turkoxHAMSTER yazdı:@JouRney
Bu en iyi 100 kişi olayını nasıl düşünüyorsun diye soracaktım güzel bir şey bende isterim ama neye göre 100 kişi gibi bir soru var seçenekler:
Şanına göre(zamanında vardı ama şimdi olması saçma olur çünkü KP çarları var)
Parasına göre (çok saçma olur)
Oyundaki saygınlığa göre (bunun da saçma yanı seçmelerin zor olması tüm sunucuları bir oylamaya tabî tutmak zor)
Yani seçeneklerde mantıklı olan oyundaki rakamsal bir değer olması ama bunun da sahtekarlık yada para için veya şan için kasılan ayrı çarların olması saçma.
Şöyle cevap vereyim;
anektod2 yazdı:
ÖRNEKLEMELER
*Ustalık Seviyesi(Çıraklık,kalfalık,ustalık): Seviye atlamak için karakterin o seviyede göstermiş olduğu performans ve yaratıklara karşı uygun olan yetenekleri kullanma, uygun olan efsunları kullanma, karakterin seviyeyi ne kadar zamanda atladığının hesaplanması gibi ....temel ölçülendirmeler ile karakterin oyun içindeki konumunun belirlenmesi. (Kim istemez ki bir zamanlar faaliyet gösteren "En İyi 100 Oyuncu Listesi" ndeki gibi bir listede üst sıralarda bu sayede yer almayı.)
...
anektod
Renkli olan yerde kastetiğim şey bu sıralamayı belirlemekti. Böylece hem sunucu içi hemde Sunucular arası bir değerlendirme yapılabilecekti. Ve bu çok geniş bir yelpazede düşünülebilir. Mesela;
Kişi hangi sınıfa ait karakteri ile oynarsa oynasın 3 ana başlık altında değerlendirlebilir.
1-Savaşçıların
2-Büyücülerin
3-Şifacıların
en iyisi olmak için çabalar. Herkes kendi Uzmanı, ustası olan dalda gelişir ve karakterini ona göre şekillendirir.
Bu sınıflara göre kimin en iyi olacağınıda;
anektod2 yazdı:
*Ustalık Seviyesi(Çıraklık,kalfalık,ustalık): Seviye atlamak için karakterin o seviyede göstermiş olduğu performans ve yaratıklara karşı uygun olan yetenekleri kullanma, uygun olan efsunları kullanma, karakterin seviyeyi ne kadar zamanda atladığının hesaplanması gibi ....temel ölçülendirmeler ile karakterin oyun içindeki konumunun belirlenmesi....
anektod
şekli yada sizin aklınıza gelen daha iyi önerilerle geliştirip zenginleştirebiliriz. Zaten konuyu açmamdaki maksatta ham olarak sunulmuş bu öneriyi sizinle beraber işleyerek elimizdeki en güzel sonuçla yönetimin dikkatini buraya çekmekti.
Ben sadece aklıma gelen bir kaç kıstas ile anlatmaya çalıştım. Ama tabiiki oyundaki saygınlık, klan parası vs gibi şeyleri onaylamıyorum. Eskiden olsa belki ama şimdi yorumumu yanlış anlamayın özellikle klan parasında işin suyunu çıkardılar.
Değerli önerile ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
anektod
Bu Bir Oyun..