepsini temizlemek zorunda kalıyorum.’ İkinciye
-’ Mişon yolculuk etmek için çok yaşlıyım arabayı hiç kullanmıyorum ve şöför çok kaba.
-’ Üçüncüye ‘Solomoncuğum annesini mutlu etmeyi bilen tek evladım sensın. Herşeyin büyük maddi hediyeler olmadığını gösterdin. Gönderdiğin tavuk çok lezzetliydi. Teşekkür ederim!’:)
:D :D
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
Mustangs
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Mustangs »

Benimde ifliss görevi var bnde gelebilirim.

“Lonca İletişim” sayfasına dön