Kan Vermenın Faydaları

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
emrah
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Kan Vermenın Faydaları

Mesaj gönderen emrah »

Arkadaslar bu zamana kadar kanverme gıbı bı durumda bulunmadım takı 2 hafta onceye kadar haftada 1 gun 6 yasında bı kız kardesıme Tronbokınaz Kanın ıcındekı sarı sıvı maddedır kucuk kardesımın vucudu bunu ve kanı uretmedıgı ıcın heran olumle burun buruna gelebılıyor.

Memorial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlar Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Keskin, yılda iki kez kan vermenin, vücudu yenilediğini bildirdi.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl yüzlerce kişinin hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybettiğine işaret ederek, buna karşılık, son yıllarda yapılan araştırmaların Türkiye'deki yıllık kan bağışı oranının nüfusun yüzde 1'i kadar olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kan bağışının, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıdığını vurgulayan Keskin, kan bağışında kan hücrelerinin yenilendiğini, bunun da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağladığını bildirdi.

Doç. Dr. Kenan Keskin, şunları kaydetti:

“Kan, tek kaynağı insan olan çok değerli bir ilaçtır. Yaklaşık 40 yıldan beri kan yerine kullanılabilecek ve bu değerli yaşam iksirinin yerini alabilecek yapay bir madde elde etmeye yönelik çalışmalar olmakla birlikte, bu konuda tatmin edici sonuçlar alınamamıştır. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine kullanılabilecek bir yedeğinin olmaması, kanın ve kan bağışlamanın önemini son derecede arttırmaktadır.”

Türkiye'de kan bağışının yeterli düzeyde olmadığını belirten Keskin, ağırlığı 50 kilonun üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan 18-65 yaş arasındaki herkesin yılda dört kez kan bağışında bulunabileceğini bildirdi.

KAN VERMENİN YARARI

Doç. Dr. Keskin, kan vermenin faydalarına da değinerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder, daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Yılda iki kez kan vermek, vücudu yeniler.”

ExxR
Kullanıcı avatarı
Theoneibo
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: DEVA

Re: Kan Vermenın Faydaları

Mesaj gönderen Theoneibo »

Kardeşim kan lazımsa sana 50 adam bulum istanbul'dan yeter ki sen iste. Ben 3 hafta da bir kan veririm. Alıştım artık valla bazen işden eve gittiğim zaman hadi kan verip gidim diyorum. Van kızılay da çalışanlarla artık arkadaş olduk.
Dünya üç gündür;dün, bugün ve yarin. Dün geçti, yarinin geleceği belli değil öyleyse bugünün kiymetini bil!
Kullanıcı avatarı
Yasakask
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Yasakask »

Bulundugunuz yerdeki Kan Bağışlama Merkezi bilmiyosa iseniz
:arrow: http://www.kanver.net/adres/
Resim
Resim
Kaswa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos
Lonca: [Kan Ve Revan]

Mesaj gönderen Kaswa »

Kan ver ki ihtiyacın olduğunda bulasın.
I>>>>>> o(^_^)o >>>>>

(49)TürkxxMeLaNKoLiQ
(49)Lodosşifa=> ArTıK XxBaHTıKaRaxX
(49)Türkxxvakitsiz
Bi' Güne Daha El Salladım Giden Gitti Ve O Günün Şahitleride Gayba
Karıştı.
Kurtlarxkadriye
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Kurtlarxkadriye »

Trombosit maddesi kanın Pıhtılaşmasını sağlayan bir maddedir.

Bazı kişilerde bu maddenin üretilmemesi sonucu çok ufak bir yaralanma olsa dahi kastanın kanı pıhtılaşmamasından dolayı kan kaybından ölmesine sebebiyet verir.

Kan ile alakalı Kan ve ilik kanserinde bu madde kanserli hücreler tarafından yokedildiği için kanser hastalarının sürekli bu maddeyi alması gerekmektedir. almamaları durumunda gördükleri tedavi ile birlikle bağışıklık sistemi iyice çöker ve hasta kısa zamanda hayatını kaybedebilir.

Bağışlamış oldupğunuz kanlar içerisindeki Trombosit maddesi ayrıştırılmaz genelde trafik kazalarından sonra hastaya müdahalede veya amelyatlarda kullanılır.

Ancak Trombosit özel bir makine sayesinde dönorun kanı vücüdündan alınır. Trombosit maddesi kandan ayrıştırılır. ve kan tekrar dönorun vücüdüna verilir.

Dönor 6 gün içerisinde tekrar Trombosit verecek seviyede vücudunda trombosit üretebilir.

Yani yılda 2 kez den fazla kan vermek sorun yaratabilirken; haftada bir kez Trombosit verebilirsiniz

Trombosit depolanamaz ve dayanıklı değildir. bu sebeple ÇEVRENİZDE TROMBOSİT İHTİYACI OLAN BİR HASTA OLUR VE KAN GRUBUNUZ UYARSA MUHAKKAK ONA YARDIMCI OLMANIZ GEREKMEKTEDİR.

BUNUN SEBEBİNİ SORACAK OLAN CANI KIYMETLİ ARKADAŞLARIMA ŞUNU ÖRNEK VEREBİLİRİM.

BACAĞINIZDA Bİ SORUNUNUZ VARSA BACAĞINIZ AĞRIR... PEKİ KANINIZDA Bİ SORUNUNUZ VARSA NERENİZ AĞRIR???

AYAK TIRNAĞINIZDAN SAÇ TELİNİZE KADAR BÜTÜN VÜCUDUNUZ.... çünkü kan bütün vücudunuzda dolaşır...

ALLAH KİMSEYE BÖYLE ACILAR TATTIRMASIN.
Resim
{REHBER}Kurtlarxkdriye(49)
Kurtlarxkadriye(49)
Kurtlarxkadrıye(49)
Kdriye(49)
Redfox(45)
Kullanıcı avatarı
ayberk
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen ayberk »

Duyarlilik için teşekkürler...
İsim: Ayberk
Börteçine Loncası Kurucu ve ikinci başkanı

Resim
Kullanıcı avatarı
FaunTLeRoy
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen FaunTLeRoy »

Ayda 1 kere kan veririm düzenli olarak :)
Resim

ResimResim
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Bu güzel bilgiyi hatırlattığın için, teşekkür ederim.

Kaynak: http://www.webhatti.com/saglik/120504-k ... alari.html
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

Konuda anlatılan rahatsızlık hakkında bilgim olmadığı için o rahatsızlık hakkında yazmam doğru değil, rahatsızlığı olan kardeşime ALLAH C. C. şifalar dilerim. Kan vermenin faydaları toplum içinde genelde biliniyor, buna rağmen kan bağışının çok düşük olması bireylerin tek başına, toplumsal sorumluluk duygularını gerektiği gibi yerine getirememesidir. Mesala ben 5-6 defa kan verdim her zaman versem derim kendime ama kızılaya gitmek nefse külfet gelir. Fakat bazı organizasyonlar insanın bu tembelliğini bertaraf eder. Bursa ODAK ''Osmangazi Dağcılık Arama Kurtarma '' ın organize ettiği kan bağışı kampanyası gibi senenin belli zamanlarında bu organizasyonlar yapılıyor . 31 Mayıs ta yapılacak kan bağışı kampanyasında bende kan vereceğim böyle organizasyonlar nefsin tembelliğinide kırıyor.

Keşke kendimiz alışkanlık yapıp ayda kaç defa yanından geçtiğimiz kızılaya girip kan versek ama mazereti olmayan bir tembellik engel oluyor buna, bunun özrü yok inşaallah böyle tembeller azdır ki toplumsal vebal olmaya...
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
WeBCoDeR
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen WeBCoDeR »

Merhaba arkadaşlar...
Bu konu açıldığından beri takip ediyorum.

Kan vermek başkalarının ihtiyaçlarını gidermek çok önemlidir yapmış olduğunuzda güzel birşey.
Yanlız ben konu açıldığından beri yazıcam yazıcam diyorumda kendimi zor turuyorum ama sonunda yazma kararı aldım.
Siz ne güzel sallıyorsunuz arkadaslar birisi çıkmış 3 Haftada bir Düzenli KAN veririm diğeri Her ay kan veririm yazmıssınız.
Ufak atın be arkadaşlar benim arkadaşım İLİK kanseri oldu Abisi ve benım KAN grubumuz uyuyordu bizden bile en kötü ihtimal 2 ay da 1 kan alırlardı AYda 1 KAN hiç bir bünye veremezki 3 haftada düzenli olarak kan veresiniz.
Yani anlamadığım havanız kime bu konu üzerinden hava atılmaz arkadaşlar Bu 3 haftada 1 kan Ayda 1 kan verıyorum diyen arkadaşlar siz bence hiç kan vermemişsiniz.
1 Sefer kan vermiş olsaydınız bu şekilde abuk subuk yazılar buraya yazmazdınız kan veren insanın bünyesi ne duruma geliyor o ilk gun ve ilk hafta anlardınız.

Rahatsızlığı OLAN kardeş'imize ALLAH dan acil şifalar dilerim. İSTANBUL da yaşıyorum 0RH+ Kan grubum lazım oldugu zaman Ulaşa bilirsiniz.

İyi forumlar.
char main_title[ATA] = "[White]:";
char ddos_title[Attacker] = "[DDOS SYN]:";
char irc_title[Databes] = "[Irc]:";
char imspread_title[Scanner] = "[Facebook,Msn]:";

Programmer : АΤАКАЛ - ВΣΫАŽ
ŞekiL (A) ;)
Resim

“Genel Sohbet” sayfasına dön