AGAH EFENDİ hk

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Re: AGAH EFENDİ hk

Mesaj gönderen x0xKaaNx0x »

xPrince yazdı:AHAUHAHAUAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAAAHAAHAHAUJAUAHAJHFADLŞÖFDSŞLKNFMVKSLVMSİÖŞVÇMNSADİCVADOVNKLVANİÇVNZXCMÇVSDN İSDALNCDSAOIVCDNSAVISMSŞJKVBİFSVNKL

Böyle güldüm :)
Resim

Aklıma ilk gelen şey bu :lol:
Beni çok iyi tanıyan çok iyi tanır.
Benler :D
TaTMiNaTöR (49)
Kullanıcı avatarı
xsWiTxBANNED
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen xsWiTxBANNED »

CrysisII yazdı:Araştırabilirsin diyorum bende çok kitap okudum rahat olabilirsin o konuda .
kitaplarda agahın mason oldugumu yaziodu ?
Tokerx ;)
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xPrince »

xsWiTxBANNED yazdı:
CrysisII yazdı:Araştırabilirsin diyorum bende çok kitap okudum rahat olabilirsin o konuda .
Heh bundan bahsediyorum :)
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xPrince »

x0xKaaNx0x yazdı:
xPrince yazdı:AHAUHAHAUAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAAAHAAHAHAUJAUAHAJHFADLŞÖFDSŞLKNFMVKSLVMSİÖŞVÇMNSADİCVADOVNKLVANİÇVNZXCMÇVSDN İSDALNCDSAOIVCDNSAVISMSŞJKVBİFSVNKL

Böyle güldüm :)
Resim

Aklıma ilk gelen şey bu :lol:
Paint terk [İçerik silinmiştir] ya :D

Uygunsuz içerik forum hesabınızı 1 haftalığına kapatıyorum.

TATLISU
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
Owyeah
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Owyeah »

xPrince yazdı:
xsWiTxBANNED yazdı:
Heh bundan bahsediyorum :)
Sanırım bende o kitabı atlamışım isim verebilir misiniz?
Bir çarım bilem yok :(
Kullanıcı avatarı
QuickDeath
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen QuickDeath »

arkadaşlar agah efendi hakkında wikipedi den bilgi edinebilirsiniz. buyrun link http://tr.wikipedia.org/wiki/Agah_Efendi Bâb-ı Âli den filanda bahsediliyo.
İKVDESTEK ÇOK YAKINDA| Online İKV DESTEK DÜNYASI
Kullanıcı avatarı
mizan
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen mizan »

http://tr.wikipedia.org/wiki/Agah_Efendi

Vikipedi'de Agah Efendi ile ilgili böyle bi sayfa buldum ancak sayfadaki Agah 1832 - 1887 yılları arasında yaşamış, belki bu adamı oyuna uyarlamak istemiş olabilirler.

http://www.angelfire.com/de3/dumrul/mas8db.html

Bu sayfadada MEŞHUR ''TÜRK'' MASONLAR diye bi başlık atmışlar, ''YENİ OSMANLILAR, JÖN TÜRKLER VE İTTİHATÇILAR ARASINDAKİ MASONLAR'' katagörisinde 5. sırada Agah Efendi'yi görebilirsiniz... :D Ne kadar doğrudur bilmem o kadar araştırmadım, google'a yazınca ilk çıkan yerler buralar. :D

1. linkteki vikipedi sayfasını okuduysanız bazı şeyler dikkatinizi çekmiş olmalı. Mesela:

Tıp öğreniminden sonra çok iyi Fransızca bilmesi nedeni ile Bâb-ı Âli'de kâtip olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İngilizce ve İtalyanca dillerinide öğrenmiştir. Dildeki bu başarıları nedeni ile Tercüme Odası tercümanları arasına alınmıştır.

Bildiğim kadarıyla bizim Agah Efendi'de Bab-ı Ali'den Eminönü'ne gelmişti ve Saklı Türler adında bir kitap yazmıştı, kitap ne alaka derseniz, yukardaki sarı renkli paragrafın son cümlesi :D beni böyle düşündürdü işte.

Şimdi oyun tarihçesini tekrar okuyamam ama emin olmadığım şöyle bişey daha var:

1861 yılında Posta Nazırlığına getirilmiştir. 1862 yılında ise 1843 yılında Padişah Abdülmecit’in buyruğuyla posta taşıma amacı ile kurulmuş olan Fevaid-î Osmaniye vapurları idaresi direktörlüğü görevide kendisine verilmiştir. 1862 yılı sonunda ise ilk Türk posta pullarını çıkarmıştır. Daha önceleri yapıldığı gibi mesafeye göre posta ücretlerinin hesaplanmasına son vererek 13 Ocak 1863 tarihinde Sirkeci, Beşiktaş, Üsküdar, ve Fatih postahanelerinde satışı başlayan bu pullar ile posta gönderi ücretlerinin ödenmesi uygulamasını da başlatmıştır.

İKV tarihçesinde mektupların İstanbul'un çeşitli semtlerine götürülebildiği yazıyodu eminim, hangi ilçeler olduğunu unuttum okuyup banada söyleyin bi zahmet. :) Emin olmadığım konu vikipedi'deki gibi İKV tarihçesindede bu yenilikler yada her neyse Agah tarafındanmı yapılmış???? O kadarınıda bilmiyom... :D

Konuyu açan arkadaşla alakam yoktur, onun söylediklerinin gerçek olduğunu ispat etmek için değil merak ettiğim için araştırdım ve bu kadar buldum, çünkü araştırmam 15 dakika sürdü. Eksik, yanlış yerleri vardır muhakkak, doğrusunuda siz buluverin. :D
Kullanıcı avatarı
BoSNaSaNCaK
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen BoSNaSaNCaK »

QuickDeath yazdı:arkadaşlar agah efendi hakkında wikipedi den bilgi edinebilirsiniz. buyrun link http://tr.wikipedia.org/wiki/Agah_Efendi Bâb-ı Âli den filanda bahsediliyo.

mizan yazdı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Agah_Efendi

Vikipedi'de Agah Efendi ile ilgili böyle bi sayfa buldum ancak sayfadaki Agah 1832 - 1887 yılları arasında yaşamış, belki bu adamı oyuna uyarlamak istemiş olabilirler.

Bu sayfadada MEŞHUR ''TÜRK'' MASONLAR diye bi başlık atmışlar, ''YENİ OSMANLILAR, JÖN TÜRKLER VE İTTİHATÇILAR ARASINDAKİ MASONLAR'' katagörisinde 5. sırada Agah Efendi'yi görebilirsiniz... :D Ne kadar doğrudur bilmem o kadar araştırmadım, google'a yazınca ilk çıkan yerler buralar. :D

1. linkteki vikipedi sayfasını okuduysanız bazı şeyler dikkatinizi çekmiş olmalı. Mesela:

Tıp öğreniminden sonra çok iyi Fransızca bilmesi nedeni ile Bâb-ı Âli'de kâtip olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İngilizce ve İtalyanca dillerinide öğrenmiştir. Dildeki bu başarıları nedeni ile Tercüme Odası tercümanları arasına alınmıştır.

Bildiğim kadarıyla bizim Agah Efendi'de Bab-ı Ali'den Eminönü'ne gelmişti ve Saklı Türler adında bir kitap yazmıştı, kitap ne alaka derseniz, yukardaki sarı renkli paragrafın son cümlesi :D beni böyle düşündürdü işte.

1861 yılında Posta Nazırlığına getirilmiştir. 1862 yılında ise 1843 yılında Padişah Abdülmecit’in buyruğuyla posta taşıma amacı ile kurulmuş olan Fevaid-î Osmaniye vapurları idaresi direktörlüğü görevide kendisine verilmiştir. 1862 yılı sonunda ise ilk Türk posta pullarını çıkarmıştır. Daha önceleri yapıldığı gibi mesafeye göre posta ücretlerinin hesaplanmasına son vererek 13 Ocak 1863 tarihinde Sirkeci, Beşiktaş, Üsküdar, ve Fatih postahanelerinde satışı başlayan bu pullar ile posta gönderi ücretlerinin ödenmesi uygulamasını da başlatmıştır.

İKV tarihçesinde mektupların İstanbul'un çeşitli semtlerine götürülebildiği yazıyodu eminim, hangi ilçeler olduğunu unuttum okuyup banada söyleyin bi zahmet. :) Emin olmadığım konu vikipedi'deki gibi İKV tarihçesindede bu yenilikler yada her neyse Agah tarafındanmı yapılmış???? O kadarınıda bilmiyom... :D

Konuyu açan arkadaşla alakam yoktur, onun söylediklerinin gerçek olduğunu ispat etmek için değil merak ettiğim için araştırdım ve bu kadar buldum, çünkü araştırmam 15 dakika sürdü. Eksik, yanlış yerleri vardır muhakkak, doğrusunuda siz buluverin. :D
arkadaşlar noktayı koymuş bence.
SANCAKTAR[(^) Ashab-ı Kehf]
BoSNaSaNDZaK[(^) Ejder Asa]
BoSNaSaNCaK[(^) Ecel Getiren] [(^) Latif]
[Grönland Karacin(^) Kesik Çifte]
[Mesmer Aramit(^) Kafa Koparan]
[Farabi Shen Kuo(^) Gümüş Diş]
[Farabi Karakürk(^) Kafa Koparan]

GaFFaR SoLA YaTıRMıŞ..
Kullanıcı avatarı
Scalgar
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Scalgar »

mizan yazdı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Agah_Efendi

Teşekkür ederim kardeşim sana katılıyorum oyundaki herşey gerçek uydurma değil ama gerikafalı arkadaşlarım birşey bilmediği için uydurma metin 2 yi daha çok seviyorlar İKV nin metin 2 den eksiğine bence daha güzel ?
Nothing
Kullanıcı avatarı
lSuSTuRunl
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen lSuSTuRunl »

1832-1887 yıllarında yaşamış Agâh'ı 2011'da oyun hikâyesinde yaşayan Agâh'la hangi mantıkla karşılaştırıyorsunuz?
Rapten gelecek para kadar değerin var gözümde.
DeaTH..SusTuRun
İKVResim
M2 Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön