***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen ustax66 »

ayberk yazdı:S.a Börteçine ailem. 2011 Lys bitti. bir hafta kadar yoktum sinav yüzünden. Bu gün de samsuna gideceğim 3 güne yeniden aranizda olurum. İyi günler
Aleykümselam Ayberk.

Hadi geçmiş olsun. Hayırlı yolculuklar, hayırlısı ile gidip gelmek nasib olsun.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

kjkszpj98 yazdı:loncaya katılmasına izin verilmiş,onaylanmış,tanışmada bulunmuş ve forumda ismi geçmiş ama listede yer almamış iki üye var onlarıda yazarsak sewinirim.

1.Börteçinexdede-büyücü
2.Börteçinexhuso-savaşçı

bunlar loncaya alınmıştır lütfen listeye ekleyelim.

Yusuf kardeşim bu isimler listede yokmuş.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Börteçine loncası mensublarına

Forum iletilerinde hala lonca imzası kullanmayan yada imzası olmayan Börteçine mensubları bulunmaktadır. Lonca imzası lonca kurallarında mecburidir. İmza kullanmayan Börteçine olmamalıdır. Yetkili kardeşlerimin ve mensublarımızın bu kurala riayet etmeleri gerekmektedir.

Sevgi ve Saygılarımla

Arif YAMAN
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Veba ve Kediler

Kediler İçin Kara Bir Gün
1300'lerde Avrupa

'Kara Ölüm' olarak bilinen veba salgını ilk olarak 1300'lerde Çin'de ortaya çıktı. Kurbanların şikayetleri ağrılar, ateş ve bulantıyla başlıyordu. İnsanların dirseklerinde ve kasıklarında mor kabarıklıklar oluşuyor ve kısa sürede yumurta büyüklüğüne ulaşıp sertleşiyordu. Bu yumurtalar patladığında içinden pis kokulu siyah bir madde fışkırıyordu ancak bu rahatlama kurban için çok geç oluyordu. Çünkü hasta beş gün içinde ölüyordu.

Bunun bilinen bir tedavisi yoktu ve alınan hiçbir önlem işe yaramıyordu. Seksen yıl içinde hastalık Çin nüfusunu üçte bir oranında azaltmıştı. İyi işleyen ticaret yolları aracılığıyla da salgın batıya doğru, Hindistan ve Ortadoğu'ya ilerliyor, her gün binlerce insanın ölümüne neden oluyordu.

Hastalığa neyin sebep olduğu bulunamıyordu. 1347'de bozkır savaşçıları bir Ceneviz şehrini kuşatıp mancınıkla hastalıktan ölmüş cesetleri şehre fırlattılar. Böylece şehrin çoğunluğu hastalığa yakalandı. Bu cesetler toplanıp yakıldı ve ardından da gömüldü ancak hastalığın yayılması engellenemedi. Şehir mahvolduğu için Cenevizliler Sicilya'ya geri döndü ve hastalığı orada da yaydılar. Hastalık, yeni ve kendisiyle ilgili hiç bilgisi olmayan bir nüfusa yayılacaktı. Sicilya üzerinden Avrupa ve Kuzey Amerika da hastalıkla tanıştı ve milyonlarca insan öldü.

Bu salgına hastanın derisinin son aşamalarda koyu mor bir renge dönmesinden dolayı "Kara Ölüm" adı verildi. Derinin bu renge dönüşmesi, soluma sorunları yüzünden kanda oksijenin azalmasından kaynaklanıyordu. Hastalık bir kere bedene girdikten sonra o günün hiçbir tıp tekniği tedavi edemiyordu. Kara ölüm şehirlerin tümünü darmadağın ederken Avrupa uygarlığının da paniğe kapılmasına yol açtı

Doktorlar salgını durdurmanın yollarını aradılar. Hastalar evlerinde karantina altına alındılar ancak hastalık yine de bir orman yangını hızıyla yayıldı. Birçok insan kara ölümün, Tanrının onlara günahkar yaşamları yüzünden gönderdiği bir ceza olduğuna inandı. Tanrının öfkesini yatıştırmak için insanlar günah keçileri aramaya koyuldu.

Bazı dindarlar Tanrının öfkesini kendi üzerlerine çekip insanları kurtarmak için kendilerini kırbaçladı. Özellikle Brüksel ve Strasburg'da bazıları olanları Musevilerin varlığına bağladı.

Bu panik döneminde binlerce insan öldü. Salgının cadılar yüzünden ortaya çıktığı da söylendi. Zararsız erkek ve kadınlar evlerinden alınıp hastalığın yayılmasını önleme amacıyla yakıldı. Kedilerin ise parlayan gözleri ve geceleri dışarıda çok dolaşmaları yüzünden bu "cadıların" büyülü hayvanları olduğu düşünülüyordu. Binlerce kedi katledildi.

Aslında Avrupalılar kedileri öldürerek salgına karşı en birinci savunma hatlarını kaybetmiş oluyorlardı. Çünkü veba salgını, öteki adıyla Yersinia Pesüs yaygın bir fare biti tarafından taşınıyordu. Ortaçağda her yer fare doluydu. Kanalizasyon ilkeldi. Caddeler insan dışkısı, çöp ve ölü hayvan artıklarıyla doluydu. Kara veba, hastalığı taşıyan bitlerin fareler yoluyla yayılması sonucu artmıştı.

Cenevizlileri Avrupa'ya geri getiren gemide insanlarla birlikte karaya çıkan fareler hastalığı taşımışlardı. Limanda yaşayan bir sürü kedi öldürülmemiş olsaydı fareleri yiyeceklerdi ve hastalık yayılmayacaktı. Ancak bu kemirgenler kontrolsüz kaldı ve getirdikleri hastalığı korumasız binlerce eve yaydı.

14. yüzyılda salgın hastalık Avrupa'da beş kez daha baş gösterdi. Salgın sona erdiğinde nüfusun üçte birinden fazlası ölmüştü. Kediler öldürülmemiş olsaydı ölüm oranı çok daha az olurdu.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Yaşanmış garip olaylar

* Kurban bayramında kaçan koçların boynuzlarını bir yerlerine sokması
sonucu ölüm (K.Maraş'ın Çoğulhan Kasabası).

* Mideye kaçan sineği öldürmek için ağza Sheltox sıkmak suretiyle ölüm (İstanbul/Sultanbeyli)

* Bir arabaya 11 kişi binip viyaduğe uçmak (Molla Gürani Viyadüğü/İstanbul)
* Katta olmayan asansöre binme teşebbüsü (Ali Kırca/Kuruçesme'deki evinde; sadece yaralanma).

* Balkona 50 kişi çıkılması sonucu balkonun çökmesiyle oluşan toplu ölüm.
(Dudullu'da bir Köy nişan töreninde).

* Ormanda zehirli mantarları ailece yiyerek," anaa ne guzel!" deyip akşama evde ölü bulunan Türk ailesi (Datça'da).

*Yatağındaki tahtakurusu veya bilimum haşeratı öldürmek için yatağı
ilaçladıktan biraz sonra uykuya dalarak göçmek (Bodrum/Yalıkavak Köyü).

* Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısına kaçan taşı ayağını silkeleyerek
çıkarmaya çalışan kişinin, elektrik çarptığını sanan yardımsever bir laz
tarafından kafasına kürek, kalas vb vurularak ölmesi. (Rize/Ardeşen
Kasabasi/Tunca Köyü'nde).

* Yolda mutlu, mesut yürürken kafaya balkon düşmesi (Gene Dudullu'da).

* Para çekmek amacıyla girilen bankamatik gişesinde elektrik çarpması
sonucu
ölüm. (Ziraat Bankasi, Bozcaada Şubesi)

* Trafik kazasından yaralı olarak kurtarılıp, hastaneye kaldırılırken
ambulansın kaza yapması sonucu ölüm. (Ülkemizin bir çok şehrinde)

*Alkollü durumda TEM otoyolunda seyreden bir araçtaki beş kişinin;
süper fm'de çalmaya başlayan oynak bir şarkı sonrası aracı sağa çekmesi ve
Otoyol da göbek atmaya başlaması üzerine 5 kişiden 3'ünün ayrı ayrı araçların
çarpması sonucu ölümü (Adapazar/Hendek).
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Gülümse..

Soyguncunun biri bir bankaya girmiş. Çekmiş silahını havaya ateş
etmiş. Her…kes…in yere yatmasını istemiş.
Kasalardaki paraları toplamış ve kapıya doğru yönelmiş.
Tam çıkacakken oradaki bir adama sormuş:
”Beni gördün mü?”
Adam şaşkınlıkla ”Evet gördüm.” deyince çekmiş tabancasını adamı
alnından vurmuş.
Tam tekrar kapıya hamle etmiş ki; kapının yanında bir karı koca duruyor.
Adama sormuş:
”Beni gördün mü?”
Adam gayet soğukkanlı bir şekilde yanıtlamış:
”Valla ben hiçbir şey görmedim, ama benim hanım gördü sanıyorum… )
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Gülümse..

3 arkadaş trene gitmişler sonra biri bilet almış.kaç saat diye sormuşlar.1,5 saat sonraymış.yandaki cafeye gitmişler sonra muhabbete dalmışlar bir anda trenin sreniyle irkilmişler.koşmuşlar ama yetişememişler.sonra bi daha bilet almışlar o da 1,5 saat sonraymış yine yandaki cafeye gidip muhabbete dalmışlar sonra yine trenin sesiyle irkilmişler sonra koşmuşlar 2si yetişmiş ama 1i yetişememiş.sonra gülmeye başlamış.oradaki görevli dayanamayıp sormuş treni kaçırdın hala niye gülüyorsun demiş cevap=onlar buraya beni uğurlamak için gelmişlerdi demiş
Resim
Resim

kjkszpj98
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen kjkszpj98 »

ben Börteçinexbağlı 43 lwlim solucan görewim war.1.5 haftadır yapılmıyor.lütfen yardım edelim başkan yok diye kimse loncaya yoktan saymasın lütfen!!!
Kullanıcı avatarı
Moreblood
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Moreblood »

kjkszpj98 yazdı:ben Börteçinexbağlı 43 lwlim solucan görewim war.1.5 haftadır yapılmıyor.lütfen yardım edelim başkan yok diye kimse loncaya yoktan saymasın lütfen!!!
Benim daha İfliss duruyor kardeşim :) Az sabır
Mustafa OKTAR

BÖRTEÇİNEXMERLİN

TicTacToe
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

kjkszpj98 yazdı:ben Börteçinexbağlı 43 lwlim solucan görewim war.1.5 haftadır yapılmıyor.lütfen yardım edelim başkan yok diye kimse loncaya yoktan saymasın lütfen!!!
Lider olmadığı zaman başkan benim ve sana görevlerin yapılacak diye garanti vermem ve vermedim. Müsait olan lonca arkadaşların oyunda olur konuşur anlaşırsınız beraber yaparsınız. Sadece görevim var diye, hele böyle suçlayarak hitab etmen senin için normal değil. Bir daha yardım istemek için suçlama yolunu seçme, bu ihtardır.

Üyelerin görevlerine yine diğer üyeler yardım eder ama bu program dahilinde kural değildir. üyelerin arkadaşlık seviyesidir. Görevlerine loncadan yardım eden yok diye yakınıyorsan loncadan arkadaş edinmemişsin demektir. Yanlız olmayı tercih ediyorsan bu senin tercihin.

Arif YAMAN
Resim
Resim

“Lonca İletişim” sayfasına dön