Evet arkadaşlar zamanında gerek oyun içerisinde gerekse forumda hemen hemen herkese ashabı keyf'in gereksiz bir şaheser olduğundan bahsetmişimdir. nitekim ki çemberlitaş eklentisiyle bu aleni olarak gün yüzüne çıkmıştır. o kadar zaman harcayıp o kadar maden para harcayıp ürettiğiniz ashab-ı keyf gerçekten çöp mü oldu ? yada diğer şaheserler...
kanımca yürüttüğüm mantık doğrultusunda 2 seçenek var.
1nci seçenek eğer eşyalar ve asa tipi şaheserler direk olarak yaratıklardan düşerse evet oyundaki tüm şaheserler çöp oldu üretmiş olduğunuz ve para verip + bastığınız şaheserlerden bahsediyorum
2nci seçenek ise eğer eşyalar üretim ise burda biraz yırtma payınız var... gene tahminimce söylüyorum artık eskisi gibi herkes her karakterini fulleme gibi bir şansı olmayacak evet artık oyun rayına girdi. herkes savaşçı herkes büyücü herkes şifacı olamayacak. ya savaşçı ya büyücü ya şifacı olacak şans eseri düşürülmüş eşyalar ve kolay madenler sonucunda + basılmış ashablıların ortalarda kraldan çok kralcı gibi dolaşması engellenmiş olacak... eğer ki eşyalar üretim ise 1 ashab 1 ejder 1 ecel ve 1 latif'in malzemelerini düşünün tahminimce kol gibi reçeteler bizleri bekliyor.
eğer malzemeler reçete sonucu üretilecek eşyalarsa bence şimdiden herkes sınıfını seçmeli ve ona yoğunlaşmalı ))
hadi herkesin gözü aydın. esas oyun şimdiden sonra zevklenmeye başlıyor ))
konfüçyüs
kazanılmış hiçbir başarı tesadüf değildir.
Cahiller; cehaletlerini kendilerine verilen yetkiyi kullanarak örtbas etmeye çalışırlar....
Bizim bu türkleri gerçekten anlamıyorum.Yenilik isteyen biziz çok güzel bir eklentisi gelmesine rağmen ağır eleştirilere maruz kalan maalesef ''SOBEE''..
Biraz düşünüp şu konuları açsanız daha güzel olacak diye düşünüyorum.İstanbul Kıyamet Vakti Çemberlitaş Eklentisinin çok zor olacağını zaten tüm oyuncular biliyor.Peki Çemberlitaş Bölgesine ''İnat Kıran'' gibi efsunlu silahlar ile girmeyi mi düşünüyorsunuz ?
- Tabiki de Hayır..
Bunun için demek istediğim konu şudur.Ashab-ı Kehf ve Tüm şaheserler Çemberlitaş Eklentisinde işimize yarayacak efsunlardır.Onlar olmasa biz nasıl Çemberlitaş'ı bitirebiliriz ki..
gerçekten iyi bir yere değinmişsin konfüçyüs dediğin gibi herkes her çarını fullemek yerine bir çarına yoğunlaşacak ben zaten hep bir çarıma yogunlasmıstım yıne oyle devam edecem.
Gereksiz oyun yoktur,farklı zevkler ya da eksik bakış açısı vardır
http://video.mynet.com/zalo6262/Istanbul-kiyamet-vakti-kont/388031/
video.mynet.com'un en cok ızlenen 6. videosu bir kerede sen izle..
KONT
Bide şu yönden bakın şahaser konusuna.Benim şahsi düşüncem şuankı grup bölgelerinde bile ashablı şifacının ashabsız şifacıya nazaran daha rahat oldugu ap açık ortada.Çemberlitaş da ashabsız şifacılar tercih edilmez diye düşünüyorum.Hemen hemen herkesin fikri bu yönde olacaktır.Ki yeni şaheserleri yapmak , düşürmek okadar kolay olmıcaktır.Şaheserin yoksa grup bölgesi 2 kat daha zor 2 kat daha masraflı olacaktır.İksir vs. O yüzden kimsenin şahaseri çöp olmadı, aksine şaheseri olmıyanda Çemberlitaşa girebilmek için şaheser yapacağına inanıyorum ben.
Bizim bu türkleri gerçekten anlamıyorum.Yenilik isteyen biziz çok güzel bir eklentisi gelmesine rağmen ağır eleştirilere maruz kalan maalesef ''SOBEE''..
Biraz düşünüp şu konuları açsanız daha güzel olacak diye düşünüyorum.İstanbul Kıyamet Vakti Çemberlitaş Eklentisinin çok zor olacağını zaten tüm oyuncular biliyor.Peki Çemberlitaş Bölgesine ''İnat Kıran'' gibi efsunlu silahlar ile girmeyi mi düşünüyorsunuz ?
- Tabiki de Hayır..
Bunun için demek istediğim konu şudur.Ashab-ı Kehf ve Tüm şaheserler Çemberlitaş Eklentisinde işimize yarayacak efsunlardır.Onlar olmasa biz nasıl Çemberlitaş'ı bitirebiliriz ki..
şaheser eşya olmadan migratı sığnağı nasıl bitirdiysen elinde şaheser olmadan çemberlitaş'ıda o şekilde bitirirsin. burda amaç ortaya çıktı artık... istersen rakamsal olarak açıklayayım sana olayı ? istersende oyun yapısı olarak.
oyun yapısı olarak eğer reçeteler üretim olursa artık herkes tek bir sınıfa yoğunlaşacak. migrat gibi sığnak gibi oo hadi büyücümü fulledim sıra şifacıma onuda yaptım sıra savaşçımda savaşçıyıda fulledim şaheserleri ürettim + bastım olmayacak.
şaheser olmadan çemberlitaş nasıl biter ? ? ?
bu konuya gelince evet oyun parası olarak hesaplayalım
5 menekşe tanesi 40m'den = 200m
5 yonca tanesi 15m'den = 75m
3 yoğurt (18 budaksız 4mden) = 64 m
2 kadim pençe 25m'den = 50 m
liderlik meran mücevheri vs leri saymıyorum
kaba taslak hesapla 1 ashab-ı keyf'in 1 kişiye maliyeti 400m
eğer ki yeni eşyalar reçete üretimi değil de patron yaratıklardan düşecek eşyalar ise o 400m'in üzerine bir bardak soğuk su içmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Ashab-ı keyf'in faydaları ne peki ?
bunu herzaman söylerim şifacıda iyileştirme büyüsü 1000 üzerine çıktığı zaman ne kadar çıkarsa çıksın pek bir faydası yoktur. iyileştirme büyüleri 1000 üzeri olan bir şifacı 4500 - 6000 arası can basar iyileştirme büyüleri 2000 üzeri olan bir şifacıda 4500 - 6000 arası can basar işte yeni sistemde tek sınıfa yönlendirme olursa bu olacak. bilen ile bilmeyen ayrılacak... iyileştirme büyüsü 1000 üzeri olan bir şifacıda ashabı keyf sadece kudret jenerasyonu farkı var buda otururken kudret doldurmada farkeder ashablı kişi daha cabuk fullenir. ayakta ise 5 dakikalık durmada ashablı kişi ashabsız kişiye 15 kudret fark atar 10 dakikada 30 kudret 15 dakikada 45 kudret 20 dakikada 60 kudret.
peki 20 dakikada 60 kudret için 400m harcamaya değer mi ? ? ? şuana kadar en büyük patron yaratığın kesimi 9 dakika ile kadim hidra. grup bölgelerinde ise junon 4 dakika. 5 dakikalık bir kesimde 15 kudret için 400m harcamak çok büyük bir para ben o kadar zengin değilim.
ashab-ı üretmedim peki ne yaptım. ashaba harcayacağım 400m paranın sadece 50m'lik kısmı ile 500 ejder 500 ibni sina 500 cevriye iksir temin ettim. bakalım çemberlitaş biticek mi bitemeyecek mi
oyun içerisinde olsun forumda şifacı sınıfındaki konular olsun her zaman eğer şifacı işini bilen bir şifacı ise üzerindeki eşyaların hiçbir önemi yoktur.
ama büyücüler için bu olay tersi durumda bununda altını çizmek isterim. büyücünde eşyan yoksa ne kadar iyi olursan ol 49 seviye büyücünle 39 seviye bir büyücüye madara olabilirsin...
burda belirttiğim genelde şifacı açısından bakmış olduğum konu olduğunuda bildireyim..
konfüçyüs
Cahiller; cehaletlerini kendilerine verilen yetkiyi kullanarak örtbas etmeye çalışırlar....
YorgunDemokrat yazdı:Bide şu yönden bakın şahaser konusuna.Benim şahsi düşüncem şuankı grup bölgelerinde bile ashablı şifacının ashabsız şifacıya nazaran daha rahat oldugu ap açık ortada.Çemberlitaş da ashabsız şifacılar tercih edilmez diye düşünüyorum.Hemen hemen herkesin fikri bu yönde olacaktır.Ki yeni şaheserleri yapmak , düşürmek okadar kolay olmıcaktır.Şaheserin yoksa grup bölgesi 2 kat daha zor 2 kat daha masraflı olacaktır.İksir vs. O yüzden kimsenin şahaseri çöp olmadı, aksine şaheseri olmıyanda Çemberlitaşa girebilmek için şaheser yapacağına inanıyorum ben.
:idea: :arrow: Arkadaşın dediğine katılıyorum Ejderli Büyücüler ve Ashablı Şifacılar bence yeni bölgede hem hasar hemde kudret bakımından farkını ortaya koyacaktır.
Şifacılar bir ihtimal girer ama büyücülerin işi gerçekten zor olacak gibi görünüyor sadece çevresi olanlar girebilir herhalde yetkili kişilerin dediklerine göre bknz: şuanda hala migrata ve sığınağa giremeyen yüzlerce insan var ..
byAPACHE yazdı:Şifacılar bir ihtimal girer ama büyücülerin işi gerçekten zor olacak gibi görünüyor sadece çevresi olanlar girebilir herhalde yetkili kişilerin dediklerine göre bknz: şuanda hala migrata ve sığınağa giremeyen yüzlerce insan var ..
her oyuncu sığnağa migrata defalarca girmiştir bunu unutma oyunda sığnağa migrata girmedim diyen bir oyuncu olduğuna inanmıyorum ama şu var kişi 8nci karakterini sığnağa yada migrata sokamamıştır bunda hemfikir olabiliriz. lakin oyunda gb'lere girmemiş birinin olduğu konusunda hemfikir değiliz
Bende bu yeni Çemberlitaş uygulamasını sevdim . Herkez bir sınıfa yönelmek zorunda kalacak . Şifacıda 4 set var , şifacı 4 seti tamamlamak için çabalıcak . ( Gerek üreterek , gerek düşürerek ) Büyücüde aynı şekilde 4 seti üretmeye , düşürmeye çalışacak . Bence o kadar kısa sürede düşürüp öbür karakterlerine geçeceğini sanmıyorum . Sığınak , Migrattaki eşyalar kısıtlıydı o yüzden düşürmek kolay oldu .