Doğru Avatar Nasıl Yapılır?[Görselleştirilmiş Anlatım]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Organize İşler

Doğru Avatar Nasıl Yapılır?[Görselleştirilmiş Anlatım]

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Görselini Konuştur avatar yarışması ile ilgili katılım konusunu inceledim ve gönderilen resimlerin yarısından fazlasının ne yazık ki "avatar" statüsüne girmediğini yani otomatik olarak diskalifiye olacağını gördüm.Hem doğruyu göstermek hem de rekabet ortamını artırmak için doğru avatar yapmanın yollarını bu başlık altında sizlere anlatacağım.

Forum,chat ortamları gibi "profil" altyapılı oluşumlarda sizi temsil eden küçük fotoğraflardır.Bu resimler her zaman kare şeklindedir.

Avatar kare şeklinde nasıl hazırlanır?

Bu konunun açılış amacı olan Görselini Konuştur yarışmasını baz alalım, ve avatarı sıfırdan tasarlayacağınızı değil,bir veya daha fazla materyali keserek oluşturacağınızı varsayalım.Bunun iki yolu mevcut.

1-Paint İle

Kullanacağınız resmi paint ortamında açın.

Resim

Araç menüsünün sağ üstünde yer alan kare şeklindeki seçme aracını kullanarak resminizin kullanacağınız yerini göz kararı ile fazla aşırıya kaçmadan dikdörtgensi bir biçimde seçin.

Resim

Bu işlemin ardından üst menüde bulunan ilk seçenek "dosya" ya tıklayarak "yeni" komutunu seçin.Açtığınız yeni belgenin boyutu her bilgisayara göre rasgele değişiklik gösterecektir.Bu son kopyala yapıştır yaptığınız resmin boyutuna bağlıdır.Şimdiki amaç yeni belge boyutunun kopyaladığınız resimden büyük olmamasını yani dışarıda boşluk bırakılmamasını sağlamak.Bunun için üst menüde "resim" e ardından "öznitelikler" e tıklayın.Resimde seçtiğiniz alan yüzde 99 ihtimalle 100x100 px'den büyüktür.Bu yüzden öznitelikler penceresinde gördüğünüz genişlik ve yükseklik değerlerini 100 şeklinde girerek "tamam" seçeneğine tıklayın.Bu boyut sizi yanıtlmasın.Küçük her boyut işinizi görecektir.10x10,2x2,35x35 vb...

Resim

İşleme hazır olan boş belgeye CTRL+V komutuyla önceden seçtiğiniz resminizi yapıştırın.Kısayol çalışmıyorsa üst menüden "düzen" e ardından "yapıştır" a tıklayın.

Resminizi yapıştırdınız.Bir sonraki aşamaya geçmek için resmin genişlik ve yükseklik değerinin eşit olması,yani şeklinin kare olması gerekmektedir.İnsan eli bunu milyonda bir ihtimalle yapabilir.O yüzden tekrar resim/özniteliklere girin.Genişlik ve yükseklik değerinin birbirinden farklı olduğunu göreceksiniz.10 piksel farkı bile işinizi bozacaktır.Örnek resimde değerlerin 739x602 olduğunu görüyorsunuz.Genişlik ya da yükseklik değerinin yuvarlanmış halini ikisine de girin.700x700 veya 600x600 gibi.Örnekte 600x600 boyutu uygulanmıştır.

Resim

Yapılan işlemden sonra ulaşılan resim böyle olacaktır.

Resim

İşlem henüz bitmedi.Genişlik ve yükseklik değerleri ayarlandı fakat resim hala istenilen avatar boyutunda değil.Bunu düzeltmek için birkaç adımınız daha var.Resmin değerlerleriyle yüzdelik oynama yapılması gerekecek.Resim/uzat eğ bölümüne girin.Açılan pencerede yükseklik ve genişlik değerlerinde %100 yazdığını göreceksiniz.Bu kısım Photoshop ile yapıldığında daha kolay,fakat şu an Paint kullanıldığı için işlem iki aşamalı gerçekleştirilecek.100x100 boyutunda bir resim elde etmek için şu anki resim boyutunun 5'in katları şeklinde olması gerekmekte,500x500,1000x1000 gibi.Bunu sağlamak için ilk aşamada uzat/eğ penceresinde resminizi bu boyutlardan herhangi birine yaklaştırabildiğiniz kadar yaklaştırın.Örnekte 600x600 boyutlu resim iki değere de %90 girilerek 540x540 boyutuna getirildi.Fakat hala yol var.Resim/özniteliklere girerek 540x540 değerleri 500x500 şeklinde değiştirildi.İki taraftan kaybedilen 40 piksel pek bir şeyi değiştirmeyecektir,o yüzden rahat olun.

Resim

Şimdi ise 2.aşamaya geçerek Resim/uzat eğ bölümünden yükseklik ve genişlik yüzdelerine 20 yazın.

Resim

100x100 boyutlu avatarınız hazır.Artık gönül rahatlığı ile yarışmaya katılabilirsiniz.Başarılar.

Resim

Resim

2.Photoshop İle

Bilgisayarında Photoshop programı bulunanlar Paint kullananlara kıyasla daha az zahmete girecekler.

Resmi Photoshop'ta açın.

Resim

Araç çubuğunun sol üstünde bulunan kare şeklindeki "Rectangular Marquee Tool" u seçin.Eğer yerinde başka bir şey varsa sağ tıklayıp onu getirin.Seçim aracını aldıktan sonra resimden faydalanmak istediğiniz kısmı göz kararı seçin.Dikdörtgenimsi bir seçip yapacağınız şüphesiz.Ardından CTRL+C tuş kombinasyonuyla seçiminizi kopyalayın.

Resim

File/new seçeneğinden yeni bir belge açın.Karşınıza gelen pencerede genişlik ve yükseklik değerleri göreceksiniz.Photoshop,kopyalanan resmin boyutlarını otomatik olarak yeni belge yaratırken kullanır.Örnekte kullanılan resim 727x677 boyutunda gözüküyor.Paintte yapıldığı gibi bu değerleri herhangi birinin yuvarlanmış haliyle değiştirin.Örnek resim 600x600 boyutunda açılmıştır.

Resim

Açtığınız belgeye CTRL+V tuş kombinasyonunu kullanarak seçmiş olduğunuz resmi yapıştırın.Ardından araç çubuğunun sağ üstünde bulunan "Move Tool" u kullanarak resmi istediğiniz bir biçimde tam olarak yerleştirin.

Resim

Karşılaştığınız sonuç böyle olacaktır.

Resim

Üst menüden Image/Image Size'a girin.Bu fonksiyon Paint'e kıyasla daha gelişmiştir.5'in katları durumu burada söz konusu değildir.Tek gereken o anki gözüken genişlik ve yükseklik değerinin istenilen değerlere denk olmasıdır.Matematikteki sadeleştirme gibi.Karşınıza çıkan pencerede Widht veya Height değerine 100 yazdığınızda bir diğeri de otomatik olarak 100 olacaktır.Bunu yapın ve OK deyin.

Resim

100x100 boyutlu avatarınız hazır.File/Save as diyerek kaydedin.Kaydederken formatını JPG olarak ayarlamayı unutmayın.Yarışmada başarılar

Resim

Resim

Çalışma alıntı değildir.Okuyan herkese teşekkürler.
En son izdirapgrafik tarafından 11 Haz 2011 21:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
2006-2013
Kullanıcı avatarı
ArtiZzxKAAN
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran

Re: Doğru Avatar Nasıl Yapılır?[Görselleştirilmiş Anlatım]

Mesaj gönderen ArtiZzxKAAN »

HeLaL Olsun .. Konu Sabit. <3
Resim
Buradan Tek Bir Çıkış Var !
Oda Benim İstediğim Şekilde.
GHQSEN
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen GHQSEN »

Teşekkürler Baya Zahmetle Hazırlanmış, Güzel Bir Anlatım...

Bu Arada Senin Avatarı Merak Etmekteyim 8-)
Remus
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Remus »

Bende farkettim konuyu incelediğimde bu konuda fazla bilgisi olmayan kardeşlerimizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.
Cennet cennet dedikleri,
Birkaç köşkle birkaç huri,
İsteyene ver onları,
Bana seni gerek seni.
Yunus Emre

Ey Türk Titre ve Kendine Gel
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini ve Töreni Kim Bozabilir !
Kullanıcı avatarı
ARGOS
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Lonca: Old Brothers

Mesaj gönderen ARGOS »

ArtiZzxKAAN yazdı:HeLaL Olsun .. Konu Sabit. <3
ARGOS - ARGOSS
.
Resim
.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...
Resim
İsmail Kaya
Kullanıcı avatarı
RoneeY
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen RoneeY »

Eline sağlık :)
Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
MackRuLz
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Meran
Lonca: Hanedan

Mesaj gönderen MackRuLz »

GHQSEN yazdı:Teşekkürler Baya Zahmetle Hazırlanmış, Güzel Bir Anlatım...

Bu Arada Senin Avatarı Merak Etmekteyim 8-)
[[/b]mackruLz]
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
fuci
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen fuci »

paylaşımlarını hep severim inş. 1. olursun
ResimResim
Kullanıcı avatarı
apomario
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: İhtiyarlar Heyeti

Mesaj gönderen apomario »

:arrow: Güzel paylaşım eline sağlık.
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Bu yarışma basit ve güzel bir yarışma.O yüzden katılım çok olmalı.Çok olmalı ki rekabet ve eğlence artsın.Şimdiki katılım yetersiz.Konuyu açma sebebim de biraz bu yüzdendir.
2006-2013

“Genel Etkileşim” sayfasına dön