Wahshingtoooon portakal bunlar whashingtoooon

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
IISehrazatII
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen IISehrazatII »

Arka sayfalarda yayınlandı.Enden hanım, babasından miras kaldı küçük tarla, toprağı mümbit. Tarım bakanlığına başvurdu miras toprağına dikmek üzere washington portakal fidesi aldı. Elleriyle dikti ;
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
Çapaladı suladı, sabırla bekledi bekledi ve sonunda hasat zamanı geldi. Enden hanım 60 ına geldi. Onca emek, onca umut, onca sene... sonunda karşılığını alacaktı. Tüccarın adamları toplamak için bahçeye geldi ki oda ne ? Portakal mortakal ama Washington deil çekirdekli! Meğer tarım bakanlığı onca emek veren, kendi elleriyle fidanları diken Enden Hanıma çekirdekli fidan satmıştı, kazıklamıştı yani. Ancak yedi sene sonra anlayabildi. Küçücük yayımlandı dedim ya aslında İKV nin özeti budur. Anlamasına anladık ama aradan 4 yıl geçti....

Onca oyuncunun ilk günden beri göz önünde tuttuğu Türk oyunu deyip bağrına bastığı, gelişsin diye plus aldığı, akçe aldığı, daha çok oyuncusu olsun diye eşe dosta tanıttığı İKV bize çekirdekli fidan sattı.....
IISeHRaZaTII
Montecarlo

"Öyle horozlar var ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar."
(L. Dumont)
Kullanıcı avatarı
justine
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Re: Wahshingtoooon portakal bunlar whashingtoooon

Mesaj gönderen justine »

Bu tohum kimi için çekirdekli , ama kimi için de hala baldan tatlı ...
Oyunu ne için oynadığınız çok önemli.. Ben mesela ; oyunu sadece zevk almak için oynuyorum.. Zevk almak işinin içine çok şey sığdırılabilir.. Klan savaşlarındaki tatlı sürtüşmeler , grup bölgelerinde muhabbetin tavan yapması bir yandan da boss kesmek , arkadaşları görüp iki güzel sohbet çevirmek , ummadığın anda item düşürüp ihtiyacı olan garibana vermek hatta ve hatta yoldan geçerken çektiğin saf madeni ihtiyacı olan arkadaşına vermek..
Bana başka hiçbir oyun bu zevkleri yaşatamaz biliyorum.. O yüzden hala İKV benim için vazgeçilmez.. Birçok oyuncu için de bu oyunun en bağlayıcı tarafının Türk usulü muhabbet çevirmek olduğuna eminim..

Ama senin oyundaki amacın en iyi olmaksa ; evet senin tohumun çekirdekli çıkmış..

Burda asıl sorulması gereken şu ; biz bu oyunu bu kadar seviyorsak ve oyun içinde ulaşmamız gereken en iyi olmak gibi bir hedefimiz varsa , SOBEE nin kasasını doldurmak zorunda mıyız ??
Cevabı basit ; ne yazık ki evet..
Resim

Resim

Pinokyoyu yapan Gepetto değiliz ki ; her odunu adam edelim !!!
IISehrazatII
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Ne mutlu ki İKV ye hala sadece zevk almak için giren insanlar kalmış.İnsanlara yeterince güven verebildiğimi düşünüyorum yeterince kendimi kanıtladım herhalde ki insanlar bana bir kasaya sığdırılamayacak paralar emanet ediyor haftada bir arıyıp hal hatır soruyor. Ben bir zamanlar aşıktım İKV ye o muhabbette o arkadaşlık o saygı ortamına, hala da var aslında ama eskisi kadar deil. İKV oyuncu kitlesi çok değişti, kaliteli oyuncular çoğunluktaydı İKV' de, kendini gerçek hayatta kanıtlamış belli yerlere ulaşmış oyuncular vardı. Şimdi ise gerçek hayatta en ufak bir varlık gösteremeyen insanların büyük zırhlar içindeki küçük ruhları var karşımızda. Aslına bakarsan suç ne saygı görmeye çalışan insanlarda ne de cirosunu arttırmaya çalışan sobee de suç bizde FİDEYİ ALIRKEN İYİ BAKACAKTIK.
IISeHRaZaTII
Montecarlo

(L. Dumont)
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Ocipres »

İleti IISehrazatII 30 Nis 2011 21:44
Arka sayfalarda yayınlandı.Enden hanım, babasından miras kaldı küçük tarla, toprağı mümbit. Tarım bakanlığına başvurdu miras toprağına dikmek üzere washington portakal fidesi aldı. Elleriyle dikti ;
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
Çapaladı suladı, sabırla bekledi bekledi ve sonunda hasat zamanı geldi. Enden hanım 60 ına geldi. Onca emek, onca umut, onca sene... sonunda karşılığını alacaktı. Tüccarın adamları toplamak için bahçeye geldi ki oda ne ? Portakal mortakal ama Washington deil çekirdekli! Meğer tarım bakanlığı onca emek veren, kendi elleriyle fidanları diken Enden Hanıma çekirdekli fidan satmıştı, kazıklamıştı yani. Ancak yedi sene sonra anlayabildi. Küçücük yayımlandı dedim ya aslında İKV nin özeti budur. Anlamasına anladık ama aradan 4 yıl geçti....

Onca oyuncunun ilk günden beri göz önünde tuttuğu Türk oyunu deyip bağrına bastığı, gelişsin diye plus aldığı, akçe aldığı, daha çok oyuncusu olsun diye eşe dosta tanıttığı İKV bize çekirdekli fidan sattı.....

Yazından anladığım kadarıyla kazık yedik diyorsun.Hayalkırıklığı diyelim istersen öyle diyelim sana bende katılmış olayım.Çok şikayet edip çok vakit geçirdiğimiz bir oyun ikv.Tezat ama bu hem bizim hemde ikv nin gerçeği.Tarafların karşılıklı isteklerde biraz makul sınırlar içinde olması gerekir.Hem biz oyuncular,hemde ikv kendi bünyesinde bunu mantıklı bir çözüme ulaştırmış değil.Bütün dünya oyun piyasasının makul karşıladığı parayla bir takım oyun içi avantajların sunulmasını ne ikv iyi başarabildi nede biz bu olayı içimize sindirebildik.Neyin parayla avantaja dönüştüreleceği üzerine kanatimce ikv doğru seçimleri sunamadığı gibi birde yapılması gereken birçok iyileştirme askıya alındı.Durum böyle oluncada zaten yapılması gereken şeyler neden parayla yapılıyor insanın aklını kurcalıyor tabiki.

İkv gibi devasa bir oyunda birçok şey hoş görülebilir.Mesela bayan büyüde pantolonun etek olması, akçe nin sarı renkte gösterilmesi bunlar mantık dışı düzeltilebilecek şeyler.Ama düzeltilmiyor.Mantıksal yaklaşılsa her yapılana birçok şikayet edilen şeyler zaten var olmayacak.İkv nin eksik kaldığı durumda bu.Birçok şeyden akçeyle para kazanacan zaten.Kişi listesinin ,yasaklı listesinin arttırılmasından, aktarımlardan para kazanmayı ver.Bunları zaten yapmak zorundasın bunlardan para istenirmi.Ne kadar ayıp.İkv bu şekildeki mantık çerçevesine sığmayan uygulamalar yaparsa oyuncularını rahtsız eder.

Yazını beğendim arkadaşım eline sağlık yorumum biraz uzun oldu hoşgör.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
IISehrazatII
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Ocipres yazdı:

Yazından anladığım kadarıyla kazık yedik diyorsun.Hayalkırıklığı diyelim istersen öyle diyelim sana bende katılmış olayım.Çok şikayet edip çok vakit geçirdiğimiz bir oyun ikv.Tezat ama bu hem bizim hemde ikv nin gerçeği.Tarafların karşılıklı isteklerde biraz makul sınırlar içinde olması gerekir.Hem biz oyuncular,hemde ikv kendi bünyesinde bunu mantıklı bir çözüme ulaştırmış değil.Bütün dünya oyun piyasasının makul karşıladığı parayla bir takım oyun içi avantajların sunulmasını ne ikv iyi başarabildi nede biz bu olayı içimize sindirebildik.Neyin parayla avantaja dönüştüreleceği üzerine kanatimce ikv doğru seçimleri sunamadığı gibi birde yapılması gereken birçok iyileştirme askıya alındı.Durum böyle oluncada zaten yapılması gereken şeyler neden parayla yapılıyor insanın aklını kurcalıyor tabiki.

İkv gibi devasa bir oyunda birçok şey hoş görülebilir.Mesela bayan büyüde pantolonun etek olması, akçe nin sarı renkte gösterilmesi bunlar mantık dışı düzeltilebilecek şeyler.Ama düzeltilmiyor.Mantıksal yaklaşılsa her yapılana birçok şikayet edilen şeyler zaten var olmayacak.İkv nin eksik kaldığı durumda bu.Birçok şeyden akçeyle para kazanacan zaten.Kişi listesinin ,yasaklı listesinin arttırılmasından, aktarımlardan para kazanmayı ver.Bunları zaten yapmak zorundasın bunlardan para istenirmi.Ne kadar ayıp.İkv bu şekildeki mantık çerçevesine sığmayan uygulamalar yaparsa oyuncularını rahtsız eder.

Yazını beğendim arkadaşım eline sağlık yorumum biraz uzun oldu hoşgör.Sevgiler Saygılar.

Ocipres

Yazımı beğendiysen ne mutlu bana. Ben sobee nin yaptığını Akp nin politikasına benzetiyorum, ilk başlarda seçmeni yoktu, kendini bi şekilde tanıttı ve şimdi artık kimseye şirin gözükmesine gerek yok bugün çıkıp sahneye hepimize sövse yarın da seçim olsa yine alacak % 50. Sobee de böyle 4 yıl önce İkv dediğinizde "O ne lan" diyorlardı şimdi en azından "O fare kesilen oyun mu ? " diyorlar. Yani sobee kendini tanıttı şimdi duyuru kanalından 5 vakit sövseler eminim kimse takmaz bile.İKv oyuncusu bağımlı kavramıyla tam olarak uyuşuyor. Ben akçe sistemi geldiğinde o kadar sevinmiştim ki, maden arttırıcı yağma arttırıcı hatta silah yükseltme bile bir nebze mantıklı gelmişti, ama sobee doymadı(haklı tabiki) kedi köpek kuş derken Yeni camii nin içinde ayılar gezmeye başladı! Gayet iyi niyetli başlattığı dükkan sistemi İkv nin kurgusunu tamamen yok etti. Sobee işçiler, memurlar, emekliler (işsizleri saymıyorum onlar allahın kulu değil (!) ) kanarya adalarında tatile gediyormuş gibi 30 milyar dolara İStanbula kanal yapmaya kalktı. İşte özet budur !

Bu yazıları oyunun kendisi için facebook tan msn den bir farkı kalmamış biri olarak yazıyorum, sadece sohbet amaçlı kullanıyorum bu aralar.
IISeHRaZaTII
Montecarlo

(L. Dumont)

“Genel Sohbet” sayfasına dön