ATI - AMD Uyumsuzluğuna %90 Çözüm İÇERİ

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Re: ATI - AMD Uyumsuzluğuna %90 Çözüm İÇERİ

Mesaj gönderen x0xKaaNx0x »

W0IkaN yazdı:
x0xKaaNx0x yazdı: Hayır kardeşim. Kendim denedim arkadaşımın bilgisayarında. Ne dersen de, sorun çıkarıyor.

DirectX son sürüm DirectX Web Güncelleyicisi ile yüklendi. Yani en son sürüm.
ATI Ekran Kartı sürücüsü AMD nin sitesinden taze indirildi. En son sürüm.
AMD İşlemci sürücüsü AMD nin sitesinden taze indirildi. En son sürüm.

Windows XP Tüm güncellemeler yapıldı. Önemli olanlar da isteğe bağlı olanlar da, donanım olanlar da.

Ve bu ayarlar kullanılmadan sonuç, Merkezden çerçeve kenarına yayılan gri, mat üçgen şekiller. Herhangi bir bilgin olmadan bir daha bu tür konularda kullanıcıları suçlamamanı rica ederim.

İyi forumlar.

emin ol yeterli bilgim var ;)
güncellemeyle son sürüm yüklemeyle düzelecek bişey deil
senin yaşın kadar benim bilgisayar teknik servis le uğraşmışlığım var
Emin misin düzelmeyeceğine? Eğer bu yazılım değişikliğiyle onarılabiliyorsak, son sürüm yüklemeyle düzelecek bir şeydir. Sorun sende çıkmadıysa kimsede çıkmayacak diye bir şey yok. Sende düzelmediyse, kimsede düzelmeyecek diye bir şey de yok. Ama eğer yardımcı olmadan böyle kendi egonu tatmin etmek istiyorsan, bunu 6 yaşındaki kuzenine yap.

Kod: Tümünü seç

Bak ben tıklayabiliyorum sen becerebiliyon mu?
Daha da bir şey tartışmaya gerek yok.

Her an konuyu kilitlemeye hevesli moderatörler, konuyu kilitlemeden önce mesajları silmeyi deneyin olur mu?

İyi forumlar.
Beni çok iyi tanıyan çok iyi tanır.
Benler :D
TaTMiNaTöR (49)
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

ghost yazdı:bILMEYEN ARKADAŞLAR ICIN DIYORUM OSRUN ATI+AMD BILESIMI OLANLARDA CIKIYOR YANI BENDE ATI EKRAN KARTI VAR BENDE OLMUYOR SORUN SIZDE DMEYIN ISLEMCIN AMD EKRAN KARTIN ATI ISE SORUN KESIN OLUYOR BENDEKI MAKINA;

4 CEKIRDEKLI ISLEMCI AMD

1 GB EKRAN KARTI ATI

4 GB RAM

20" LED MONITOR

AMA SORUN BENDEDE VAR KIRILMALAR OLUYOR OZELLIKLE SAR YOLLARDAN GECERKEN
Bak kardeş yazdıklarımı aynen yap.

Sırasıyla Win ve R tuşlarına bas
Resim
Oraya

dxdiag
yazıp ENTER a bas.
Sonra klavyeden şu tuşa bas.
Resim
Şimdi tekrar Win +R tuş kombinasyonunu yapıp oraya

mspaint
yaz. Sonra CTRL +V tuş kombinasyonunu yapıp o resmi masaüstüne kaydet. Sonra bu resmi buradaki siteye upload et.
Sonra şuradaki linki kopyalayıp buraya yapıştır.
Resim
Daha sonra CPU-Z programını buradan indirip kur. Sonra programı aç, aynı şekilde bunu da PRTSC tuşuna basıp Paint programı ile masaüstüne kaydet, tekrar buradaki siteye upload et, oradaki linki buraya yapıştır. Sorununu çözmeye çalışacağım. Anlamadığın noktaları buraya yazabilirsin.
Canceazi yazdı:
W0IkaN yazdı:amd+atinin sorun çıkardığı felan yok
amatör kullanıcılar sorun çıkarıyor :)
şaka mısın ? ATI ekran kartı ve AMD turion işlemci gözle görülür bir problem teşkil etmekte. amatör kullanıcı olmamak için ne yapmalıyız azat asayı mı yükseltmeliyiz ?
ATI + Sempron da da oluyor. Çoğu kombinasyonda bu oluyor gibi bir şey. Ama baştaki arkadaşın dediği gibi yeni kartlar sorun çıkarmıyorsa, orasını bilemem.
TaTMiNaTöR (49)
Kullanıcı avatarı
W0IkaN
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Babylon

Mesaj gönderen W0IkaN »

Canceazi yazdı:
şaka mısın ? ATI ekran kartı ve AMD turion işlemci gözle görülür bir problem teşkil etmekte. amatör kullanıcı olmamak için ne yapmalıyız azat asayı mı yükseltmeliyiz ?

benim bahsettiğim amatörlükle oyunu birbirinden ayıramıyacak kadar acizsin

kırılmalar olabilir bunu kendin deneme yanılma yoluyla çözeceksin directx son sürümü ekran driveri son sürümü fazla işe yaramaz

benden size ufak bi ipucu işletim sisteminizi xp kullanıyosanız sp2 yi tercih edin ve asla sp3 e yükseltmeyin ;)
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

ghost kardeş, son birşey daha.

CPU-Z programı ile yaptıklarının aynısını GPU-Z programı ile de yap.

İyi forumlar.
TaTMiNaTöR (49)
Kullanıcı avatarı
LaNeTLixeFSaNe
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen LaNeTLixeFSaNe »

Arkadaş sorunun problemi AMD ve Ati Radeon'un uyumsuz çalışması.

Bazı noktalarda ekran fanı yavaşlıyor ve ekranda görüntü parçalanmaları oluyor.
Ama Nvidia'da fan durmadan aralıksız döndüğü için böyle bir problem olmuyor.

Ayriyetten kaydedilen verilerde bazı noktalarda ekran kartı ve işlemci aynı anda işlem yapmayı yanıtsız bırakıyor.

İkv yönetimi bizi düşünüyorsa gidip AMD ve ATİ'Ye hata raporu yollamalı.
Resim

"Ecel geldiğinde, Lodosları efsanevi kılıçları bile koruyamayacak!"
Lanetliler..

^Ashab-ı Kehf,Mevlana Pant,ibni ibni ceket,fundi sar.yüzük kolye,İbni cevo eld,ayakkabı,m2.5 şifa bu kadar
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

W0IkaN yazdı:
Canceazi yazdı:

benim bahsettiğim amatörlükle oyunu birbirinden ayıramıyacak kadar acizsin

kırılmalar olabilir bunu kendin deneme yanılma yoluyla çözeceksin directx son sürümü ekran driveri son sürümü fazla işe yaramaz

benden size ufak bi ipucu işletim sisteminizi xp kullanıyosanız sp2 yi tercih edin ve asla sp3 e yükseltmeyin ;)
Senin zihniyetindekiler burada oldukça suçlanacak kişiler AMD dekiler, IKV dekiler ya da forumdakiler değil, kendinizsiniz. Eski bir şeyin yenisi çıktıysa, kötüleştirmek değil iyileştirmek için yapılmıştır. SP3 ün getirdiği sadece 1 kötülüğü söyle ben buradan gidiyorum.
TaTMiNaTöR (49)
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

xp değil.
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

LaNeTLixeFSaNe yazdı:Arkadaş sorunun problemi AMD ve Ati Radeon'un uyumsuz çalışması.

Bazı noktalarda ekran fanı yavaşlıyor ve ekranda görüntü parçalanmaları oluyor.
Ama Nvidia'da fan durmadan aralıksız döndüğü için böyle bir problem olmuyor.

Ayriyetten kaydedilen verilerde bazı noktalarda ekran kartı ve işlemci aynı anda işlem yapmayı yanıtsız bırakıyor.

İkv yönetimi bizi düşünüyorsa gidip AMD ve ATİ'Ye hata raporu yollamalı.
Ekran kartı fanı yavaşlamasını ilk defa senden duyuyorum. Gerçi bizim ekran kartları hep fansız ama neyse :mrgreen:

O parçalanmalar genelde ekran kartının 70 derecenin üstüne çıkıp işlem yapma aralığının dışına çıktığı için oluyor.

Ama dediğim yöntem beni de hayretler içinde bırakarak bu parçalanmalara engel oldu, 6 saat boyunca 1 kere bile parçalanma yaşamadan yüksek kalitede takıntısız oyun oynadık.

Amd ve Ati ye rapor yollanmasına gerek yok, onlar zaten tek şirket :) Hem de Forumkral ın dediği doğruysa, yeni İşlemci - Ekran kartı kombinasyonlarında bu sorun olmuyormuş. Herkese iyi forumlar.
TaTMiNaTöR (49)
keyjam
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen keyjam »

Arkadaslar, burda kimse kimseyi kirmasin. Kimse de, kimseye Sen acemisin demesin. Bu sorun ile, bizzat ilgileniyorum. AMD Almanya detegine bir cok kez mail attim. En son bana sürüc takimina ( Driver Team) bu hatayi yollamami istediler. Sorunun ne oldugunu, resim ve video ile istediler. Bende gönderdim. Sorun sadece AMD islemci ATI Ekran kartlarinda olan bir sorundur. Bundan dolayi, Kimseye laf atip acemi demeyin. Burda en iyi bilgisayar bilgisi olan da, bunu cözemez. Cünkü tamamen sürücü kaynakli bir sorun. Bunu bizzat AMD kabul etti. Sürücü takimindan en kisa zamanda cevap gelecek. Gelir gelmez paylasacagim.

Iyi günler.

KeNvI.
Kullanıcı avatarı
x0xKaaNx0x
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

keyjam yazdı:Arkadaslar, burda kimse kimseyi kirmasin. Kimse de, kimseye Sen acemisin demesin. Bu sorun ile, bizzat ilgileniyorum. AMD Almanya detegine bir cok kez mail attim. En son bana sürüc takimina ( Driver Team) bu hatayi yollamami istediler. Sorunun ne oldugunu, resim ve video ile istediler. Bende gönderdim. Sorun sadece AMD islemci ATI Ekran kartlarinda olan bir sorundur. Bundan dolayi, Kimseye laf atip acemi demeyin. Burda en iyi bilgisayar bilgisi olan da, bunu cözemez. Cünkü tamamen sürücü kaynakli bir sorun. Bunu bizzat AMD kabul etti. Sürücü takimindan en kisa zamanda cevap gelecek. Gelir gelmez paylasacagim.

Iyi günler.

KeNvI.
+1. Merakla bekliyorum.

Karıştırmıyorsam sen çeşitli işlemci ve ekran kartı kombinasyonlarında deneme yapmıştın. İlk mesajda yaptığım şeyi de bir Ati+Amd kombinasyonlu bilgisayarda deneyip sonucu söyler misin? Teşekkürler şimdiden.

İyi oyunlar.
TaTMiNaTöR (49)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön