oyundaki şans meselesi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
kargasa
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

oyundaki şans meselesi

Mesaj gönderen kargasa »

desteğe mesaj da attım ama buraya konu açıp sizlerinde düşüncesini öğrenmek istiyorum.

oyunda item düşmesini yada değerli maden çekmeyi şans olarak değerlendiriyor yönetim ve de oyuncular.ama bu nasıl bir şanstır ki okadar adaletsizdir.yada adalet var mıdır bu sistemde.şans olayı neye göre belirleniyor.bunu belki oyun hakkı olarak saklı tutuyor olabilirler ama en azından sistem hakkında bizi biraz bilgilendirseler çok iyi olur.

mesela benim elimde bir zar olsun.6 atışımın içinde hiç 6 olmayabilir yada birden fazla olabilir.ama şans oranım 6 da 1 dir sonuçta.ama artık zarı atışımda 6 gelmeme olasılığı matematiksel olarak imkansızlaşıyor.yanı 40 kere atıp hiç 6 atamamak çok küçük ihtimaldir.matematiğini yapacak kadar uğraşmadım hesaplayabilen varsa hesaplasın.
başkalarının madalya sayıları ve düşen! (bir türlü düşmeyen) itemleri vede maden sayılarını biliyoruz.ve nasıl bir şansa bağlı daha çözmüş değilim.mantık olarak bir kişiye normal oranlarda (sallama rakamlarla) 200 kenan kesişte 5 item düşmüş ise daha şanssız hatta daha daha şanssız kişiye 2 item düşmesi gerekir ki hiç düşüremeyen arkadaşlarım var.aynı şekilde arkadaşım 200 beril çekip 4 kızıl zümrüt çekmesi ve benim 486 beril çekip sadece 14 yeşil zümrüt çekmem nasıl bir şans sistemiyle oluyor.arkadaşım çok şanslıydı 100de 1 çekmesi gerekirken 2 çekmiş bende çok şanssızım diyelim 100de 1 yerine 200 de 1 çekeyim ama insaf 486 olmuş.menekşe elmas olayına hiç girmiyorum bile.

büyük ihtimalle diğer yazdığım mailler gibi cevap gelmeyecek yada böyle birşeyin açıklanması mümkün değildir gibi bir mesaj gelecek bana.sizden ricam bu konu hakkında desteğe bir mail atın yada burada düşüncenizi paylaşın belki sesimizi duyan olur. :(
Hayat tek başına mücadele sanatıdır.
Hiç kimseye güvenme...BEYAZ bir gülün bile , SİYAH gölgesi vardır ...!!!
Emanet edene ihanet, ihanet edene emanet etmem.
Kullanıcı avatarı
Aslanbambam
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: mahşer

Re: oyundaki şans meselesi

Mesaj gönderen Aslanbambam »

şans meselesi dicekler :))
boşver gitsin şans paketi almadan önce 400 berilden 5 kızıl çektim şans paketi ile 400 berili geçkin berilden 2 kızıl çıkdı :D
mavi topazı saymıyorum bile 350 topaz 3 mavi çıkdı veeee
paket bittikden sonra 10 topaz 1 mavi çıkdı .)
herşey tamamen şans :D
tamamen duygusal kısacası ;))
Yusuf
Kullanıcı avatarı
halilumit
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen halilumit »

bence ıkv de değerli eşye ve maden çıkma olasılığı SANSA BIRAKILMAMALIDIR
sans ile adalet sağlayamazsınız
biri menekşeyi tek çekişte çeker diğeri 200 çekişte burda adaleti hiç bir şekilde de sağlayamazsınız
o 200 elmas çekip 1 menekşe alanın tek çekenden neyi eksik sans oranı aynı ama bu sansın çalışma oranı aynı değildir
ıkv de sans olayının kaldırılıp herkesin hakkı neyse onu alması gerekir onun için sabir bir oran konulması gerekir
ıkv yönetimi duy sesimizi
SNOX
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen SNOX »

normalde zarda şansın 6 da 1 olarak değerlendiriyorsun ya %60 plus alınca zarın üzerinde 1 - 2 - 3 sayılarının silindiğini düşün geriye kalan sayılarda 4 - 5 - 6 burda altı atma olasılığın artmış oluyor.

Madende 100 tane içinde 1 tane saf çıkıyorsa plus aldığında 50 tane içinde rastgele seçilip şansını arttırıyor olabilirler.

GB ler içinde aynı durum geçerli.

Ters mantıkla 100 tane içinde 1 tane saf rastgele geliyorsa plus aldığında 100 tane içinde 3 tane saf koyalar şansın artmış olur.

Sığınaklar için bu mantığı geliştirebiliriz mesela.

Mesela bir torba içinde gruptaki 6 kişinin adlarını yazıp atın.

Şifacının adı 6 kere yazılsın.
Şavaşçıların 3 kere yazılsın.
Büyücünün 1 kere yazılsın.

30 tanede boş kağıt atılıp çekilsin çekilen kağıtta hangi isim yazıyorsa daha önce yine rastgele seçilen item ona düşüyor.
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen kaan679050 »

halil o çizgifilm sitesi seninmi
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti

Gizlenmiş İçerikGöster
SEN YOKMUSUN MERAKINI YENEMEDİN DİMİ :)
Kullanıcı avatarı
halilumit
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

kaan679050 yazdı:halil o çizgifilm sitesi seninmi
evet benim yeni açtık :) Nasıl beğendiniz mi :)
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı

güzel yapmışınız ama full ekran olmuyo onu da düzeltin

Gizlenmiş İçerikGöster
Kullanıcı avatarı
kaan679050
Cin Avcısı
Cin Avcısı

şimdi gördüm düzelmiş başarılı bi site ama reklam yapmanız lazım yoksa sönük durur

Gizlenmiş İçerikGöster
Kullanıcı avatarı
halilumit
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

kaan679050 yazdı:şimdi gördüm düzelmiş başarılı bi site ama reklam yapmanız lazım yoksa sönük durur
evet içeriğimizi biraz daha zenginleştirdikten sonra reklam yapmaya başalayacağız yorumun için teşekkürler

“Genel Etkileşim” sayfasına dön