BIR BAKINDA KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN NELER YAPMIŞ ONA GÖRE KANUNILERE DAVRANIŞINIZI DUZELTIN
BENIM GAYEM BOYLE KAHRAMANLARIMIZIN ISMINI HATIRLATMAKTIR
Mohaç’ta Macaristan ordusunu tamamen imha edip bölgeyi Osmanlı Devleti sınırları içine katan Kanunî Sultan Süleyman Han, Macaristan tacını Zapolya’ya verdi. Avusturya Arşidükü Ferdinand, Kanunî Sultan Süleyman İstanbul’a döndükten sonra Budapeşte’yi (Budin) almış ve Macaristan’ın büyük bir kısmını ele geçirmişti. Bunun üzerine Zapolya, Kanunî Sultan Süleyman Han’dan yardım istedi... 10 Mayıs 1529’da İstanbul’dan hareket eden Süleyman Han, eylülde Budin’i tekrar zaptetti...
Almanya sınırını geçti...
Kanunî Sultan Süleyman Han, 22 Eylül’de Almanya sınırını geçti. 27 Eylül’de Viyana önlerine gelen Ordu-yı hümâyûn, Hristiyanlığın en büyük devleti olan Alman İmparatorluğu’nun başkentini muhasaraya başladı.
Kanunî Sultan Süleyman Han, Viyana’ya gelirken hiçbir zaman kaleyi alma gayesi gütmemiş, istediği zaman bunu gerçekleştirebileceğini göstererek gözdağı vermek istemişti. Üstelik yeni fethedilmiş olan Macaristan’da İslâm idaresi tam yerleşmeden Viyana’nın da alınıp askerin çok geniş bir alana yayılması, stratejik bakımdan hatalı olurdu. Kışın yaklaşması kale çevresinin yoğun yağmurlar sebebiyle bataklık hâline gelmiş olduğuna aldırmadan kaleyi kuşatmıştı.
Kaleyi muhasaraya başlayan Kanunî Sultan Süleyman Han, on yedi gün boyunca döverek, şehrin surlarını iyice tahrip etmişti. Bu sırada bir Osmanlı güllesinin isâbetiyle kale komutanı Kont Salm de öldürülmüştü. Çevreden aldığı istihbaratlar sonunda Viyana’ya yüz elli kilometre uzaktaki Linz’de Alman ordusunun da Osmanlı ordusunun karşısına çıkmayacağı anlaşılınca, CharIes Quint’e verilen cezanın yeterli olduğuna kanâat getiren Kanunî Sultan Süleyman Han, orduya muhasarayı kaldırma emrini verdi...
Akıncıların kontrolünde...
Kanunî, Akıncı Beylerini akına göndererek, Avusturya, Güney Almanya (Bavyera), Muravya, Bohenya, Slovakya, Silezya (simdiki Çek Cumhuriyeti) ve Slovenya gibi Alman İmparatorluğu’na bağlı ülkeleri baştan başa çiğnetti. 16 Ekim’de Viyana önlerinden hareket eden Ordu-yı hümâyûn, İstanbul’a ancak 16 Aralık’ta ulaşabildi...
kaynak; vehbi tülek , türkiye gazetesi
KANUNİ İSMINI BEĞENMEYENLER BI BAKSIN
- izhar
- İstihbarat Üyesi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Friends Of Heaven
KANUNİ İSMINI BEĞENMEYENLER BI BAKSIN
kanunixxbaşkan
- izhar
- İstihbarat Üyesi
- Lonca: Friends Of Heaven
Re: KANUNİ İSMINI BEĞENMEYENLER BI BAKSIN
FRANSIZ DONANMASININ REHİN ALINMASI
1553 yılında Fransa ile Osmanlı İmparatorluğu arasında İstanbul antlaşması imzalanmıştı. Fransızlar Türk yardımına karşılık 300 bin altın tazminat ödemeyi kabul etmişlerdi. Ancak bu borçlarını ödeyinceye kadar, Fransız donanması, Osmanlıların elinde rehin olarak kalacaktı.
Kral İkinci Henri, antlaşmadan önce Kanunî Sultan Süleyman Hâna gönderdiği mektupta şöyle diyordu:
“Şimdiki durumda, Fransa’nın hiçbir şeyi kalmamıştır. Padişah hazretlerinden başka hiçbir yerden de ümidi yoktur. Ancak bundan evvel de birçok defalar padişah hazretlerinin yardımları görülmüştür. Eğer biraz para ve mal yardımı yapılırsa, Fransa bundan ebediyyen minnettar kalacak ve Türk cömertliği bir defa daha dünyaya nam salacaktır. Bu yardım, cihan padişahı hazretleri için hiç derecesindedir...”
Pek çok Fransız tarihçisi, bu rehin anlaşmasını kendileri için küçük düşürücü bir olay sayarak, yazmaktan kaçınmışlardır
1553 yılında Fransa ile Osmanlı İmparatorluğu arasında İstanbul antlaşması imzalanmıştı. Fransızlar Türk yardımına karşılık 300 bin altın tazminat ödemeyi kabul etmişlerdi. Ancak bu borçlarını ödeyinceye kadar, Fransız donanması, Osmanlıların elinde rehin olarak kalacaktı.
Kral İkinci Henri, antlaşmadan önce Kanunî Sultan Süleyman Hâna gönderdiği mektupta şöyle diyordu:
“Şimdiki durumda, Fransa’nın hiçbir şeyi kalmamıştır. Padişah hazretlerinden başka hiçbir yerden de ümidi yoktur. Ancak bundan evvel de birçok defalar padişah hazretlerinin yardımları görülmüştür. Eğer biraz para ve mal yardımı yapılırsa, Fransa bundan ebediyyen minnettar kalacak ve Türk cömertliği bir defa daha dünyaya nam salacaktır. Bu yardım, cihan padişahı hazretleri için hiç derecesindedir...”
Pek çok Fransız tarihçisi, bu rehin anlaşmasını kendileri için küçük düşürücü bir olay sayarak, yazmaktan kaçınmışlardır
kanunixxbaşkan
Yanlış bir söylem var burada.. Sanırım kimse loncanıza Kanuni isminden ötürü laf söylemiyordur ve Sultan Süleyman'ın yaptıklarından ötürü kimsenin senin loncana değer vermesini ve davranışlarını değiştirmesini bekleme derim..Siz kendi icraat ve davranışlarınızla ancak insanların saygısını kazanabilirsiniz..bugün yine kestiğim bir kanuni carından küfür işittim.. ben bu adama saygımı göstermeliyim sizce..izhar yazdı:BIR BAKINDA KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN NELER YAPMIŞ ONA GÖRE KANUNILERE DAVRANIŞINIZI DUZELTIN
BENIM GAYEM BOYLE KAHRAMANLARIMIZIN ISMINI HATIRLATMAKTIR
Ölümsüz bir aşk için..

Safa Öztürk

Safa Öztürk
- serserixemre
- Işık Hanım'ın Elemanı
KADİR YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN BU İKİ OLDU GECEN GÜN DE TÜRKX LONCASINDA BÖLE BİŞİ DUYDUM BİZ TÜRKX LONCASIYIZ TÜRKLER SEVİLMEZMI TARZINDA BİŞİ SÖLEDİ SENI BİLEMEM AMA ÖNCE LONCABDAKI BAZI ŞAHSİYETLERİN HAL HAREKETİ DÜZENLEMESİNİ SAĞLA AYRICA GECE KONUSMADA BANA KÜFÜRÜ SALLAYIP TA BASKASININ YANINA GİDİP EMRE BANA KÜFRETTİ TARZINI BİDAHA KULLANMAMANI ÖNERİRİM....
KANUNİ SULTAN SÜLEYMANI SEVERİM ANCAK BU KANUNİX LONCASI İLLA KİMSE SEVMEK ZORUNDA DEĞİL SAYGIMIZ KANUNİ SULTAN SÜLEYMANA DIR KANUNİX LONCASINA DEĞİL:)
KANUNİ SULTAN SÜLEYMANI SEVERİM ANCAK BU KANUNİX LONCASI İLLA KİMSE SEVMEK ZORUNDA DEĞİL SAYGIMIZ KANUNİ SULTAN SÜLEYMANA DIR KANUNİX LONCASINA DEĞİL:)
BöRTeÇİNexSeRSrİ
Dostxemre
HERKES ADAMLIGI ÖGRETMEYE KALKISIR AMA BİLMEZKİ KENDİSİ ADAM DEGİLDİR
Dostxemre

HERKES ADAMLIGI ÖGRETMEYE KALKISIR AMA BİLMEZKİ KENDİSİ ADAM DEGİLDİR
Kanuni Sultan Süleymanın acaba tırnağı olabilir misin? Loncana kendine bir bak ağzında küfür çocukca hareketleriniz saçma sapan konularda hep sen varsın. Sen Kanuni Sultan Süleyman mısınki saygı duyucaz iyi ozaman bende FatihSultanMehmet yapayım çarın adını herkez saygı duysun Emrneinde dediği gibi saygım Kanuni Sultan Süleymana ruhu şaad mekanı cennet olsun ayrıca Kanuni bir motor markasıdır bunuda unutma sen daha çok bunu örnek alıp lonca adı koymuşsun geç bu acındırmaları
Şehrin azizleri

Selamün aleyküm , hayırlı günler arkadaşlar.
Kadir dostum;Kimse senin Loncanın ismine yani Kanuni Sultan Süleyman'ın sıfatı olan KAnuni tamlamasına kimse laf söyleyemez.
Laf söylenen , ki söyleyen kişi haklımıdır , haksızmıdır , bilemem ama , onun söylediği şahsadır.
Biri senin lonca üyelerinden birinden şikayetçi ise , önce onu bir dinle , bir dekarşı tarafı dinle ,
bir karar ver.
Lonca üyen hatalı ise , cezasını kendin ver.
Yok değilse iftira atılıyorsa , lonca üyeni savun ve karşı tarafa hakkını şikayet merciinde ara de dostum.
:arrow:[/color]
İyi forumlar...
Kadir dostum;Kimse senin Loncanın ismine yani Kanuni Sultan Süleyman'ın sıfatı olan KAnuni tamlamasına kimse laf söyleyemez.
Laf söylenen , ki söyleyen kişi haklımıdır , haksızmıdır , bilemem ama , onun söylediği şahsadır.
Biri senin lonca üyelerinden birinden şikayetçi ise , önce onu bir dinle , bir dekarşı tarafı dinle ,
bir karar ver.
Lonca üyen hatalı ise , cezasını kendin ver.
Yok değilse iftira atılıyorsa , lonca üyeni savun ve karşı tarafa hakkını şikayet merciinde ara de dostum.
:arrow:
Kod: Tümünü seç
http://www.istanbuloyun.com/support.aspx#first
İyi forumlar...
- eseslisemi
- İstihbarat Üyesi
Hehe Diyip Geçin
Kurcalamayın 
Börteçinexthoth
Börteçinexsemih
Çoook Eskilerden ...
Börteçinexsemih
Çoook Eskilerden ...
-
- FareAdam Düşmanı
- Klan: Lodos
- Lonca: [Kan Ve Revan]

Herkez Kendi tavında Dövülür . Kendinizi Bir başkasına göre uyarlamayın.
Kusurum Varsa AffOla.
I>>>>>> o(^_^)o >>>>>
(49)TürkxxMeLaNKoLiQ
(49)Lodosşifa=> ArTıK XxBaHTıKaRaxX
(49)Türkxxvakitsiz
Bi' Güne Daha El Salladım Giden Gitti Ve O Günün Şahitleride Gayba
Karıştı.
(49)TürkxxMeLaNKoLiQ
(49)Lodosşifa=> ArTıK XxBaHTıKaRaxX
(49)Türkxxvakitsiz
Bi' Güne Daha El Salladım Giden Gitti Ve O Günün Şahitleride Gayba
Karıştı.