0'dan 9'a kadar olan bütün rakamları sadece birer kez kullanarak 10 rakamlı bir sayı elde edeceksiniz. Ancak bu sayının;
· ilk rakamının oluşturduğu sayı, 1'e tam olarak bölünebilecek,
· ilk iki rakamının oluşturduğu sayı, 2'ye tam olarak bölünebilecek,
· ilk üç rakamının oluşturduğu sayı, 3'e tam olarak bölünebilecek, ...
benzer şekilde devam edecek ve bu sayının on rakamının oluşturduğu sayı (yani kendisi) , 10'a tam olarak bölünebilecek.
Bu koşullara uyan en küçük sayıyı bulunuz
Arif Abi Bu Soru Hatalımı
o Kadar Ugrastım Gerçekten Çıkmadı
Sonda 89 Buldm Oda 8 e Tam Blunmuo Kesın Bı Hata Var
soruda yokta çözümünde var cevabı 10 basamaklı olacak..
1236049875 gibi uğraştırıcı bi soru hesap makinesi lazım
Bir sayının 10 ile tam bölunebılmesı sonun 0 Olması lazım bilmiodun benden öğren
Ben cevap bu demedim zaten sadece 10 basamaklı bi örnek verdim . Yani sayı 2 basamaklı değil. 9876543210 bu sayıyı denedim sadece 7.sinde bölünmüyo :s
ben 2 basamaklı demedimki
kesın soruda bı hata var
1.sayı 1e bölünecek.
ilk2 sayı 2ye bölünecek.
ilk 3 sayı 3e bölünecek..
İlk 4 sayı 4e bölünecek...
.....
İlk 7 sayı 7ye bölünecek...
....
ilk 9 sayı 9a bölünece...
Sayı 10a bölünecek...
Thre are the norml( . )( . )the silicone ( + )( + )the perfct(o)(o).Some are cold(^)(^)some belong to grndmthers\./\./And let’s nt forgt the very large(o Y o)the very small(.)(.)and the asymmetrical(•)(.)We love them all! Say FCK to breast cancer!
1. sayı : 1, 1' e tam bölünüyor.
2. sayı : 2, 2' ye tam olarak bölünüyor.
3. sayı : 3, 3'e tam olarak bölünüyor.
benim anladığım böyle.
Pek vaktim yok, bu gün sınavım var ama şu şekildeyse
1. sayı 1 e tam bölünecek
2. sayı geldiğinde oluşturduğu sayı 2 ye tam bölünecek gibiyse onun testini yapmak gerekir
"0'dan 9'a kadar olan bütün rakamları sadece birer kez kullanarak 10 rakamlı bir sayı elde edeceksiniz. Ancak bu sayının;
benzer şekilde devam edecek ve bu sayının on rakamının oluşturduğu sayı (yani kendisi) , 10'a tam olarak bölünebilecek.
Bu koşullara uyan en küçük sayıyı bulunuz."
Cevap:3816547290
Thre are the norml( . )( . )the silicone ( + )( + )the perfct(o)(o).Some are cold(^)(^)some belong to grndmthers\./\./And let’s nt forgt the very large(o Y o)the very small(.)(.)and the asymmetrical(•)(.)We love them all! Say FCK to breast cancer!
"0'dan 9'a kadar olan bütün rakamları sadece birer kez kullanarak 10 rakamlı bir sayı elde edeceksiniz. Ancak bu sayının;
Bu koşullara uyan en küçük sayıyı bulunuz."
Cevap:3816547290
Helal olsun valla doğru..
THexGaMeLoRd[Ejder Asa(^)] lılGaMeLoRdlıl[Latif(^)] GaMeLoRd[Ashab-ı Keyf(^)] IıIGaMeLoRdIıI Sunucu:Tılsım Klan:Arzın Çocukları