IKV nin şuanki ekibiyle sadece bunlar yapılabiliyosa tmm ztn yaptıkları büyük başarı zor bişi bunu biliyorum ama ekibini müşteri memnuniyeti için geliştirmeleri lazım bnm anlıyamayacağım şu
Silk...d koskoca DEVASA BİR şirketi var WoW nin şirketini takmin edemşcem...
her nese o kadar çok kişinin oluşturduğu ekip az parayla ayakta duruyor ... siz ççok para örnek olarakta
KALICI hayvan meselesini vermiştim adaların 1 tl ye aldığı köpeği biz hep yetenek hemde üstüne 20 TL verip alıyoruz ama sonra şunuda düşünüyorum...
o oyunun IKV den 10 katı oyuncusu var diyorum ...
sonra şöylebir sonuç çıkıyor ortaya....
neden oyuncu sayısı artmıyor tam tersinebırakanlar fazlalaşıyor... İNSANLAR GÖRSEL EFEKT İSTİYOR... ONUN için oyuna bağlanıyor....
Bir arkadaşım somut bir oyun demişti cvp ta vermiştim evet katılıyorum somut bir oyun gerçek yaşamla nereeyse aynı oyuna başladığımızda fare kesiyoruz ...
insanlar SOYUT oyunları sevmekte gerçek yaşamdan kopup değişik şeyler aramakta IKV kötü BİR OYUN ASLA DEMİYORUM...
Ama somut oyunlarıda sevenler var ... SOYUT kadar fazla olmadığı için hala nifusumuz az...
ben bu oyuna TÜRK oyunu diye 5 sene gönlümğ verdim parada yatırdım sırf türk olduğu için türkiye ninde bu konulardada geri kalmadığını göstermeliyiz ....
Ama bu kadar fazla parayla ne çok kişi yatırım yapar nede ounu oynıyanlar artar...
TAHMİNİM BU düzeyde WoW düzeyine 20 senede anca geliriz...
çünkü 49 lwl ve ARTACAKMI DEDİĞİMİZDE HAYIR hiç düşünmedik diye cevap alıyoruz...
Oyunun lwli artsa görsel efekt çoğalsa yetenekler artsa ... Haritalar daha ışıltılı Efektli olsa bizi hayal dnyasına götürse .... Soyut olması en iyisi bence ... çokta cıvıtmadan...
Bnm düşüncelerim bunlardan ibaret ...
:!: UYARI= :arrow: Kimse beni yanlış anlamasın Ben urada IKV yi kötüemeye çalışmıyorum... Tartışma konusudur böyle böyle olsa daha iyi olurdu gibi şeylerin barındığı barınacağı bir konudur...
SOYUT mu :?: SOMUT mu :?:
KALICI HAYVAN
- seagle
- Meteor Kaşifi

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Sentinus
Re: KALICI HAYVAN
.......SeaGle (49 lwl)Büyücü
.......Dbsimsekdb(49 lwl)Savaşçı
.......FastxSeaGlexDbxI(49 lwl)Şifacı(^)AsHaB-ı KeHF)

*2254*

*2254*
İlla soyut oyun istiyorsalar Age of Mythology oynasınlar o zaman.
Infinity Ward,Ubisoft,EA "akılsız" olduğu için,oyunlarına gerçeklik katmaya çalışıyorlar.Crytek "işi bilmiyor",çünkü gidip New York'u oyuna koydular değil mi?
Adamlar koskoca New York'un içine kurguyu öyle bir oturttular ki,görselliği atın bir kenara,kurgu olarak tadından yenmez oldu!Ha gidip Cevat Yerli'nin yüzüne "Sen işi bilmiyorsun,git ilk oyundaki gibi Jungle'da takıl" diyebilecekler mi?Hah!
Efektler ölçülü olursa bir oyuna değer katar.Bakın bakalım "Koskoca Assassin's Creed'de" bir ışıklı böcekli efekt görebilecek misiniz? Var mı? Ama oyun ne kadar tutuyor! Bir Modern Warfare'de ışık var mı? Ama rekor kırdı.Önemli olan atmosfer.Siz ne efekt koyarsanız koyun,eşeğe altın semer vur eşek yine eşektir!
Somutu yapmak çoğu zaman daha zordur.Yoksa uzun bir düzlüğe istediğiniz üniteleri gelişigüzel dağıtabilirsiniz.Önemli olan bir binayı olduğu gibi aktarmaktır.O atmosferi sağlamaktır.Ha soyut oyunlar başarısız mıdır? Asla!
Ama bana kalırsa somut,soyuta göre daha özenlidir.Atmosfer sağlanırsa tadından yenmez.
Infinity Ward,Ubisoft,EA "akılsız" olduğu için,oyunlarına gerçeklik katmaya çalışıyorlar.Crytek "işi bilmiyor",çünkü gidip New York'u oyuna koydular değil mi?
Adamlar koskoca New York'un içine kurguyu öyle bir oturttular ki,görselliği atın bir kenara,kurgu olarak tadından yenmez oldu!Ha gidip Cevat Yerli'nin yüzüne "Sen işi bilmiyorsun,git ilk oyundaki gibi Jungle'da takıl" diyebilecekler mi?Hah!
Efektler ölçülü olursa bir oyuna değer katar.Bakın bakalım "Koskoca Assassin's Creed'de" bir ışıklı böcekli efekt görebilecek misiniz? Var mı? Ama oyun ne kadar tutuyor! Bir Modern Warfare'de ışık var mı? Ama rekor kırdı.Önemli olan atmosfer.Siz ne efekt koyarsanız koyun,eşeğe altın semer vur eşek yine eşektir!
Somutu yapmak çoğu zaman daha zordur.Yoksa uzun bir düzlüğe istediğiniz üniteleri gelişigüzel dağıtabilirsiniz.Önemli olan bir binayı olduğu gibi aktarmaktır.O atmosferi sağlamaktır.Ha soyut oyunlar başarısız mıdır? Asla!
Ama bana kalırsa somut,soyuta göre daha özenlidir.Atmosfer sağlanırsa tadından yenmez.
WoW'u örnek veriyorsun kaçtır birşey demiyorum,biraz da araştır cevap ver.3 senede 4 senede bir anca eklenti geliyor anca level geliyor.Tamam,adamlar 60 level sınırıyla başladılar ama,sonraki 10 level'i getirmeleri kaç sene aldı?Hele bir de şuna bak bakalım,son 5 level'in gelmesi 3 sene sürdü.Salak mı bu adamlar "level o kadar önemliyse" getirmiyorlar?seagle yazdı:
çünkü 49 lwl ve ARTACAKMI DEDİĞİMİZDE HAYIR hiç düşünmedik diye cevap alıyoruz...
"Everything starts in the head"

- seagle
- Meteor Kaşifi

Aedan yazdı:İlla soyut oyun istiyorsalar Age of Mythology oynasınlar o zaman.
Ama bana kalırsa somut,soyuta göre daha özenlidir.Atmosfer sağlanırsa tadından yenmez.WoW'u örnek veriyorsun kaçtır birşey demiyorum,biraz da araştır cevap ver.3 senede 4 senede bir anca eklenti geliyor anca level geliyor.Tamam,adamlar 60 level sınırıyla başladılar ama,sonraki 10 level'i getirmeleri kaç sene aldı?Hele bir de şuna bak bakalım,son 5 level'in gelmesi 3 sene sürdü.Salak mı bu adamlar "level o kadar önemliyse" getirmiyorlar?seagle yazdı:
abim WoW yi oynuyorda ondan örnek gsteriyorum...
2.si bunun kolay bişi olmadığını biliyorum
3. sü onlarin 30 dan fazla haritası var... hiç yenlik yapmasalar bile yine oynanılır ...
her lwl atlayışında farklı bir yerdesin 10 dan fazla yeteneklerini kullana biliyorsun görsel efekt MAXimum...
Yorumun için yinede saol - + tüm yorumlara açık bir konu ama bnm demek istediğim o değpi her yorumda konuyu saptrıtyorsunuz demek istediğim bu
KALICI hayvan meselesini vermiştim onların 1 tl ye aldığı köpeği biz hep yetenek hemde üstüne 20 TL verip alıyoruz ...
? hiçmi şiçnde kazık yeme duygun yok bu konuda ben WoW den örnek vermiyorum...

*2254*

*2254*
WoW'da geçen evren önceden kurulu bir evrendir.Warcraft'ın strateji oyunları da dahi burada geçer.
Genel olarak Azeroth'da geçmektedir.Hayalidir,istediğiniz yere çekilebilir.Harita yapması kolaydır,istediğiniz yere birşey iliştirebilirsiniz.
Ama IKV,(her ne kadar yeraltı geldikten sonra bu misyondan kopsa da) Istanbul'u aktarmak üzerinden oyun geliştirmektedir.Yani evren kısıtlıdır.Temel taşları vardır,metrekaresi bellidir,Istanbul sınırlarından suan cıkamaz.
Konuya sadık kalmak gerekir ve bu yüzden zorludur.
Sıfırdan yapmak,tamir etmekten daha kolaydır kimi zaman.
Genel olarak Azeroth'da geçmektedir.Hayalidir,istediğiniz yere çekilebilir.Harita yapması kolaydır,istediğiniz yere birşey iliştirebilirsiniz.
Ama IKV,(her ne kadar yeraltı geldikten sonra bu misyondan kopsa da) Istanbul'u aktarmak üzerinden oyun geliştirmektedir.Yani evren kısıtlıdır.Temel taşları vardır,metrekaresi bellidir,Istanbul sınırlarından suan cıkamaz.
Konuya sadık kalmak gerekir ve bu yüzden zorludur.
Sıfırdan yapmak,tamir etmekten daha kolaydır kimi zaman.
"Everything starts in the head"

- mitmet
- Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
bak kardeşim bu oyun GERÇEKÇİ. fantastik değil. o ne öyle kocaman çembeler falan. ne güzel işte at topunu kaç ya budur oyun. ne onlar ateri oyunu gibi. ciddiyim bak grafikleri BERBAT. süper marionun bi üst versiyonu işte 
yazamayacağım kadar çok karakter..

Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
- seagle
- Meteor Kaşifi

1 Tl ye alıolar hayvanı silkroad'da ama ıkv de 20 tl verip yetenek olarak kullanıyoruz neden bukaradar pahalı
oyunu örnek verdim sadece...

*2254*

*2254*
Silkroad oynamıyorsun burası İKV beğenmıyorsan... İşte kapı, iste sapı.
Oyuna başlarken nasıl kimseye sormadıysanız bırakırkende sormayın. Beğenmeyen varsa çeker gider. Ardına bile bakmadan...
Oyuna başlarken nasıl kimseye sormadıysanız bırakırkende sormayın. Beğenmeyen varsa çeker gider. Ardına bile bakmadan...
- mitmet
- Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
para benim istersem 60 tlye alırım hayvanı sonra da şişe takıp ızgara yaparım.
yazamayacağım kadar çok karakter..

Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
- seagle
- Meteor Kaşifi

eğer IKV yi sevmesem 5 sene oynamazdım...aNaRcHy yazdı:Silkroad oynamıyorsun burası İKV beğenmıyorsan... İşte kapı, iste sapı.
bnm dediğim oyuna yatırılan para...

*2254*

*2254*
- seagle
- Meteor Kaşifi

PAran bolsa ben napayım bu oyunu oynıyan tek sen yoksun herkezin bütçesi dşünülmek zorunda 1 tl ye alnan hayvan ıkv de 20 TL bu fazla sadece hadi onu bıraktım ytenek görevinde yeteneklere ellemeseler ne olurdu sanki...mitmet yazdı:para benim istersem 60 tlye alırım hayvanı sonra da şişe takıp ızgara yaparım.

*2254*

*2254*