***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen ustax66 »

Dünya nın en büyük mağarası

Vietnam'daki Hanoi Üniversitesi'nde görevli olan bilimadamları ve İngiliz araştırmacılar tarafından oluşan bir ekip, dünyanın en büyük mağarasını buldu. Büyüklüğü ve yüksekliği lazer ölçme cihazlarıyla yapılan Vietnam'ın balta girmemiş ormanlarında bulunan Hang Son Doong isimli bu mağara, ilk defa 1991 yılında Vietnamlı bir yerli olan Ho Khanh tarafından keşfedilmiş.
Gürültü ve rüzgar uğultusu yüzünden kimsenin girmeye cesaret edemediği bu mağara, 6,5 kilometre uzunluğunda.
13 kişilik ekibin üyelerinden Adam Spillane, "Malezya'daki Deer Mağarası'ndan daha büyük olan ekibin bulduğu bu mağara, İngiliz araştırmacılarının en önemli keşiflerinden biridir" açıklamasında bulundu.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

Manş Tüneli

Manş Tüneli, İngiltere ile Fransa'yı denizden birbirine bağlayan tünel. Manş Denizi'nin tebeşir kayalarından meydana gelen tabanında kolayca tünel açılabilceğini düşünen bir Fransız mühendis, 1802'de Dover Boğazı'nda iki kıyıyı birleştiren bir tünelin yapılmasını teklif etti. Napolyon tarafından beğenilen teklif savaş yüzünden askıya alındı. Bu tür teklifler 19. yüzyılda defalarca gündeme geldi. 1880'li yılların başlarında bazı özel kuruluşlar iki kıyı arasında bir demiryolu tüneli yapmak için kazılara başladılar. Tünel 1800 m'ye ulaştığında basının, İngiltere'nin güvenliği açısından projenin tehlikeli olduğu hakkındaki kampanyaları yüzünden yapım durduruldu.

Fransa ve İngiltere hükümetleri 1960'lı yılların ortalarında tünelin yapılması için tekrar anlaştılarsa da daha sonra yüksek maliyetleri gerekçe gösteren İngiltere, 1970'li yıllarda yapımı durdurdu. Bu süre içinde tünelin her iki taraftan 2,4 km'lik kısmı kazılmıştı. Manş Tüneli 1986'da tekrar gündeme geldi. Proje Fransız ve İngiliz firmalarından meydana gelen bir konsorsiyum tarafından çok sayıda bankadan borç alınarak ve hisse senedi çıkarılarak finanse edildi. Dover ile Calais'yi birbirine bağlayan tünel 50.5 kilometre (31.4 mil) uzunlukta olup, 6 Mayıs 1994'te tünel açılışı yapıldı.

14.000 işçinin görev aldığı bu projede, milyonlarca metrik tonluk taş, toprak ve çamurun atılması için kazı makineleri kullanılmıştır. Bunlardan iki kazıcı ile kanalın iki ucundan kazmaya başlamıştır. Her biri bir lazer ışını yardımıyla yönlendirilmiştir.Tünel, Fransa ve İngiltere ortak yapımıdır.

Tünelin su altındaki bölümünün uzunluğu 38 kilometredir.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Moreblood »

Bilgetonyukuk yazdı:
          • Selamun Aleyküm,
[/color]
Gözlerime inanamayarak, okuduklarımı tekrar tekrar okuyarak sözlere başlıyorum,

Sabır bir yere kadar, merhamet taviz bir yere kadar, anlaşılan arpanız bol gelmiş sizin...
Kim oluyorsunuz da bunca yıldır ayakta kalan, bir fikir bir gönül bir amaç ülkü ve kardeşlik topluluğu olan loncamızın adını bu hallere taşıyabiliyorsunuz? Ne sanıyorsunuz siz bu sayfayı, bir tartışma platformu mu? Ne sanıyorsunuz siz kendinizi, ne kadar cürmünüz var da nereyi yakabileceğinizi sanıyorsunuz? Giremiyorum foruma oyuna gerektiği kadar, sebebini de gerekli kişilere izah ettim bilgilendirdim, ama yok arkadaş sizi boş bırakmaya gelmiyor anlaşılan, çoban lazım illa ki başınıza !

Birincisi, bu loncadan ayrılmış adam, bu sayfaya yazmasın,yazsa bile gidip de bir tartışmaya dahil olup hatalı olan tarafı bize karşı savunmasın, yüzü olmasın adımızı ağzına alırken besmele çeksin, umarım anlayan anlamıştır. İkincisi, evet gerektiği kadar düşük seviyedeki arkadaşlara yardım gösterilemiyor, ama bu demek değildir ki lonca sizinle ilgilenmiyor, sizin arkanızdaki pislikleri biz temizliyoruz efendiler, gidip küfür ettiğiniz sataştığınız adamlar gelip sizleri bize şikayet ediyor biz sizin yerinize özür diliyor boyun eğiyoruz, sizin akibetinizi ve selametinizi her resmi veya kendi aramızda toplantılarımızda dile getiriyoruz, ne hakla, ne ne cürretle isyan edip dil uzatıyorsunuz ?? Beğenmiyor musunuz, kapı orda kardeşim, bu lonca siz yokken de vardı, siz gidince de var olacak buna hiç tereddütünüz olmasın ! Ve siz yönetim kurulu üyeleri, lonca üyeleriyle tartışmaya girmek, ağız dalaşına girmek, bunlar mı size yakışan şeyler? Bizden böyle mi gördünüz siz? Biz böyle mi muamele ettik üyelerimize? Hep alttan alan, hep güler yüzle davranan biz değil miydik? Bizden görmediyseniz böyle davranma hakkını kendinizde nasıl görebiliyorsunuz? Biz yapmadıysak, siz hiç yapamazsınız kusura bakmayın.

Yarın akşam saat 7'de antrepoda küçük çaplı bir toplantı yapılacak ve gereken kararlar alınacaktır. Toplantıya Yusuf, Mustafa ve Emre'nin kesinlikle katılmasını ve eğer ulaşılabilirse Rıza'nın katılmasını emrediyorum. Dediklerim yapılmadığı takdirde ben gerekeni yapmasını bilirim, bilginize. Toplantının içeriği ne mi olacak, loncadan adam atmanın ve yetkileri kıstılamanın zamanı geldi ve geçiyor.

İyi forumlar.
Aleykümselam abi.
Rızacan'a bilgi verdim yarın İnternet kapatılacak, katılamam dedi.

Ayrıca yaptığım bir hata varsa özür diliyorum.
Loncadan adam atma yetkim olduğunu da bilmiyordum, ayrıca Yusuf'da bilmiyordu. Zaten Rızacan'a seni attıracam diyende Emre arkadaşımız.

İyi forumlar. Kolay gelsin.
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
HarbicocuK
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Klan: Lodos
Lonca: Team

Mesaj gönderen HarbicocuK »

Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.

Cuma gibi günümüz var. Islam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.

Bugün Cuma günüdür. Dinim Islam dinidir. Dinimin Islam dini olduguna, yetmis binin nisfina, mühürledim üstüne.

Lailahe illallah üç muradim var, biri cennet, bir irmak diyarini görmek. Aç cemalini göster diyarini.

Resim
Kullanıcı avatarı
Hunxalparslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Hunxalparslan »

Selamün aleyküm , hayırlı sabahlar.

Her Cuma günü,İslam Aleminin bayramlarından olan mübarek bir gündür
Cuma günü kim cemaatin omuzlarını yararak ilerlerse cehenneme bir köprü ittihaz olunur...

Resim
Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bortecinexpostcu
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen Bortecinexpostcu »

ERGENEKON yurdun adı,
BÖRTEÇİNE kurdun adı,
Dört yüz sene durdun hadi,
Çık ey yüz bin mızrağımiz!
Ergenekon yurdun adı,
Börteçine kurdun adı,
400 sene durdun hadi,
Çık ey 100 bin mızrağımız

Resim

Börteçinexpostcu

Börteçinexlebron
kjkszpj98
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen kjkszpj98 »

yusuf abiden çok özür diliyorum vif karakterinde yusuf abi var zannedip öyle dedim yusuf abiden gerçekten özür diliyorum ve annem dün akşam geldi ve dediki interneti kapatmam fakat abinle paylaşarak oyna dedi ve bende kabul ettim ve bu yüzden internetim kapatılmıyor yazdığım isimleri yazarsanız sevinirm bu arada herkese hayırlı cumalar en kötü cumanız böyle olsun inş.
Staffers
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Staffers »

Selamun aleyküm Börteçine ailem,

Lonca Yönetim Kurulunun 01.07.2011 Tarihinde yaptığı toplantıda alınan kararlar aşağıda belirtilmiştir.

-Rızacan (Börteçinexbağlı) Börteçine Loncası'ndan ihraç edilmiştir.
-Karekterler arası değişim yasaklandı.
-Loncadan adam atma yetkisini sadece başkan başkan yardımcısı ve yönetim kurulu başkanı kullanabilir.

Hayırlı akşamlar dileklerimle.
Yusuf ATMACA

Resim
Resim

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
Staffers
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Staffers »

Hunxalparslan yazdı:Selamün aleyküm , hayırlı sabahlar.

Her Cuma günü,İslam Aleminin bayramlarından olan mübarek bir gündür
Cuma günü kim cemaatin omuzlarını yararak ilerlerse cehenneme bir köprü ittihaz olunur...

Resim
Teşekkür ederiz Alparslan abi , sizlerinde Cuması mübarek olsun. :)
Yusuf ATMACA

Resim
Resim

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir.
kjkszpj98
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen kjkszpj98 »

tmm atıldım ismim değiştiricem belki ama söylemem gereken bir şey var bu loncada adalet yok ve hepinize saygım sonsuzdu ve loncadayken 1 kişiyi loncaya yönlendirdim-ve börteçinexhuso-hüseyin'in charını benim sayemde 40 oldu bnm SAYEMDE eğergeçekten milliyetçi olan bir lonca olsaydık beni sadece sert bir şekilde uyarırdınız.bugün loncadan atılıdım tamam herkesten özür dilerim geri alabilirlerse ne ala ellerinden öpreim ama loncadaki adaleti anlatıyorum ben loncdayken mustafa abi hariç hiç bir ıtem verilmedi ben loncaadan ayrılır ayrılmaz börteçinexhuso'ya yücelen ceket zırh ve kafa koparan verilmiş bu nasıl adalettir birisi bana aldatsın lütfen bbeni geri alın en ufak bir hareketimde kendi charımı kendim silicem ama lütfen beni geri alın bütün lonca büyüklerinden verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.LÜTFEN BENİ GERİ ALIN BİR YANLIŞIMDA BEN KENDİM SİLİCEM CHARIMI ülkücü-milliyetçi-türkeşçi-SÖZÜ VERİYORUM

“Lonca İletişim” sayfasına dön